• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Canım ya kıyamam...iyi atlatmıssın nasıl sınır bır durum yaşamışsın... bebek alışverişinede ben daha başlamadım kendımı zor tutuyorum valla.
başla bence biran önce. ne durumdasın bilmiyorum ama hem 100 ün altına düşmüşsün hemde dolaşmak zorlaşıyormuş gerçekten.
gerçi sen deneyimlisin daha iyi bilirsin. Burda herkes alınca kendimi kötü hissediyorum rüyama bile giriyor sanki bebek doğacak çıplak kalacak. zaten tezcanlıyım.

Hastanede onluk giydirmislerdi bana sancilar siddetlenince. Dogum sonrasi gecelikle olmaz usuruz zaten. Ama bir gecelik olmali tedbir acisindan
ya zaten hastaneler hamam gibi oluyor ama bende narkozdan ayılınca dişlerim biribine çarpmıştı.

lıste harıka ama bı kac penye battanıye ve bebek kıyafetı eklemende yarar var cnm cunku arkadasların dedıgı gıbı kusuyolar bız alt deıstırırken kakasını bulastırıyoruz felan..

Aynen Canım Eğer Bi Aksilik Çıkmazsa Bende Orada Düşünüyorum. Çevremden 3 Kişi Orda Doğum Yapmış Hatta 2 Mustafa Beye Gitmişler Duyduğuma Göre Gayet Memnunlar. Hem Hastaneden Hem Doktorlardan İnş. Bizde Memnun Kalırıs.
İnşallah canım. Bende tavsiye üzerine gidiyorum. doktorumdan çok memnunum ama hastane pek içime sinmedi sanki ama 2 hafta sonra hastaneyi iyice gezmeyi düşünüyorum. Yorumları aktarırım sana da :)

Merhaba Arkadaşlar,
yazdıklarınızı anca bitirdim cumartesinden beri okuyamamıştım.
haftasonu kayınpederler gelecek diye şeker testini cumartesinedn düne çektik ve dün tüm günüm hastanede geçti. anne-baba şeker hastası olunca ve baba insülin kullanınca direk 75lik yaptırdık. açlık 84, 1. saat 197, 2. saat 190 çıktı. drum endokrinoloji uzmanına gönderdi. o da şeker ölçüm cihazıyla günlük şeker takibi,diyet ve egzersiz verdi. Litchi Litchi sende alacaksın galiba bilgin olsun şeker cihazı için bana rapor yazdılar hiç ücret ödemeden aldım. on gün sonra arayıp ölçüm sonuçlarımı söyleyecem ona göre insülin mi yoksa diyete devam mı karar verecek. bu arada idrarımda da enfeksiyon çıktı bide ona ilaç yazıldı. adet sancısına benzer sancılar için de bunlar artık olacak günde 10u geçmezse sorun yok dedi, karnın üst tarafında bazen oluşan sertlik de kasılmaymış bunlar olağan şeyler dedi. ben sizler gibi bebeğin hareketlerini öyle kolu mu kafası mı ayırt edemiyorum çok derinden hissediyorum bunu söyledim senin plasentan karnının ön yüzünde ondan net hissetmemen normal dedi. internetten bakıyorum " plasenta önde" diye hep doğum kanalında önden gelen plasentayla ilgili bişeyler çıkıyor bununda bi sürü riski var,benimki bu değildir di mi? eşimle kafamız karıştı soracaktık sonuçlar için gittiğimizde, şeker sonuçları yüksek çıkınca unuttuk. bu arada karatay şekerli suyu içtikten sonra bebeğiniz hipoglisemiye girer 3-4 gün harekt edemez diyodu. ben dün o kadar üzüldüm ki bebeğim sanki üzülme der gibi dün akşam dinlenme moduna geçtikten sonra iyice çoştu. eşim ilk defa bu kadar net hissetti ve bende ilk defa karnımın hopladığını gördüm. karatayı dinlesem geriye kalan 3 ay boyunca bebeğime zarar vermeye devam edecektim düşünsenize :(

Bende 75 grlık şeker yüklemesini çok keyifli bi şekilde atlattım,sonuçlarımda iyi,aynen yemeye devam :) 12 kilo almışım,doktorum görünen bişey yok diye güldü,her bünye farklıdır,zayıftın zaten rahat ol dedi,rahatladım bende :) bu arada şeker yüklemeye rağmen kızım hareketli yine de,azalma falan olmadı..çok güzeldi kuzum,1017 gram,36 cm olmuş..çok şükür bugünü de sorunsuz atlattık :)

