• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Çok haklısın canım biliyorum ama uygulamak o kadar zor ki. Son günlerde de maşallah sütüm ne çok diye diye geziyodum evde kendimi kandırıyomuşum. Bebeğim beş dk kesintisiz emip bırakıyodu. Şimdi anlamaya çalışıyorum acaba sütüm mü yoktu acaba iştahsızdı da ondan mı böyle yapıyodu. En çok bu acabalar bitirecek beni
Geçen ay 350 gr almıştı bu ay 500 gr aldı. Kilo alıyo şükür ama az alıyo çok hareketli ondandır diyodum ne çok herşeye bişeye bağlamışım acaba kendimi mi kandırıyodum düşüncesi of ki ne of. Yine yine çok şükür yavrularımız Allah'a emanet valla hiç bişey bizden değilmiş

Bu kadar üzme kendini ya artık büyüdüler kocaman oldular, dayanıklılar.
Bundan sonra al önlemini sen.
Ek gıdaya geçmeyi düşünmüyor musun?

Kendimi şartladığım için mi bilmiyorum ıhlamur benim sütümü çok arttırıyor.
Yazın da incir yedikçe öyle hissederdim.
İkisinden başka hiçbir şey böyle süt yapmadı bende.

Kızlar dün misafirlik dönüşü küçük bir kaza geçirdik. tam siteye girdik pattt.ne olduğunu anlamadım . asıl konuya geleyim . biz oğlumla arkadaydik ve pusetinddydi.çok nadirde olsa öne kucağıma alırdım . başa gelince anladım ki kurallara uymak gerçekten hayat kurtarıyor . mesafe kısa zaten diyip one otursaydik düşünemiyorum. allahım esirgesin.bütün gece boyunca defalarca kalktım oğlumu kontrolettim.Rabbim her türlü kötülükten Korusun bizi ve evlatlarimizi .

Biberon olarak aventin biberonu anne memesine çok yakın Onunla da deneyin isterseniz canm
Canım zaten avent kullanıyorum. İlk doğduğunda sarılığı vardı bebelac gold kullandık sonra o tam erimiyodu bende hipp denedim sevdi 40ına kadar kullandık günde bir öğün sonra doktor sütün yetiyo deyince kestik. Bi kaç gün biberon vermeyince sonra verdiğimde alamdı bende sütün var diye ısrar etmedim. Noldu da 2-3 günde sütüm birden azaldı anlamadım. Eşimde şaşırıyo bıçak kesiği gibi kesildi mi nasıl oluyo diye. İştahsız gibi de emmek de istmiyo pek. İshal olmasından şüpheleniyorum. Sütüm yetmiyo doymuyo çişi yokta günde 2-3 kere nasıl kaka yapıyo o zaman

Canm bizim bebeği hastanede hiç vardı ondan verdiler hiç sevmedi sonra doktorumuz aptamil önerdi o tatlıdır bebek sever dedi dediği gibi de hiç kusmadı onda..

Bebeklere mümkün olduğunca 2 yaşına kadar şeker vermeyin deniyor ama aptamilde şeker var bebek tabii sever, doktorunuzu anlamadım tatlıdır sever demek kolaya kaçmak gibi geldi...

Canm şimdi bende çok vicdan azabı çektim.. Senin yazını okumuştum bebişim az çiş yapıyor falan yazını.. O zaman diyecektim sana bebeğin doymuyordur diye ana tam o ara başka bişeyler uğraşıyordum unuttum yazmayı... Çünkü doktorun bana öyle söylemişti.. Bizimki çok kaka yapıyordu bi ara bende korktum doktora çok kaka yapıyor ishal mi diye doktor korkma çiş önemli eğer çişini çok yapıyorsa ne kadar kaka yaparsa yapsın ishal değildir demişti... Haketen de öyleydi bezi hep çiş dolu oluyor ağır oluyor bebeğimin.. Ve ayda en az maşallah barekallah 1.300kilo alıyor hep... İlk zaman sütümüz gelmiyor ya o zaman doktorum bana aptamil mama önermişti bebekler onu daha çok seviyor hiç bebeğim beğenmemiştim onu alınca kusuyordu hep sonra aptamili çok sevmişti... Çok şükür kullanmıyoruz şimdi ama ilk on gün kullanmıştık sadece
ya bizim çocuk dr aptamili asala onermedi gdo oşdugu için sma yı onerdi aptamil pof şişirir dedi demdekki her dr farklı konuşuyor

Bu kadar üzme kendini ya artık büyüdüler kocaman oldular, dayanıklılar.
Bundan sonra al önlemini sen.
Ek gıdaya geçmeyi düşünmüyor musun?

