2015 Şubat Anneleri

türkiyede doktorlar bebeğin kilosu ne olursa olsun genellikle kesiyorlar canım, onunla alakası yok yani. 3300 gr doğursa da keserdi yani. hepsi demeyelim ama çoo büyük çoğunluğu öyle. dikişi olmadan normal doğum yapan azdır. bende 3580 gr doğurdum ama kesti bayağı. 15 gün totomun üstüne oturamadım.
hadi yaa ,e kestikden sonra bende çiakrtirim o çocugu ordan
yurt disindan ebe ithal etsinlerde bizim dr lar kadin dogum kursu gorsun sinir bisey valla
ben bi kizimda fazla dikis oldum ilk oldugu için kiloluydu vs baya zorlanmistim
ama diger dogumlarim çok kolaydi çocuk kendilgiinden dogdu oyle oluncada kesi yok zaten iki numara biraz yirtmisti tabi $i$ko olunca :)

hadi yaa ,e kestikden sonra bende çiakrtirim o çocugu ordan
yurt disindan ebe ithal etsinlerde bizim dr lar kadin dogum kursu gorsun sinir bisey valla
ben bi kizimda fazla dikis oldum ilk oldugu için kiloluydu vs baya zorlanmistim
ama diger dogumlarim çok kolaydi çocuk kendilgiinden dogdu oyle oluncada kesi yok zaten iki numara biraz yirtmisti tabi $i$ko olunca :)
vallahi bilemiyorum neden öyle ama dediğim gibi son yıllarda çoğu doktor kesi yapıyor. ben çok kolay doğurdum kesidrn mi yoksa epiduralden mi bilmiyorum üç kere kuvvetli ıkındım cup diye çıktı anlamadım bile :))

selam kızlar nasılsınız?
biz geleli dün bir bugün iki Begüm hasta oldu. gerçi ciddi değil inşallahda kötülemez. nezle oldu bayağı. burun göz şapır şapır. dün önce geniz akıntısı başladı. en büyük derdimiz o zaten uyuyamıyor yastıkta yatırmama rağmen.

bugün burnu deşildi resmen peçete yetiştiremiyorum. böyle olunca iki gün falan burnu akıyo geçiyo inşallah öyle olur. klasik her şeyi yapıyorum zaten.

keyfide kaçtı tabii. dedesiyle anneannesi keyiflensin diye yapmadıkları kalmadı. inanın dün gece 11de havuç istedi evde yoktu babam gitti aldı ya :KK57: babaannesi yapsa her istediğini yapıyor diye kızarım. ama napiyim babamlar daha az görüyor. bende az değilim ha :KK70:

dedesi ona bir sürü oyuncak almış. çay seti doktor seti, yazı tahtası, bebek, yürüyen köpek, ocaklı mutfak seti. dedim hepsini vermeyelim sıkıldıkça veririz ama nolur verelim dediler dayanamadılar :) zaten eriyip bitecekler yakında Begüm konuştukça şarkı söyledikçe ikisininde gözleri doluyo nerdeyse. Begüm hanfendide çok şanslı iki tarafında ilk torunu. herkes beni unuttu valla gariban ben :KK70:

BRBM BRBM canım benim ben daha yeni gördüm gözün aydın :)) çok sevindim her şeyin yolunda gitmesine allah analı babalı büyütsün.. Berat ne yapıyor nasıl karşıladı bebeği :)) kime benziyor? İnşallah uslu bir bebek olur :))
Sağol canın çok teşekkürler yokunda herşey şükür ama bebek gece hiç uyumuyor bu gece pert etti benle babasını dikiş ağrım çok fazla emziriyorum sürekli kucağımda fazla gezdiremiyorum emmediği zamanlar ağlıyor genelde gaz sancısı oluyor sanırım ama zor bir bebek olacak gibi öyle görünüyor berat yeni doğduğunda sabaha kada uyurdu gece bu da tam tersi neyse sağlıklı olsun geçiyor bu günler berat çok sevdi dokunarak sevmek istiyor hep kucağında olsun istiyor kucağına veriyoruz bazen hemen geri alıyoruz kızıyor bize oyuncak gibi oynamak istiyor elini gözlerine değdiriyor eee eee ee diyor :) ben emzirirken pek oralı olmuyor arada gelip bana sarılıp geri gidiyor ama bir defa babasının kucağında gördü çok kızdı bebeğe dokunup ittirdi bırak diye babasını çok kıskanıyor ben rahatım şükür canım :)

