2015 Şubat Anneleri

Gunaydin kizlar nasilsiniz? Biz iyiyiz buyudukce kolaylasiyo biseyler. Ama bi durum var nasil engel olacagimi bilemedigim. Duru babasina bana vuruyo veya isiriyo. Bunlari yaparken de guluyo yani. Kizinca hemen sariliyo biseyler yapiyo. Sonra yine basliyo vurmaya. Kendi kendine duzelir mi benim ne yapmam gerekir hic bilemiyorum.
Bunlarin disinda masallah genelde uysal bi cocuga donustu benim hircin kizim. Boyle ufaktan dertlerini anlstiyolar ya artik cok tatli oluyolar. Ben veya babasi ise gidecegimiz zaman anne mani baka(mandalina makarna) baba mani baka falan diyodu. Simdi kakan var mi diyince de aynisini diyo. Kaka goh kaka mani baka:) Safim yaa. Neyse acik gulun diye anlattim.
Gonul83 Gonul83 canim yeni evin hayirli olsun gonlunce yerlestirmeyi huzurla oturmayi nasip etsin Allah.
yeb4 yeb4 ben bu Begum lepistesini yicem yicem. Minik şebek. Cok pitircik. Hasta olmus kiyamam ama cabuk iyilesir annesi. Orda ne mutludur simdi.
MaRaL_ MaRaL_ canim gecmis olsun ama bence onemli bisey olsa acisi devam ederdi cocuk gizleyemezdi senden. Hakan hepsinden fena cikti valla.

yeb4 yeb4 çok geçmiş olsun canım benim.. hasta olması kötü gerçekten ama em azımdan bu sefer annemlerin yanındaydın ne kadar büyük bir rahatlık dimi çocuk hasta olsa da diğer tüm işler yapan var :)

Begüm üşütmüş olabilir yA da hava değişikliği.. bir aha da olmaz zaten annesi :)) çok tatlı maşallah zilli video fotoğraf gördükçe ısırasım geliyor :)))
sağol canım arkadaşım şimdi daha iyi üstünde bi kırgınlık var, ilaç veriyorum normalde vermem ama kendini toparlıyor ilaçla. diğer doğal takviyeleride yapıyorum. şimdi tatildeyiz ya zehir olmasın çocuğa.

sorma ben sadece çocukla ilgilendim annem yaptı yedirdi getirdi götürdü yerimden bile kalkmadım cidden ne büyük rahatlık..

inan günden güne gelişiyor konuşması ben böyle bişey görmedim ciddi söylüyorum nerdeyse iki yıldır anneyim ama en tatlı zamanları konuşmayı sökmeye başladığı bu zamanlar kesinlikle :KK70:
dün bi cümle kurdu şok oldum. biz yukardaki odada yatıyoruz ya sabah kalktı beşiğinden yanıma aldım biraz oyalandı sonra dedi ki "anne dünaydın anneanne dedeye aşağı didelim hadi kak" :KK70: maşallah dedim kendi nazarımı değdiricem çocuğa resmen konuşmayı söktü onla ilgili bi karikatür vardı o geldi aklıma bulursam gösteririm :KK70:

sizden ne var ne yok canım annenlere gittiniz sanırım gördüm :)

Gunaydin kizlar nasilsiniz? Biz iyiyiz buyudukce kolaylasiyo biseyler. Ama bi durum var nasil engel olacagimi bilemedigim. Duru babasina bana vuruyo veya isiriyo. Bunlari yaparken de guluyo yani. Kizinca hemen sariliyo biseyler yapiyo. Sonra yine basliyo vurmaya. Kendi kendine duzelir mi benim ne yapmam gerekir hic bilemiyorum.
Bunlarin disinda masallah genelde uysal bi cocuga donustu benim hircin kizim. Boyle ufaktan dertlerini anlstiyolar ya artik cok tatli oluyolar. Ben veya babasi ise gidecegimiz zaman anne mani baka(mandalina makarna) baba mani baka falan diyodu. Simdi kakan var mi diyince de aynisini diyo. Kaka goh kaka mani baka:) Safim yaa. Neyse acik gulun diye anlattim.
Gonul83 Gonul83 canim yeni evin hayirli olsun gonlunce yerlestirmeyi huzurla oturmayi nasip etsin Allah.
yeb4 yeb4 ben bu Begum lepistesini yicem yicem. Minik şebek. Cok pitircik. Hasta olmus kiyamam ama cabuk iyilesir annesi. Orda ne mutludur simdi.
MaRaL_ MaRaL_ canim gecmis olsun ama bence onemli bisey olsa acisi devam ederdi cocuk gizleyemezdi senden. Hakan hepsinden fena cikti valla.
büyüdükçe ve konuşmayı söktükçe dertlerini anlatabiliyorlar canım :)
vurma konusunda endişelenme Begümde yapıyor çok sık olmasada. sadece vuruyor gülüyor sonra ben canım acıdı yapmamalısın deyince üsüme anne diyip sarılıyor. sırf bunu deyip sarılmak için vuruyor kızgınlığından değil. sen ısrarla olmaz kızım vurulmaz diye uyar.

