2015 Şubat Anneleri

Valla yeni evi hiç sorma. Toplam m kare aynı ama buranın bi odası fazla. Yanı salonu küçük buranın. Eşimle taşınmasamıydık diye düşünüyoz.hayırlıso olsun. Belki önumyxdeki seneler de yine taşınırız kısmet:)kiracı ya ev çokkkk:)
ama sanırım okula daha yakındı di mi? senin için en önemlisi bu olsa gerek :)

Tuna öksürüğe çevirdi, burnu da bol sümüklü ama tıkalı değil, idare ediyoruz. Keyifsizliği yok şükür. Dansa devam yani :KK70:
Begümün durumunu bende merak ettim şimdi. Tuna da hep elimi tutar uyurken uyanınca da elimi ister. Eşiminde öyle, teyzesi uyuturken de lini tutmak istemişti. Bide dediğin gibi gün içinde özellikle de emzik emiyorsa elimizi yüzüne sürmekten başını okşatmakta hoşlanıyor.
öksürük başladıysa iyileşme süreci başlamıştır bak şurda 20 aydır bişeyler öğrendik di mi :KK70: yerim ben onu nasıl güzel ve komik dans ediyor ya :))

evet Begümde babası halası vs hepsiyle uyudu aynı şekilde onlarında kolunu okşuyor. acaba uykualrı geldiğinde ya da mayıştıklarında ya da sevilmek istediklerinde mi böyle yapıyorlar? yani hoşunlarına giden bir sevme yöntemi. düşününce bende hala biri sırtımı tatlı tatlı kaşısa çok hoşuma gider uyurken.

gerçi allahtan o benden bişey yapmamı istemiyor sadece kolumu okşamak istiyor. dediğim gibi çok abartmıyor her zaman. sadece bazen abartıyor. eşimde annesinin kulağını tutarmış uyurken işe gitmesinden korktuğu için. ay ne garip bu çocuk ruhu.. kıyamam :)

günaydın kızlar. o kadar güzel bir hava varki mis gibi güneş parlıyor.. pastırma yazı yaşıyoruz bir haftadır.

gel görki benim havam hiç iyi değil :silah: gece yine kalktı 3 buçukta. yıktı ortalığı illa yanında yatıcam. başladık yine.. tam düzeldi diyorum yine başa sarıyoruz. yok yok ben kendimde biraz güç bulduğum zaman yine bi eğitime başlayacağım. atıcam yatağına uyusun kendi bu ne ya. eşek kadar oldu hala kalkıyo. sabahları uyanınca zaten yanıma alıyorum beraber şekerliyoruz o keyfi yaşıyoruz. e gece de bırak uyayım da ya!

uykusu da açılınca dalmakta zorlandı sonra bi kalktım koltukta ikimiz uyumuşuz her tarafım tutulmuş saat 6ya geliyor. yani berbat bi geceydi. belki dedim sabah uyur ama nerde 8de kalktı. normalde de 8 gibi kalkıp yanıma geliyo beraber uyuyoruz iki saat kadar daha.

babası bugün izinli ve dün vip uçak gelmiş adam eve yürüyen cenaze gibi geldi çok yorgundu dedim bari bu sabah uyusun bi güzel. o yüzden aldım salona geçtim sabah 8de güne başlamış oldum müthiş bir uykusuzlukla.

yani benim güzel hava güneş neyime anam neyimeeeee :KK34:

Bugün iyi yiz sankim biraz kysmadı daha. Az az yedırunce fayda etti. İshal ve pişik var ama olsun kusma ya tercih ederim onları :))
Çok mızmız beynımı yiyor arı gibi vızırdıyır valla. Evde iş de yapamıyom sinir oluyorum.
Yasemin cim haklısın uyanma konysunda .kendi kendine uyuyan çocuk kolay kolay uyanmıyor gece, alışkanlık varsa uyanıp onu istiyor. Ferberin açıklsmasına göre biz büyüklerde uyanıyoryz gece ama dönüp uyuyoryz,kendimizi küvette bulsak kalkıp bakarız noldu bana diye, çocuklar da öyle alışkanlık dışında buldukları için kendilerini kalkıp bakıyorlar bu ne diye
Kendinde güç bulduğunda dene bakalım bişeyler
Hakan dün gece hiç uyanmadı, yatağına koyup odadan çıkıyorum,biraz kapıda bekliyorum yatağın baryerı yok kalkıp gelmesin diye çok geçmeden Uyyor zaten
Ama çok uykusu oluyor artık yalvarıyor uyku diye öyle koyuyorum yatağına galiba o yüzden gece uykusu az geliyor gündüz çok uyyor:))) sabah uyanıyor çünkü büyük lerin sesine hatta bazen bizi o uyandırıyor ama neyse

