Tesekkurler canim cok sagol.. benim de hasimato tiroit. Kucuk nodullerim var iyi huylu. T3_t4 normal tsh bozuk cikio. Dedigin gibi inip cikio ama test yaptiriyorum. duzenli icmiyordum aslinda tok karina,oglen 2 de, gece.. bazen amann boswer diyodum. Simdi odamda basucumda,cam sisemin yaninda gozumu acinca iciyorum hemenBenim tedaviye başlamadan önce 10'nun üzerindeydi. En son 3 ay önce bakıldığında 0,47 kadar düşürüldü. Gittiğim triod doktorum ve tüp bebek için gittiğimiz doktor 2,5 altına gelmeden başlamayalım dediler. Normalde dediğin gibi senin değerinde gayet iyi. Öyle denince dediklerine uyduk. Ben haşimoto triodiyim ama anlamadığım bir düşüyor bir yükseliyor. Doktorda takibin zor vs dedi. Stres ve uykusuzluk çok etkiliyor dendiği için ayrıca tedavi için izin almada sorun yaşamamak adına işten ayrıldım. İşten ayrılınca 1,5 ay içinde düzeldi. Bu ay sonunda tekrar ölçtürecem. Birde tedaviye başlayacağım zaman kesin kez testi bir kere daha tekrarlayacam.
Evlilik anlamında evet dediğin gibi daha yeni evli sayılıyoruz. Ancak doktora gidince işler değişiyor, acele edin deniyor. Dediğin doğru insanın kendini yıpratmaması lazım ama işte elde olan bir şey yok. Bahsettiğin kişi ile iletişime geçicem. İnşallah senin tedavinde güzel geçer.
Bu dogum kontrol hapi degil mi? ameliyattan once sanki ben de ayni hapi kullandim... Bunu yanilmiyorsam kist cikmamasi icin veriyorlar..Cyclo prognova die 21 gunluk bi hap kullaniyorum sadece. O da adet olabilmek icin,e2 ye yardimci bi hap. Subat ayini boyle gecirecegim, martta ne diyecekler bilmem
Canim bugun adet oldum dr aradim banada bu ilaci verdi kullan beyaz renkten basla 15. Hapta ara beni dedi benim bu ay rahim kalinlasmadi iptal etmisti cuma gunu adeti bekle dedi bugun oldum sana adet ol diye verdiyse bana ne icin verdi acaba neyse insallah yuzumuz guller bu defaCyclo prognova die 21 gunluk bi hap kullaniyorum sadece. O da adet olabilmek icin,e2 ye yardimci bi hap. Subat ayini boyle gecirecegim, martta ne diyecekler bilmem
Aaah ah kizlar hangimiz aci cekmedik...goruyorum ki nerdeyse herbirimizin bi oykusu var... Ben de jinekolojide 3 kez ameliyat oldum, kac kez ara anesteziler yedim... Sonunda kisirim dedim kendi kendime evliligi hayal bile etmemistim guya karyere verdim kendimi.. Ama guzel Allahim acimis olmali ki bana bu kadar guzel seyi 40 yasimda lutfetti bana...duygulandim yahu..agliyo muyum yoksa...Tesekkurler canim cok sagol.. benim de hasimato tiroit. Kucuk nodullerim var iyi huylu. T3_t4 normal tsh bozuk cikio. Dedigin gibi inip cikio ama test yaptiriyorum. duzenli icmiyordum aslinda tok karina,oglen 2 de, gece.. bazen amann boswer diyodum. Simdi odamda basucumda,cam sisemin yaninda gozumu acinca iciyorum hemenokdr ugrasiyorum,emeklerimize yazik olmasin diye daha dikkatli dawraniyorum tedaviye basladigimdan beri. 2.50 ye nasil dusurcem bilmiyorum, 175 mg iciyorum gunde..,
Yeni ewlisin,yaşın da gencse cok stres yapma kendine, catlasak da patlasak da zamani gelmeden olmuyor,biz elimizden geleni yapalim gerisi allah a kalmis. Neden olmuyor,bizim hic olmayacak mi,herkesin oldu bizim niye olmuyor diye kendini yipratma. Allah bizleri goruyor ve o nezaman dilerse o zaman olur, dua etmekten baska caremiz yok.. ben de yolun basindayim, daha transferim bile olmadi ama icimde hep bir umut var. Negatif ciksa da elimden geleni yine yaparim gucum yettigince. Ha baktim yillar yillar gecti hala olmadi demekki kaderimde ewlat sahibi olmamak daha hayirliymis der gecerim.. olmasi da olmamasi da allahtan. Biz aciz kullar ne yapabiliriz ki dua etmekten baska? 22 lik citir degilim ama 40 yasina gelen insanlar bile bir umutla deniyor,yawrusuna kawusuyor. onlarin derdi,stresi yaninda bizimki hicbirsey..