BRBM BRBM 200 gr zaten doğum şişliğidir herr bebek hastaneden çıkarken 200 gr kadar az çıkar tartıda, kilo vermesinden değildir yani. sen emzirmeye tam gaz devam o zaman :)

inşallah gazsız uykulu bir bebek olur. Berat nasıl karşıladı naptı merak ettim?
Evet canım emziriyorum sürekli bir süt arttırıcı yiyecekler filan yiyorum bugün daha çok süt var çok şükür canım
Şimdilik hiç uyumuyor geceleri ama daha düzene girer mi bilmiyorum inşallah girer yoksa dayanılmıyor 3 gecedir sabahlıyorum ilk gece doğum sancısından uyuyamadım ertesi gece hastanede uyuyamadım bugün de gece hep ağladı mert bey sabaha kadar uyanıktım artık bünye kaldırmıyor
Beratı babası oynatıyor genelde diğer odada o yüzden pek oralı olmuyor canım bebek ağladığında koşa koşa geliyor yanına uyutmak istiyor ee ee diyor öpüyor bazen benden kıskanmıyor bebişi ama babasında görünce kızıyor huysuzlanıyor canım çok kıskançlık olmadı yani canım şimdiye kadar çok şükür

selam kızlar nasılsınız?
biz geleli dün bir bugün iki Begüm hasta oldu. gerçi ciddi değil inşallahda kötülemez. nezle oldu bayağı. burun göz şapır şapır. dün önce geniz akıntısı başladı. en büyük derdimiz o zaten uyuyamıyor yastıkta yatırmama rağmen.

bugün burnu deşildi resmen peçete yetiştiremiyorum. böyle olunca iki gün falan burnu akıyo geçiyo inşallah öyle olur. klasik her şeyi yapıyorum zaten.

keyfide kaçtı tabii. dedesiyle anneannesi keyiflensin diye yapmadıkları kalmadı. inanın dün gece 11de havuç istedi evde yoktu babam gitti aldı ya :KK57: babaannesi yapsa her istediğini yapıyor diye kızarım. ama napiyim babamlar daha az görüyor. bende az değilim ha :KK70:

dedesi ona bir sürü oyuncak almış. çay seti doktor seti, yazı tahtası, bebek, yürüyen köpek, ocaklı mutfak seti. dedim hepsini vermeyelim sıkıldıkça veririz ama nolur verelim dediler dayanamadılar :) zaten eriyip bitecekler yakında Begüm konuştukça şarkı söyledikçe ikisininde gözleri doluyo nerdeyse. Begüm hanfendide çok şanslı iki tarafında ilk torunu. herkes beni unuttu valla gariban ben :KK70:
Geçmiş olsun canım çocukla yolculuk olunca mutlaka kapıyor bir yerden çocuklar canım atlatır inş hemen daha kötüsünden korusun Allah

BRBM BRBM canım benim ben daha yeni gördüm gözün aydın :)) çok sevindim her şeyin yolunda gitmesine allah analı babalı büyütsün.. Berat ne yapıyor nasıl karşıladı bebeği :)) kime benziyor? İnşallah uslu bir bebek olur :))
Siyah saçlı beyaz tenli henüz net değil kime benzediği ama genelde babasına benzetiyorlar canım ama berat gibi sarışın ve renkli gözlü değil farklı :) instagrama attım bi resim canım :KK66:

Evet canım emziriyorum sürekli bir süt arttırıcı yiyecekler filan yiyorum bugün daha çok süt var çok şükür canım
Şimdilik hiç uyumuyor geceleri ama daha düzene girer mi bilmiyorum inşallah girer yoksa dayanılmıyor 3 gecedir sabahlıyorum ilk gece doğum sancısından uyuyamadım ertesi gece hastanede uyuyamadım bugün de gece hep ağladı mert bey sabaha kadar uyanıktım artık bünye kaldırmıyor
Beratı babası oynatıyor genelde diğer odada o yüzden pek oralı olmuyor canım bebek ağladığında koşa koşa geliyor yanına uyutmak istiyor ee ee diyor öpüyor bazen benden kıskanmıyor bebişi ama babasında görünce kızıyor huysuzlanıyor canım çok kıskançlık olmadı yani canım şimdiye kadar çok şükür
uykusuz kaldın tabi birde doğum yorgunluğu :KK43: inşallah bir düzene girer. ben hiç unutmuyorum evdeki ilk gecemizde Begümde sabaha kadar uyumamıştı. sonra hep uyudu ama 20 gün boyunca. yani kolik başlayana kadar. gerçi gece uyurdu yine akşam ağlama krizine girerdi.

bence düzelecek canım çünkü bebekler özellikle ilk 20 gün hep uyurlarmış :) gündüz emzirmediğin vakitler annene ver ilgilensin sende uyu bari. Beratla babası ilgileniyo madem.. o yönden şanslısın. ama sanırım babası Merti gizli gizli sevecek :))

Geçmiş olsun canım çocukla yolculuk olunca mutlaka kapıyor bir yerden çocuklar canım atlatır inş hemen daha kötüsünden korusun Allah
amin sağolasın canım. uçakta hiç kucağımdan inmedi, havaalanında da hiç bir yere dokunmadı vs ama havadan bile kapabilir tabii. muhtemelen hava değişikliğide etkilemiştir. daha kötülemesinde nezle geçer çok önemli değil.