Bugün iyi yiz sankim biraz kysmadı daha. Az az yedırunce fayda etti. İshal ve pişik var ama olsun kusma ya tercih ederim onları :))
Çok mızmız beynımı yiyor arı gibi vızırdıyır valla. Evde iş de yapamıyom sinir oluyorum.
Yasemin cim haklısın uyanma konysunda .kendi kendine uyuyan çocuk kolay kolay uyanmıyor gece, alışkanlık varsa uyanıp onu istiyor. Ferberin açıklsmasına göre biz büyüklerde uyanıyoryz gece ama dönüp uyuyoryz,kendimizi küvette bulsak kalkıp bakarız noldu bana diye, çocuklar da öyle alışkanlık dışında buldukları için kendilerini kalkıp bakıyorlar bu ne diye
Kendinde güç bulduğunda dene bakalım bişeyler
Hakan dün gece hiç uyanmadı, yatağına koyup odadan çıkıyorum,biraz kapıda bekliyorum yatağın baryerı yok kalkıp gelmesin diye çok geçmeden Uyyor zaten
Ama çok uykusu oluyor artık yalvarıyor uyku diye öyle koyuyorum yatağına galiba o yüzden gece uykusu az geliyor gündüz çok uyyor:))) sabah uyanıyor çünkü büyük lerin sesine hatta bazen bizi o uyandırıyor ama neyse
zamanla ishalide geçer inşallah kendine gelir canım. hastayken ekstra mızmızlar ne yazıkki. sanki hasta değilken çok normaller ya :işsiz:

ya evet hepsi doğru. ben hani sallamayı bıraktırdım ya yatağının başında duruyordum uyuyordu. baya zor oldu ama olmuştu. sonra memeyi bırakınca çok kötü oldu ten teması istedi tabii hem memeden hem benden olmasın çocuk dedim yanında yattım tüm düzen gitti.

şimdi ocakta istanbula gidicem, ve emziği de bıraktırma mevzusu var. her şey tekrar başa sarmasın diye bi geçsin bakalım şu dönem. benimki yanında yatıp yerine koyduğumda uyanmıyordu memeden kesildiğinden beri. ya da uyansa da hemen geri uyuyordu. son zamanlarda cozuttu. öyle olsa hiç dert etmem yatar yanında uyuturum. uff bu uyku meselesinden inan nefret ettim. yemek yedirmek vs değil ama bu mahvetti beni.

öksürük başladıysa iyileşme süreci başlamıştır bak şurda 20 aydır bişeyler öğrendik di mi :KK70: yerim ben onu nasıl güzel ve komik dans ediyor ya :))

evet Begümde babası halası vs hepsiyle uyudu aynı şekilde onlarında kolunu okşuyor. acaba uykualrı geldiğinde ya da mayıştıklarında ya da sevilmek istediklerinde mi böyle yapıyorlar? yani hoşunlarına giden bir sevme yöntemi. düşününce bende hala biri sırtımı tatlı tatlı kaşısa çok hoşuma gider uyurken.

gerçi allahtan o benden bişey yapmamı istemiyor sadece kolumu okşamak istiyor. dediğim gibi çok abartmıyor her zaman. sadece bazen abartıyor. eşimde annesinin kulağını tutarmış uyurken işe gitmesinden korktuğu için. ay ne garip bu çocuk ruhu.. kıyamam :)
Çok tatlılar yaa kedi gibi sırnaşmak istiyorlar :))

günaydın kızlar. o kadar güzel bir hava varki mis gibi güneş parlıyor.. pastırma yazı yaşıyoruz bir haftadır.

gel görki benim havam hiç iyi değil :silah: gece yine kalktı 3 buçukta. yıktı ortalığı illa yanında yatıcam. başladık yine.. tam düzeldi diyorum yine başa sarıyoruz. yok yok ben kendimde biraz güç bulduğum zaman yine bi eğitime başlayacağım. atıcam yatağına uyusun kendi bu ne ya. eşek kadar oldu hala kalkıyo. sabahları uyanınca zaten yanıma alıyorum beraber şekerliyoruz o keyfi yaşıyoruz. e gece de bırak uyayım da ya!