Biliyorum ki basindan gecen kotu olaylar seni huzursuz ediyor,sorunun tam olarak cozulemeyisi... ama sen bu iste sana vesile olacak doktorunu iyi sec, dilerim kalbin ve ayaklarin seni en dogru ve en hizli cevap alabilecegin yerlere gotursun. Sen biraz dinlen,moralini yuksek tut, ben de basaracagim de- ki basarirsin da.. ilk denemen de boyle talihsizlik olabilir. Kuzenim de 35 yasinda 3.tup bebek denemesinde hamile kaldi,oglu 6 yasinda suan.. canini sıkma sakın, olursa ne mutlu bizlere ama olmazsa da dunyanin sonu degilya
Kizzz dur aglama hemen sen deee , sulugözzAaah ah kizlar hangimiz aci cekmedik...goruyorum ki nerdeyse herbirimizin bi oykusu var... Ben de jinekolojide 3 kez ameliyat oldum, kac kez ara anesteziler yedim... Sonunda kisirim dedim kendi kendime evliligi hayal bile etmemistim guya kariyere verdim kendimi.. Ama guzel Allahim acimis olmali ki bana bu kadar guzel seyi 40 yasimda lutfetti bana...duygulandim yahu..agliyo muyum yoksa...
Tesekkurler canim cok sagol.. benim de hasimato tiroit. Kucuk nodullerim var iyi huylu. T3_t4 normal tsh bozuk cikio. Dedigin gibi inip cikio ama test yaptiriyorum. duzenli icmiyordum aslinda tok karina,oglen 2 de, gece.. bazen amann boswer diyodum. Simdi odamda basucumda,cam sisemin yaninda gozumu acinca iciyorum hemenokdr ugrasiyorum,emeklerimize yazik olmasin diye daha dikkatli dawraniyorum tedaviye basladigimdan beri. 2.50 ye nasil dusurcem bilmiyorum, 175 mg iciyorum gunde..,
Yeni ewlisin,yaşın da gencse cok stres yapma kendine, catlasak da patlasak da zamani gelmeden olmuyor,biz elimizden geleni yapalim gerisi allah a kalmis. Neden olmuyor,bizim hic olmayacak mi,herkesin oldu bizim niye olmuyor diye kendini yipratma. Allah bizleri goruyor ve o nezaman dilerse o zaman olur, dua etmekten baska caremiz yok.. ben de yolun basindayim, daha transferim bile olmadi ama icimde hep bir umut var. Negatif ciksa da elimden geleni yine yaparim gucum yettigince. Ha baktim yillar yillar gecti hala olmadi demekki kaderimde ewlat sahibi olmamak daha hayirliymis der gecerim.. olmasi da olmamasi da allahtan. Biz aciz kullar ne yapabiliriz ki dua etmekten baska? 22 lik citir degilim ama 40 yasina gelen insanlar bile bir umutla deniyor,yawrusuna kawusuyor. onlarin derdi,stresi yaninda bizimki hicbirsey..
