2015 Şubat Anneleri

Şu yemek mevzusu İnan'ın beni de baydı artık.. hiç bişi aklıma gelmiyor sırf bu yüzden neredeyse haftada ili kez balık yapıyorum pazar günleri genelde dışarıdan istiyoruz e diğer günler? Yemeğin ismini koyduktan sonra kolay ama işte.. bi de ayazla herşeyi yapamıyorum mesela hamur işi sadece pizza yapabiliyorum diğerlerine ayaz bey fırsat vermiyor hep benimle olmak istiyor öff şurdan yazalım akşam be yaptığımızı da hepimize fikir olsun :)))

Tv mevzusu bizde de öyle.. tv açtırıyor sabah kalkarmış kalkmaz.. izlediğinden değil açık olsun istiyor.. sonra da uyuyup uyanınca açmıyorum.. akşamları açıyorum tekrar o zaman izliyor.. walla hiç tv açmadan gününü geçirenler var annelerden Ama bizde olmuyor o yoksa hiç bi iş yapamam ben.. özellikle telefonda video izlerken ben bi ton şey yapabiliyorum.. sırf bu yüzden dil gelişi i zayıf öı diye düşündüm ama bizim okuldaki çocuklar tüm günlerini tv önünde geçiriyor hepsi de şkır şakır konuşuyor demek ki çok da alakalı değil :))))

Bence kardeş kıskançlığı her Yaşta olur ve olması gereken bişi.. kıskanmayan çocuk yoktur diye düşünüyorum.. ikinci çocuğu yaparken daha önemli olan annenin ruhsal durumu.. yani ilk çocuk kendini biraz kurtarmış olursa tuvalet eğitimi, kendi kendine yemek yemesi gibi konularda o zaman daha kolay olur.. mesela ayaz gece kalkıyor benim şimdi bi bebeğim daha olsa hangi birine Kalkarım?
Ben dört yaş koydan inşallah araya.. en azından ayaz baya baya kendi kendini yönetecek hale gelmiş olur öz bakım becerileri gelişmiş olur.. kıskançlık çok olacak aöa şimdiden beni herkesten hele de başka bebeklerden çok kıskanıyor :))

seninde saçının yapısı sıkıntılı yani allah allah çok garip uzuyor ama uzamıyor yani. sürekli bi kıvrılıyor uzadıkça aşağı ineceğine yukarı dikiliyor demekki. sen pes etme bence uzat sürekli. brezilya fönü kötü kokuyor diyorlar kullanılan maddeden, bi de zararlıymış. çok da etkili değilmiş falan filan. benim saçım zaten dalgalı da işte kabarmasa elektriklenmese çok güzel olacak :)

aslında peruk taksak tek çözüm bu gibi

Evet canım bakalım doğunca neler olacak ben sanmıyorum o zaman da beni istemez yine babasını ister o ve babasını kıskanır gibime geliyor bakalım... :)
Aynen öyle canım yemek çok sıkıntı şimdi bugün pırasa pişirecem mesela dün aldım bu sene ilk kez ben de onu yapiyim dedim ama berat yemicek %90 ona da patates kızartıcam artık :) tatlıyı da hiç svmiyor berat kek filan yapsam hiç yemiyor ufalayıp ufalayıp döküyor etrafa sadece ağzıma götüreyim demiyor amaann neyse yemeği düşünüce bunalıyorum gerçekten ben yemek yapmaya gidiyim en iyisi

ben nefis yemek tariflerine bakıyorum sürekli fikir için ama mesela tam buluyorsun bu seferde evde malzemen olmuyor. beş on dakikalık yakın market var ama yine hava soğuk olunca çocuğu al çık git üşeniyor insan. gerçekten yazalım vallahi fikir olur ya. ben bugün suluköfte yapıcam. dünden mercimek çorbam ve mantar sotem var bi tabak. onu eşime veririm çünkü suluköfte yemez. bide pilav yaparım tamam işte
hamur açma falan yalan zaten öyle çok uğraştırıcı şeyler yapmak zor. ben tatlı yapıyorum işte anca arada bir.

konuşmanın onunla bi alakası olduğunu ben hiç sanmıyorum ya. deli gibi izlemiyor bizimkiler sonuçta. Begümde izliyor ama maşallah papağan gibi ne söylersek tekrarlıyor. sayıları bile ezberledi. ikı üş döyt beeeş diyor. ama bir yok nedense

tabiiki olur bencede. ben 8 yaşındaydım üç numara doğduğunda koca kızdım yani yine kıskanmıştım :) ama işte kıskançlığın dışavurumu farklı oluyor.

