2015 Şubat Anneleri

Maralcım ebeye dedim az da olsa doyurmayacak kadar mama verelim tamam dedi verdik şırıngayla hep kustu şimdi de öğürtüyor kendisini midesini bulandırıyor mamanın dilinde kalan beyaz parçalarından rahatsız oldu galiba şimdi meme de emmiyor huysuz oldu mamayı kusunca vermesem daha iyiymiş gerçekten
Maralcım ebeye dedim az da olsa doyurmayacak kadar mama verelim tamam dedi verdik şırıngayla hep kustu şimdi de öğürtüyor kendisini midesini bulandırıyor mamanın dilinde kalan beyaz parçalarından rahatsız oldu galiba şimdi meme de emmiyor huysuz oldu mamayı kusunca vermesem daha iyiymiş gerçekten
sen çokk yirtik dikis falan dedin ya 3.300 gr a neden yirtildin diyecekdim yanlis anlarsin diye demedim :)
bin kere milyon kere maasallahhh tosun pasamizaa
ben benim emreyi bi kaç sene tosun pasam diye sevdim 4 kg dogdu diye,sonra bakdim tosunlukla yakindan uzakdan ilgisi yok birakdim demeyi :))))))))

sen biberonu mamyi unut , tas deverindesin hiç bisey yok sadece meme var :)))))))))))
temiz sicacik bedava anne sutu oh misssss , keske olsada hakanda içse
ayyy emzirme deyinc ebi garip oluyom hee, toplamda 50 ay emzirdim doyamadim saglam manyagim vallahii:KK70::KK70::KK70::KK70:

bol çok su iç,incir ye sonra yine su iç :-):-):-):-)

Kızlar bebişim 4200 kiloymuş maşallah doktor bebeğe usg den bakıp 3300 demişti ama bebeği odaya getirdiklerinde söyledi ebe 4200 çıkmış iyi doğurmuşum maşallah o kadar korktum doğumdan tosuncuk doğurmuşum doktor usg de anlasaydı 4200 olduğunu belki de normal olmaz sezeryan derdi iyi yırttım... :)
Gozunaydin.Allah saglik sihhat versin size.tez toparlanip alisin birbirinize.sikintisiz oturtun duzeninizi insallah

hizmetçimiz oldu da erkeği kaldı :KK70:
ay nerden geldi o pire allah yardımcın olsun :KK57: herşey temizlenmiş oldu tekrar ama ne güzel :KK70:

bu arada küçük şehirle ilgili Tuna konusunda endişelerini anlayabiliyorum, yinede çok şanslı. sizin gibi anne babası var. evet çok gezen çok bilir ama aile de en büyük etken bir çocuğun kültüründe eğitiminde. ama tabiiki en kısa zamanda büyük bir şehre gitmeniz dileğim :KK43:
Gozunaydin baba evine atmissin kendini.mutlu tatiller guzel anilar olsun

sen çokk yirtik dikis falan dedin ya 3.300 gr a neden yirtildin diyecekdim yanlis anlarsin diye demedim :)
ben benim emreyi bi kaç sene tosun pasam diye sevdim 4 kg dogdu diye,sonra bakdim tosunlukla yakindan uzakdan ilgisi yok birakdim demeyi :))))))))

sen biberonu mamyi unut , tas deverindesin hiç bisey yok sadece meme var :)))))))))))
ayyy emzirme deyinc ebi garip oluyom hee, toplamda 50 ay emzirdim doyamadim saglam manyagim vallahii:KK70::KK70::KK70::KK70:

Sen bitirmismiydin emzirmeyi.takip edemedim bir ara.ay bi ben mi kaldim yoksa biraktirmayan

türkiyede doktorlar bebeğin kilosu ne olursa olsun genellikle kesiyorlar canım, onunla alakası yok yani. 3300 gr doğursa da keserdi yani. hepsi demeyelim ama çoo büyük çoğunluğu öyle. dikişi olmadan normal doğum yapan azdır. bende 3580 gr doğurdum ama kesti bayağı. 15 gün totomun üstüne oturamadım.

