2015 Ocak/Şubat Dondurulmuş Embriyo Transferi Yaptıracaklar

Benim ilk tüp bebek denemem dun negatif sonuçlandı. 5. gün ve 1 sinif 1 tane embriyo transfer edildi ama tutmadi. Dondurulmuş 3 tane daha 5 gün emriyomuz var. Tecrübeli arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim var. Aglamaktan bir seyde bulamiyorum okudugumu anlamiyorum. Dun doktorda regl olun sonra yuz yuze konusuruz deyip bizi gecistirdi.

Dondurulmuş tedavisi için ne kadar beklemek gerekiyor? Tedavi sureci kaç gün sürüyor? Ayrıca dondurulmuş embriyoları başka merkeze transfer edebiliyormuyuz? Nisanda 35 yasina gidiyorum boylece daha fazla embriyo transferi yaptirabiliriz dimi?

Canım öncelikle çok geçmiş olsun umarım 2. De bebeğin sana tutunur güzel sonuç alırsın. Dondurulmuşlarla reglinin 21. Günü tedavi başlıyor yaklaşık 1 ay sürüyor . 35 yaş üstüne benimde bildiğim kadarıyla 2 embrio tranferine yasalar izin veriyor . Tekrara geççmiş olsun Allah sanır versin canım....

Canim öncelikle çok geçmiş olsun,pes etmek yok,ben 1 tane dondurulmus 5.gün embriyosu ile hamileyim,hic taze transferim olmadi ve ilk denemeydi,ama çok şükür tuttu,taze transfere göre çok daha rahat bir tedavi,iğne falan yok mesela,sadece rahim kalinlaştırıliyor,adetin 18 ,19u gibi transfer oluyor,çogu doktor bünyenin dinlenmis olmasindan dolayi donmuş tedavinin daha basarili oldugunu iddia ediyor

Arkadaşlar merhaba.. Benim 2. Tüpbebek denemem. 3.gün embriyosu transfer edildi, bugün 8.gün. Dayanamadık ve test yaptık, değer 6.30 çıktı. Umut var mı ne dersiniz

Canim oncelikle gecmis olsun , dilerim tez zamanda bebeklerine kavusursun.. 35 yasini doldurunca iki tane embr. Transfer edebiliyorlar.
Esinle birlikte imza atip baska yere tasiyabiliyorsunuz ama zor oluyormus biraz bu surec..
Benim de embriyolarim donduruldu ,transferi marta ertelediler ohss oldugum icin. Sanirim deneme icin 2 regl bitmesi gerekiyor..

Neden olmadigi yonunde aciklama yapmadilar mi size? Ne guzel kaliteli embriyonuz da varmis,hem de 5.gun.. Kan degerleri, rahim ici nedeniyle mi tutmadi acaba? Ya da genetik bozukluk falan.. insallah tez vakitte, umutlarin sonmeden hamile kalirsin.. umidini kaybetme.. ne mutlu ki geride kalan saglam embriyolariniz daha var..

Cok haklisin, ben de simdi transfer gunumu bekliyorum martta. Ben de umutluyum,insallah tutacak.. allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin..

Kızlaaar hiteroskopi yapıldıktan sonra ne kadar zaman gerekir donmuşlarla transfer için???

Çok teşekkür ederim cevapladığın için. Dün 12 de tahlil yapıldı saat 14:00 da çıkıcak bilgide size doktorunuz vericek dendi. Saat 17:15'de sekreter arayıp sonucunuz negatif dedi. Doktor daha sonra sizi arayacak dendi. 2,5 saat sonra arandık ben ağlamaktan konuşamadım eşim konuştu. İlaçları kesin 10 gün içinde regl olucak, ister bitince ister 5. günü gelin denmiş. O zaman yüz yüze durumu değerlendiriz demiş. Eşim sordu neden olabilir diye? Ben triod hastasıyım triodim az çalışıyor. Yaklaşık 3-4 aydırda triodim olması gereken aralıkta bir sorun yok denip tüp bebeğe başladık. doktor eşime triodden olabilir belki demiş.

1,5 yılla yakındır evliyim. Öncesinde ameliyatlarım var. Ameliyat eden doktorum bir an önce hamile kalman lazım dedi.Bir dahakine rahim, yumurtalık ne varsa alıcağız dendi. Bu korku ensemde bu zamana kadar sabrettim. Bir çok merkeze gittim. Her yer farklı şeyler söyledi. Genel olarak hepsinin ilk söylediği pko kesin vardır dendi. Tedavi olduğum merkez bu anlamda bana şans verdi. Takip edelim dendi. Tüp bebek tedavisinden önce yumurta takibi yapalım dediler. Bu arada pko olmadığım teşhis edildi.

Bana tüp bebek öncesinde standart bulaşıcı hastalık testleri yapıldı. Hormon tetkikleri olarak geçtiğimiz 2014 martta yapılan değerlerime göre yola çıkıldı. Anlayacağınız transfer öncesi benden hormon tahlili istenmedi. Doktora bir kaç kez ısrarla sordum. Bu arada benim 1 yumurtam alındı sadece 1 tane var. O da tam değil yani 4/1 alındı. Tek bir yumurta ile 16 yumurtam oluştu. Doktor ilaçları hatta hepsinin olgunlaşmasını beklemeden kesti ve hormon tahlilini ilaca cevap vermeyen yada fazla veren hastalar için istendiğini belirtti. 8 yumurta toplandı ve hepsi birden döllendi.

