• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

kizlar ben biberon almadim hiç onceden
hep emzirdigim için gerek olmadigini dusundum , zamani gelince gidip alirim bi tane
amaaa emzik alin derim , hatta çantaya ilk emzigi koyun : )))))
sımdı sen böyle yazınca suanım aklıma geldı..kızımı doğum yaptım benden yarım saat once onu odaya getırmısler bende odaya gelınce daha yatağa yataryatmaz annem ac memenı dedı :KK57: ben 12 saat sancının ardından yarı uyur haldeyım ne memesı dedım..annem çocuk ac emzırmen lazım dedı..yarım saatte mı acıkmıs çantada emzık var sokuver ağzına sussun dedım:KK47: annelikten nasıbımı almamışım henüz o sıralar anlaşılan..ben uykuya dalmışım annem le esım mememe asılıyolar çocuk emsın dıye kız bır yandan aranıyor bende gayrı ıhtıyarı pıspıs yapıyorum poposuna sallıyorum kucağımda cocugu :KK70:annem kızım ne sallıyon pıspıstan ne anlar o memenı versene dıyıp duruyo :KK31:o gun bı açtım memelerı tam 2 hafta acık gezdım saka degıl yara olduğu ıcın uçları bıldıgınız memeler bas kaldırmış pozısyonu yanı:confused:

hashande hashande canim gule gule giysin bebisin cok guzeller insan dayanamiyoki herseyi alasin geliyo

pkasss pkasss canim masallah kuzucugun buyumus gozun aydin

Diger bebisiningoren annelerede gozunuz aydin benim 2 haftam var darisi biz goremeyenlere:)

125 ml olanlardan mı alıyorsunuz,bide cam mı olacak...
Cnm ben buyuklerinden aldim iki tane uclarini yeni dogan icin ayri aldim ayrica cam degil ama plastikde degil antibakteriyal ozellikli cizilmez kirilmaz ve mikrop barindirmiyo. Ben tavsiye ederim ablamda cok rahat etmisti cocuk her ictiginde icinde devirdaim yapiyo

Benim ilk kizim genel anesteziyle oldu simdi epidurali merak ediyorum bu sefer herseyi gormek ve bebisimide ilk ben gormek istiyorum cikip hemen ilgilenmek istiyorum onunla ama korkularimda var panik yaparmiyim kesilecegimi bilicegim icin ya uyusmazsam belden nasil vururlar igne cok acirmi vs...:)

Kızlar doğumunu normal epidural düşünen varmı yada bu konuda bilgisi olan ben korkmaya başladım hem normali hem sezeryanı göze alamıyorum en iyisi içerde kalsın benimki

içerde kalırsa bebişinin o boynunun altından yayılan benzersiz miss gibi kokusunu duyamazsın ama.yumuk yumuk ellerinin parmağını tutuşunun verdiği hazzıda hissedemezsin.az daha cesaret.normal doğumda sancılar başladığında insana bir cesaret geliyor.çok korkutma kendini

Biberon madela calma var. Bebek emmezse damlatmiyor bile. Ane gogsu gibi basta bir iki emmeden gelmiyor. Sezeryan olcam diye almstim sut gelmezse biberona alismasin diye. Cok sukur kullanmadik emzirebildim allah nasip etti. Bunda da emziririm ins

kızlar ya doktor banada fitil verdı bende akıntıda var kasıntıda ama fıtıli kullanmaya korkuyorum

ay şu emzirme süt meselesi..normal doğum yapıyorum.sancı çekiyorum.sütüm bi gün sonra zor zahmet geliyor.sezeryan olsam hiç gelmicek heralde diyorum.benim kız saat22 de doğmuştu.aç da gelmiş.sabaha kadar ağladı açlıktan.hemen tuttu da Allahtan çeke çeke zorla getirdi.aynı vakitte doğurduğumuz kadından oluk oluk süt akıyordu.çocuğun süt çekişinin lık lık sesini ben yattığım yerden duyuyordum.

kızlar ya doktor banada fitil verdı bende akıntıda var kasıntıda ama fıtıli kullanmaya korkuyorum

bende enfeksiyon olunca tek kullanımlık fitil,tek içimlik toz ilaç ve birde krem vermişti
kullandım
hemen geçti hiçte bir sıkıntı yaşamadım
doktor veriyorsa güven ve kullan

Dogum konusmussunuz cati yapisiyla cok alakali. Dr catin musait bebek de iri degil demisti. Oyke 8-9 saat surmedi dogum. Gee 1 gibi 10 dk aralikli sncilar basladi ama onlar zor degil. Sabah 7 den sonra zorlasti sanci cekmesi. En son iki sanci arasinda bosluk kalmamisti yorulmaya basladim. O ara dr geldi suyu patlamis ikin dedi. Acilma cm soylemedi ama baya vardi. Nasil ikinacagimi bilemedim ebe buyuk tuvalet yapar gibi diye tarif etti. 3-5 ikinmada kafasi gorundu diye dr cagirmaya kostu tekrar. Dur ikinma deyip catala aldilar ordaki ilk ikinmada cikti. Hastabakiciya yukardan ittir dedi dr ama gerek yoktu cikti ztn. O ara kesi yapiyorum dedi dr. Kesmese iyiydi ama yirtilirmis sanirim.
Bebegin cikisi sancilar bitiyor aglama sesi ilk dokunus vs. Hepsi mucize.. Ben cikana kadar cikarmadilar da oglumu. Giydirirlerken d gozumu ayirmadim dr dikis atiyordu o arada. Kolay dogurdum yani. Korkmayin herkes kotu bisey yasicak degil.
Ped kullandigimdan sanirim dikislerim 20 gunde ancak iyilesti. Perine masajina baslamam lazim bu defa ins kesi olmaz