uykusu da açılınca dalmakta zorlandı sonra bi kalktım koltukta ikimiz uyumuşuz her tarafım tutulmuş saat 6ya geliyor. yani berbat bi geceydi. belki dedim sabah uyur ama nerde 8de kalktı. normalde de 8 gibi kalkıp yanıma geliyo beraber uyuyoruz iki saat kadar daha.

babası bugün izinli ve dün vip uçak gelmiş adam eve yürüyen cenaze gibi geldi çok yorgundu dedim bari bu sabah uyusun bi güzel. o yüzden aldım salona geçtim sabah 8de güne başlamış oldum müthiş bir uykusuzlukla.

Yine mi bozuldu yahu uyku düzeni. Uykusuzluk çok zor. İnsanın tüm keyfi kaçıyor hava güzel olsa ne dimi :) bide gece güzel uyumadıklarında sabah daha bi erken uyanıyorlar garip . Vardır bi derdi..

Selam kızlaaaarr nasılsınız biz iyiyiz şükür beratla yuvarlanıp gidiyoruz :) uyku konusu hep sıkıntı ancak okul çağına gelince düzene girerler heralde diyorum bazı geceler hiç uyanmıyor bazen de 5 defa uyanıyor belli olmuyor yani akışına bıraktım bu arada maral kendi kendine uyuyan çocukta uyanıyor bence çünkü berat kendi kendine uyuyor hep ama çoğu gece uyanıyor hiç uyanmadığı gece haftada bir filan oluyor sadece uyanıp uyanmama çocukla alakalı bence her çocuk farklı bir de ben yemeğe daha çok önem veriyorum uykudan :) yesin de uykusuz kalsın önemli değil diyorum hep iştahından çektiğim için ondan böyle düşünüyorum sanırım berat yemeyip inat ediyor ağzından atıyor yani son noktada ama yemeğini güzel yerse uykusuzluğa zaten dayanamaz uyku iyice bastırınca küt diye uyur diye düşünüyorum

Kızlar çok kötü birkaçını geçirdim Evde ve kendimi kv dar attım oğlum çıldırdı 360 derece huyu değişti bebeği Hiç görmezden geliyor bende Hiç sevmesi için çaba göstermiyorum şimdilik yokmuş gibi davranıyoruz Hiç sevmiyoruz yanında Evde resmen Beni kolluyor bebeği kucağıma aldığımda kendini yerlere atıyor ağlama krizleri geçiriyor Hiç Böyle yapmazdı Allahtan kv Geldim dikkati dağıldı biraz Böyle bildiğin ağzından ksalyalar akıyor kakasi falan yemesi hepsi tepetaklak oldu evdeyken hiçbişey yemedi Birgün cips almışlar Ben hastanedeyken oturdu Bir kase cips yedi karşımda ve uyuklayarak o halini ağlayarak izledim :KK43:( çok üzülüyorum ikisine de tam manasıyla bakamıyorum uykusuzum mutsuzum sinirliyim yeb4 yeb4 MaRaL_ MaRaL_ BRBM BRBM mery60 mery60 @vahide1204 gelincikgibi gelincikgibi
Uyum sağlamaya çalışıyor o da annesi ne yapsın yabancı biri girdi eve ve annesinin ilgisi azaldı doğal olarak.. ona zaman tanı bi kaç haftaya alışır inşallah..
kolay değil walla canım zor ama aynı zamanda da çok güzel ne güzel birlikte büyüyecekler :)

mery60 mery60 tuna nasıl attan düşmüş ya inst da gördüm de bişey oldu mu canım beratta hep atına biniyor tv izlerken çok korkuyorum düşer diye bazen çok hızlı sallanıyor bir kere düşmüştü beratta arkaya doğru

gelincikgibi gelincikgibi tatlım nasıl oldunuz Ayaz daha iyi mi? mery60 mery60 Tuna ne alemde? hastalıklar kış kış kış gelsin bol iştah bol uyku :))

gelincikgibi gelincikgibi tatlım sana bir şey sormak istiyorum. bizde böyle her şeyi sana soruyoruz uzmansın diye ama tabii belki senin uzmanlığının bizim sorduklarımızla alakası yok ama yine bizden daha iyi bildiğin ve daha güzel çözümler bulduğun kesin :)

