• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

kızlar ben geldım. sabahki can sıkımtından sonra ıyıce canım sıkıldı.
sabah 9 da vergi dairesine gittim bir işim vardı. işimi yapmadılar. memurlar o halimle bırı ona gonderıyor dığeri ötekine.
normalde olsa kıyameti koparırdım ama ben sadece biri ık dese ağlıyorum.
birde gidip dışarda ağlayıp yuzumu yıkayıp geliyorum.
zaten işim olmuyor birde o sırada mükellefin nüfus kağıdını kaybettim. bütün daireyi alt üst ettım yok.
anons edin diyorum etmıyorlar. saat 12 ye kadar kimlik aradım. neyseki ordakilerden biri bulan adamı tanıdı da öyle buldum. adam almış cebine koymuş. neymiş onunki kaybolmuşta adına kredı kartı cıkarmıslar ondan saklamış . be adam sanane versene danışmaya ya da güvenliğe.
sonra çıktım nasıl deşarj olurum dedim yakında Historia var.verdim kendımı alışverişe. paranın dibine vurdum. zıbınlar,tulumlar, yelekler havada uçuştu. en son 100 küsüt tl ye bir kozmonot mu dıyorlar astronot mu ondan alıyordum kuzenım aradı. ya delı mısın çocuk doğar doğmaz kara mı sokacaksın dedı de bırakmadı alayım ama çok guzeldı C&A
da.

Çalıstıgım donemde gitmekten hoslanmadigim tek kurum vergi dairesiydi. İnsan sabir tasi olsa catlar cok sitresli bir ortami var allah sabir versin meslegin gercekten zor. Ama desarj olma yontemin iyiymis kızın saglikla giysin insallah

kızlar hastane çantasına;
kendim için; 2 takım pijama, 2 gecelik, terlik, çorap, hasta bezi/ped, iç çamaşır, tarak, sabun, şampuan, diş fırçası ve macunu, bir iki makyaj malzemesi
kızım için; 1 takım 10'lu hastane çıkışı (içinde battaniyesi, ağız mendili, eldiveni, şapkası olanlardan), 1 takım 5'li hastane çıkışı (yedek kıyafet olsun diye), bebek bezi, hastaneden çıkarken kullanmak için fermuarlı kalın battaniye, ıslak mendil, küçük cam biberon, emzik
misafirler için, çikolata/lohusa şerbeti/bebek şekeri.
ayrıca, fotoğraf makinesi de koymayı düşünüyorum.

bunlar haricinde mutlaka koymam gereken bir şey var mıdır? internetteki listeler çok şişirilmiş geldi bana. artık sezaryen bile olsa 1 gün hastanede bekletip ondan sonra taburcu ediyorlar. sizin fikriniz nedir?

Listen guzel ama cantani hazirlamadan dogum yapacagin hastanenin vereceklerini ogrenirsen iyi olur. Ben ogrendim listemden baya eleme yaptim. Birde ilk dogumumda ped kullandigim icin dikislerimden cok sorun yasadim, gazli bez ve pamukla tampon yapicam ilk hafta kullanmak icin tavsiye ederim ben tamponlari evde hazirlicam.

Listen guzel ama cantani hazirlamadan dogum yapacagin hastanenin vereceklerini ogrenirsen iyi olur. Ben ogrendim listemden baya eleme yaptim. Birde ilk dogumumda ped kullandigim icin dikislerimden cok sorun yasadim, gazli bez ve pamukla tampon yapicam ilk hafta kullanmak icin tavsiye ederim ben tamponlari evde hazirlicam.

hastaneye de bir sorarım.
tampon işini anlamadım. ilk doğumun normal doğum muydu? karındaki dikişlerde ped sorun yaratmaz herhalde :KK64:

ışten gelip tertemiz ev bulmak paha bicilemez yaa bayılıyorum salı günlerine :) temizlige gelen ablayi bebek bakması için ikna çabalarım devam ediyor kızlar :) su bakıcı işini cözsem de kafam rahat olsa :)

tampon işini anlamadım. ilk doğumun normal doğum muydu? karındaki dikişlerde ped sorun yaratmaz herhalde :KK64:

Evet normal dogum yapmistim sezaryende sorun olmaz. Hastanede tampon vermislerdi cok rahatti eve gelince ped kullandim dikislerim beni cok zorladi. Arkadasim 2 dogumunda kendine tampon hazirlamisti onun onerisi bende hazirlicam ped hava aldirmiyor dikislerin kurumasi uzun suruyor

Canım bişi sorcam bu hastane çantasında şampuan saç kremi falan da yazıyor internetteki listelerde sen de eklemişsin şampuan duş alacak bi ortam mi oluyor şampuan ne için

sağol canımmm annelik çok güzel bi o kadar da zor şimdi kızı almaya gidiyorum tabanlara kuvvet :KK15:
Valla sizlere hep maşallah diyorum bnm ilk bebis..ilgi bekleyen başka cocugum olsaydı ne yapardım bilemiyorum işten geliyorum koltuğa bi uzaniyorum eşim kaziyarak kaldırıyor nerdeyse ihtiyac molası hariç hiç bi güç o koltuktan kaldıramaz beni :) sizlere allah güç kuvvet versin :)

Bebeğim için hazirladigim sepet simdi kapi süsü yapicam nasıl sizce guzel olmuş mu.