Merhaba Arkadaşlar,
haftasonu kayınpederler gelecek diye şeker testini cumartesinedn düne çektik ve dün tüm günüm hastanede geçti. anne-baba şeker hastası olunca ve baba insülin kullanınca direk 75lik yaptırdık. açlık 84, 1. saat 197, 2. saat 190 çıktı. drum endokrinoloji uzmanına gönderdi. o da şeker ölçüm cihazıyla günlük şeker takibi,diyet ve egzersiz verdi. Litchi Litchi sende alacaksın galiba bilgin olsun şeker cihazı için bana rapor yazdılar hiç ücret ödemeden aldım. on gün sonra arayıp ölçüm sonuçlarımı söyleyecem ona göre insülin mi yoksa diyete devam mı karar verecek. bu arada idrarımda da enfeksiyon çıktı bide ona ilaç yazıldı. adet sancısına benzer sancılar için de bunlar artık olacak günde 10u geçmezse sorun yok dedi, karnın üst tarafında bazen oluşan sertlik de kasılmaymış bunlar olağan şeyler dedi. ben sizler gibi bebeğin hareketlerini öyle kolu mu kafası mı ayırt edemiyorum çok derinden hissediyorum bunu söyledim senin plasentan karnının ön yüzünde ondan net hissetmemen normal dedi. internetten bakıyorum " plasenta önde" diye hep doğum kanalında önden gelen plasentayla ilgili bişeyler çıkıyor bununda bi sürü riski var,benimki bu değildir di mi? eşimle kafamız karıştı soracaktık sonuçlar için gittiğimizde, şeker sonuçları yüksek çıkınca unuttuk. bu arada karatay şekerli suyu içtikten sonra bebeğiniz hipoglisemiye girer 3-4 gün harekt edemez diyodu. ben dün o kadar üzüldüm ki bebeğim sanki üzülme der gibi dün akşam dinlenme moduna geçtikten sonra iyice çoştu. eşim ilk defa bu kadar net hissetti ve bende ilk defa karnımın hopladığını gördüm. karatayı dinlesem geriye kalan 3 ay boyunca bebeğime zarar vermeye devam edecektim düşünsenize :(
Geçmiş olsun hadi,o çatlak kadını dinlememen iyi olmuş..doktorum dedi bugün %50 azalma olmuş test yaptıran sayısında,buda %5 bebek ölümlerinin artması demekmiş..atlattık çok şükür,Rabbim korusun miniklerimizi ;)

Canin sen bize sorma. Dr.una sor ne gibi risk gormus. Miyom flnsa yaptircaksin yani dr a niye gidiyorus dinlemiceksek. Ama yastan dolayi derse gidip baska bir dr.un gorusunu al derim. Cok takma kafaya.

hasta bezi ilk 2 gun lazim oluyor. Rahat edilmiyor ama emzirmek vs ugrasirken bir de pijamana kan cikinca ugrasmasi ayri dert. Olmadi bebegin bezinden koyarsin. Ben ozel hastanede dogum yaptm ordayken vermislerdi hasta bezi ma devlette vermiyorlar diye biliyorum. Ped kullansan. 15 dk da bir degistirmek gerekir. Benim ilk 3 gun cok yogundu. Emzirdikce rahim toplaniyor ya emzirdikce foşluyordu

doğru diyorsun canım ama ne bileyim hasta bezi hiç ama hiç güzel değil. devlette vermiyorlar gidip kendin alıyorsun hastanenin kantininden ücreti yüksek bir şey değil. birde hemşire o gün hastane önlüğü giyiliyor doğuma giderken o yüzden doğum için gecelik taşımanıza gerek yok ayrıca pijama takımında daha rahat edersiniz dedi. buradaki herkese öyle öneriyoruz dedi. birde odalar hep tek kişilikmiş onlarda ücretliymiş 50 tl imiş günlüğü buna da çok sevindim aynı özel gibi ziyaret saati kısıtlaması da yokmuş yani baya hoşuma gitti bu durumlar. hastaneye gidince 2 3 tane alayım ben o zaman hasta bezi koyayım çantaya birde ped alayım ne olur ne olmaz diye. en mantıklısı bu sanırım :) ben almasam bile annem iner alır zaten onu alıp hastaneye öyle gitmeyi düşünüyorum eşim beni sinir eder rahatlatması gereken biri lazım yanımda :D