bende o yaşlarda yaparım ikinciyi kısmetse. dediğin gibi kendi işini kendi yapabilir olur o yaşlarda. ama küçük yaşın başka bi dezavantajı da laftan anlamadıkları için hırçınlaşıyorlar. belki ailenin tutumu da yanlıştır bilmiyorum ama teyzem ikinci kızını ilk kızı 3 buöuk yaşındayken doğurdu. şu an küçüğü neredeyse 1 yaşına gelecek ama hala asla kimse onu sevmeyecek, sadece kendi kucağında tutacak. o arada canını da yakıyor tabii. onun dışında sürekli huysuz aksi ve evi dar ediyor herkese. yanlış bir şeyler yapıyorlar belki o kadarını bilemiyorum ama o yaşlar daha zor kardeş kıskançlığı açısından sanırım

Yasemin bence senin ikinci erkek olacak :) annem hep derdi beratın burnunun üst kısmında göz hizasında mavi damar var ya öyle damar varsa çocukta ondan sonraki çocuk erkek olurmuş bizde tuttu bu begümün de var o damarı ondan dedim :) batıl inançtır muhtemelen ama benim içimden de erkek geçiyor senin ikinci :)

bunu bana o kadar çok kişi dediki :) batıl bir inanç bencede ama insan psikolojik olarak inanıyor :) bizimkinin damarı da çok belirgin.

bakalım ne zamana kısmetse yani olursa görücez ama bende ikincisi erkek olsun isterim onun tadı da başka :) bi kız bi erkek oldu mu zaten defteri kapatırım gerçi ikinci kız olsa da kapanırda:))

Ben de bakıyordum bi ara ama hiç yapamadım günlük menülerden çünkü evde dediğin gibi malzemem olmuyor :)) bugün ben de hemen bi börek yapcam ve yanına köfte kızartcam bitti gitti :)))

Ayyy dulu köfteyi çok severim ben iyi fikir hafta sonunda onu yaparım akşamdan hazırlarım köftelerini :)

Ayy maşallah maşallah :) nasıl güzel bildiğin konuşuyor bıdık :) bizde daha tık Yok anca dede, baba, babaanne, abi abla, bi de Almanca süt ile elma demeye çalışıyor :)))

Evet canım mantıklı bir açıklaması yok bunun ama benim de inanasım geliyor mesela psikolojik :) kısmet hayırlısıyla ve sağlıkla erkek olur da öyle kapatırsın defteri :)

Hadi yaa çok zor bir durum
Yalnız bişi söyliim mi ben büyük çocuğun yanında hani küçük bebeği sevmiyorlar ya ona karşıyım.. yanı elbet üzülecek elbet kıskanacak.. diğer türlü daha kötü çünkü çocuktan gizli sevecen diye hep yakalanıyor büyükler :) ya da sürekli yalandan büyük çocuk övülüyor yA o çoğula oral değil ki herşeyi farkında yalandan olduğunu biliyor bal gibi :)))

Evet canım mantıklı bir açıklaması yok bunun ama benim de inanasım geliyor mesela psikolojik :) kısmet hayırlısıyla ve sağlıkla erkek olur da öyle kapatırsın defteri :)
Erkek veya kız hiiiiç fark etmez.. ben mesela kızım olsun isterim hem de çok ama ayaz için bi tane daha oğlum olsun isterim.. ayazın da o mavi şeyden var ama çok kıza benziyor diye bunun peşi kesin kız diyorlar bana :) dışarıda herkes kız fıstık sen ne güzelsin diyor :))) kız olduğunu düşünerek bi de güzel diyorlar :))) ben de hiç bozuntuya vermiyorum :)))

ohh afiyet olsun daha ne :)
sulu köftenin köftelerini nasıl yapıyorsun sen?
ben yumurta koymuyorum ama yine de dağılmıyor çok güzel oluyor. kısırlık bulgur ve baharatlarla yoğuruyorum.

ya eşimde bende çok erken konuşmuşuz, biraz genetik sanırım bu mevzuda. Ayaz da birden konuşmaya başlar annesi geç olsun güç olmasın şimdi o beyne yazıyor herşeyi bi anda konuşacak :)

hayırlısı olsun ve tabiiki sağlıklı olsun allah kısmet ederse. bunlar işin gırgırı tabii :)

saf salak zannediyoruz çocukları cidden ama her şeyin öyle farkındalarki dediğin gibi. sen bu işin uzmanısın zaten bizden daha iyi bilirsin ama cidden mantıklı düşününce yanlış olduğunu anlayabilir insan.