Eklentiler

• IMG_20141111_152158.webp
    IMG_20141111_152158.webp
    179 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_20141111_152048.webp
    IMG_20141111_152048.webp
    158,5 KB · Görüntüleme: 113
doğru diyorsun canım ama ne bileyim hasta bezi hiç ama hiç güzel değil. devlette vermiyorlar gidip kendin alıyorsun hastanenin kantininden ücreti yüksek bir şey değil. birde hemşire o gün hastane önlüğü giyiliyor doğuma giderken o yüzden doğum için gecelik taşımanıza gerek yok ayrıca pijama takımında daha rahat edersiniz dedi. buradaki herkese öyle öneriyoruz dedi. birde odalar hep tek kişilikmiş onlarda ücretliymiş 50 tl imiş günlüğü buna da çok sevindim aynı özel gibi ziyaret saati kısıtlaması da yokmuş yani baya hoşuma gitti bu durumlar. hastaneye gidince 2 3 tane alayım ben o zaman hasta bezi koyayım çantaya birde ped alayım ne olur ne olmaz diye. en mantıklısı bu sanırım :) ben almasam bile annem iner alır zaten onu alıp hastaneye öyle gitmeyi düşünüyorum eşim beni sinir eder rahatlatması gereken biri lazım yanımda :D
Evet normal dogum yapmistim sezaryende sorun olmaz. Hastanede tampon vermislerdi cok rahatti eve gelince ped kullandim dikislerim beni cok zorladi. Arkadasim 2 dogumunda kendine tampon hazirlamisti onun onerisi bende hazirlicam ped hava aldirmiyor dikislerin kurumasi uzun suruyor
Nasil bir tampon. Bana da tarif edin

E="mattika, post: 37736122, member: 223491"]Nasil bir tampon. Bana da tarif edin[/QUOTE]

Pamuğu bir kaç kat gazlıbeze sariyorsun. Yapimi çok basit malzemeyimedikalden aliyorsun. Büyüklüğü ped den biraz büyük olabilir.

Hepii topu 2 tencere yemek yaptım...nerdeyse aglıcam sırtımın ve karnımın ağrısından.. :mad:

[TE="Aspirin1987, post: 37736208, member: 453406"]Canım Çok Güzel Olmuş Ellerine Sağlık Nasıl ve Neyden Yaptın Bunu Bizide Bilgilendirsene :KK49:[/QUOTE]

Cok sagol... Sepetim vardi kizimdankalma , tul, saten kumas ve kurdela aldim. A 101e silikon tabancasi gelmisti 5 liraya aldim (onsuz olmuyor) kumasla tamamen kapladim sonra tul ve kurdela ilesusledim. Tabi detaylar var youtube dan videolara baktim bol bol

kızlar ozellıkle normal doğum yapacaklar ıcın soyleyım..kesınlıkle ped kullanmayın,hem yeterlı derecede korumaz ozellıkle ılk günler paket paket te koysanız dışarı çıkar. ayrıca vajinal bolgenın doğum sonrası her vc ye gırıldıgınde yıkanması ve kurulanması (kuru tutulması gerek)bunun ıcın ılk zamanlar (kanamanın yoğun old. günler mutlaka hasta bezı kullanın..hem ustunuz basınızbatmaz hem sık sık degıstırmek ıcın kendınızı sarsmanız gerekmez hemde tastamam koruma sağlar. sonrakı günler avuç ıcı kadar pamuğu gazlı beze sarın ve sık sık degıstırın..

sac kurutma makınesını endusuk ayarında o bolgenızı kururtmak ıcın kullanmanızı onerırırm. en cabuk ıyılesme orayı yeterince kuru tuttuğunuzda sağlanacaktır.

ışten gelip tertemiz ev bulmak paha bicilemez yaa bayılıyorum salı günlerine :) temizlige gelen ablayi bebek bakması için ikna çabalarım devam ediyor kızlar :) su bakıcı işini cözsem de kafam rahat olsa :)

Ben de cumayı iple çekiyorum :) bir ay olucak nerdeyse erteledik durduk kadını. Ama o geldiğinde evde olmamayı planlıyorum beni görmesin :) biraz fazla özelime karışıyor ;)

Ben de cumayı iple çekiyorum :) bir ay olucak nerdeyse erteledik durduk kadını. Ama o geldiğinde evde olmamayı planlıyorum beni görmesin :) biraz fazla özelime karışıyor :KK66:
bnmki de bnm karnıma takmıs durumda :) 6 aylıkken bnm göbegim senden fazla iyi bakmıyor musun bebege diyordu bgn de ne zaman büyücek senin karnın diyor :) dedim daha 3 ay var iyi boyle

Valla sizlere hep maşallah diyorum bnm ilk bebis..ilgi bekleyen başka cocugum olsaydı ne yapardım bilemiyorum işten geliyorum koltuğa bi uzaniyorum eşim kaziyarak kaldırıyor nerdeyse ihtiyac molası hariç hiç bi güç o koltuktan kaldıramaz beni :) sizlere allah güç kuvvet versin :)

Ben evlendiğimden beri ilgi bekleyen bir bebiş var zaten :) koltuktan kazımak bir yana anahtarı olduğu halde kapıyı çalar. Sen zorla kalkarsın kahve suyu koyarsın falan :) bir de yorgun olmıycaksın hep dinç olucaksın.

Back
X