Biliyorum ki basindan gecen kotu olaylar seni huzursuz ediyor,sorunun tam olarak cozulemeyisi... ama sen bu iste sana vesile olacak doktorunu iyi sec, dilerim kalbin ve ayaklarin seni en dogru ve en hizli cevap alabilecegin yerlere gotursun. Sen biraz dinlen,moralini yuksek tut, ben de basaracagim de- ki basarirsin da.. ilk denemen de boyle talihsizlik olabilir. Kuzenim de 35 yasinda 3.tup bebek denemesinde hamile kaldi,oglu 6 yasinda suan.. canini sıkma sakın, olursa ne mutlu bizlere ama olmazsa da dunyanin sonu degilya
Aa eet ayni hap, ben niye verdiklerini bilmiyorum aciklama yapmadilar,al kullan dediler.. ben pki oldugum icin adet gormuyorum hapla geliyor hep. Bu hap da ostrojen sewiyesini artiriyormus, rahmi duzenliyormus,bitiminde de adet basliyormus. Ilacin iceriginde bu yaziyor. Birde hapın tam 15.gunu tek seferlik lucrin igne vuruncakmisim gobekten.. bu hap sayesinde martta adet olcam ve hormonal degisiklikler.. mart adetinden 18_19 gun sonrada transferim olacak. martta yine ara dediler.. hormonlarim iyi mi, rahim kalinligi ne durumda,kotu giden bisey var mi hic bisey hakkinda bilgim yok. Umarim hersey yolundadir.. benim progesteron,e2 yuksek ciktigi icin transferim ertelenmisti vucut dinlensin diye,ohss oldum galibaCanim bugun adet oldum dr aradim banada bu ilaci verdi kullan beyaz renkten basla 15. Hapta ara beni dedi benim bu ay rahim kalinlasmadi iptal etmisti cuma gunu adeti bekle dedi bugun oldum sana adet ol diye verdiyse bana ne icin verdi acaba neyse insallah yuzumuz guler bu defa
Yok tatlım ya yarın kontrole gidicem samırım yarın belli olur Allah ın izniyle
Aaah ah kizlar hangimiz aci cekmedik...goruyorum ki nerdeyse herbirimizin bi oykusu var... Ben de jinekolojide 3 kez ameliyat oldum, kac kez ara anesteziler yedim... Sonunda kisirim dedim kendi kendime evliligi hayal bile etmemistim guya karyere verdim kendimi.. Ama guzel Allahim acimis olmali ki bana bu kadar guzel seyi 40 yasimda lutfetti bana...duygulandim yahu..agliyo muyum yoksa...
Teşekkür ederim arkadasım, yarın test günüm ak koyun kara koyun çıkacak ortaya:)
Ben transferden önce başladım ve hala günde iki tane beyaz hap kullanıyorum....Bu dogum kontrol hapi degil mi? ameliyattan once sanki ben de ayni hapi kullandim... Bunu yanilmiyorsam kist cikmamasi icin veriyorlar..
Bizde sorun yok diyorlar 4 denemenin 3 tanesi tutup degerler dustu bu 5. Denemem olucak bu da olmazsa genetik taramaya gitcek embriyolar benimde transfer o zaman martta olur bilmiyorumda doktor 15. Gun ara dedi gec olsunda ama bu defa bebegim benle olsun insallah anneligi bizde yasariz canim insallah yuzumuz gulerAa eet ayni hap, ben niye verdiklerini bilmiyorum aciklama yapmadilar,al kullan dediler.. ben pki oldugum icin adet gormuyorum hapla geliyor hep. Bu hap da ostrojen sewiyesini artiriyormus, rahmi duzenliyormus,bitiminde de adet basliyormus. Ilacin iceriginde bu yaziyor. Birde hapın tam 15.gunu tek seferlik lucrin igne vuruncakmisim gobekten.. bu hap sayesinde martta adet olcam ve hormonal degisiklikler.. mart adetinden 18_19 gun sonrada transferim olacak. martta yine ara dediler.. hormonlarim iyi mi, rahim kalinligi ne durumda,kotu giden bisey var mi hic bisey hakkinda bilgim yok. Umarim hersey yolundadir.. benim progesteron,e2 yuksek ciktigi icin transferim ertelenmisti vucut dinlensin diye,ohss oldum galiba
Sizdeki sorun neydi?
Zamanı gelince bende sana karnını benim için sev dicem canım sakın sende vazgeçme 2. Aşılama 3. Tüp bebeğim canım....umudunu sakın kaybetme inanmazsan zaten olmaz...Ne güzel yazmissin. Hic bir kadim asla anne olmaktan vazgecemiyor. Etrafa vazgectim , düşünmüyorum destekte insanin kalbi vazgeçmiyor. Bende 2 kez oldum. Aynen senin gibi evlenmeyecem derken esim karsima cikti. O bana verilmiş en güzel lutuf. Ne güzel sen bebisinide bekliyorsun. Saglikla kucagina al. Karnini lütfen benim içinde sev.
Senin ilk denemen olucak dimiAa eet ayni hap, ben niye verdiklerini bilmiyorum aciklama yapmadilar,al kullan dediler.. ben pki oldugum icin adet gormuyorum hapla geliyor hep. Bu hap da ostrojen sewiyesini artiriyormus, rahmi duzenliyormus,bitiminde de adet basliyormus. Ilacin iceriginde bu yaziyor. Birde hapın tam 15.gunu tek seferlik lucrin igne vuruncakmisim gobekten.. bu hap sayesinde martta adet olcam ve hormonal degisiklikler.. mart adetinden 18_19 gun sonrada transferim olacak. martta yine ara dediler.. hormonlarim iyi mi, rahim kalinligi ne durumda,kotu giden bisey var mi hic bisey hakkinda bilgim yok. Umarim hersey yolundadir.. benim progesteron,e2 yuksek ciktigi icin transferim ertelenmisti vucut dinlensin diye,ohss oldum galiba
Sizdeki sorun neydi?
