2015 Şubat Anneleri

insan tatilden eve dönünce morali zaten bozuluyor bir de pis evi görünce hepten çöküyorsun anlıyorum. ama bi şekilde düzene girdiğin zamanda oh diyosun evim gibisi yok.

köy evinin pisliği bile zararlı değildir. tozu bile doğaldır :) sıkma canını yavaş yavaş yaparsınız beraber. merakımdan soruyorum neden kılı kılına geldiniz senin için zor olucak hemen okula başlamak.

bizde çocukların inadını herşeyin tersini yapmalarını konuşuyoduk. hepsi öyle ne dersek tersini yapıyolar. ağza bişey sokma olayından bende çok tırsıyorum. sürekli kontrol altında tutucaz napalım.
inşallah bakıcısına tekrar bir an önce alışır. korktuğun gibi olmaz belkide. inşallah öyle olur yani.

ahh hemde kaç defa görmüşümdür onu. hayran hayran bakardım. bak bak bitmiyo zaten gerçekten çok uzun boylu :) allah rahmet eylesin ya. oyuncluğu, yakışıklılığı, duruşu her şeyiyle çok sevdiğim bi sanatçıydı :KK43:
Ya Can'ım işte eşimin anne baba sevdası mı desem yoksa zulmü mü desem.. Cumartesi geldik işte dün anca çamaşır hallettim, bugün de biraz temizlik yapayım dedim yok anam olacak gibi değil, bırakıp pikniğe gittik :KK70: bakıcı teyzemiz yarın gelmiyor bende okula götüreceğim salı günü dananın kuyruğu kopuyor :))

Döndünüz mü? Bu bayram Kv kere uğramadın sanırım kaçtın mı kadından :)))

Ya kaç aydır evde değilsiniz o şekilde olması çok normal canım köy evi olmasıyla alakası yok :KK66: elbet yapılır tüm işler şimdi çok gözünde büyüyor biliyorum benim de öyle oluyor ama bi başlayınca bi şekilde oluyor bitiyor temizlik :)
Bakıcı teyzeyle iyiler demiştin alışırsın bence yine hemen sıkıntı olmaz yavaş yavaş :) o bakıcı teyze bi gün bi de temizlik yapmaz mı ki biraz daha uzun kalıp ?

Ay geçen sene yazdıklarını hatırladım sanki dün gibi, ilk iş gününde kadını evde bulamaman falan bak şimdi ne kadarı farklı herşey :)

İyileştim canım burun akıntım var sadece çabuk toparlanırım şükür :)))
Hıııııı Nasıl kaçtım Nasıl.. Kız Bayram'da ordaydık, arefe günü geldiydik.
Bakıcı teyzemiz bize gelmiyor Can'ım biz ona bırakıyoruz Tuna'yı . Ama belki bir iki saatliğine bırakırım bi ara.
Evet Can'ım geçen yıl tam bi kabustu, bu sene o kadar olmaz sanırım, hem ilk gün gelmeyecekmiş bakıcı okula götüreceğim bizim çılgını :) senin kv mi bakacak ayaza geldi mi minnoş kv :))

Ya Can'ım işte eşimin anne baba sevdası mı desem yoksa zulmü mü desem.. Cumartesi geldik işte dün anca çamaşır hallettim, bugün de biraz temizlik yapayım dedim yok anam olacak gibi değil, bırakıp pikniğe gittik :KK70: bakıcı teyzemiz yarın gelmiyor bende okula götüreceğim salı günü dananın kuyruğu kopuyor :))
ay gördüm en güzelini yapmışsın boşveeeer :KK70: sac kavurma mıydı o acaip güzel görünüyodu valla oh afiyet olsun :) ne güzel canın istediği zaman piknik yaparsınız ohhh mis :)

götür bakalım cücüğü okula ilk gün :) alışvak o da okul hayatına erkenden kıyamam :) bakıcı olayı bu sene bencede o kadar zor olmaz artık büyüdü ve alışmıştı zaten teyzeye.