Aynen canım 12 ocak doğumlu olduk :) sağol canım amin cümlesini inş vallahi dediğin gibi hemen cuk cuk diye emdi memeyi ama süt yok zavallım aç kaldı daha mama vermedikte hemşire vermeyin diyor ben vereyim diyorum şekeri düşmesin diye sarılık filan olmasın diye lohusa teri yüzdeki lekeri mi geçiriyormuş canım hihih ilk kez duydum :) denemek lazım
Bencede mama verme biraz sarilik olabilir bizde de olmuştu süt emdiği halde 3.4 . Günü gelir sütün hatta taşar bile aç kalmaz o karnı tok gelmiştir dünyaya biraz idare edebilir birazcık aglamasinda sakınca yok kanımca ama 3,4 günden sonra hala sütün gelmezse o zaman hemşireye danış bence

Suyla lavabonun önüne pufun üstüne çıkıyor azıcık açıyoruz musluğu öyle şap şüphe oynuyor :)) göbeği ıslanıyor, mutfak önlüğü takayım diyorum ama taktırmıyor maalesef. Kollarını mı sıvıyor akıllı bıdık, yazın ikisini aynı küvete koyar oyun oynatırsın ne tatlı yaaa :)) maşşallah bebişine ne güzel gazsız uyuyan emen bebeğim olsun iki tane daha doğurayım oy :))
Bende çok sıkılınca yApayım bari gerçi bugün dışarı cikarticam onları kar vardı şimdi hiçbişey kalmadı hava eksilerde ama olsun :) bizimki birde diş fırçalama hastası günde 3 kez fırçalamak istiyor ben görünce fırçalıyor ben bakmayınca fırçayı emiyor :)

Kızlar mobilya onerisinde bulunurmusunuz söyle hali al veya sakın bunu alma perde nasıl olsun koltuk köşe takımı kullajislimi yoksa ayrı ayrımı olsun televizyon ve ünitesi hiç bir fikrim yok annelerin mobilyasi da eskiydi evlendim mobilya yoktu yani çok bir fikrim yok bu konuda gezdik dolaştık ama çok seçenek var iyi bir şey olsun yıllarca kullanalım diyoruz. Eşim dosegi otel dosegi gibi sert ve büyük olsun diyor o tül perde diyor ama ben daha modern olsun diyorum:/

Kızlar doğdu bebiş 10:45 te doğum anı zordu baya ama geçti gitti çok şükür çok dikişim var çok ağrıyor bebiş iyi çok şükür 3300 gram
Gözünaydın canım bebeğine de maşallah. Sağlıkla huzurla büyütürsn inşllh. Mamayı kustuysa belki de doyuyor. Senden süt çekiyodur o belki de sen sıkınca bakınca yok sanıyosundur.

BRBM BRBM canım sen artık tecrübeli bi annesin zaten. çocucuğun doyup doymadığını en iyi sen bilir sen hissedersin. içinden nasıl geliyorsa öyle yap. ve dertlenme üç güne sütün gelir.

benimde öyle olmuştu. sarılık olmasın diye doktorum mama verdirdi çay kaşığıyla. ama önce seni emsin sonra mama dedi. üç gün o şekilde devam ettim, sonra baktım beni emdikten sonra mama istemiyor. zaten yediği neydiki üç beş çay kaşığı :)) sonra denemek için makineyle çektim mememi bi baktım süt geliyor bayağı. sonra da şapır şapır geldi. seninde öyle olacak yani dert etme :)

Bencede mama verme biraz sarilik olabilir bizde de olmuştu süt emdiği halde 3.4 . Günü gelir sütün hatta taşar bile aç kalmaz o karnı tok gelmiştir dünyaya biraz idare edebilir birazcık aglamasinda sakınca yok kanımca ama 3,4 günden sonra hala sütün gelmezse o zaman hemşireye danış bence
Evet canım vermedim zaten sonrasında emziriyorum sürekli şeffaf su gibi geliyor damla damla ama çok çok az artar inşallah

BRBM BRBM canım sen artık tecrübeli bi annesin zaten. çocucuğun doyup doymadığını en iyi sen bilir sen hissedersin. içinden nasıl geliyorsa öyle yap. ve dertlenme üç güne sütün gelir.