Begümde bi kol sevdası var son zamanlarda daha abarttı. hatta koalam diyorum ona :) sadece benim değil babasının da koluna yapışıyor ve okşuyor.
hani ben yanında yatarak uyutup sonta yatağına koyuyorum ya. o zaman mesela hep kolumu alıp boynuna sarmak ve kolumu okşamak istiyor. ya da kolumun üstüne yatmak istiyor. abartmamak üzere izin veriyorum tabii.

ama bazen gün içinde yanımda otururken de illa koluma tutmak istiyor o zaman çekiyorum kolumu. yanlış mı yapıyorum? maral çok tehlikeli büyüyene kadar devam eder deyince hep ben bi korktum bu durumdan ama yanlış mı yapıyorum? çoğu zaman çekiyorum kolumu çok yapışınca. ne yapacağımı şaşırdım ya..

on gündür uyanmıyodu geceleri, uyansa da hemen geri uyuyodu yanına gidip yatırdığımda. iki gecedir yine aynı olmaya başladı uyanıp yanında yatmamı istiyor ve direkt koluma yapışıyor. ne yapıcam ya bilmiyorum :KK43:
Ayaz aynı teyzesi, burnu akıyor geceleri çok tıkanıyor geçer elbet :)

O sorduğun konuya net bir cevap bulamazsın.. şimdi benim bensimssdiğim yaklaşıma göre bırak uyusun (attachemend parenting) denir.. elbet bırakır kendi başına sana bir süre sonra ihtiyacı olmayacak diyor.. ayaz da öyle.. yanında uyuyacak illa ve kafasını gönecek boynuma.. gece de sırf yanında olmadığım işin uyanıyor işte..

Şimdi sen şunun kararını vermen lazım, bu şekilde katlanırım önemli değil ne olacak diyorsan devam et ama diyorsan ki Yok bu böyle olmayacak ben çok yoruluyorum ve aynı zamanda da git gide kötü oluyor herşey o zaman yavaş yavaş kolunda uyumasını kes.. gündüz sevsin kolunu onun sevgi gösterisi öyle.. gece de artık ta yerine bir oyuncak, sevdiği bir bez parçası vereceksin yA da şirinlik yaparak kolunda uyumamasını sağlayacaksın..

Karar senin cicim hislerin ne diyor sana??

Ben tembel bi insan olduğum için bir ay demiş olabilirim ama sen haftaya kalmaz bitirirsin bu azimle. :) nasıl güzel mi eviniz biraz daha ısındın mı? Biz de ilk taşındığımızda koltuk halı falan da yeniydi o zaman, sanki bi apart tütmüşüz da ev bizim değil, geçici bi yermiş gibi geldiydi :))
Sen mi tembelsin ahahahaha hiç güleceeeem yoğudu:)))))

İşte o tarz geceleri ben her gece yaşıyorum canım.. sinirim de ondan.. ama işte bişi yapmak istemiyorum bana ihtiyacı var sanırım yazın öyle değildi işe başlayalı coştu yine :)

Yine mi bozuldu yahu uyku düzeni. Uykusuzluk çok zor. İnsanın tüm keyfi kaçıyor hava güzel olsa ne dimi :) bide gece güzel uyumadıklarında sabah daha bi erken uyanıyorlar garip . Vardır bi derdi..
hastalık anlamında bi derdi yok henüz çok şükür ama dediğin gibi vardır bişey..
gece uyanınca kendimi tanıyamıyorum. hele yanında yatmamı istediği zaman resmen gecenin bi körü çocuğu azarlıyorum. sabah pişman oluyorum ama o anki uykusuzluk hali insana her şeyi yaptırır. gerçekten gece hiç uyanmadan uyusa sabah 7de kalksa razıyım. en azından beş on kere uyku bölünmeden adam gibi uyurdum..

