• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Dogum konusmussunuz cati yapisiyla cok alakali. Dr catin musait bebek de iri degil demisti. Oyke 8-9 saat surmedi dogum. Gee 1 gibi 10 dk aralikli sncilar basladi ama onlar zor degil. Sabah 7 den sonra zorlasti sanci cekmesi. En son iki sanci arasinda bosluk kalmamisti yorulmaya basladim. O ara dr geldi suyu patlamis ikin dedi. Acilma cm soylemedi ama baya vardi. Nasil ikinacagimi bilemedim ebe buyuk tuvalet yapar gibi diye tarif etti. 3-5 ikinmada kafasi gorundu diye dr cagirmaya kostu tekrar. Dur ikinma deyip catala aldilar ordaki ilk ikinmada cikti. Hastabakiciya yukardan ittir dedi dr ama gerek yoktu cikti ztn. O ara kesi yapiyorum dedi dr. Kesmese iyiydi ama yirtilirmis sanirim.
Bebegin cikisi sancilar bitiyor aglama sesi ilk dokunus vs. Hepsi mucize.. Ben cikana kadar cikarmadilar da oglumu. Giydirirlerken d gozumu ayirmadim dr dikis atiyordu o arada. Kolay dogurdum yani. Korkmayin herkes kotu bisey yasicak degil.
Ped kullandigimdan sanirim dikislerim 20 gunde ancak iyilesti. Perine masajina baslamam lazim bu defa ins kesi olmaz

işte bende en çok normal doğumu bebeği görüp ilk ağlamasını duymak için istiyorum bilmiyorum çok mu paranoyağım ama sanki görmesem bir şey olacakmış hissine kapılıyorum birde bu bebekler filan karışmıştı ya hastanede :) bende herhalde gözümü ayıramam yavrumdan acı macı vız gelir o anda çünkü o ağlama sesi eminim dünyalara bedeldir 3 kere o çatala acı içinde elim boş dönerek yattım rabbim kimsenin elini boş bırakmasın hepsi bebeklerini sağ salim kucaklarına alsın inşallah.
umarım çatım falan iyidir de bir avazda çıkar yavrum :)

kızlar ya doktor banada fitil verdı bende akıntıda var kasıntıda ama fıtıli kullanmaya korkuyorum

benimde bir kaşıntıda idrar da bakteri çıktı doktor enfeksiyon var dedi bana tek kullanımlık bir toz ilaç verdi dün gece yatmadan içtim birde idrar antiseptiği verdi onuda kullnıyorum günde 1 tane. birde antibiyotik verdi ama onu kullanmakta kararsızım çünkü üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bakterilerde endikedir yazıyor benim alt yolumda problem var :D bol su içiyorum şimdilik diğer ilaçlarla birlikte şuan 4 litre su oldu içeli.

bana ilkinde ıkın diyo ebe ıkınıyorum diyorum ıkınmıyorsun diyor.karnımdan bastırarak çıkardılar orda kalamaz artık diye.ikicide anladım ıkınma hissini.gerçekten bir ıkınma hissi geliyormuş.ve ilkinde gerçekten ıkınmıyor kuru kuru ittirmeye çabalıyormuşum.ikincide de birincideki gibi zannedip bi ıkındım bebek tek ıkınmada çıktı.dur dur diye bağırıyolar.yavaş ıkınsaymışım dikişsiz bitiriyomuşum.gene de ufak dikişlerle atlattım.annem gülerek çıktığımı görünce şaşırmış.ilkinde biraz daha bayıktım..bakalım bundaki hikaye nasıl olcak.
ıkın dediler de nasıl ıkıncam diye ben sordum. sancının şiddetiyle şaşırdım çünkü. ebe büyük tuvalet yapar gibi dedi ya süper tarif oldu ya 3 ıkındım ya 4 kafası göründü. ıkınma hissi geliyor da napacagını bilmek lazım. eğitim falan da yok yaşadıgım yerde. ikincide kolay olur diyorlar yavaş ıkınmalı o zaman

ıkın dediler de nasıl ıkıncam diye ben sordum. sancının şiddetiyle şaşırdım çünkü. ebe büyük tuvalet yapar gibi dedi ya süper tarif oldu ya 3 ıkındım ya 4 kafası göründü. ıkınma hissi geliyor da napacagını bilmek lazım. eğitim falan da yok yaşadıgım yerde. ikincide kolay olur diyorlar yavaş ıkınmalı o zaman