Geçmiş olsun hadi,o çatlak kadını dinlememen iyi olmuş..doktorum dedi bugün %50 azalma olmuş test yaptıran sayısında,buda %5 bebek ölümlerinin artması demekmiş..atlattık çok şükür,Rabbim korusun miniklerimizi :KK66:
sağol canım. seninde kuzuna maşallah haftasıyla uyumlu kilosu boyu. benimkide hemen hemen aynı senin değerlerle.
ya sen zaten hala zayıfsın bi 12 kilo alsan yine zayıf olursun yine zayıf olursun :KK24:

doğru diyorsun canım ama ne bileyim hasta bezi hiç ama hiç güzel değil. devlette vermiyorlar gidip kendin alıyorsun hastanenin kantininden ücreti yüksek bir şey değil. birde hemşire o gün hastane önlüğü giyiliyor doğuma giderken o yüzden doğum için gecelik taşımanıza gerek yok ayrıca pijama takımında daha rahat edersiniz dedi. buradaki herkese öyle öneriyoruz dedi. birde odalar hep tek kişilikmiş onlarda ücretliymiş 50 tl imiş günlüğü buna da çok sevindim aynı özel gibi ziyaret saati kısıtlaması da yokmuş yani baya hoşuma gitti bu durumlar. hastaneye gidince 2 3 tane alayım ben o zaman hasta bezi koyayım çantaya birde ped alayım ne olur ne olmaz diye. en mantıklısı bu sanırım :) ben almasam bile annem iner alır zaten onu alıp hastaneye öyle gitmeyi düşünüyorum eşim beni sinir eder rahatlatması gereken biri lazım yanımda :D
Benım eşimde kendı hiç yemedığı için hastane gıbı yerlerde yemeğe karşı.
git yiyecek bir şey al desen almaz. dur iki dakika der. benimde öyle yerlerde iştahım aclıyor.hoş ne zaman kapalıki.

kızlar ben geldım. sabahki can sıkımtından sonra ıyıce canım sıkıldı.
sabah 9 da vergi dairesine gittim bir işim vardı. işimi yapmadılar. memurlar o halimle bırı ona gonderıyor dığeri ötekine.
normalde olsa kıyameti koparırdım ama ben sadece biri ık dese ağlıyorum.
birde gidip dışarda ağlayıp yuzumu yıkayıp geliyorum.
zaten işim olmuyor birde o sırada mükellefin nüfus kağıdını kaybettim. bütün daireyi alt üst ettım yok.
anons edin diyorum etmıyorlar. saat 12 ye kadar kimlik aradım. neyseki ordakilerden biri bulan adamı tanıdı da öyle buldum. adam almış cebine koymuş. neymiş onunki kaybolmuşta adına kredı kartı cıkarmıslar ondan saklamış . be adam sanane versene danışmaya ya da güvenliğe.
sonra çıktım nasıl deşarj olurum dedim yakında Historia var.verdim kendımı alışverişe. paranın dibine vurdum. zıbınlar,tulumlar, yelekler havada uçuştu. en son 100 küsüt tl ye bir kozmonot mu dıyorlar astronot mu ondan alıyordum kuzenım aradı. ya delı mısın çocuk doğar doğmaz kara mı sokacaksın dedı de bırakmadı alayım ama çok guzeldı C&A da.

Ne cins insanlar var yaa. Adamı koruyayım derken kendi hırsız durumunda kalmış. Allah'tan bulunmuş nüfus cüzdanı. Ah ne stres yApmıştır o da. Alışveriş iyi düşünce olmuş :)

Bende 75 grlık şeker yüklemesini çok keyifli bi şekilde atlattım,sonuçlarımda iyi,aynen yemeye devam :) 12 kilo almışım,doktorum görünen bişey yok diye güldü,her bünye farklıdır,zayıftın zaten rahat ol dedi,rahatladım bende :) bu arada şeker yüklemeye rağmen kızım hareketli yine de,azalma falan olmadı..çok güzeldi kuzum,1017 gram,36 cm olmuş..çok şükür bugünü de sorunsuz atlattık :)
maşallah maşallah.
ye bakalım sonuna kadar. zaten alsan alsan bundan sonra ne alacaksın.

lıste harıka ama bı kac penye battanıye ve bebek kıyafetı eklemende yarar var cnm cunku arkadasların dedıgı gıbı kusuyolar bız alt deıstırırken kakasını bulastırıyoruz felan..

tamam bir iki alt üst kıyafet daha hazırlayayım, battaniye de koyarım. ya daha çok güncellerim ben bu listeyi de şimdilik ilk hazır olması gerekenler gibi düşünerek onları yazdım.

