hemde çok ayaz var resmen. akşam kar yağdı ama tutacak bi kar değil.begumde insallah çogalmaz hafif bir nezle galibz sizede geçmis olsun, havaalr nasil sizin orada çok sogukmu
valla kendimede almiyorumMaRaL_ havale geçirdiğinde çok korktun o yüzden. ne kadar doğru olanı yapmak içinden gelsede annesin korkarsın o an aklına gelir. hem ilaçlar bizim için var bu kadar öcü gibi görme bence onları. ya olmasaydı bide öyle düşün. eskiden insanlar ilaçsızlıktan ölüyordu.
tabiiki gereksiz kullanmak iyi bir şey değil. özellikle antibiyotiği. ama bi ağrı kesici ateş düşürücüdende bişey olmaz ayda bi kere hasta olunca versen.. sen grip olunca vücudun ağırmıyor mu? öyle düşün işte onunda ağrısı var, biraz rahatlatıyor işte ilaç. sürekli vermedikten sonra bişey olmaz kendine bu kadar yüklenme..
hadi yaa sizin yaziniz ne zmaan gelir sormasi ayip :)hemde çok ayaz var resmen. akşam kar yağdı ama tutacak bi kar değil.
geçmiş olsun maral bu çocuklar inat etti mi ediyor gerçekten Allahım şifa versin biran önce bitsin şu hastalıkatesi yok gibi ama halsiz bitkin kuzum ya
dr a gotursem burnunu temizle ates dusuruvu ver diycek zaten yaouyom onlari
balli limonu içiremiyom zorla dokdum agzina inat etti içmedi sipa geri agzindan dokuldu(
Öncelikle maşallah diyeyim Sıla 11,5 kilo olduğu için dert edecek birşey yok diyebilirim şükür sağlıklılar :) biz kızımla pek misafirliğe gitmiyoruz gittiğimizde rahat edemediyse yani oradaki çocukla iletişim kuramadıysa beni bıktırır ama iletişim kurabildilerse oynar arada beni yoklar orada mıyım diye , mesela kuzeni var pek sever ama her seferinde tavrı farklı olur o anki iletişime göre değişiyor işteKızlar çocuklarınız başka çocuklarla oynuyor mu dun misagirlige gittik daha öncede birkaç kez görüştüğümüz kişilerdi benim oğlum hep yanımda ve benimle oynamak istiyor ve bu aralar acayip yapıştı bana anne anne diye odadan odaya gidemiyorum nefes aldırmıyor yaramazlığı yok Allahtan ama psikolojik baskı yapıyor ban :)) geçen gün 2 yaş muayenesi vardı 12 kg ve 87 cm çıktı gelişimi iyi dedi ama ortalamanın biraz altında konuşması için bol bol soru sorun kitap okuyun dedi bir sürü kelime öğrendi ama cümle yok
saol canimgeçmiş olsun maral bu çocuklar inat etti mi ediyor gerçekten Allahım şifa versin biran önce bitsin şu hastalık
bizdede kelime çok canim ama cumle yokKızlar çocuklarınız başka çocuklarla oynuyor mu dun misagirlige gittik daha öncede birkaç kez görüştüğümüz kişilerdi benim oğlum hep yanımda ve benimle oynamak istiyor ve bu aralar acayip yapıştı bana anne anne diye odadan odaya gidemiyorum nefes aldırmıyor yaramazlığı yok Allahtan ama psikolojik baskı yapıyor ban :)) geçen gün 2 yaş muayenesi vardı 12 kg ve 87 cm çıktı gelişimi iyi dedi ama ortalamanın biraz altında konuşması için bol bol soru sorun kitap okuyun dedi bir sürü kelime öğrendi ama cümle yok
aynı yaş grubuyla anlaşamıyor. ama anladımki sorun bizde değil, normal bir durum. mesela istanbulda arkadaşıma gittim kızı Begümden iki ay büyük. resmen kasırga çıktı. oyuncakları paylaşamadılar. Begüm istedi o vermedi. annesi verince o sinirlendi bütün oyuncakları fırlattı Begüme, itti vurdu vs benimkide pek bilmez öyle şeyleri zavallım dönüp bana baktı hep anne kurtar diye. erken kalktım oradan mesela.Kızlar çocuklarınız başka çocuklarla oynuyor mu dun misagirlige gittik daha öncede birkaç kez görüştüğümüz kişilerdi benim oğlum hep yanımda ve benimle oynamak istiyor ve bu aralar acayip yapıştı bana anne anne diye odadan odaya gidemiyorum nefes aldırmıyor yaramazlığı yok Allahtan ama psikolojik baskı yapıyor ban :)) geçen gün 2 yaş muayenesi vardı 12 kg ve 87 cm çıktı gelişimi iyi dedi ama ortalamanın biraz altında konuşması için bol bol soru sorun kitap okuyun dedi bir sürü kelime öğrendi ama cümle yok
deme yaa ay ne guzel kartopu iynayin istee :)MaRaL_ hava nasıl diye sormuşsun ne baharı kış geri geldi dün kar attı hafiften ama tutmaz demiştim ya sabah bi kalktık her yer bembeyaz ay ben şok.
çok fena yağıyor allahtan dün kızı bırakıp temizliğimi yapmıştım bugün çıkaramazdım asla.