ne güzel anlatmışsın inş bizlerde kolayca doğururuz

işte bende en çok normal doğumu bebeği görüp ilk ağlamasını duymak için istiyorum bilmiyorum çok mu paranoyağım ama sanki görmesem bir şey olacakmış hissine kapılıyorum birde bu bebekler filan karışmıştı ya hastanede :) bende herhalde gözümü ayıramam yavrumdan acı macı vız gelir o anda çünkü o ağlama sesi eminim dünyalara bedeldir 3 kere o çatala acı içinde elim boş dönerek yattım rabbim kimsenin elini boş bırakmasın hepsi bebeklerini sağ salim kucaklarına alsın inşallah.
umarım çatım falan iyidir de bir avazda çıkar yavrum :)
o ağlamayı duyunca acı falan duymuyorsun. dr dikişleri dikerken acıdı aslında. kesi yaptıgı yeri uyuşturmuştu orayı dikerken değil de iç tarafta yırtık olmuş orayı dikerken acıdı, kılcal damara denk geldi kanama durmadı dedi az bişey uğraştı o zaman acıdı orayı uyuşturmamıştı çünkü. hiç umursamadım o acıyı. oğlumu çocuk dr.u muayene ediyordu o sırada kafamı döndüm onu izledim. ayak izini fln aldılar.
ben de boş döndüm çataldan 2 defa, hepsi silinip gidiyor. yani doğum zor ama mucizevi bir duygu. insan kendini doğaüstü hissediyor ilk 2 gün aşırı mutluydum başardım hissi ile. oğlumun kime benzediğini ilk ben gördüm içimden aynı babası olmuş dedim :KK68: sütüm gelsin diye dua ettim ama ilk karşılaşma sütü getirdi zaten.
ben kendimi çok motive etmiştim. allah korusun yolunda gitmeyen birşey olsa acıları hissederdim hatırlardım ama sağlıkla bebeğine kavuşunca acı vız geliyor dediğin gibi.

sımdı sen böyle yazınca suanım aklıma geldı..kızımı doğum yaptım benden yarım saat once onu odaya getırmısler bende odaya gelınce daha yatağa yataryatmaz annem ac memenı dedı :KK57: ben 12 saat sancının ardından yarı uyur haldeyım ne memesı dedım..annem çocuk ac emzırmen lazım dedı..yarım saatte mı acıkmıs çantada emzık var sokuver ağzına sussun dedım:KK47: annelikten nasıbımı almamışım henüz o sıralar anlaşılan..ben uykuya dalmışım annem le esım mememe asılıyolar çocuk emsın dıye kız bır yandan aranıyor bende gayrı ıhtıyarı pıspıs yapıyorum poposuna sallıyorum kucağımda cocugu :KK70:annem kızım ne sallıyon pıspıstan ne anlar o memenı versene dıyıp duruyo :KK31:o gun bı açtım memelerı tam 2 hafta acık gezdım saka degıl yara olduğu ıcın uçları bıldıgınız memeler bas kaldırmış pozısyonu yanı:confused:
hehehehh yazik kiz çocuga : )))
dogumda hemen koyyolar ya memeeye zaten,orda emiyor ilk siviyi adini unuttum
valla ne biliyim ben odaya gittigimde yari baygin falan olmuyorumki,gayet dinç oluyorum , ertesi gune kalmadanda sutum geliyor zaten
memelerde çatlaklar oldu tabi ikisindede Allahim dusmana vermesin yok oyle bi azap:KK61:

sımdı sen böyle yazınca suanım aklıma geldı..kızımı doğum yaptım benden yarım saat once onu odaya getırmısler bende odaya gelınce daha yatağa yataryatmaz annem ac memenı dedı :KK57: ben 12 saat sancının ardından yarı uyur haldeyım ne memesı dedım..annem çocuk ac emzırmen lazım dedı..yarım saatte mı acıkmıs çantada emzık var sokuver ağzına sussun dedım:KK47: annelikten nasıbımı almamışım henüz o sıralar anlaşılan..ben uykuya dalmışım annem le esım mememe asılıyolar çocuk emsın dıye kız bır yandan aranıyor bende gayrı ıhtıyarı pıspıs yapıyorum poposuna sallıyorum kucağımda cocugu :KK70:annem kızım ne sallıyon pıspıstan ne anlar o memenı versene dıyıp duruyo :KK31:o gun bı açtım memelerı tam 2 hafta acık gezdım saka degıl yara olduğu ıcın uçları bıldıgınız memeler bas kaldırmış pozısyonu yanı:confused:

ahaghaggdfsdfsjhıkh emzik var sokuver ağzına süper ya :D ay çok merak ediyorum emzirmeyi benide emer yavrum inşallah. yara olması kötü işte benim şimdiden uçlarına dokunulmuyor doğumdan sonra ne olacak bilmemm.

Arkadaşımın 21 kasımda doğumu var çatı musyenesi yapıldı. Normal doğum yapamaz demiş. Sezeryan olcak. Hastanede epidural sezeryan yapıyorlarmış. Çok korkuyodu, bugün anestezi uzmanıyla görüştülerok rahatlamıştı. Çok güzel konuşmuş adam, anlatmış herşeyi. Dokttordan sınra yine ilk sen görüceksin demiş. Hiçbir ses duymıcaksın çünkü müzik çalar ameliyathanemizde demiş. Çok eğlenceli geçer bizim doğumlarımız demiş. Bakalım bende aynı yerde olucam zten.

