Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dün doktor kontrolüm vardı bebek 1 hafta geriden geliyor dedi doktor. Son zamanlarda stres sinir ev işi sigarayı da arttırmıştım. Aşırı sinirlerim bozuldu. Yarın sabah ev doktoruma gidip şu geniz akıntıma bi çözüm bulmak istiyorum. Eve döndüğümde de düzgün bir market alışverişi yapıp sigara işine son vereceğim. Son zamanlarda azalttığım sigarayı arttırmıştım stresten. Yine kendimi ciddi bir kota koyup kesmeye çalışacağım. Bu aralar pek bir şey de yemiyordum yememe içmeme de dikkat edersem herhalde düzelir gelişimi diye dua ediyorum. 😣 34. Haftadan önce olan gelişim geriliği aşırı sıkıntıymış.

Canım bundan almıştım ben ilk kızıma hamileyken a101e şoka falan gelmişti baya da ucuza almıştım piyasaya göre o dönem. Küvette sıkıntı yaşamadım ama kovası içinde su varken katlanıp durduk yere yerleri batırıyordu. Küvetinde sorun yaşayanlar da çok oluyordu. Bence düz normal plastik küvet oluyor ya aşırı basit bi şey al koy ya. Bi de normal saplı bir kova ve maşrapa gayet iş görür. Ha sağlam bi katlanan küvet bulursan o da olur yerden tasarruf edersin. Ama sağlam olsun. Ben annemin evinde klima var sıcak olsun diye odada çocuğu yıkayım demiştim kırk banyosu için o o kova katlanıp odayı göle çevirmişti 😂
Evet arkadaşlarım da su dolu kova icin hep aynısını söylemişti katlanıp bir anda dökülüyor diye

Kız leğenim yok bi leğen alayim oğluma bi de tas😅 küvet müvet almayacağım ahanda karar verdim. Ben kızımı da hep kucağımda yıkadım tektim. Baktim bekleyince çare yok öyle bulmuştum çözümü. Yine yaparız öyle . Köpüklü minderden kastın nedir?
😂😂😂 canım minderi aşağı fotoğrafları ekledim 150 ya da 200 almıştım sanırım iki ay önce. Ben ilk çocuğumda kirli kıyafetleri koyuyordum dibine öyle yıkıyordum ama o kıyafetleri de sonra sıkmak kurutmak yıkamak da zor oluyordu o yüzden böyle bir şey istedim leğenin dibine bunu koyarım üzerine bir müslin örtü o şekilde yıkarım
Hayırlı akşamlar kızlar ya bu bel ağrısına bi çare falan var mı ne kullansam napsam geçer ki ya. Sizde başladı mı ağrılar? Ne durumdasınız,
Canım bu aylarda bel ağrısı artıyor bir çok kişide vardır öncelikle duruşuna dikkat et sırtında bel boşluğu çok oluşmasın özellikle ayakta durduğunda karnını öne doğru verme. Poponu birazcık daha öne ittirerek durmaya çalış popon dışarıda kalmasın yani bu çok etkiliyor dengeyi sağlıyor. Onun dışında sıcak tutabilirsin eşin masaj yapabilir başka da bir şey aklıma gelmedi şu an zaman zaman artar zaman zaman azalır üşütme belini üşütmem guzum:)
Kabızlık da cabası 😒 neler neler denedim bana mısın demiyor. Magnezyum incirler kayısılar 🥴 en son şu duphalac a başlayayım diyorum da bebeği çok etkiliyor mu zarar durumu ne bilginiz var mı ?
Demir ilacı kabızlığı çok çok çok etkiliyor hatta tek başına etkili diyebilirim firmada iken demir ilacı da çalışıyordum ben. direkt Bağırsakları etkiliyor demir kullandığımız sürece geçmesi çok zor. Ne yerseniz yiyin ben sadece lifli beslensem bile kabız oluyorum değişik demir ilaçları da kullandım sonuç aynı demiri bıraktıktan birkaç gün sonra düzeliyorum Ama demir eksikliğim var mecbur kullanmak zorundayım şu an. sürekli et de yiyemiyorum. sadece ıkınma bırak çıktığı kadar çıksın :)
Kızlar dün doktor kontrolüm vardı bebek 1 hafta geriden geliyor dedi doktor. Son zamanlarda stres sinir ev işi sigarayı da arttırmıştım. Aşırı sinirlerim bozuldu. Yarın sabah ev doktoruma gidip şu geniz akıntıma bi çözüm bulmak istiyorum. Eve döndüğümde de düzgün bir market alışverişi yapıp sigara işine son vereceğim. Son zamanlarda azalttığım sigarayı arttırmıştım stresten. Yine kendimi ciddi bir kota koyup kesmeye çalışacağım. Bu aralar pek bir şey de yemiyordum yememe içmeme de dikkat edersem herhalde düzelir gelişimi diye dua ediyorum. 😣 34. Haftadan önce olan gelişim geriliği aşırı sıkıntıymış.
Canım sigara olayına çözüm bul lütfen birçok şeye sebep. Yapma 🙏 yazık günah. Böyle konuşmak belki can sıkıcı ama abla gibi gör. Anlık rahatlatıyor seni evet ama ara ara da büyük stres sebepleri yaratıyor. En azından vicdanen rahat olursun. Hayatımda hiç içmedim bilmiyorum empati kuramadan yazıyorum belki rahatsız edebilir ama söylemeden de duramadım😔
Kabızlıktan çok dertliyim. Şu saatte karınımda ki baskıdan uykum kaçtı. Wc ye gidiyorum hep ama sonuç başırısız. Bide kesik kesik idrara çıkıyorum. Ikınmakta istemiyorum ama elimde değil. Hemoroid oldum resmen 😫 cumartesi doktor kontrolüm var. Söylicem ilacımı değişse acaba Demir ilacı negatif etkiliyor bence daha çok kabız yapıyor. 😒 ferro sanol kullanıyorum bende.
IMG_3215.jpeg
IMG_3216.jpeg