Insallah canim cok sagol.. opu oldum, transferim marta ertelendi. Simdi hap verdiler,sonrasinda jel falan olup mart adetinden sonra transferim olacak. Tabi hormonlarin duzelirseYakinda 35 giricem. Ne malesefki ben esimi geç buldum. İnşallah kuzeninin gibi 3 denemeye varmadan ikincide kucagima alirim. Benimde triod uzun zamandır basima bela. Benim ilk teshisimi Halil Azizleri koydu uzun yollar o takip etti. Onun takibinde iyi idim. Sonra doktor rahatsizlandi ara verdi bende başka doktorlara gittim. Tüp bebeğe başlayınca yine onun yolunu tuttum. Sağolsun 10 civarindaydi ne söylese harfi harfine yaptim kasim ayinda TSH düzeldi. Aynen sendeki gibi t3 ve t4 ayni sorun yok. Ne varsa TSH dalgalaniyor. Ben sabah erken kalkip iciyorum ve en az 1 saat hic bir şey yemiyor ve icmiyorum. Bende euthorox kullaniyorum. Yasakli yiyeceklerden uzak duruyorum mümkün oldukça. Benim doz 250 mg gördü çok şükür şimdi 150 mg indim. Ancak tedaviden etkilendiği dusunuyorum artik bu ayin sonunda ogrenecem. Birde ben düşürmek için tüp bebeğe başlamadan önce 1 hafta hergun 1 yemek kasigi taze dereotu yedim.Doktorum uykuyu arttir dedi. Ben günde 6 saat anca uyuyordum. Stres isten dolayı tavandi. Valla isi biraktim. Dediği gibi 7 saat mümkünse 8 saat uyumaya cabaliyorum. Dereotunu tabi sen simdi tedavidesin deneme.
Sen su anda hangi asamadasin? Söylediklerin için sağol. Pozitif olmak önemli. Sana tavsiyem bu pozitifliğini sonuna kadar koru. Ben transferden 5 gün sonra çok sancilandim bir aksam baya kotuye gittim. O zaman umudum gitti. Bu süreci güzel geçirmek onemliymis. İnşallah seninkide güzel geçer.
Uzerinde dogum kontrolu icin degildir yaziyor. Rahim ic yapisini duzenleyen,bitiminde de adet getiren, ostrojen sewiyesini artiran bir hap.. ben de kist yok zaten, ama icerigi bayagi bir zengin.. sanirsin kalp, romatizmal agrilar,sindirim sistemine de faydali.. oyle uzunn yazmislarBu dogum kontrol hapi degil mi? ameliyattan once sanki ben de ayni hapi kullandim... Bunu yanilmiyorsam kist cikmamasi icin veriyorlar..
Ewet tatlim ilk deneme olacak insallah..Senin ilk denemen olucak dimi
Aa kimyasal gebelik mi oldu? Yarım kalan biseyler var sanirim. Hamile kalma ihtimalin yuksek bence. Igne_ hap takviye yaparlar belki tutunmasi icin. Kuzenim 3_4_5 aylikken dusurdu hep bebeklerini. Megerse kucukken gecirdigi apandis ameliyatinda tuplerini baglamislar yanlislikla, yapisikliklar olmus..Bizde sorun yok diyorlar 4 denemenin 3 tanesi tutup degerler dustu bu 5. Denemem olucak bu da olmazsa genetik taramaya gitcek embriyolar benimde transfer o zaman martta olur bilmiyorumda doktor 15. Gun ara dedi gec olsunda ama bu defa bebegim benle olsun insallah anneligi bizde yasariz canim insallah yuzumuz guler
Kesinlikle katiliyorum... Umutsuzluk uckelimelilerin isidir..kapilmayin! Zamani gelecek Allahin izniyle ve sende kendi karnini seveceksin...Zamanı gelince bende sana karnını benim için sev dicem canım sakın sende vazgeçme 2. Aşılama 3. Tüp bebeğim canım....umudunu sakın kaybetme inanmazsan zaten olmaz...