mutlu burda tabii teyzesi, herşey yolunda şükür dün babasıda geldi bi hafta kalıcak. hastalığı şu an daha iyi. hafifbalgamlı öksürüğe döndü.
Duru ne güzel gohh diyodur ya nolur vidyo çek paylaş :))

Selam kızlar. Üstümde bi tembellik bikeyifsizlik. Dünyalar kadar iş var ama ben yan gel yat durumundayım. Okul notlarını girdim bitirdim ya gerisi olur herhalde bi şekilde. Tatile son virajdayız. Nasıl bir ön yargı oluştuysa bende tatilden korkuyorum resmen. Bi aksilik çıkacak tatil zehir olacak diye. Hiç evden çıkasım Yok bu korku yüzünden. İnşallah istediğim gibi geçer. Sınıf defterinin arasına not koydum, ilk haftanın sayfasına, takma kafana elbette buda geçecek yazdım. Belki kötü geçer tatilim, moralimi düzeltsin diye. :) kafa gitti benim iyice :)) aileme gidemiyorum bu tatilde. Ben Onları özlemedim ama onlar Tuna'yı çok özledi. İkinci dönem bi ara fırsat yaratıp gitmem lazım.
Bu hafta baya iş var ev temizliği, kutsal görevimiz çamaşırlar :) valiz hazırlanacak. Sizce iki valiz migötürelim? Mesela tek valiz yaptık ama 15 kiloyu geçti , iki kişiyiz ya o tek valizin ağırlığı mı geçerli oluyor yoksa iki kişi olduğumuz için 30kg hakkımız mı var? Bide bu işin dönüşü var kesin bişeyler alırım oralardan. Tuna'nın Doğum günü için Eminönü'nden falan alırım ıvır zıvır.

Yine kilo aldım, hiç ama hiç hiç hiçççç dikkat etmiyorum. Önceden Can'ım sıkkın olduğunda iştahım kaçar hiç bişey yiyemezdim. Şu anda kendi kendime mutsuz olduktan sonra zayıf kalmanın ne önemi var diyip ne görürsem yiyorum. Kendimi nasıl motive ediyorum ama :)) iyice takıntılı biri oldum çıktım. Eşimle konuşmuyoruz yine. Konuşmayınca daha az tartışıyoruz. Bazen düşünüyorum nasıl gidecek bu şekilde diye. Kendimi anlatmaktan çok yoruldum. Ben ki her şeye olabilir gözüyle bakan bir insanım. Evet ben böyle düşünmüyorum ama o böyle düşünüyor olabilir der kabul ederim. Ama karşımda benim düşüncemi sürekli yanlış anlayan, beni sürekli suçlayan bi insan olduğu için bunu kabul edemiyorum. Evet çok sabırsızım, çok aceleci bir insanım, belki eşimden kat kat daha sinirliyim. Ama yaptığım şeyler gerçekten kötü niyet taşımayan şeyler. Ben öyle kötü düşünmezken kötülükle suçlanmak beni çok çok çok incitiyor. Artık bu konudan da sıkıldım. Geleceğe dair hiç bir umudum, güzel inancım kalmadı. Bu durum çocuğumu da etkiliyor, tahammülüm azalıyor.. yaşadığım tüm kötü şeyler bütün iyilerin üstünü örtüyor. Önceden iyi şeylere dört elle sarılır yoluma devam ederdim, ama ben ayağa kalkmaya çalıştıkça tekrar tekrar düşmek o gücümü de aldı götürdü. İşin kötüsü geleceğe dair kırılan umutlarımın yanında bu sefer geçmiş de sardı iyice bütün Zihni'mi. iyi değilim kısaca... (kısaca diyip işin b.kunu çıkardım ama :)) ya böyle de anlatınca sanki bi felaket yaşamışım gibi oluyor ama küçük travmalar işte, halledemeyince daha da büyüyor demek ki :))