Kızlar ya hakan abisinin tesislerine tekme atmış, oynuyor lardı salonda mutfakdaydım
Emre çok ağladı çok acıyor diye bende Hakana çok kızdım bağırdım. Şimdi ikiside sustu Hakanı uyuttum.ben ağlıyorum bu sefer, emreme bişey olurmukı, Hakanada çok kızdığım için yüreğimden alıyor bilmiyorki naptıgını el kadar çocuk
Ben ikisini yalnız bırakmadan nasıl yapacağım ki imkansız bu :KK43:(((

iyi pazarlar kızlar. Begüm bugün iyi ama dün öğleden sonra çok kötü oldu. ateşi 38,5 olunca delirdi tabii yine o çok içli ağlaması tuttu. koynumdan inmedi hiç yapıştı bana. öyle olunca iyice ateş bastı. dolven verdim, dayanamıyor ateşe hiç. sonra ılık bi banyo yaptırdım bi süre sonra biraz daha iyi oldu. bu arada burnu gözleri şapır şapır tabii bide ona sinir olup ağlıyo. mahvoldu tabii.

turp şurubu yapmıştım ondan veriyorum iki gündür. serum fiz. yapıyorum, su buharı vs herşeyi yaptım gece güzel uyudu şükür. sabahda iyi kalktı burnu gözü akmıyo. iyi ama hastalığın kırgınlığı var tabii.

MaRaL_ MaRaL_ Emre nasıl oldu? üzme kendini her saniye yanlarında olman mümkün değil. birbirlerinin canını acıtacaklar önemli olan çok zarar vermemeleri.

iyi pazarlar kızlar. Begüm bugün iyi ama dün öğleden sonra çok kötü oldu. ateşi 38,5 olunca delirdi tabii yine o çok içli ağlaması tuttu. koynumdan inmedi hiç yapıştı bana. öyle olunca iyice ateş bastı. dolven verdim, dayanamıyor ateşe hiç. sonra ılık bi banyo yaptırdım bi süre sonra biraz daha iyi oldu. bu arada burnu gözleri şapır şapır tabii bide ona sinir olup ağlıyo. mahvoldu tabii.

turp şurubu yapmıştım ondan veriyorum iki gündür. serum fiz. yapıyorum, su buharı vs herşeyi yaptım gece güzel uyudu şükür. sabahda iyi kalktı burnu gözü akmıyo. iyi ama hastalığın kırgınlığı var tabii.

MaRaL_ MaRaL_ Emre nasıl oldu? üzme kendini her saniye yanlarında olman mümkün değil. birbirlerinin canını acıtacaklar önemli olan çok zarar vermemeleri.
o an ağladı sustu başka bişey demiyor.nasıl diye soruyorum utanıp konuyu kapatıyor :))) yine başlama anne diyor :)
İyi bişeyi yok şükür, dr yojdu hafta sonu olunca, şişlik morluk olursa tehlike liymiş şükür yok onlar.

Bugün nasıl begüm çok geçmiş olsun

o an ağladı sustu başka bişey demiyor.nasıl diye soruyorum utanıp konuyu kapatıyor :))) yine başlama anne diyor :)
İyi bişeyi yok şükür, dr yojdu hafta sonu olunca, şişlik morluk olursa tehlike liymiş şükür yok onlar.

Bugün nasıl begüm çok geçmiş olsun
kıyamam utanmış bide :) hassas bir yer sonuçta azıcık vursa acımıştır canım. şükür tehlikeli bir durum olmadı.

Begüm iyi çok şükür ya gayet iyi hemde. dün bayağı kötüydü ama geçiyo galiba. biraz hali yok o kadar.nezle sandım ama gribal enfeksiyondu herhalde ateşide çıktığına göre.
bi de merak ettim acaba çocuklar ortam değiştirince veya anne babadan ayrılınca böyle hasta olurlar mı?

kıyamam utanmış bide :) hassas bir yer sonuçta azıcık vursa acımıştır canım. şükür tehlikeli bir durum olmadı.

