hahahaha ay ben bunu ilk gördüğümde o kadar kahkaha atmıştımkibunun baba versiyonu bizimki de. Ben de bi anne desin bak şu modda olacağım sanırım.
Beratta hep babba babba deyip geziyor ben de sabırsızlıkla bekliyorum anne demesini :)Ya Tuna ne Zaman anne diyecek yauuvv? Babababa diye dolanıyor küçük eşşek :))
Ayaz da tüm gün baba diyor, bana bile baba diyor, bi de küçük Emrah gibi Kaş'larını bi şekil yaparak diyor acıklı acıklıYa Tuna ne Zaman anne diyecek yauuvv? Babababa diye dolanıyor küçük eşşek :))
ahahaha benimki ayni boyleeebak sen sıpaya anne demiyo mu hala :) der annesi der sabret hemde bıktırana kadar der :) bizimki bazen sadece inadına bıktırana kadar anne diyo :)
aynen böyle bak
benimki gecenlerde parkda kendini evde sanip yere atmisti ya yazmistim, kafayi betona surtmustuDiştir o diş, daha köpek dişleri çıkmadı. Almanya'da çocukları her gün bahçeye çıkarıyorlarmış Can'ım, kötü hava yoktur uygun kıyafet vardır diye bi lafları bile varmış. Kinder garden diyorlar ya hep dışarı çıkıyorlarmış işte. Artık enerjilerini evde atamıyorlar Can'ım. Büyüdüler. Tuna varya koridorda günde 100 kez koşuyor herhalde :)) on dakka bile iyi gelmiştir ona. Bide her çocuğun içinden geliyor, içgüdüsel sanırım bu yerde tepinme olayı. Sonuçta biz göstermiyoruz ki yerlere yatmayı. :)) buda bi dönem sanırım..
bide bide şey yapıyo mu kendini yere atarken yandan yandan sana bakıyo mubenimki gecenlerde parkda kendini evde sanip yere atmisti ya yazmistim, kafayi betona surtmustu
o gunden beri kafasini daha yavas ve temkinli davraniyor yere vururkennn
ahh canım benim kuzu yaa ablasını da uyandırıyo kıyamam :))
ahahaha benimki ayni boyleee
sanki konusup bsiey diycekmis gibi annneeee diyo
efendim oglum diyom
bi daha annnneeeeee arka arkayaaaa boyle teyp gibi
hele babasina daha çok ballandiriyo
baaa baaaaaaaaaaaaa diye bagiiryor isten gelirken
onceden bilmeden derdi 1 yasindan kuçukken
simdi herseyi biliyolar
ablasina gidiyo uyandirmya açlisyor abbaa diyoo
valla daha çok kafami hangi koseye vursam diye bakiyorrbide bide şey yapıyo mu kendini yere atarken yandan yandan sana bakıyo mune tepki vercem diye bakıyo resmen kahkaha atasım geliyo
buyyolar annesiahh canım benim kuzu yaa ablasını da uyandırıyo kıyamam :))
çok akıllandılar ya artık herşeyi bilinçli yapıyorlar.
sana yılın sorusu o zaman :) peki sence hangisi daha zor? büyüklerin dertleri mi küçüğün mü?buyyolar annesi
kizim bu aystayken ben 8 aylik hamileydim ne cesaretliymisim
belkide o zama gençtim simdi yaslandim bi tanesine zor bakiyorum vallaaa
buyukleri saymiyorum artik buyuduler sorunlar var tabi degisik de olsa ama bebek fiziksel yoruyor onlar psikolojik yoruyor
her yerden saldiriyoalr saolsunlar :))
hiç dusunmeden cevap evriyorum buyuklerin ki tabikiisana yılın sorusu o zaman :) peki sence hangisi daha zor? büyüklerin dertleri mi küçüğün mü?