Kendimi şartladığım için mi bilmiyorum ıhlamur benim sütümü çok arttırıyor.
Yazın da incir yedikçe öyle hissederdim.
İkisinden başka hiçbir şey böyle süt yapmadı bende.
Canım yoğurt falan tattırdım hiç sevmiyo hemen midesi kalkıyo. Hippin kaşık mamasını zaten pirinç unu gibi onu sevdi diye düşünüyodum son kaşıkta kustu hepsini zaten tek ölçü yapmıştım. Eşim aptamil aldı onu içti bi 20 cc az az da emiyor. Valla sabah oturdum ağladım. Sütüm kesilirse nasıl beslicem kızımı aklım almıyo noldu birden. Dediğim gibi 4-5 lt su içiyorum göğsüm dolu dolu olurdu şimdi fos. Doktor biraz boğazı kızarık gibi biraz virüs kapmış,grip gibi de demişti. Ben daha çok idrar çıkışına yoğunlaştığım için çokta inanmadım açıkcası. Bilemiyorum neden iştahsız ishal mi üşüttü mü noldu. Hadi kızım hasta oldu diyelim benim göğüslere noldu?

1 haftadır hasta kuzum çünkü ben ilaç vermemek için direniyorum.
Bu çocuk ahirette karşıma dikilip hesap soracak galiba beni niye yıprattın diye :KK43:
Ben de hastayım, sabah uyurken eşim gitmiş annemi getirmiş.
O kadar çok bağırıyordu ki değişik değişik, oğlum az sus kulak zarımız kalmadı diyorduk, şimdi sesi falan yok.

Acile götürdük geçen gün, antibiyotik, balgam sulandırıcı fitil birsürü şey verdi.
Elim gitmedi kullanmadım.
Ne zamandır götürmek istediğim bir doktor vardı, yarına randevu bulabildik, ona sormadan vermek istemedim ama içim gidiyor artık.

Canım yoğurt falan tattırdım hiç sevmiyo hemen midesi kalkıyo. Hippin kaşık mamasını zaten pirinç unu gibi onu sevdi diye düşünüyodum son kaşıkta kustu hepsini zaten tek ölçü yapmıştım. Eşim aptamil aldı onu içti bi 20 cc az az da emiyor. Valla sabah oturdum ağladım. Sütüm kesilirse nasıl beslicem kızımı aklım almıyo noldu birden. Dediğim gibi 4-5 lt su içiyorum göğsüm dolu dolu olurdu şimdi fos. Doktor biraz boğazı kızarık gibi biraz virüs kapmış,grip gibi de demişti. Ben daha çok idrar çıkışına yoğunlaştığım için çokta inanmadım açıkcası. Bilemiyorum neden iştahsız ishal mi üşüttü mü noldu. Hadi kızım hasta oldu diyelim benim göğüslere noldu?

Emmediği için azalmıştır belki sütün.
Yukarda yazdım benimki de hasta 2 gün nerdeyse hiç emmedi ememedi.
Bezi ıslanmadı bile.
Hemen paniğe kapılma, yapabileceğin her şeyi yap sütün için.
Mutlaka bi yol bulunacak bi şekilde beslenecek çocuk.
Ya sana devam edecek ya biberona/mamaya alışacak ama illa ki beslenecek.

Emmediği için azalmıştır belki sütün.
Yukarda yazdım benimki de hasta 2 gün nerdeyse hiç emmedi ememedi.
Bezi ıslanmadı bile.
Hemen paniğe kapılma, yapabileceğin her şeyi yap sütün için.
Mutlaka bi yol bulunacak bi şekilde beslenecek çocuk.
Ya sana devam edecek ya biberona/mamaya alışacak ama illa ki beslenecek.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizimki de iki üç gündür ağlayarak uyuyodu bende dişi kaşınıyo ondan diyodum. Ya açlıktandı ya da başka bi derdi vardı. Az bişey idrar yaptı onu da aldım eşim ercişe götürdü. Burdaki hastane yeni yapıldı ama bi idrar kültürü gaita kültürü bile yapılmıyomuş. Şimdi kakasını bekliyoruz onu da göndercem. Ankaradaki doktorumuz iyiydi ama burda derdimizi anlayan doğru düzgün doktor bile yok. Hastaneler pislik yuvası zaten. İlk zamanlar ne güzel hem biberonu alıyordu hem memeyi. Şimdi biberona dudak kapatıyor asla almıyor. Rezene,elma,isveç şurubu,papatya tüm çayları içiyorum suyuda öyle. Evde kendim kayısı suyu hazırlayıp içiyodum. Malt içeçeği aldık süt artırıyo diye Allah'ım kızımın rızkı artsın inşallah yavrular hasta olmasın.