Begüm iyi çok şükür ya gayet iyi hemde. dün bayağı kötüydü ama geçiyo galiba. biraz hali yok o kadar.nezle sandım ama gribal enfeksiyondu herhalde ateşide çıktığına göre.
bi de merak ettim acaba çocuklar ortam değiştirince veya anne babadan ayrılınca böyle hasta olurlar mı?
yok canim sanmiyorum uzuntuden hasta olduklarini
kadir bey nezle =grip diyor :) bilemiycem artik farkini
ates olunca kisa surer bakteriyel enfeksiyonlar bununla geçmis olsun insallah

Siyah saçlı beyaz tenli henüz net değil kime benzediği ama genelde babasına benzetiyorlar canım ama berat gibi sarışın ve renkli gözlü değil farklı :) instagrama attım bi resim canım :KK66:
Gördüm canım çooook güzel bir resim çok tatlı maşallah Berat da çok güzel bir çocuk allah nazarlardan saklasın.. düzene girer annesi uyku artık tecrübelisin :))

Kızlar ya hakan abisinin tesislerine tekme atmış, oynuyor lardı salonda mutfakdaydım
Emre çok ağladı çok acıyor diye bende Hakana çok kızdım bağırdım. Şimdi ikiside sustu Hakanı uyuttum.ben ağlıyorum bu sefer, emreme bişey olurmukı, Hakanada çok kızdığım için yüreğimden alıyor bilmiyorki naptıgını el kadar çocuk
Ben ikisini yalnız bırakmadan nasıl yapacağım ki imkansız bu :KK43:(((
Oy kıyamam acımıştır.. bi zararı olacağını sanmıyorum ama yine de dikkatli olmak lazım.. sen yalnız bırakma bi süre onları :))

yeb4 yeb4 çok geçmiş olsun canım benim.. hasta olması kötü gerçekten ama em azımdan bu sefer annemlerin yanındaydın ne kadar büyük bir rahatlık dimi çocuk hasta olsa da diğer tüm işler yapan var :)

Begüm üşütmüş olabilir yA da hava değişikliği.. bir aha da olmaz zaten annesi :)) çok tatlı maşallah zilli video fotoğraf gördükçe ısırasım geliyor :)))

çokk utum var yapacak ama utum bozuldu yani calcaire isigi yaniyor , kullanim klavuzunu attim galiba salagim ben
napacagim simdi dolapalr bos hersey utulencekdi :KK43:

Eki Görüntüle 1939121
shagy alma kesinlikle, oyuklu da alma haliyi, supurmesi zor oluyor kafayi yersin iki kuçuk çocukla
L seklinde koltugu ben sevmiyorum bi sekil veriyorsun baska uymuyor ondan sonra degistirme imkanin pek olmuyor evin dizaynini
tv yi duvara astir derim , ikea da var bi atne dur resim ekleyim benim hosuma gidiyor klasik bi modeli ama çok hos
,bu sene kitaplik gibi tv uniteleri moda galiba heryerde ondan var ama seneye degiisr o moda bosver bence modayi :)))

bu tv unitesi ikeadaki , ama tv yi duvara asmak çok guvenli olmali bern daha astiramasim esime her seferinde bi bahene buluyor beni sinir ediyorr ...
yatak odan genisse 160/200 alabilirsin butun çocuklarla culbur cemaat sigarsiniz biz besimiz bile siigiyoryz :) doseginde iyiisi genelde iyi para aliyor ozeelliklerine gore falan bakaarsiniz artik size ne uygunsa

perdeyi bende bilmiyorum RTr den getirsen daha guzelller vzr TR den, bu avrupaldakiler perdeden ne anlar, tabi etrfainda turk perdeci varsa bilemem varsada kazik fiyatdir :))
*

Tul perde konusunda kararsızım çok sık ve modern olursa düşünebilirim ama kalın perdeyi gunesligi kumaş turu düşünmüyorum ağır oluyor sanki ben zaten sade sağlam ve modern olsun istiyorum TV unitelrinde bazen camlı bolmeler oluyor içine bardağa çanak konuluyor hiç sevmiyorum vitrin gibi bana kullanışlı birşey lazım kitaplık gibi dediğin çok güzel şeyler var yatagida 200*200 alacağız yada bir küçüğü L koltuk odayı daha büyük gosteriyormus. Hali konusunda haklısın aklımda ama shagy ne demek :) TV yi de duvara astiralim ok. Bir arkadaşa gittik televizyondan internete girdi biz de aval aval bakıyoruz teknoloji ne hızlı ilerliyor hicbirseyden haberimiz yok :) Annem çok mohilyalarin yerini değiştirirdi küçücük boyu var akşam işten gelirdim ev tamamen değişmiş nasıl yapıyorsun kadın tam pire ferhat :)

X