gostermiyor ama gunes giriyormu yani :)
kumasi kalin gini geldi de resimdkeielrin
zebra olanlar çizgi çizgi oluyo bi çizgi koyu renk bi çizgi açık. iki kat oluyor onlar. eğer dışardan kimse görmesin niyetiyle alıyorsan zebra alma çünkü aralardan görülebilir. aralardan güneş de girebilir.

stor tek kat düz bi renk genelde kahve tonları oluyor, asla içerisini göstermiyor güneşi kesiyor. hatta karartma storlar bile var kvde de var uyuyamıyor ışıkta diye almış çekiyorsun kapkaranlık oluyor.

ay gördüm en güzelini yapmışsın boşveeeer :KK70: sac kavurma mıydı o acaip güzel görünüyodu valla oh afiyet olsun :) ne güzel canın istediği zaman piknik yaparsınız ohhh mis :)

götür bakalım cücüğü okula ilk gün :) alışvak o da okul hayatına erkenden kıyamam :) bakıcı olayı bu sene bencede o kadar zor olmaz artık büyüdü ve alışmıştı zaten teyzeye.
Ay Can'ım ya misafir etme imkanımız olsa da size de yapsak, orman var bizim burda yakın hemen, Oray'a gidiyoruz çalı çırpıyla pişti valla. Kar yağıp yollar kapanıncaya kadar gideceğiz artık çünkü yapacak aktivite yok :)) aman napalım burasında böyle güzel.. Tuna da alışsın şimdiden okul hayatına tabi, öğle arası yemekhaneden yemek bile alıyordu geçen yıl, muz elma filan gelince hemen gidip alıyordu :KK70:

zebra olanlar çizgi çizgi oluyo bi çizgi koyu renk bi çizgi açık. iki kat oluyor onlar. eğer dışardan kimse görmesin niyetiyle alıyorsan zebra alma çünkü aralardan görülebilir. aralardan güneş de girebilir.

stor tek kat düz bi renk genelde kahve tonları oluyor, asla içerisini göstermiyor güneşi kesiyor. hatta karartma storlar bile var kvde de var uyuyamıyor ışıkta diye almış çekiyorsun kapkaranlık oluyor.
gunes girsin gunduz de gece içerisi ni hiç gostermesin istiyorum
eltimde var iki kati denk getirince diari hiç gorynmuyor herhalde içerude gorunmuyodur :) bilmiorumkiii:))

Hıııııı Nasıl kaçtım Nasıl.. Kız Bayram'da ordaydık, arefe günü geldiydik.
Bakıcı teyzemiz bize gelmiyor Can'ım biz ona bırakıyoruz Tuna'yı . Ama belki bir iki saatliğine bırakırım bi ara.
Evet Can'ım geçen yıl tam bi kabustu, bu sene o kadar olmaz sanırım, hem ilk gün gelmeyecekmiş bakıcı okula götüreceğim bizim çılgını :) senin kv mi bakacak ayaza geldi mi minnoş kv :))
Hadi yaa, bileydim gelirdim walLa, gerçi ayaz hastaydı nereye gidiyorsam :)))
Eneee yarın okullu olacak yanı Tuna bey ilk gün sıkıntı olmaz zaten oryantasyon falan:)
Iy benim hiç gidesim yok okula, sil baştan herşey, bi de annesinden ayrılıp ağlayan zırlayan tüm çocukları bana gönderiyorlar sanki ben bişi yapabiliyorum amca sarılıyorum :))

babamin namaz kilarkenki resmini atmis face e
salak bu kadin ahanda bunu da dedirtti banaaa yaa pesss

Ay Can'ım ya misafir etme imkanımız olsa da size de yapsak, orman var bizim burda yakın hemen, Oray'a gidiyoruz çalı çırpıyla pişti valla. Kar yağıp yollar kapanıncaya kadar gideceğiz artık çünkü yapacak aktivite yok :)) aman napalım burasında böyle güzel.. Tuna da alışsın şimdiden okul hayatına tabi, öğle arası yemekhaneden yemek bile alıyordu geçen yıl, muz elma filan gelince hemen gidip alıyordu :KK70:
ah ne güzel olurdu.. yemek bahane buluşmak şahane :) inşallah kısmet olur bir gün.

