• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

gittim saçımı kısacık kestirdim geldim. belki daha dökülmez. sanırım 3 kişi kestirdi saçını. bebekler doğana kadar herkes kestirirmiş.

saç dökülmesi için avakado maskesinden bahsetmiştim önceki sayfalarda kaldı görmedin sanırsam , kestirmek çok işe yarıyor yıllarca dökülme problemi yaşadığım için tecrübeliyim

herkese merhaba.p.tesi 4 lü testimi gösterdik dr güzel dedi.amiyosenteze gerek yok dedi.ayrıntılı için risk görülürse isteniyormuş.ayrintiliya gidenlerin dr umu istedi

herkese merhaba.p.tesi 4 lü testimi gösterdik dr güzel dedi.amiyosenteze gerek yok dedi.ayrıntılı için risk görülürse isteniyormuş.ayrintiliya gidenlerin dr umu istedi

hayırlı olsun canım. evet 18 ila 24. hafta arası yapılıyor. ama genelde kalbin gelişimi daha geç olduğu için 22. haftada isteniyor. doktorlar direk kalp ile ilişkilendiriyor sorunları. kalpte sorun varsa bebekte de var deniyor. yani benimki öyle demişti ikili testten başka test istemedi. ayrıntılıda normal çıktı kalbi birde fetal eko çekelim dedi oda haftaya çarşamba. ve evet doktorları istiyor.

canım doktor kesinlikle şöle dediki diğer testleri yapmasakta kesinlikle ayrıntılı yapılacak dedi çünkü doktorlar şöle dermiş eğer hamilelik süresince 1 kere ultrason şansımız olsa bunu 22. haftada detaylı ultrason olarak isterdik çünkü orda bebeğinden çok plesenta ve kordon içinde bulunan damarlardaki kan akışı izleniyormuş ben doktorumun kanaatı ve tabiki kendi i,steğimle gidicem gün aldım burda bi çok arkdaşta gidecek sen bilirsin .

Zaman hızla geçmeye başladı sanki heyecan yapmaya başladım.Bebeğimin doğumu ilk günleri,ayları ile ilgili tatlı tatlı hayaller kuruyorum sarılıp uyuduğumu ,öptüğümü, emzirdiğimi filan ama ne zaman daha önce doğum yapmış biri ile karşılaşsam bir seneryo çiziyor bir anlatıyor dünyanın en zor şeyi yok şöyle kötü böyle kötü ya 2. anneler bu işler böyle mi hiç ilk doğduğu günleri iyi hatırlamıyor musunuz ? Benimkiler cidden hayal mi?

Bence doguma kadar birine emanet et ya da postala
Benmihabbet kusunu sepetlemistim :)

Teşekkür ederim canım. Kedide sorun yoktu ama kaplumbağa biraz tedirgin etti. Veterineri aradım o da salmonella bakterisini onayladı. Bizim bağışıklığımız düşük olduğu için riskli gruptaymışız. O yüzden bizimkiler bakmaya devam edicek. Sanırım muhabbet kuşunda da risk varmış sen de iyi yapmışsın.

ama nasıl sepetlersin :KK43: benimde tavşanım var herkes ver onu ver onu diyor. en sonunda patladım millete 5 yıldır benimle olan yavruyu nasıl veririm diye. mümkün mertebe eşi baksın kendisi ellemesin sıkıntı olmaz. ozaman herşeyden risk olur canım. yediğim sebze meyvelerden bile bulaşma ihtimali yüksek bakteriler var. bence anneleri tekrar bakmaya devam etsin. nasılsa alışmışlardır artık.

Canım bizimkiler bir süre daha bakıcak bakalım. Aslında eldiven falan kullanarak temizliğe dikkat edilirse sorun olmaz dedi veteriner. Ama bakacak birisi varsa o daha uygun dedi. Kediciğimde sorun yoktu ama su kaplumbağası ve diğer sürüngenler salmonella bakterisi taşıyıcısı oluyorlarmış. Dikkat etmeliymişiz.