benimde öyle olmuştu. sarılık olmasın diye doktorum mama verdirdi çay kaşığıyla. ama önce seni emsin sonra mama dedi. üç gün o şekilde devam ettim, sonra baktım beni emdikten sonra mama istemiyor. zaten yediği neydiki üç beş çay kaşığı :)) sonra denemek için makineyle çektim mememi bi baktım süt geliyor bayağı. sonra da şapır şapır geldi. seninde öyle olacak yani dert etme :)
Evet canım öyle vermemeye karar verdim ben de canım kakasını yapıyor ebe damla damla da olsa gidiyordur sütün yoksa gaz ve kaka yapmazdı dedi biraz içim rahatladı bir de bugün çıktık hastaneden çıkarken tartıldı yine 4 kg çıktı 200 gram vermiş yani çok kilo kaybı yok emziriyorum artık sadece canım

Hmm büyüyünce zayıf bi çocuk olabilir diyosun yani :) mamadan vazgeçtim zaten canım bir daha vermedim emziriyorum habire iyi emiyor Allahtan
Bence sen 4. Yü de yap emzirmeye doyum sağla :)

BRBM BRBM 200 gr zaten doğum şişliğidir herr bebek hastaneden çıkarken 200 gr kadar az çıkar tartıda, kilo vermesinden değildir yani. sen emzirmeye tam gaz devam o zaman :)

inşallah gazsız uykulu bir bebek olur. Berat nasıl karşıladı naptı merak ettim?

BRBM BRBM canım benim ben daha yeni gördüm gözün aydın :)) çok sevindim her şeyin yolunda gitmesine allah analı babalı büyütsün.. Berat ne yapıyor nasıl karşıladı bebeği :)) kime benziyor? İnşallah uslu bir bebek olur :))

meuble%20tv%20brun%20noir%20et%20verre%20IKEA__banc-tv-besta-blanc-avec-etagere-ikea.jpg
Kızlar mobilya onerisinde bulunurmusunuz söyle hali al veya sakın bunu alma perde nasıl olsun koltuk köşe takımı kullajislimi yoksa ayrı ayrımı olsun televizyon ve ünitesi hiç bir fikrim yok annelerin mobilyasi da eskiydi evlendim mobilya yoktu yani çok bir fikrim yok bu konuda gezdik dolaştık ama çok seçenek var iyi bir şey olsun yıllarca kullanalım diyoruz. Eşim dosegi otel dosegi gibi sert ve büyük olsun diyor o tül perde diyor ama ben daha modern olsun diyorum:/
shagy alma kesinlikle, oyuklu da alma haliyi, supurmesi zor oluyor kafayi yersin iki kuçuk çocukla
L seklinde koltugu ben sevmiyorum bi sekil veriyorsun baska uymuyor ondan sonra degistirme imkanin pek olmuyor evin dizaynini
tv yi duvara astir derim , ikea da var bi atne dur resim ekleyim benim hosuma gidiyor klasik bi modeli ama çok hos
,bu sene kitaplik gibi tv uniteleri moda galiba heryerde ondan var ama seneye degiisr o moda bosver bence modayi :)))

bu tv unitesi ikeadaki , ama tv yi duvara asmak çok guvenli olmali bern daha astiramasim esime her seferinde bi bahene buluyor beni sinir ediyorr ...
yatak odan genisse 160/200 alabilirsin butun çocuklarla culbur cemaat sigarsiniz biz besimiz bile siigiyoryz :) doseginde iyiisi genelde iyi para aliyor ozeelliklerine gore falan bakaarsiniz artik size ne uygunsa

perdeyi bende bilmiyorum RTr den getirsen daha guzelller vzr TR den, bu avrupaldakiler perdeden ne anlar, tabi etrfainda turk perdeci varsa bilemem varsada kazik fiyatdir :))

Hmm büyüyünce zayıf bi çocuk olabilir diyosun yani :) mamadan vazgeçtim zaten canım bir daha vermedim emziriyorum habire iyi emiyor Allahtan
Bence sen 4. Yü de yap emzirmeye doyum sağla :)
bilmemki olabilir bizimki istisna genelde tosun doganlar oyle devam ediyor :)

yok bee sunu okula veriyim kafami dinliycem çocuk mocuk gormek istemiyorum :))

X