Siz görmeyi dört gözle bekliyorum, inşallah gerçekleştirebiliriz kızlar. İmkanı olan gelsin İstanbul'a :)

Selam kızlar. Üstümde bi tembellik bikeyifsizlik. Dünyalar kadar iş var ama ben yan gel yat durumundayım. Okul notlarını girdim bitirdim ya gerisi olur herhalde bi şekilde. Tatile son virajdayız. Nasıl bir ön yargı oluştuysa bende tatilden korkuyorum resmen. Bi aksilik çıkacak tatil zehir olacak diye. Hiç evden çıkasım Yok bu korku yüzünden. İnşallah istediğim gibi geçer. Sınıf defterinin arasına not koydum, ilk haftanın sayfasına, takma kafana elbette buda geçecek yazdım. Belki kötü geçer tatilim, moralimi düzeltsin diye. :) kafa gitti benim iyice :)) aileme gidemiyorum bu tatilde. Ben Onları özlemedim ama onlar Tuna'yı çok özledi. İkinci dönem bi ara fırsat yaratıp gitmem lazım.
Bu hafta baya iş var ev temizliği, kutsal görevimiz çamaşırlar :) valiz hazırlanacak. Sizce iki valiz migötürelim? Mesela tek valiz yaptık ama 15 kiloyu geçti , iki kişiyiz ya o tek valizin ağırlığı mı geçerli oluyor yoksa iki kişi olduğumuz için 30kg hakkımız mı var? Bide bu işin dönüşü var kesin bişeyler alırım oralardan. Tuna'nın Doğum günü için Eminönü'nden falan alırım ıvır zıvır.

Yine kilo aldım, hiç ama hiç hiç hiçççç dikkat etmiyorum. Önceden Can'ım sıkkın olduğunda iştahım kaçar hiç bişey yiyemezdim. Şu anda kendi kendime mutsuz olduktan sonra zayıf kalmanın ne önemi var diyip ne görürsem yiyorum. Kendimi nasıl motive ediyorum ama :)) iyice takıntılı biri oldum çıktım. Eşimle konuşmuyoruz yine. Konuşmayınca daha az tartışıyoruz. Bazen düşünüyorum nasıl gidecek bu şekilde diye. Kendimi anlatmaktan çok yoruldum. Ben ki her şeye olabilir gözüyle bakan bir insanım. Evet ben böyle düşünmüyorum ama o böyle düşünüyor olabilir der kabul ederim. Ama karşımda benim düşüncemi sürekli yanlış anlayan, beni sürekli suçlayan bi insan olduğu için bunu kabul edemiyorum. Evet çok sabırsızım, çok aceleci bir insanım, belki eşimden kat kat daha sinirliyim. Ama yaptığım şeyler gerçekten kötü niyet taşımayan şeyler. Ben öyle kötü düşünmezken kötülükle suçlanmak beni çok çok çok incitiyor. Artık bu konudan da sıkıldım. Geleceğe dair hiç bir umudum, güzel inancım kalmadı. Bu durum çocuğumu da etkiliyor, tahammülüm azalıyor.. yaşadığım tüm kötü şeyler bütün iyilerin üstünü örtüyor. Önceden iyi şeylere dört elle sarılır yoluma devam ederdim, ama ben ayağa kalkmaya çalıştıkça tekrar tekrar düşmek o gücümü de aldı götürdü. İşin kötüsü geleceğe dair kırılan umutlarımın yanında bu sefer geçmiş de sardı iyice bütün Zihni'mi. iyi değilim kısaca... (kısaca diyip işin b.kunu çıkardım ama :)) ya böyle de anlatınca sanki bi felaket yaşamışım gibi oluyor ama küçük travmalar işte, halledemeyince daha da büyüyor demek ki :))