Bu sabah Tuna'nın bezİ de sızdırmıştı. Prima ama bu biraz farklı ince biraz sanki. 5numara aktif Bebek hep aynı alıyoz ama anlamadım. Göbeği beli poposu hep ıslanmış sabah sabah sulu bi günaydın dedi Tuna bey bize :) ne güzel çıkmışsınız kız boşver alışveriş candır :)) bizde yarın bi nişana gidiyoruz ama giyecek hiç bişeyim yok yuppiiii :)) inşallah bulurum da güzel şeyler alırım tabi. Yeni kitaplar ben de alacağım, aldıklarımı dön dolaş yine aynı hav hav miyav miyav :)) ben bu sefer öykülü bişeyler alıcam yani hikayesi olan, bi tane var çocuklar parkta oynuyor. Kendi yaşadığı şeyler de olunca bayılıyor ona özellikle kaykay kısmına :))selam kızlar. güya da bugüne tatil diyorlargerçi bana hergün aynı da eşim izinliyken çıkalım biraz dedik. allahım çocukla dışarı çıkmiycam diyorum her seferinde sonra neden lafımı yiyorum bilmem
öğlen zaten pazara gitmiştim kızı babasına bırakıp. sonra o kadar sebzeyi yıka yerleştir. zaten sabah Begüm öyle bi uyandıki sanki iki günlük işemiş yatal çarşaf berbat olmuş. onu yıka ortalığı temizle derken güne harika başlamıştım zaten :)
çok yağmur yağıyordu sevmesekde avmye gidelim dedik. zaten sonbahar kış kıyafeti hiç yok kızın. her sene büyüdükleri için maşallah :) ona bi kaç bişey aldık biraz dolandık. e tabii jokere toyzzshopa girince Begümden çok biz kendimizi kaybettikkızıma üç kitap bi yapboz bi de emzikli biberonlu bebek aldık. çok sevdi hepsini ama bakalım kaç gün sürcek
kitaplarla çok ilgileniyor o yüzden alıyorum. sesli kitap aldım bi tane, bi de ortasında renkli boncukları olan hayvanları sayıları ve renkleri öğreten bi kitap aldım. bi tane de hayvanlarla ilgili olan var. hepsiyle güzel vakit geçirilir anne bebek olarak, öneririm. belki bizim kitaplara sarmaz bi süre. her seferinde kaldığım yeri kaybediyor cimcime
işte sonra Begüm inat etti beni annem taşıyacak diye. o sakat belimle taşıdım mecbur. en son yam gidicez yine bi taşırmış bezi anlatamam. bi suluğu bitirmişti benim ayranımında yarısını içmişti. bezi küçük geliyo desem mümkün değil büyük bile geliyo 5 numara. artık gecenin bi körü kalkıp altını mı değişmem lazım bilemedim çünkü çok sık oluyor
eve geldik pestilim anliycağınız. neyse ama şimdi uyıtucam gündüz uyumadı inşallah hemen uyur da azcık dinlenirim yav..
ya aynen canım prima aktif yeşil paket 5 numara. ama dediğin gibi birden inceldi onlar. içi daha kalındı son 1 - 2 aydır falan ince artık bez. ama çok sıvı tüketiyo tabii ve artık çok deli yatıyolar bence onunda etkisi var. ordan burdan kayıyo işte :)Bu sabah Tuna'nın bezİ de sızdırmıştı. Prima ama bu biraz farklı ince biraz sanki. 5numara aktif Bebek hep aynı alıyoz ama anlamadım. Göbeği beli poposu hep ıslanmış sabah sabah sulu bi günaydın dedi Tuna bey bize :) ne güzel çıkmışsınız kız boşver alışveriş candır :)) bizde yarın bi nişana gidiyoruz ama giyecek hiç bişeyim yok yuppiiii :)) inşallah bulurum da güzel şeyler alırım tabi. Yeni kitaplar ben de alacağım, aldıklarımı dön dolaş yine aynı hav hav miyav miyav :)) ben bu sefer öykülü bişeyler alıcam yani hikayesi olan, bi tane var çocuklar parkta oynuyor. Kendi yaşadığı şeyler de olunca bayılıyor ona özellikle kaykay kısmına :))
vallahi çarşafın altına çiş için serilen şeyler var ya ondan sermeyi bile düşündüm o derecebizim bez hep sizidryor valla
3 çocuk buyuttum sorun bende herhalde sizdirmayan bezde çcougumda olmadi :)
5 duiye 5+ takmisim bi kaç gun boyunca onlar daha çok sizdirdi
su an 4+ deyiz o iyi gibi
ama benimki nerdeyse yarim lt sut içiyor gece bez napsin mesane napsin :)) ben napayimmm :))
Beratın beşiğinde alez var canım kullanışlı oluyor ama hiç sızmıyor bezi molfix 5 numara bizimki de sadece bezi çok doluyken sallanan atına binerse zıbını hafif nemleniyor onun dışında hiç sızdırmıyor şükür ne kaka ne de çişvallahi çarşafın altına çiş için serilen şeyler var ya ondan sermeyi bile düşündüm o derece
hehe profesyonel annelik bu olmali :))Selam kızlar :)
Ayazı uyuttum erkenden, banyoya girmeden bi yazayım dedim..
Üstümden kamyon geçmiş gibi hissediyorum resmen, işe başlayınca yorgunluk da birlikte başladı, evde olmak iyiydi ayazla ne kadar zor olsa da daha dinlenmiş oluyordum..
hafta Sonu basıl geçti anlamadım yine pazartesi oldu pat diye neyse ki şimdi dinlencem çayımı alıp :))
Bu arada 21 Eylül'den beri ayazı hiç emzirmiyorum, kademeli olarak azalttım en sonunda sadece sabahları emziriyordum bi 4-5 gün öyle gitti sonra tamamen kestim.. güzel uyum sağladı, hala arada meme diyor ama öylesine yani olmayacağını o da biliyor,sen büyüdün meme Gitti deyince de gülüyor Sıpa:)
Emzirmemek ne güzel yaa hele de istediğini giyebilmek :)) yaşasın özgürlük :)))
bu sabah 4 + de geçirmisvallahi çarşafın altına çiş için serilen şeyler var ya ondan sermeyi bile düşündüm o derece