BİR PROBLEMIN yoksa neden iğne vuruyor anlamadım. onu erken doğum riski olanlara vurmuyorlar mı? İlk kez duydum senden.

Ihtimal her zaman var diyor. Olası bir erken doğum riskine karşı vurulmamı önerdi biraz erken geliyor bana. Sorucam bakalım.

kendin için koydukların yeterli ama bebeğe 2 takım daha koy derim ben.çünku belli olmuyor çişi geçer kusar falan bol yedek olması daha iyi bir gün bile kalsan.he evim yakın gelirken getirirler falan diyorsan oda olur.

kaç çıktı canım mesela yuksek derken benimde 156 çıktı 50 mg lık.

ben o aletten aldım ama emin olamıyorum yuksek çıkıyo açken bile ölçsem 110 falan çıkıyo insallah yanlıştır .diyet yapıyorum bende ama 156 çok mu yani sıkı diyet yapmak gerekirmi ki.dr um 100 mg lık istedi yaptırmayı düşünüyorum sen yaptırmışmıydın.

Yaptırdım canım. 100g lık şekerde açlıkla birlikte dört ölçüm alındı bir tanesi yüksek çıktı. Normalde iki tanesi yüksek çıkarsa şeker var denirmiş. O yüzden makineyld test etmemi istedi Dr um. Diyet yapıyorum.

Merhaba Arkadaşlar,
haftasonu kayınpederler gelecek diye şeker testini cumartesinedn düne çektik ve dün tüm günüm hastanede geçti. anne-baba şeker hastası olunca ve baba insülin kullanınca direk 75lik yaptırdık. açlık 84, 1. saat 197, 2. saat 190 çıktı. drum endokrinoloji uzmanına gönderdi. o da şeker ölçüm cihazıyla günlük şeker takibi,diyet ve egzersiz verdi. Litchi Litchi sende alacaksın galiba bilgin olsun şeker cihazı için bana rapor yazdılar hiç ücret ödemeden aldım. on gün sonra arayıp ölçüm sonuçlarımı söyleyecem ona göre insülin mi yoksa diyete devam mı karar verecek. bu arada idrarımda da enfeksiyon çıktı bide ona ilaç yazıldı. adet sancısına benzer sancılar için de bunlar artık olacak günde 10u geçmezse sorun yok dedi, karnın üst tarafında bazen oluşan sertlik de kasılmaymış bunlar olağan şeyler dedi. ben sizler gibi bebeğin hareketlerini öyle kolu mu kafası mı ayırt edemiyorum çok derinden hissediyorum bunu söyledim senin plasentan karnının ön yüzünde ondan net hissetmemen normal dedi. internetten bakıyorum " plasenta önde" diye hep doğum kanalında önden gelen plasentayla ilgili bişeyler çıkıyor bununda bi sürü riski var,benimki bu değildir di mi? eşimle kafamız karıştı soracaktık sonuçlar için gittiğimizde, şeker sonuçları yüksek çıkınca unuttuk. bu arada karatay şekerli suyu içtikten sonra bebeğiniz hipoglisemiye girer 3-4 gün harekt edemez diyodu. ben dün o kadar üzüldüm ki bebeğim sanki üzülme der gibi dün akşam dinlenme moduna geçtikten sonra iyice çoştu. eşim ilk defa bu kadar net hissetti ve bende ilk defa karnımın hopladığını gördüm. karatayı dinlesem geriye kalan 3 ay boyunca bebeğime zarar vermeye devam edecektim düşünsenize :KK43:

Canım biz tedbirimizi alalım bebişler sağlıkla doğsun inşallah. Şeker için makinayı endokrin Dr u mu yazdı? Rapor nasıl alınıyor?

canlarrr kuzularrr bebişlerrrr nasılsnız?? bende iyiyim çok sağolun :KK48:
mutfaktayım şimdi akşama yemek hazırlıyorum koca memlekette kız okulda bebişimle başbaşa patates soyuyoruz

Back
X