Bebeklere mümkün olduğunca 2 yaşına kadar şeker vermeyin deniyor ama aptamilde şeker var bebek tabii sever, doktorunuzu anlamadım tatlıdır sever demek kolaya kaçmak gibi geldi...
Zaten ilk on gün kullandık mama doktorumuzun kolaya kaçtığını pek düşünmüyorum bebeğimiz hip mama da kustuğu için önermişti...

Kızlar dün misafirlik dönüşü küçük bir kaza geçirdik. tam siteye girdik pattt.ne olduğunu anlamadım . asıl konuya geleyim . biz oğlumla arkadaydik ve pusetinddydi.çok nadirde olsa öne kucağıma alırdım . başa gelince anladım ki kurallara uymak gerçekten hayat kurtarıyor . mesafe kısa zaten diyip one otursaydik düşünemiyorum. allahım esirgesin.bütün gece boyunca defalarca kalktım oğlumu kontrolettim.Rabbim her türlü kötülükten Korusun bizi ve evlatlarimizi .
Geçmiş olsun..

Su bile içmez mi bi çocuk ya. Kaşık maması veriyorum bir iki kaşık ardından bir iki çay kaşığı su kapatıyor ağzını sıkı sıkı asla almıyor. Acaba diş mi iştahsızlık huzursuzluk yaptı diye dişine baktım hiç bi kabartı yok.

Su bile içmez mi bi çocuk ya. Kaşık maması veriyorum bir iki kaşık ardından bir iki çay kaşığı su kapatıyor ağzını sıkı sıkı asla almıyor. Acaba diş mi iştahsızlık huzursuzluk yaptı diye dişine baktım hiç bi kabartı yok.
Canim bu kadar yipratma kendini bazı dönemler istahsiz olur bebekler.bazı donemler meme reddeder vs... biz koca insanlar bile bazen istahimiz olmuyor.ağzında pamukçuk falan mı var acaba.ona bir bak istersen . aç olan çocuk ağlar . seninki ağlıyor mu??1 2 saat bir şey verme sonra ayakta gezerek emzir.bir de sütüm yok diye düşünme gerçekten olmaz bu sefer.huzursuzlugun bebise geçer sev onu. öp. güzel enerji ver.dua et.tahlil sonuçları temiz çıkar inşallah .

Canim emmiyorsa sag muhakkak ihtiyac yik diyr uretim azalmasin. Emdikten sonra da sag muhakkak brn oyle artirdim. Birde yogurtlu kereviz oneririm bende baya ise yaradı. Birde benim hic gogsun tam gibi olmadi mesela ilk 1 aydan sonra. Ve kilo alımı oglumun ust sinirlarda her ay 1300 aldi. Bu 4 aylikta sadece 800. Ama hic tas gibi olmadi gogsum vr akma yasamadim. Fos diye sutum yoka baglama hemen. Ama sag ki emmiyorsa uretimi etkilemesin. Gecmis olsun kuzuna bebek bu hastalanacak. Stresini etkiler kuzu

Canim bu kadar yipratma kendini bazı dönemler istahsiz olur bebekler.bazı donemler meme reddeder vs... biz koca insanlar bile bazen istahimiz olmuyor.ağzında pamukçuk falan mı var acaba.ona bir bak istersen . aç olan çocuk ağlar . seninki ağlıyor mu??1 2 saat bir şey verme sonra ayakta gezerek emzir.bir de sütüm yok diye düşünme gerçekten olmaz bu sefer.huzursuzlugun bebise geçer sev onu. öp. güzel enerji ver.dua et.tahlil sonuçları temiz çıkar inşallah .
Yok canım ağzına baktım,diş mi patlatıyo diye ona da baktım yok. Bi üç aylık olduğu zaman meme reddetmişti o zamanda lambayı kapatıp ten tene temasla emzirerek çözmüştük. Memeyi tutuyor canım onda sorun yok ama malesef süt yok. Biliyorum psikoloji çok etkiliyo ama sütüm var sütüm var diye diye gezsemde yok malesef. Ki kaç gündür göğüslerim dolu doluydu demekki yetmemiş ya da bilemiyorum noldu. Dua dua yalvarıyorum. Ya sütüm artsın ya bebeğim biberonu tutsun diye. Emiyo ama aç çocuk gr ıslatmamış bezi. Tahlile gönderdiğim idrarı zar zor kabul ettirmiş eşim bu az yetmez olmaz diye almışlar ama inşallah tahlil edebiliriz demişler. Çiş yok kaka dün üç defa yaptı sulu sulu. Ama o kadar emdiği,içtiği su nereye gitti?