ben kızımda wee marka almıştım yasadıgım yerdeonu buldugumabın sukur..sımdı nuk aldım bıberonuda emzıgıde

bende enfeksiyon olunca tek kullanımlık fitil,tek içimlik toz ilaç ve birde krem vermişti
kullandım
hemen geçti hiçte bir sıkıntı yaşamadım
doktor veriyorsa güven ve kullan
bende o tozdan kullandım ama hiçbi değişme yok bide fitili denicem bakalım yoksa dayanamıyorum ya bende idrar da enfeksiyon çıktı gebeliğin başından beride var kurtulamadım bitürlü korkarak onuda deneyim bari son care

kizlar ben biberon almadim hiç onceden
hep emzirdigim için gerek olmadigini dusundum , zamani gelince gidip alirim bi tane
amaaa emzik alin derim , hatta çantaya ilk emzigi koyun : )))))

benimkiler emziği sevmediler.çeşit çeşit emzikleri dağıttım.büyüğü bakkal emziği aldı bi tek denemeler sonucunda.pahalı biberonları da almadı .eczaneden wee almıştık bi tek onu aldı.
kız emziği ağzına sürmedi.biberonu da mr.brownun ki ni aldı.o da uyurken hissettirmeden.hissederse almıyordu.benimkiler o yönden bi tiptiler.

Dogum konusmussunuz cati yapisiyla cok alakali. Dr catin musait bebek de iri degil demisti. Oyke 8-9 saat surmedi dogum. Gee 1 gibi 10 dk aralikli sncilar basladi ama onlar zor degil. Sabah 7 den sonra zorlasti sanci cekmesi. En son iki sanci arasinda bosluk kalmamisti yorulmaya basladim. O ara dr geldi suyu patlamis ikin dedi. Acilma cm soylemedi ama baya vardi. Nasil ikinacagimi bilemedim ebe buyuk tuvalet yapar gibi diye tarif etti. 3-5 ikinmada kafasi gorundu diye dr cagirmaya kostu tekrar. Dur ikinma deyip catala aldilar ordaki ilk ikinmada cikti. Hastabakiciya yukardan ittir dedi dr ama gerek yoktu cikti ztn. O ara kesi yapiyorum dedi dr. Kesmese iyiydi ama yirtilirmis sanirim.
Bebegin cikisi sancilar bitiyor aglama sesi ilk dokunus vs. Hepsi mucize.. Ben cikana kadar cikarmadilar da oglumu. Giydirirlerken d gozumu ayirmadim dr dikis atiyordu o arada. Kolay dogurdum yani. Korkmayin herkes kotu bisey yasicak degil.
Ped kullandigimdan sanirim dikislerim 20 gunde ancak iyilesti. Perine masajina baslamam lazim bu defa ins kesi olmaz

bana ilkinde ıkın diyo ebe ıkınıyorum diyorum ıkınmıyorsun diyor.karnımdan bastırarak çıkardılar orda kalamaz artık diye.ikicide anladım ıkınma hissini.gerçekten bir ıkınma hissi geliyormuş.ve ilkinde gerçekten ıkınmıyor kuru kuru ittirmeye çabalıyormuşum.ikincide de birincideki gibi zannedip bi ıkındım bebek tek ıkınmada çıktı.dur dur diye bağırıyolar.yavaş ıkınsaymışım dikişsiz bitiriyomuşum.gene de ufak dikişlerle atlattım.annem gülerek çıktığımı görünce şaşırmış.ilkinde biraz daha bayıktım..bakalım bundaki hikaye nasıl olcak.

heheh o daha guzelmis ama çok hapsurmasi lazim bi hapsurmayla çikarmiki çocuk : )
valla insalalh bu sefer hasta falan olmam, ben bi grip oldummu oksurmeye basladimmmi aylarca surunurum bagiskliigm çok zayif maalesef : (
10 kere ikiniyim da yeterki hasta falan olmayim
Valla bende hapşurarak çıkarabilirim. Çok tazyikli hapşuruyorum her seferinde korku yaşıyorum.karnımı tutuyorum

canım googledan ara bak bence görünüş olarak öyle...

çok araştırdım birde deneyimledim. teyzemin gelini yeni doğum yaptı bebeklerine almışlar avent açıkçası çok hoşuma gitti dr browns ise inceledim ama açıkçası yapısı hoşuma gitmedi. yani çok araştırmadığım için aventi alıcam yeterli bir tane biberon eğer olurda emmez ise sıkıntılı olursa gider bu dediğini incelerim çünkü biberon tamamen sütü sağıp vermek için yarayacak işe emerse zaten gerek kalmayacak.o yüzden bir tane alıp kenarda dursun diye ve yorumlara göre aventi alıcam :)

Back
X