Inat ettim butun sayfalari okudum. Ocak batarsa batsin patates kizarticam bugun
Cinsiyet degisiyor daha bu haftalarda cok duydum ama 6. Aydan sonra degismiyor pek.
Bana soruyorlar oglumu bildiklerinden kizdir ins diyorlar ama ben belli degil diyorum. Dr kiz gibi dedi ama simdi kiz desem erkek olsa millete laf anlatmasi zor is. Hic ugrasamam.
Iki oglan da kabulum bi oglan bi kiz da. Ikisi de eglenceli..

Alinti yapamadim dogum sonrasi cok mu zor yazmis bi arkadas. Elbette zorluklar oluyor. Dikis acisi gogus yarasi vs. Ama ben her anini hatitliyorum o gunlerin. O mis kokuyu. Zor ama kotu bir zorluk degil. Lohusalikta yaninizda olacaklara dikkat edin moral bozanlari bastan postalayin. Pozitif dusunun ki sut olsun. Baskasinin kotu anilarini duymayin. Erkeklerin askerlik muhabbeti gibi abartip anlatmak moda dogum ve sonrasini.

Selam güzel anneler nasılsın :KK54: ben geldim.

Kardeşim ile kuzenim bana geldiler misafir olunca pek giremiyorum.
Dünde zaten hashande hashande nin tarif ettiği eminönündeki havuzlu hana gittik. Biraz geç gidince çok detaylı inceleyemedim kapanıyordu ama kıyafet - baby showerlik dükkanlar arabalar beşikler fikir almak için ideal bir yer. Kıyafetlerde artık kısa kollu yazlıkları uygun fiyata indirmiş satıyorlar. İlerleyen zmnlarda sabah erkenden gidicem oraya istnbuldaki annelerede tavsiye ederim. Yine de 2 zıbın aldık banada bir tane pier cardin hamiş pijeması aldık mavili erkek annesi modelinde :D Artık evdeki kendi pijemalarımın bel lastikleri rahatsz ediyordu beni iyi oldu bu hamiş pijeması.

Bu arada yine değişen cinsiyetler konuşulmuş bnde tedirginim açıkcası kendi dr cinsiyet bişi söylememişti memelkete gidince orda devlette dr söyledi erkek die. 3 lü yaptırmıştık şükür elime sonuç ulaştı ensemizde kalınlık olmasına rağmen 2li ve 3lü testlerimizn riskleri düşük grupta. Yarın bnde kendi dr gidicem sabah 11 de randevum var kızlar ayrıntılı işinide konuşcam dr bakalım nasıl bir yönlendirme yapacak bana şu aşı işinide soracağım dr. inşAllah bakalım cinsiyet söyler artık bizede :KK46:

kızlar canım çok sıkılıyor anam sizde kaçtınız bugün kimsecikler yok zaten işte bunaldım :KK42:

Slm kizlar. Bgn doktora gittim.plesantada kist gordum ama siradan birsey de olabilir dedi. Ptesi renkli ultrason icin randevu verdiler. Aranizda boyle birsey yasayan oldu mu :(

kızlar canım çok sıkılıyor anam sizde kaçtınız bugün kimsecikler yok zaten işte bunaldım :KK42:
gerçekten ne oldu buraya bende anlamadım. dün sayfalar akıyordu. bugun kimseden ses çıkmıyor. kontrole gıdenler gelse de anlatsalar ne var ne yok bari.

Bebişime 3 hafta önce kız dediler, bugün erkek olduğunu öğrendim, şoktayım :KK57:

Hadii buyur burdan yak kiz diye dolaniyorum yuzde seksen ihtimalle ben :) hakkinda hayirlisi Canim kiz da bizim oglan da

Gndn kizlar 19. Haftadayim bebefi hala hissetmesim ve uc gundur hastanede yatiyorum idrar yollari enfeksiyonu ve böbreklerde şişme var. Test sonuclari yarin cikacak dr. Aylık takibe alacağız dedi. Umarım ilerlemez. Bu arada böbrek şişmesi bebekten kaynaklı değil vucudum kendi yapıyor ;( :KK43:

Cok gecmis olsun bobrekle ilgili genetik bir zemin var miydi peki sende

kızlar dr bana elevit vermişti biliyorsunuz ama içemiyordum alerji yapmıştı o alerji yaptı diye vinalac verdi ve varya inanamazsınız o halsizlik gitti benden enerji patlaması yaşıyorum :D