ruya23 ruya23 yani dediğim gibi demir ilacı kullanırken geçmesi zor. belki bir nebze işe yarayabilir sabahları aç karna bir kaşık zeytinyagı bol su iç daha çok lifli beslen daha çok sıvı tüket kabak çok etkili bayağı ishal yapıyor onu biliyorum ben de

Allah korusun bilmiyorum Demir ilacının bir faydası varımıdır ama bende işe yaradı diye hissediyorum
Faydası var tabi tahlil yaptığında demir bağlama kapasitesi daha yüksek çıkar. Ama ger ilaç gibi yan etkileri de var maalesef. Özellikle bağırsaklara etki ediyor. En basitinden kabız yapıyor ve Bağırsak boğumları villus adı onları düzleştiritordu hatırladığım kadarıylla. Çinko iyi gelir ama demirle aynı anda kullanmak emilim bozukluğu yapar. O yüzden multivitamğn içşnde dengeli bir şekilde almak lazım. Neyse kızlar az kaldı :) 10-12 hafta daha. Zor zamanları atlattık şimdi daha zor zamanlar önümüzde 😀😀😀

• Komik
Reactions: dhn
Kızlar günaydın benım burnum baya baya sismeye basladı ya doktoruma karnımdan çok burnum sısıyor dedim güldü adamcağız progestan hormonu bazı gebelerde bunu yapıyomus. Nefes almada zorlanmaya basladım. İkizlerim birer kiloya ulaşmıs tehlikeli donemı atlattık artık dedi rahım agzı uzunluğu da gayet yeterlimiş. Bir de hep oglanı görüyoduk ilk defa kızı da gördük tek yumurta ıkızı olabilecek kadar çok benziyor görünüyorlar 🥲🥲🥲 inşallah sağlıklı sekılde gelır bebıslerımız 🙏

Faydası var tabi tahlil yaptığında demir bağlama kapasitesi daha yüksek çıkar. Ama ger ilaç gibi yan etkileri de var maalesef. Özellikle bağırsaklara etki ediyor. En basitinden kabız yapıyor ve Bağırsak boğumları villus adı onları düzleştiritordu hatırladığım kadarıylla. Çinko iyi gelir ama demirle aynı anda kullanmak emilim bozukluğu yapar. O yüzden multivitamğn içşnde dengeli bir şekilde almak lazım. Neyse kızlar az kaldı :) 10-12 hafta daha. Zor zamanları atlattık şimdi daha zor zamanlar önümüzde 😀😀😀
Benim de doktorum kabızlık bende büyük sorun olduğu için( o kadar gaza bir de kabız olunca mahvoluyorum😅) ve kan değerlerim aşırı düşük olmadığı için kullandığım multivitaminin harici demir vermedi gerekirse damardan yapacağım dedi aralarda kan testi yapıp kontrol ediyoruz.

X