Siz görmeyi dört gözle bekliyorum, inşallah gerçekleştirebiliriz kızlar. İmkanı olan gelsin İstanbul'a :)
kız sen edebiyatçı mıydın, matematik deilmşydi:)
Ne güzel yazıyon kitap çıkarsan alırım vallahi :)))

O kadar umutsuz yazdım bu kadın delimi ne gülüyor diyon demi.. Gelecegi fazla takma geçmişi hiç takma :))) bugünü yaşa ama huzurlu mutlu olmaya çalış yani inşallah olursun yoluna taş koymazlarda.. Eşinle tam sorununu bilmiyorum ama içine atıp birikdirme kırıldığında ,yanar dağ olup patlıyoryz sonra
İnşallah çok ama çok güzel bir tatil geçirirsiniz

Fazla valiz varsa evde ikisinde götür tabi. Burdan giderken adam başı bir valiz istiyorlar, ve tam kilo, yani biri 20 biri 10 olsa olmaz. Biri 15 öteki 5 olur ama :)
Biriniz çocuğa bakar diğeri de valizi taşır oldu bitti
Seviyom ben seni sende kendini sev emii

vurma konusunda endişelenme Begümde yapıyor çok sık olmasada. sadece vuruyor gülüyor sonra ben canım acıdı yapmamalısın deyince üsüme anne diyip sarılıyor. sırf bunu deyip sarılmak için vuruyor kızgınlığından değil. sen ısrarla olmaz kızım vurulmaz diye uyar.

mutlu burda tabii teyzesi, herşey yolunda şükür dün babasıda geldi bi hafta kalıcak. hastalığı şu an daha iyi. hafifbalgamlı öksürüğe döndü.
Maaşallah ne güzel dinlendi canım seninki. Ikı sene ye susturamazsın:)iki dk sus kuzum dersin tamam anne der dayanamaz y ne başlar :)))))))

Tahtaya mı vursam kurşunmu dokfutsem naosam .millet kırılıyor gripten ohal ilan edilmiş ülkede çok şükür bizde bişey yok, Hakanın kuru öksürüğü var sadece yeni uyandığında. Fırtına öncesi sessizlik gibi acayip tırsıyorum birden üçü birden hasta olacak diye. Yanılmıyorsam Hakan geçen yılki havale li ateşten beri ileri derecede hasta olmadı ıkı ay önceki ishali saymazsak. Zırt pırt dr u aramamak ne güzel bişeymiş:)))))

*

Tul perde konusunda kararsızım çok sık ve modern olursa düşünebilirim ama kalın perdeyi gunesligi kumaş turu düşünmüyorum ağır oluyor sanki ben zaten sade sağlam ve modern olsun istiyorum TV unitelrinde bazen camlı bolmeler oluyor içine bardağa çanak konuluyor hiç sevmiyorum vitrin gibi bana kullanışlı birşey lazım kitaplık gibi dediğin çok güzel şeyler var yatagida 200*200 alacağız yada bir küçüğü L koltuk odayı daha büyük gosteriyormus. Hali konusunda haklısın aklımda ama shagy ne demek :) TV yi de duvara astiralim ok. Bir arkadaşa gittik televizyondan internete girdi biz de aval aval bakıyoruz teknoloji ne hızlı ilerliyor hicbirseyden haberimiz yok :) Annem çok mohilyalarin yerini değiştirirdi küçücük boyu var akşam işten gelirdim ev tamamen değişmiş nasıl yapıyorsun kadın tam pire ferhat :)
shagy hali cinsi , boyle tuylu yumusacik, rengarenk, magazada dokununca al beni diyor, uzun uzun tuyleri killari faklan var iste :)
ama kullanimi berbat, supurunce ççikmiyor,bardak kirildi içinden çikaramadim inan her çirpmdada çikiyor biseyler ahatta her çikmada dunya sey çikiyor ama suprme ye geldimi bisey yok :)
o yuzden onu almada ne alirsan al :))

bide hali yikarmisin yerin imkanin olurmu bilmiyorum ama çok kalin agir olmazsa iyi olur suyu çekdimi eseK ölüsü gibi oluyor sonra, en buyugunu deilde iki tane kuçuk tercih etmeni oneririm salona mesela