Tuna çok şanslı ama tertemiz bir yerde büyüyor. havası suyu yedikleri hep en güzeli oluyordur :)
herkes ister köy kasaba hayatını özenir falan ama yaşamaya gelince zor tarafları da var. orda arkadaşların var mı öğretmenlerden? ben koca şehirdeyimde doğru düzgün arkadaşım yok. aslında bakarsan yaşadığı yer değil nasıl bi hayatın olduğu önemli :)

Kızlar hayır yapma deyince daha çok yapıyor diyosunuz ya beratta öyle biz babasıyla her şeyin tersini söylüyoruz o da yapması gerekeni yapıyor mesela uyku saati gelince yastığı koyup oğlum sakın buraya yatma ben yatıcam diyoruz kendi kafamızı koyuyoruz bizi eliyle itip kendisi yatıyor :KK48: bir de alt değiştirme zamanları işkence gibi hiç yatmıyor yere nasıl değiştirdiğimizi anlamıyoruz yamuk yumuk oluyor bezi hep sızıyor sonra altını açana kadar uzanıyor açıldıktan sonra ayağa kalkıp kaçıyor tekrar yatırmanın imkanı yok peşinden koşuyoruz nereye giderse en son ağlatarak bağlıyoruz mecburen bezlenmek istemiyor çocuk dün gelmiş klozete poposunu dayamış oturmak istedi pijamalarını çıkarmadan oturttum öyle sevindi :)
Canin iyi yontem bulmussunuz ama Duru'da denedim tersini soylemeyi ise yaramadi.
Biz de alt degistiremiyoruz. Ne yalan solim reklam bile aciyorum dursun diye

Ayyy seni o halde hayal ederken kendimi gördüm:KK43:
Kız bunlar niye böyle huysuz yaa.. Ayaz da aynısı eksiği yok fazlası var.. Hiç bir yere oturmaya gidemem bu yüzden.. Hele de bebekli ortamlar ise abooo kıskançlıktan ne yapacağını şaşırıyor çok kıskanıyor beni.. Demek ki kıskançlık da kalıtsal :))
Valla bilmiyorum canim sorun bizde mi dogduklari gunde mi:) kiskanclik konusunda da ayni. Babasindan bile kiskaniyo. Kiskaninca bi bebekten falan kendi kafasina falan vuruyo ya da odadan ayrilip yerlere vuruyo. Cok gururlu:KK45:

Maşallah Hakan'a benimki baba diyor anca başka da biş Demiyor tembel teneke..:)

Yaa ertelenmesi kötü olmuş Can'ım keşke taşınma imkanın olsaydı ama ne Yapcan senin elşnde olmayan sebepler.. Kışın zor olur ama belki Noel tatiline denk gelir rahat edersin :)

Sorma elimden gelse hiç doktora gitmicem hiç sevmem çünkğ tatmin olmam..
Bugün gittim ultrasondan baktı önce dedı kist görünmüyor ama adet kanaman neden çok ona alttan bakmam laozm dedı bana gelenler geldi :) hiç baktırmadım alttan çok korkuyorum.. Bi de smear testi yapmamız lazım ve biyopsi yapmam lazım dedı..kan verdim sonuçlar çıkınca tekrar gidicem bütün işlemler yapacak :KK43: korkuyoruuuuuım
Canim ihmal etme kesinlikle. Insan cok geriliyo ama o da bi mecburiyet. Bende de dogumda bi kist almislardi. Sukur bisey cikmadi ama kistli bi insanim kesin uretir vucut benim o bolgede.

sus kız bize daha var :))

düşünemiyorum o halini. kıyamam ne kadar sıkıntı yaptıysan terden su olmuşsun. bu çocuklar niye böyle diyodum ama hepimizde benzer şeyler olduğuna göre gerçekten normal demekki. bu da bi dönem geçecek elbet.

yalnız bende bu da bi dönem geçecek diye diye çocuklar evlilik yaşına gelecek ha :KK70:

sinir krizi geçirdiği zaman dokunmucakmışız. kendi kendine sinirini atacakmış. sakinleşince konuşmak daha iyiymiş. kendini yere attığı o anlarda ben hiç ilgilenmiyorum.