İşte o tarz geceleri ben her gece yaşıyorum canım.. sinirim de ondan.. ama işte bişi yapmak istemiyorum bana ihtiyacı var sanırım yazın öyle değildi işe başlayalı coştu yine :)
senin durumun hepimizden vahim evet :KK43: hala 5te kalkıyor mu? sen bi de çalışıyorsun daha da zor.. keşke neden böyle olduğunu anlayabilsek belki ona göre bi çözümde bulurduk bu uyku meselesine.

mery60 mery60 tuna nasıl attan düşmüş ya inst da gördüm de bişey oldu mu canım beratta hep atına biniyor tv izlerken çok korkuyorum düşer diye bazen çok hızlı sallanıyor bir kere düşmüştü beratta arkaya doğru
Düştü ama ben tuttum son dakkada. Yavaşlattım yani.bişeyi Yok şükür. Çok haşin biniyor ata düşünceye kadar sallıyor işte :KK70: bir kaç kez daha düştü ama halıya düştüğü için bi sorun olmadı. Yine de dikkat etmek lazım

Ayaz aynı teyzesi, burnu akıyor geceleri çok tıkanıyor geçer elbet :)

O sorduğun konuya net bir cevap bulamazsın.. şimdi benim bensimssdiğim yaklaşıma göre bırak uyusun (attachemend parenting) denir.. elbet bırakır kendi başına sana bir süre sonra ihtiyacı olmayacak diyor.. ayaz da öyle.. yanında uyuyacak illa ve kafasını gönecek boynuma.. gece de sırf yanında olmadığım işin uyanıyor işte..

Şimdi sen şunun kararını vermen lazım, bu şekilde katlanırım önemli değil ne olacak diyorsan devam et ama diyorsan ki Yok bu böyle olmayacak ben çok yoruluyorum ve aynı zamanda da git gide kötü oluyor herşey o zaman yavaş yavaş kolunda uyumasını kes.. gündüz sevsin kolunu onun sevgi gösterisi öyle.. gece de artık ta yerine bir oyuncak, sevdiği bir bez parçası vereceksin yA da şirinlik yaparak kolunda uyumamasını sağlayacaksın..

Karar senin cicim hislerin ne diyor sana??
inşallah heemen iyileşir kuzum kıyamam hastta olmasalar keşke hiç..

şimdi ben yapı olarak çok takıntılı ve ilerisini düşünen bir insanım. kafamda kurar da kurarım. yok işte çok bağlanırsa beş yaşında bile bırakamazsa vs.. aslında bunları düşünmeden çocuğum ne istiyorsa öyle olsun istiyorum bazen diyorum zaten geçecek bu günler kucağıma bile gelmeyecek neden böyle alman mürebbiyeler gibi kuralcı oluyorum diyorum..

gündüz sıkıntı değil hoşuma bile gidiyor, koalam diye seviyorum bende. akşamda uyuturken çekmiyorum kolumu abartmadığı sürece. sadece gece kalkıp yanında yatmamı istemesinden benim derdim. ama kolla alakası yok bence, öncedende kalkıyordu. bu kol olayı 2-3 aydır var.

yani ben senin dediğin gibi yapayım, abartmadan izin vereyim.. ve bu kadar kafama takmayayım. ne olacak çocuk seviyor işte. niye her şeyi bu kadar takıyorum ya..
çok sağol canım resmen sayende bi aydınlanma yaşadım şu an.

hastalık anlamında bi derdi yok henüz çok şükür ama dediğin gibi vardır bişey..
gece uyanınca kendimi tanıyamıyorum. hele yanında yatmamı istediği zaman resmen gecenin bi körü çocuğu azarlıyorum. sabah pişman oluyorum ama o anki uykusuzluk hali insana her şeyi yaptırır. gerçekten gece hiç uyanmadan uyusa sabah 7de kalksa razıyım. en azından beş on kere uyku bölünmeden adam gibi uyurdum..
Seni anlıyorum canım, maalesef uykusuzluk sinirlerimizi yıpratıyor. Ben de kızıyorum ama dediğin gibi hemen pişman oluyorum. Daha küçükler bebekler öyle böyle idare edicem işte:KK43:

senin durumun hepimizden vahim evet :KK43: hala 5te kalkıyor mu? sen bi de çalışıyorsun daha da zor.. keşke neden böyle olduğunu anlayabilsek belki ona göre bi çözümde bulurduk bu uyku meselesine.
Kız çocuklar iki yaşına girecekler biz hala uykudayız, vay anam uyuyalım artık yahuuuüüü gelincikgibi gelincikgibi uyku çok güzel bişey yaa sıcacık yumuşacık tatlışşş ciccişşş :KK70: kızlar çok uykum geldi yav hadi uyuyalım :))

X