Hakanın elinde emzikle uyuduğunu söylemiştin önceden evet. elinde başka bişeyle uyusa süper de benim kolumla uyuyunca sıkıntıvazgeçmez gibi geliyor ama geçiyorlar di mi?
bu sefer birden bire kesmicem yavaş yavaş alıştırmaya çalışıcam yanında yatmadan uyutmaya. bakalım bu yöntem ne kadar işe yarayacak.
ağrı kesiciyi bende hemen kullanmam, dayanamayacağım kadar ağrım varsa ya da beni çok etkiliyorsa veya o gün yapmam gereken işler var diyelim, yani yatıp dinlenemeyeceksem içerim. ufacık bi ağrıda içmemek gerek bencede.
hani grip ilaçla 7 gün ilaçsız bir haftada geçer derler ya evet öyle ama en azından kendimi rahatlatmak için bi parol içerim ben, çocuklarınkinide öyle düşünmek lazım ayda yılda bir ağrı kesiciden bişey olmaz vücudumuz o kadarda dandik değil yani hemen bozulsun :))
cemre havaya düşüyor ilk o da tam şubatın 20si gibi olucak bu yıl ama havaya kar düştü cemre yerine :))deme yaa ay ne guzel kartopu iynayin istee :)
kis 22 aralik da giriyor, 22 marta kadar :) daha 1 ay avr gitmesine , biizm ekimde buz kesmemize ne bakiyon sen :)
burda hava soguk deil ama ben geri bi atak bekliyorum valla cemre mi ne dustu galiba topraga yada havaya ay bilmiyorum bizde oyle diyolar tam unuttum neydi :)
yok kiz vucud bozulmuyor da, atesli durunca hastalik kisa suruyor :) , bide bagisiklik guçleniyorr
neyse simdilik iyi gidiyrouz bugun atesi yok
uç bes kaisk yemek yedi sut içti uyudu bakalim
burnuna bi alisamadi kiyameti kopariyortemizlerken( aba abi baba bildigi herkesi sayyor gelsin kurtarsin diye :))))
Yok canim krese gitmiyo henuz arada yarim gun yollamak geliyo aklima ama kv vazgeciriyovalla canim bilemedimki neden oyle
ne zamandir boyle
yedurme uyutma islerini bizdede hep ben yapiyorum
ama benimki baba d iye ölÿor babasi uyyutsa hayatta uuumaz kalkip olynamak isteer :))
krese fln vermiyon sen demi
Yok canim krese gitmiyo henuz arada yarim gun yollamak geliyo aklima ama kv vazgeciriyovalla canim bilemedimki neden oyle
ne zamandir boyle
yedurme uyutma islerini bizdede hep ben yapiyorum
ama benimki baba d iye ölÿor babasi uyyutsa hayatta uuumaz kalkip olynamak isteer :))
krese fln vermiyon sen demi
Canim yaa gecmis olsun abisi ablasi olunca habire buluyo hastaliklar Hakan'i kiyamambenim hafiza gidik deilse dogdugundan beri en agir gribi sankim
gerçi bu sene hiç olmamisti ama gider ayak tuttu birakmiyor bizi meret
bir aya havalar isinir boyle agir olmaz hasta olsada ins
Bence de canim haklisin. Yerim ben o huysuz sirinleri ya arada delirtseler de her halleri farkli. Zaten Duru'nun yaptiklari bisey degil benim koca bebek sinir ediyo beni habire.Can'ım duru seni çok özlüyor olabilir. Erken çıkıyorsun geç dönüyorsun. Seni bırakmak istemiyor. Tuna bile sizden daha çok görüştüğümüz halde beni görünce huysuzluk yapıyor. Aslında onlardan ayrı kaldığımız için bize kızgınlar. Neyapacaklarını şaşırıyorlar. Çan'larım benim yaa... huysuz şirin bunlar :)
Sağolun kızlar. Bütün bebeklerim sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun inşallah. :)
Canim cok sukur sagsalim varmissiniz. Cabuk toparlar insallah Begusum. Babasini da ozlemistir dimi.@mery60 yolculuk iyi geçti canım. uçağa binene kadar oyalamak zor oldu, özellikle ikinci güvenlikten geçerken botları çıkarttırıyorlar ya orası çok zor oluyor her seferinde. bu sefer ben botları giyerken baktım bu kaçıyo ayağımda galoşlar peşinden koşuyorum, bi yandan çantamı kolluyorum falan
uçağa bindikten sonra hep uyudu. ama hastaydıhele dün gece çok kötüydü. evimizi tanıdı ama hastalığında etkisiyle çok huysuzdu, burun akınca hep dalamadı. bizimle yattı zaten. yatmadan önce serum fiz.yapmıştık sonra afedersin öyle bir balgam çıkardıki rahatladı..
uykunun arasında burnu akınca kalkıp aşağı didelim anneannem dedemm didelim diye sayıkladı öyle içim gittiki
ateş yok keyifsizlik ve göz burun akıntısı var bizdedeMaRaL_ cım ben veriyorum ilaç en azından ağrısını alır rahatlatır. ilaçtan sonra kendine geliyor resmen. napayım herşeyi doğru yapıcam diyorum ama olmuyor. nadirende olsa veriyorum. burnu silmekten yara oldu resmen. sizinki ağır bi grip olmuş kıyamam inşallah çok çabuk biter
@BRBB teşekkürler canım buna da şükür. sen nasılsın?
dadera canım benim geldim sorun yok Begüm sadece biraz hasta.
Durunun o durumu bencede seni az görmesinden dolayı. ama napıcaksın çalışıyosun alışacak mecburenBen hep yanında olmama rağmen bana davranışları daha farklı, hele 2 yaş döneminde bizi sınıyolar resmen. inatlaşıyor çok benle mesela.
babası hiç ilgileniyor mu normalde? oyun oynamak sevmek değil ihtiyaçlarını karşılıyor mu mesela? bu yaşta çocukların ilk tercihinin anne olması çok normal üzülme. babasıda çok ilgilenemiyorsa çok düşkün değildir belkide o yüzden ama biraz daha büyüsün seni satar :)