ahaghaggdfsdfsjhıkh emzik var sokuver ağzına süper ya :D ay çok merak ediyorum emzirmeyi benide emer yavrum inşallah. yara olması kötü işte benim şimdiden uçlarına dokunulmuyor doğumdan sonra ne olacak bilmemm.
uyarmadan fazla ovmadan krem sür canım göğüs uçlarına. şimdiden açılıyor çünkü güçlensin bebek saat başı emince hiç dayanamaz

benimkiler emziği sevmediler.çeşit çeşit emzikleri dağıttım.büyüğü bakkal emziği aldı bi tek denemeler sonucunda.pahalı biberonları da almadı .eczaneden wee almıştık bi tek onu aldı.
kız emziği ağzına sürmedi.biberonu da mr.brownun ki ni aldı.o da uyurken hissettirmeden.hissederse almıyordu.benimkiler o yönden bi tiptiler.
benimde oglum almadi hiç biberon
çok ugrastim denemedigim para veremdigim biberon kalmadi, interntden buradaki mazgalardan ne duyduysam ne okuduysam hepsini aldim yigdim eve ama almadi içmedi hiç birinden

simdi 4.5 yasinda pipetle bi seferde 300 ml sutu içer, abalasuyla yaris yapiyor ama $ampiyon belli her zaman : ))))
emzikde aliyolar , elimde chicconun emzigi var ama versemmi bilemedim, alisipda abska emzik almazsa fena olur

uyarmadan fazla ovmadan krem sür canım göğüs uçlarına. şimdiden açılıyor çünkü güçlensin bebek saat başı emince hiç dayanamaz

korktuğum için süremiyorum uyarırsam sık sık diye.kremi alayım başlayayım en iyisi

bende enfeksiyon olunca tek kullanımlık fitil,tek içimlik toz ilaç ve birde krem vermişti
kullandım
hemen geçti hiçte bir sıkıntı yaşamadım
doktor veriyorsa güven ve kullan
Bunun tespiti icin muayeneyi nasil yapiuo pkass cim?ben en son3 hafta once tahlil verdim temizdi ama bugun vajinada ince bi kasinti var dr u aramadm da

Dogum konusmussunuz cati yapisiyla cok alakali. Dr catin musait bebek de iri degil demisti. Oyke 8-9 saat surmedi dogum. Gee 1 gibi 10 dk aralikli sncilar basladi ama onlar zor degil. Sabah 7 den sonra zorlasti sanci cekmesi. En son iki sanci arasinda bosluk kalmamisti yorulmaya basladim. O ara dr geldi suyu patlamis ikin dedi. Acilma cm soylemedi ama baya vardi. Nasil ikinacagimi bilemedim ebe buyuk tuvalet yapar gibi diye tarif etti. 3-5 ikinmada kafasi gorundu diye dr cagirmaya kostu tekrar. Dur ikinma deyip catala aldilar ordaki ilk ikinmada cikti. Hastabakiciya yukardan ittir dedi dr ama gerek yoktu cikti ztn. O ara kesi yapiyorum dedi dr. Kesmese iyiydi ama yirtilirmis sanirim.
Bebegin cikisi sancilar bitiyor aglama sesi ilk dokunus vs. Hepsi mucize.. Ben cikana kadar cikarmadilar da oglumu. Giydirirlerken d gozumu ayirmadim dr dikis atiyordu o arada. Kolay dogurdum yani. Korkmayin herkes kotu bisey yasicak degil.
Ped kullandigimdan sanirim dikislerim 20 gunde ancak iyilesti. Perine masajina baslamam lazim bu defa ins kesi olmaz
banada buyuk tuvalet yapar gibi dedillerde ben buraya yazmaya çekindim nedense :)))
sanki herseyi konusuyoz buyuk tuvaletide soyleyince nolacaksa : )))))

Ben acayip sorun ettim ya bu devlet hastanesinde doğurma isini yalniz kalcakmisim sanci çekerken doğum sonraki da rafakatci gelemiyormusgorus saatleri dişindaya ben yapayalniz nayapiyim ooralarda yaaa:KK61::mad::cry::KK34: offf yaaa ben dogumu aciyi falan dusunmuyom da bitek bunu dusunuyom .. :KK51::KK51::KK51::KK51:

Bunun tespiti icin muayeneyi nasil yapiuo pkass cim?ben en son3 hafta once tahlil verdim temizdi ama bugun vajinada ince bi kasinti var dr u aramadm da
Cnm vajinal muayene yapti bana fitil ve krem verdi 8 gun kullancam

korktuğum için süremiyorum uyarırsam sık sık diye.kremi alayım başlayayım en iyisi

Ayva cekirdeginden jel yapildigini duydum ekim annelerinden. Aksamdan biraz suya koyuyormussun sabaha kivami jel gibi oluyormus ve göğus yaralarina iyi geliyormus bi dene istersen

Ben acayip sorun ettim ya bu devlet hastanesinde doğurma isini yalniz kalcakmisim sanci çekerken doğum sonraki da rafakatci gelemiyormusgorus saatleri dişindaya ben yapayalniz nayapiyim ooralarda yaaa:KK61::mad::cry::KK34: offf yaaa ben dogumu aciyi falan dusunmuyom da bitek bunu dusunuyom .. :KK51::KK51::KK51::KK51:
niye oyleymis ya. hadi sanci cekmeyi gectim tanidijlar dikkat dagitabilir de sonrasinda niye kimse durmasin yaninda aa cok sacma

Back
X