çocuk yetiştirmek çok zor. bu zamanları en kolayıymış bide yandık :KK43:
Canim bence de omur geciyo boyle boyle derken. Valla en kolayi bu donem diyolar ya feci korku sariyo icimi.

Gunaydin hanimlar.

Kizimla disari cikamiyoruz, kesinlikle soz dinlemiyor. Asla el tutmuyor. Tutunca elimi itliyor kendi kosup gidiyor hic bakmiyor bana nerdeyim diye.

Duz yuruyemiyoruz. Hep saga sola baska yere gidiyor. Gel deyince gelmiyor. Ben gidiyorum bye bye deyince arkamdan gelecegine el sallayip opucuk atiyor:/

19 aylik olduk her yerde bebek arabasi gerekiyor.

Nasil cozucem bu işi sizde durum nedir acaba?

Cok ozeniyorum annesinin elinden tutmus sakince dolasan cocuklara

çok sevindim canimm
bende stor perde istiyorum ama burda çok pahali Tr den getircem
kayinvaliden getirse uçakla zor mu olurki
Yani hem zor olur kendileride bir sürü şey alıp gelir şimdi zahmet vermek istemem hemde benim gözümle görüp elimle ellemem lazım :) Başka türlü içime sinmez. Bir sürü de cam var yandık desene :)

Oyyyy çifte bayram olmuş çok sevşndim canım, bak dert ediyordun kendine Allah açıyor kapılar sadece bazı şeylerin Zaman'ı var :KK66:

Gönlüne göre döşe her şeyi, kısa sürede sıkılıyoruz zaten evdeki eşyalardan olmadı yenilersin :KK66:

Ben de stor kullanıyorum her odada var, çok yıkanmaya ihtiyacı olmuyor burda yıkatmaya verebiliyoruz Almanya'da Nasıl bilmiyorum..
Bilmiyorum burda nasıl onu alırken soracağım pek yıkamaya vereceklerini düşünmüyorum hiç ona para verir mi Alman :))aldı nin brosurleriji alıyorum gözüme carparsa ona da gidip bakarım bu hafta aldiye çocuk için yağmurluk varya boydan ceketi de var yağmur botları da ondan gelmiş gidip onu alacağım çok iyi kullanışlı Onlar. Nasıl geçti ilk okul gününüz mahvolmussundur. Ha Aklıma ne geldi burda ilk çocuğu 2 yaşından küçük olup 2. Bebeği olanlara yardım ediliyormus mesela Eve temizlikçi gonderiyorlarmis veya Eve pedagog geliyormuş kıskançlık falan durumları için :)

Son düzenleme:
Yani hem zor olur kendileride bir sürü şey alıp gelir şimdi zahmet vermek istemem hemde benim gözümle görüp elimle ellemem lazım :) Başka türlü içime sinmez. Bir sürü de cam var yandık desene :)

Bilmiyorum burda nasıl onu alırken soracağım pek yıkamaya vereceklerini düşünmüyorum hiç ona para verir mi Alman :))aldı nin brosurleriji alıyorum gözüme carparsa ona da gidip bakarım bu hafta aldiye çocuk için yağmurluk varya boydan ceketi de var yağmur botları da ondan gelmiş gidip onu alacağım çok iyi kullanışlı Onlar. Nasıl geçti ilk okul gününüz mahvolmussundur. Ha Aklıma ne geldi burda ilk çocuğu 2 yaşından küçük olup 2. Bebeği olanlara yardım ediliyormus mesela Eve temizlikçi gonderiyorlarmis veya Eve pedagog geliyormuş kıskançlık falan durumları için :)
kiz seninki daha yurumezki yagmurdaa :) bosver yaglur botlarini :)

X