Benim en büyük korkum daha önce kanser teşhisi kondu çok şükür ameliyatlardan sonra vücud toparladı ve tedavi görmeden değerler düştü. O zaman yumurta kalitesi düştümü endişesi geçirmiştim. Bu yüzden acaba döllenmezmi diye çok korktum. 8 Taneside döllenerek 5 güne kadar geldi ancak transfer sabahı 4 için yeterli değil dendi. En iyi kalite 1 tane embriyo transfer edildi. Diğer 3 de donduruldu. Transfer günü rahim içinde kalınlığımız 10 mm ve transfer için gayet iyi dendi. Daha öncesindede 4 ay yumurta takibi yapıldı ve bu sürede rahim belli günlerde takip edildiği için hiç bir sorun yok kendi kendine gelişiyor. 28 günde bir hastalanıyorum bu hiç şaşmadı bugüne kadar. Her ay düzenli yumurtam gelişiyor ancak bu süre 28 günlük adete göre 14 gün yerine 16 veya 18 buluyor. Bu yüzdende bebek normal yollarla tutunmaya zaman bulamıyor dendi. Çok uzun yazdım ne olur kusura bakma. Bunun dışında genetik test istenmedi veya bu konu hiç bahsedilmedi. Rahiç içi ile tutmadı yazmışsın hani ulstroson takibi dışında her şey yolunda ise başka tahlil veya tetkik isteniyormu? Bunlar hakkında bize hiç bir şey söylenmedi. Ne olur hakkını helal et. Kafam çok karışık çözüm bulmaya çabalıyorum, sorularımla kusura bakma bunaltmak istemezdim.

Çok sağol cevab yazdığın için umarım hayırlısı ile bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Hamilelerin duası kabul olurmuş ne olur benim için burada hamile kalmak için bekleyen herkese dua et ve ne olur hamile olan herkes dua etsin. Tedavi için ilaçmı yoksa jel türevinde bir şeymi veriyorlar? İnşallah daha başarılı oluyordur.

Canim her doktor farkli ilaclar kullandiriyor ben adetimin 3. Gunu kan sulandirici folik asit ve estrofer kullandim sonra ek olarak progestoron fitil transferden sonrada degismedi

Canım hikayeni okudum gelmiş geçmiş olsun Allah bidahayaşatmasın. Ben sana transfer öncesinde genetik testlerini yaptırmanı öneririm. Bendede kan pıhtılaşması çıktı, hastanede tanıştığım arkadaşlardada kromozomlarda sorun çık ıştı bengeçen sefer bilmediğim için bebeğim yaşamadı sonra testler yapılınca öğrendim . Sende olacağı anlamına gelmiyor inşallahta yoktur ama için rahat etsin.donrululmuş transfer normalr göre daha başarılı umarım 2. Denemende bebeğine kavuşursun...

Allah ne muradın varsa en kısa sürede nasip etsin. Çok sağol paylaştığın bilgiler için. En azından doktora gidince bu testleri söyleyecem. Transfer öncesi en azından bunlar yapılsın bari. En azında içimde bir kuşku olmaz.

Amin canım Allah hepimizin muradını versin. Herkese söylüyorum çünkü ben uyarılmadığım için 2 aylık bebeğimi aldırdım negatif sonuçlarımdan dahada acıydı. Kimse yaşasın istemem hele bizim gibi çok isteyip elde etmek için elinden geleni yapanlar için . Allah en kısa zamanda yaşadıklarını bebeğine kavuşturarak unutturmayı nasip etsin canım tekrar geçmiş olsun.

Estagfurullah olur mu oyle sey, bilakis derdini paylasman hosuma gitti. Ben de pko hastasiyim yilda iki kez adet oluyorum kendiligimden, dolayisiyla yumurtam ne zmn olgunlasip catliyor bilmiyoruz esimde de morfoloji 1 olunca direkt tup bebek denedik. Martta transfer olacak insallah.
Bende 10 yildir tiroit hastasiyim, tiroitin 2.50 olmasi gerekiyormus. Benim de 3,50 civari ama sinirlar icinde gorunuyor..
Rahim ici derken; rahimici yapisiklar,myom gibi ameliyatlik sorunlar mi vardi acaba diye dedim. Laporoskopi,histeroskopi gibi operasyona gerek varmiydi acaba die. Tsh kacti ki senin? Normal degerdeyse tiroitin okdr etki edecegini sanmam.
Ben de 3 ay klomen tedavisi gordum, yumurtalarim buyudu ve catladi ama olmadi. Genetik testleri herkese tavsiye ediyorlar ancak 1 ay icinde aciklaniyormus,yaptirmaya firsat bulamadik. Eger tutmazsa yaptiririz. Erkek te sayi,hiz ve morfoloji 3 u de dusukse mutlaka yaptirin diyorlar. Esime kan tahlili de yaptirttim o da normal cikti. Simdi bize de tutma ihtimali yuksek diyorlar ama hormonal degerlerim bozuksa diye korkuyorum.. benim de herseyim sınırlarda cunku tiroit,prolaktin,e2., beklemekten baska carem yok ;(
Basindan gecenlere de ayrica uzuldum,dilerim en kisa zamanda yawruna kavusursun. Ben 3 yillik ewliyim,sen daha yolun basindasin
Hibele diye bi arkadas vardi burda onada tirout kanseri teshisi koymuslar,atom tedavisi gormus ve degerleri normale donmus. Ilki onun da tutmadi galiba 2.yi deniyorlar. Bilgi aliswerisi acisindan bi konus istersen..
Ama herseyden once senin sagligin daha onemli canim,kendini yipratma.. pozitif de negatif de Allah'tan.. dilerimki ewlat sahibi olmak kaderinde yazilidir ve dilerim tanri sizi cok bekletmez, akan gozyaslarin mutluluga dönüssun.. Duaarim seninle...

İyi akşamlar arkadaşlar ismim gözde nasılsınız burada sadece transfer yaptıracaklar mı var yaptıran ve bekleyen veya tutmayanlarda tutup düşük yapanlarda var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…