çocuk kardeşin gizlice sevildiğini görünce kendini daha değersiz hisseder bence. daha gizemli bir hal alır durum :) zaten uzmanlar da hep diyor açık açık konuşmalı kıskanma durumunda. seni tabiiki daha çok seviyorum gibi şeyler söylenmemeliymiş. eninde sonunda geçecek, kıskanmayan çocuk dünya üzerinde yoktur herhalde :)

evet ama gerçekten bi kız güzelliği var :) büyüyünce babyface olcak demekki

insanın hemcinsi kardeşi olması cidden çok güzeldir herhalde. tamam kardeş her türlü güzel ama benim bi kızkardeşim olsa çok güzel olurdu, çok isterdim. ah gönül isterdi şartlar müsait olsun ve tabiiki psikolojimde. böyle hizmetçili bi hayatım olsa mesela o kadar zengin olsam yapsam 4 tane iki kız iki erkek yalnız sanki sipariş veriyoruz he dördü de kız ya da erkek olmayacağı ne malum di mi.
yalnız erkek olma oranı bilimsel olarak daha düşük. o yüzden erkeği bulucam diye 6 çocuk yapanlar var

Kız ne güzel muhabbet döndürmüşsünüz :)) yemek yapmayı çok severim ama ne pişireceğimi bulmak hakkaten sıkıntı. Eşim etçil ben otçul. İki gün üst üste etsiz bişey yesek adam aç hissediyor kendini. Nohut fasülye çok severim. Ispanak kıymasız severim. Evin erkeklerine kıymalı yapıyorum o yüzden. Pırasa yüzünden geçen yıl evde bi tartışma çıktıydı o yüzden bu sene daha hiç yapmadım ama aldım börek yapıcam. Köfte en favori yemeklerden. Bide mantar sote kurtarıcım. Körili tavuk lezzetli ve kolay tavsiye ederim. Tunaya özel yemek yapmıyorum artık. İyi kötü sokuşturuyoruz ağzına oyun muhabbet filan yediriyoruz. Ama bugün hiç yemek istemedi ağlattım bende yine de yemedi. Bişey vermeyecektim ama dayanamadım krep yaptım. Aslında kendim için yaptım :))

Tv konusunda ben izletmek istemiyorum ki çoğu zaman izlemiyor. Klip müzik hoşuna gidiyor, bazen de haberlerde hayvanlar filan hoşuna gidiyor, hep anlatarak konuşarak izletiyoruz. Yalnız çok video izliyor. Ali baba, bak postacı, inatçı keçi.. bide kendi videolarını izlemek hoşuna gidiyor :)) kahvaltı yaptırırken acele ettiğimiz için izletiyoruz mecbur.

Kardeş demen bana aman öte gitsin haaa !! sinirlenince Şivem geldi ben tunaya yetişemiyorum gerçekten ikinci çocuğuma yazık olur, sinirli manyak bi annesi olur vallah :)

Bu arada Tuna'nın arkası kız mı o zaman, alnında bi mavilik falan yok gayet kara bi çociim var :)) @yeb4 @AyazBeyaz BRBM

Vallahi kız mı olur erkek mi Allah bilir canım ama mavi damarı olanlar için arkası erkek diyorlar :) pırasa yemeği yaptım havuçlu pirinçli salçalı malçalı ne güzel ama berat yemedi tahmin ettiğim gibi oldu daha ilk kaşığı ağzına koymamla ağzından atması bir oldu patates kızarttım onu bitirdi tepem atıyor böyle olunca çıldırıyorum ben her gün ona ayrı yemek mi yapıcam hayır yediği yemekte yok ki ya patates ya pirinç ya bulgur sadece bunları yiyor tek yediği bunlar yani ha bi de balık onu da dün yapmıştım zaten hiçbir sebzeye ağzını sürmüyor çocuk bu yaşta bu kadar seçici inşAllah büyüyünce geçer bu durum hiç umudum olmasa da

bakdin yemiyor blanderla yesin kiz
ben bugun pirasyi blanderladim vallaa
gecen gun tavuk çorbaisni bile yapcakdm ama bakdim oylede yiyor ellemedim :)
ugrasamam onun tukurlesiyle çigenemsuyle :)
buyyunce nasil olsa yerler simdi beslensinler bi buyuusnlerde
buyyunce kolay :))))))))))

blenderlamayi denedinmi canim geerekiyorsa çorba gibi yap
onemli olan yemesi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…