Canim emmiyorsa sag muhakkak ihtiyac yik diyr uretim azalmasin. Emdikten sonra da sag muhakkak brn oyle artirdim. Birde yogurtlu kereviz oneririm bende baya ise yaradı. Birde benim hic gogsun tam gibi olmadi mesela ilk 1 aydan sonra. Ve kilo alımı oglumun ust sinirlarda her ay 1300 aldi. Bu 4 aylikta sadece 800. Ama hic tas gibi olmadi gogsum vr akma yasamadim. Fos diye sutum yoka baglama hemen. Ama sag ki emmiyorsa uretimi etkilemesin. Gecmis olsun kuzuna bebek bu hastalanacak. Stresini etkiler kuzu
Canım daha hastaneye gittiğimiz günün öncesi bi uyandımki atletim ıslanmış süt akmış. Diyorum ya sütüm var sütüm var diye geziyodum demekki yokmuş diye ondan diyorum. Kızım ilk ay 1400 sonra 800 sonra 350 en son 500 almış. Ayın 20sinden düne kadar da 150 gr almış. Kilo alımı da az ama genel olarak iyi olduğu için burdaki doktorumuz mama falan demedi. Bende anne sütü alsın sağlıklı olsunda kilolu olmasına gerek yok diye düşündüm hep. Ama boy 69cm kilo 6700 çıktı. Ya yine önemli değil aç kalmasında gelişimi de durmasın. Tahlil sonucunu bekliyorum biraz da kendimi evde yeyip bitirsem de başka çarem yok.

Canim uzme kendini bu kadar
Allah buyuk, uzuldukce sutun de etkileniyo
Elbette duzelecek, moralini bozma
Onu bize veren cozumsuzde birakmaz bizi
Bende bol bol dua edecem, insallah guzel haberler verirsin canim

Canim uzme kendini bu kadar
Allah buyuk, uzuldukce sutun de etkileniyo
Elbette duzelecek, moralini bozma
Onu bize veren cozumsuzde birakmaz bizi
Bende bol bol dua edecem, insallah guzel haberler verirsin canim
Çok sağol canım ya inşallah. Kimsenin yavrusuna bişey olmasın. Rabbim kimseyi rızıksız bırakmaz benim yavrumda aç kalmasın,rızkı artsın inşallah. Ne güzel insanlarsınız bende sizlere dua etcem. Yarın van tahlillerden biri çıkacak inşallah iyi haberler veririm.

Çok sağol canım ya inşallah. Kimsenin yavrusuna bişey olmasın. Rabbim kimseyi rızıksız bırakmaz benim yavrumda aç kalmasın,rızkı artsın inşallah. Ne güzel insanlarsınız bende sizlere dua etcem. Yarın van tahlillerden biri çıkacak inşallah iyi haberler veririm.
Insallah canim
Hayirli haberler olsun insallah

Canım daha hastaneye gittiğimiz günün öncesi bi uyandımki atletim ıslanmış süt akmış. Diyorum ya sütüm var sütüm var diye geziyodum demekki yokmuş diye ondan diyorum. Kızım ilk ay 1400 sonra 800 sonra 350 en son 500 almış. Ayın 20sinden düne kadar da 150 gr almış. Kilo alımı da az ama genel olarak iyi olduğu için burdaki doktorumuz mama falan demedi. Bende anne sütü alsın sağlıklı olsunda kilolu olmasına gerek yok diye düşündüm hep. Ama boy 69cm kilo 6700 çıktı. Ya yine önemli değil aç kalmasında gelişimi de durmasın. Tahlil sonucunu bekliyorum biraz da kendimi evde yeyip bitirsem de başka çarem yok.
Boya gitmis canim ne guzel. Yinede psikolojini bozma ki sutun cekilmesin kuzun icin daha ihtiyaci var :) bizde mama takviyeli gittik ilk iki ay. Hipi sevmedi bizimki similac sevmisti. Bide küçük biberon verip kendi tutmasini saglasan belki onun hevesine icer

Back