Oh super tadini cikar o enerjinin darisi bize

Canlarım bişi danışabilir miyim size? Benim bir su kaplumbağam var yirmibeş yılı aşkın süredir bizimle. Bir ara yurt dışında kalmamız gerekti bizimkilere bırakmıştık. Döndükten sonra da birtürlü getirememiştik. Şimdi öğrendim ki babam yoldaymış ve kaplumbağayı getiriyormuş. Araştırma yapmamıştım daha önce. Ama biraz araştırınca kaplumbağaların salmonella bakterisi taşıdığını gördüm. Suyuna ve kendine ellemeyin eldiven kullanın diyor. Ben de eldiven kullanmayı düşünüyorum ama ne yapsam geri mi yollasam. Annem geri gönder dedi. Babam sürpriz yapmaya geliyormuş onu arayamadım :)

canim bizde de vardi bebekten sonra kardesime vermistik hastalik riski oluyor diye

Benimki degismemis yuzde yuz erkek

ohh hadi kafan rahat hazirliklara devam gozun aydin canim ;)

Bu arada kızlar oğlum olacak benim de :) Allahım sağ salim kucağımıza almayı nasip eder inşAllah. Rabbime bugünleri gösterdiği için şükürler olsun ayın 22 sine de ayrıntılı randevu aldık inşAllah onuda güzel atlatırsak rahatlıcam :)

hayirli olsun kuzucugunu gordun ogrendin ne guzel

gittim saçımı kısacık kestirdim geldim. belki daha dökülmez. sanırım 3 kişi kestirdi saçını. bebekler doğana kadar herkes kestirirmiş.

sihhatler olsun canim en iyisini yapmissin iki gebeligimde de kestrdim ben

gozun aydin canim ayrintili ultrason muhim genellikle isteniyor

Zaman hızla geçmeye başladı sanki heyecan yapmaya başladım.Bebeğimin doğumu ilk günleri,ayları ile ilgili tatlı tatlı hayaller kuruyorum sarılıp uyuduğumu ,öptüğümü, emzirdiğimi filan ama ne zaman daha önce doğum yapmış biri ile karşılaşsam bir seneryo çiziyor bir anlatıyor dünyanın en zor şeyi yok şöyle kötü böyle kötü ya 2. anneler bu işler böyle mi hiç ilk doğduğu günleri iyi hatırlamıyor musunuz ? Benimkiler cidden hayal mi?

insanlar bakis acisini kendi hikayelerine gore secer genelde o yuzden takilma guzellikleri kafar zorluklari da var muhakkak o biraz baht isi kimine benm gibi buyuk piyango vurabiliyor ummadigi sekilde zorluklarla ama herseye ragmen o ilk heyecan ilk yolculuk bambaska yasadikca goreceksiniz her yeni gun yepyeni bir dunya getirip sunuyor onunuze. Rabbm saglik ve bahtlarindan guldursun hepimizi insalllah

Bosluktan mi sıkılıyor canin Bi derdin yok insallah

Slm kizlar. Bgn doktora gittim.plesantada kist gordum ama siradan birsey de olabilir dedi. Ptesi renkli ultrason icin randevu verdiler. Aranizda boyle birsey yasayan oldu mu :KK43:

Bu konuda bi bilgim yok insallsh muhim bisey degildir canim

gerçekten ne oldu buraya bende anlamadım. dün sayfalar akıyordu. bugun kimseden ses çıkmıyor. kontrole gıdenler gelse de anlatsalar ne var ne yok bari.

yettim gari anca okuldan gel kizi yedir uyut bu saat oluuor bi de gecmisi okuma fasli anca bugun dr giden cok galiba benm taa ekimde dort hafta var dayanabilirsem o kadar tabi

• Beğen
Reactions: ydm
vala ya sıkıldım zaten :S bakacak bişi de yok işte çok zaten uykum var

Evet canm doktorun gerek görürse ayrıntılıya gönderiyor, ayrıntılıda risk varsa amniosentez

Back
X