Canim benim yaa nedir bu negatiflik. Tatil iyi gelir insallah size. Esin konusunda da. Tum yuk senin ustunde oldugundan strese giriyorsun ve bu tum hayatina iliskine yansiyo bence. Sinirliysen bunun da sebebi bu durum bence. Bi de ustune esinin anlayissizligi gelince hepten bunaldin sen. Cocuktan sonra iliski cok degisiyor gercekten. Bizde de boyle oldu. Yeni halimize alismaya calisiyorum ama alismak da istemiyorum. Eskisi gibi olsun istiyorum hersey.
Sonumuz hayir olsun.
Istanbul'a kimin yanina geliyordunuz canim? Siz @yeb4 le kesin gorusursunuz de insallah @AyazBeyaz ve ben de katilabiliriz.
Sacma sapan yazdiysam kusura bakma isten ciktim kafam gidip gidip geliyo. Cok yogunduk yine.
Buraya birgun ne kadar huzurlu oldugunu yazarsin insallah dua edicem

BRBM BRBM canum beni bebegi ozendirdin valla o bebek kokusunun ozlemi sardi tekrar. Masallah Mert'e de Berat'a da gordum fotograflarini.

Video cekemiyorum ki canim hemen telefona yoneliyo. Ben de istiyorum komik anlarini cekip saklamak. Yatmadan once veya uyaninca tum bildiklerini tekrar ediyo resmen cok komik. O ara bi ses kaydi en azindan almali kesin:)
Duru biraz da kizdigindan vuruyor. Cunku ozellikle pazar gunleri cok sinirli oluyor. Babannesi gelince anliyo yani pazar oldugunu. Ertesi gun ise gitcez ya. Ne yapacagini sasiriyor. Hakli cocuk ne yapsin.

canım arkadaşııım, merim benimm acilen görüşmemiz lazım. sana burdan çok teselli cümlesi yazarım ama bilirim bir işe yaramayacak. küçük şeyler dert etmeye değmez deriz ama en çok onlar doldurur hayatımızı. sadece seni iliklerime kadar anladığımı bil. ve tatilde kötü bir şey olacak diye korkma. bende öyleydim artık alıştım. Hasta oluyo vs olur diyorum napalım. düşündükçe keyif alamazsın oluruna bırak.. ve mutlaka görüşelim dertleşelim, hoşbeş edelim..

bavul konusunda sıkıntı yok ister tek bavul ister üç bavul olsun önemli olan hepsinin toplam kilosu sizin hakkınızı geçmesin. yani mesela ben onur airle geldim bu sefer benim hakkım 15, Begümün 10 kiloydu. iki bavulumun toplamı 25 kiloyu geçmemesi gerekiyordu. bi tane el çantası ya da ufak bavul alırsan 8 kiloyu geçmeyecek şekilde onuda yanına alabilirsin kabin bagajı olarak.

Video cekemiyorum ki canim hemen telefona yoneliyo. Ben de istiyorum komik anlarini cekip saklamak. Yatmadan once veya uyaninca tum bildiklerini tekrar ediyo resmen cok komik. O ara bi ses kaydi en azindan almali kesin:)
Duru biraz da kizdigindan vuruyor. Cunku ozellikle pazar gunleri cok sinirli oluyor. Babannesi gelince anliyo yani pazar oldugunu. Ertesi gun ise gitcez ya. Ne yapacagini sasiriyor. Hakli cocuk ne yapsin.
kıyamam kuzum benim tepkisini mi dile getiriyo acaba :KK43:

BRBM BRBM canum beni bebegi ozendirdin valla o bebek kokusunun ozlemi sardi tekrar. Masallah Mert'e de Berat'a da gordum fotograflarini.
Gerçekten çok keyif alıyorum bebeği emzirmekten koklayıp sevmekten özlüyor insan yenidoğan bebeği Allah istediğin zaman gönlüne göre versin inşallah canım benim :) henüz beratın kıskançlığı yok çok şükür annemlerdeyi zaten şu ana kadar dikiş ağrılarım ve göğüs ağrılarım dışında bir sıkıntım da olmadı bebişe bakma konusunda filan zorlanmıyorum yemek derdim yok beratla da babası ilgileniyor zaten rahatım ama evimize döndükten sonra yüküm artacak asıl o zaman görcem zorluğunu canım ama alışmış olucaz yine de hepimiz bebişe çok çokta zorlanmam inş diye umut ediyorum

Gördüm canım çooook güzel bir resim çok tatlı maşallah Berat da çok güzel bir çocuk allah nazarlardan saklasın.. düzene girer annesi uyku artık tecrübelisin :))
Sağol canım arkadaşım :) ayaz da çok karizma maşallah saçlar hele on numara aynen canım uykusu girer inş düzene çok kafaya takmıyorum berat şu an iyi mesela uyku konusunda çok şükür geceleri en fazla 1 veya 2 defa uyanıp hemen geri uyuyor 2 yaşına gelince elbet mertte düzene girer sadece insan uykusuz kalınca biraz dinlenmeye ihtiyacı oluyor o da olacak o kadar kolay değil :)

yeb4 yeb4 geçmiş olsun canım neyseki düşmüş ateşi halsizliği de geçer inş ortam değişikliği olunca mutlaka hastalık oluyor çocuklarda hele de kışın en kötüsü bu olur inş

MaRaL_ MaRaL_ zaten hep böyle geveze bıcır bıcır bi kız çocuğu hayal etmiştim, allah sağlık versinde istediği kadar konuşsun hepsi :KK68:

kızlar bazen insan kötü bir haber alıyor ya şükrediyor haline, dert ettiği şeylere üzülüyor. ama sonra geçiyor etkisi, insanoğluyuz işte.. ve her kötü haberde kendimizin başına gelmediği için şükrettiğimiz içinde biraz benciliz..

bu akşam öğrendim, kuzenimin kuzeni var bende çocukluğumdan beri tanırım, yaşıtız. çokda severim. 2 yaşında bi kızı vardı yine doğurdu 25 gün önce. gece kız tuvalette düşmüş başı dönmüş, suratı dağılmış. burnu paramparça olmuş, yarın saatlerce sürer ameliyat demiş doktor ve eskisi gibi olması için güvence verememiş bile. kadın daha lohusa dikiş acıları bile geçmemiştir, bebeğinin daha kırkı çıkmamış :KK43: o kadar üzüldümki tüylerim diken diken oldu..

BRBM BRBM aklıma sen geldin aman dikkat et muhtemelen onun uykusuzluk yorgunluktan gece yataktan kalkınca başı döndü. çok dikkat et gerekirse eşin götürsün. lohusa kadın güçsüz olur yorgun olur. çok üzüldüm ya vallahi içim paramparça oldu ama allahtan kafasına falan bişey olmadı bunada şükür :KK43:

Gonul83 Gonul83 sende aynı şekilde canım dikkat edin kendinize :KK43:

shagy hali cinsi , boyle tuylu yumusacik, rengarenk, magazada dokununca al beni diyor, uzun uzun tuyleri killari faklan var iste :)
ama kullanimi berbat, supurunce ççikmiyor,bardak kirildi içinden çikaramadim inan her çirpmdada çikiyor biseyler ahatta her çikmada dunya sey çikiyor ama suprme ye geldimi bisey yok :)
o yuzden onu almada ne alirsan al :))

bide hali yikarmisin yerin imkanin olurmu bilmiyorum ama çok kalin agir olmazsa iyi olur suyu çekdimi eseK ölüsü gibi oluyor sonra, en buyugunu deilde iki tane kuçuk tercih etmeni oneririm salona mesela
He bildim o halıyı eşim bekarken almış baş belası bende ters çevirdim öyle kullanıyorum ondan almam kesinlikle çocuklu eve olmaz o hali yıkamakla hiç işim olmaz zaten yerim yok burda bi kere yikattim 50 euro verdim mecburdum bebek dogacakti yıkamaya yerim yoktu olsaydı yikayamazdim :) çok pahalı çokk halinyikama yeri açmayı düşünüyorum :))

X