en kotusu de sebebini bilememek canim cogu arkadaştan duydum kendilerini sebepsiz sanipta sikintinin sonra ortaya ciktigini.bazi drlaar bilemio ,Sorun yokcnm sebepsiz infertilite diyolar hersey normal ama olmuyor 2 yıl oldu
anladım maşallah en azından bi oğluşun var allah uzun ömür versincanim ben 3 kere dondurulmuş ile denedim 2.dondurulmusumdan bir oğlum var,benim tedavim farkli ben yurt disindayim tr dekiler farkli ilaç kullanio
Evet sebepsiz çok kotu sebep var ama bulunamıyor içerde ne oluyosa ebriyo konduktan sonra bilmiyorum sadece genetik test ve histeroskopi mi ne onlar yapılmadı onun dışındaki hersey normal cnmen kotusu de sebebini bilememek canim cogu arkadaştan duydum kendilerini sebepsiz sanipta sikintinin sonra ortaya ciktigini.bazi drlaar bilemio ,
zaten doktorlarda öyle diyor sebebsiz diye bişey yok sadece biz o sebebi bulamıyoruz diyorlarEvet sebepsiz çok kotu sebep var ama bulunamıyor içerde ne oluyosa ebriyo konduktan sonra bilmiyorum sadece genetik test ve histeroskopi mi ne onlar yapılmadı onun dışındaki hersey normal cnm
En kötüsüde beni bulur işte hep hiç bu kadar bebek için uğraşcamızı duşunmezdim çok zor süreçzaten doktorlarda öyle diyor sebebsiz diye bişey yok sadece biz o sebebi bulamıyoruz diyorlar
Sizinde mi sebepsz buaradazaten doktorlarda öyle diyor sebebsiz diye bişey yok sadece biz o sebebi bulamıyoruz diyorlar
benimde sebebsiz gibi bişi yani bizde eşim ve bende olan sebebler çocuk olmaması için bi neden oluşturmaz diyorlar ama çocuk olmuyor siz ne zamandır bebek istiyorsunuzSizinde mi sebepsz buarada
Bizede aynı şeyi söylediler biliomusun eşimde spermazlığı var ama olmaması için engel deil diyor doktor sınırın üstünde biz 2 yıldır istiyoruz aşılama için gittik ve tüp bebekte sans fazla diye tupe başladık taze embriyoyla kimyasal gebelik oldu bu 2. Denemeydi merkez değiştiricem siz tedavinizi nerde oluyorsunuz. Sizin kaç sene oldubenimde sebebsiz gibi bişi yani bizde eşim ve bende olan sebebler çocuk olmaması için bi neden oluşturmaz diyorlar ama çocuk olmuyor siz ne zamandır bebek istiyorsunuz
benimki çok uzun hikayeBizede aynı şeyi söylediler biliomusun eşimde spermazlığı var ama olmaması için engel deil diyor doktor sınırın üstünde biz 2 yıldır istiyoruz aşılama için gittik ve tüp bebekte sans fazla diye tupe başladık taze embriyoyla kimyasal gebelik oldu bu 2. Denemeydi merkez değiştiricem siz tedavinizi nerde oluyorsunuz. Sizin kaç sene oldu
Ben taşıdım cnm dr um hastaneyi birakip ozele geçmişti de o yüzden. Sorun olmuyor. Merkez planliyor sadece eşin le gidip imza atip alip hemen hastaneye teslim ediysn. Yeniden baslamaktan daha kolay. Bnnm donmusumda kalmadi yeniden baslayacagim bnde ogretmenim ama yazi beklemek istemiyrm martnisan gibi baslicamEmbriyo taşınıyor mu acaba ama yeni baştan bi yerde başlayacağım sanırım taşıma zor iş sanırım
Canim sen hangi merkezden memnun kalmadin? Ilk defa deniyorum ben de,martta transferim olacak,ebriyolarim donduruldu suan ohss oldugum icin. Embriyo tasiniyor mu gercekten de, bir de resim falan vermediler demissin ilk defa senden duydum.. ben de hic bilmiyorum bunlari. Istanbul umut tup bebek mrk, bahceci fulya iyi diye duydum bi bak istersen hayirlisi olsun hakkinizda...Bende haziranda canım cunku öğretmenim şimdi yılsonu dans çalışmaları falan zor olur transferli bir şekilde fulya bahçeci iyi diyolar ana araştırcam bakalım senin varmı donmuş
Offf sorunlarimiz cok benziyor senlebenimki çok uzun hikaye
benim 3 yıl olacak bu yaz olmuyor evliliğin ilk yılı doğum k.hapı içtim bekarken çok düzenli adetlerim vardı ama hapı bırakınca adetlerim bozuldu ve 45 günde bi oluyodum hatta daha fazla beni ilk bir yıl oyaladılar resmen 2.yıldada sadece adet düzenleyici falan verdiler ilacın etkisini azaltmak için ama hiç bu süre zarfında yumurtlama olmuyordu sonra çok şükür düzeldi adetlerim günü gününe geliyordu yumurtlamada oluyordu sonra klomen falanda kullandım 6 kere ama tutmayınca doktor eşime baktırdı eşimde morfoloji çıktı ama sayı çok iyi o yüzden etkilemez dedi sonra aşılama yada tüp denemek istedik aşılama bize çok umutv vermez diye direk tüp denedik kasımda ama tutmadı istanbulda anadolu sağlıkta ş
amin amin canim darisi evlat isteyenlere inşallahanladım maşallah en azından bi oğluşun var allah uzun ömür versin
Canım benimde sebepsizdi hatta sinir bozucu düzeyde tahlillerim normal çıkıyodu eşiminde öyle.geçen sefer hamile kaldım fakat yaşamadı sonradan genetik testlerimi yaptırdım kan pıhtılaşması çıktı . Bi arkadaşım da hamile kalamıyodu testler yaptırdı ondada aynı sorun çıkmış iğne kullanmaya başlamış ve normal yolla hamile kaldı şimdi çocukları var bizde onlardan duyarak onların uyarmasıyla testleri yaptırdık ve bendede aynısı çıktı. Kan pıhtılaşması zaten çocuğun tutunmasınada engel olabiliyomuş. En kısa zamanda yaptır canım testlerini .tekrar geçmiş olsun canım umarım Allah hepimizin gönlüne göreveririr ve bidahakine güzel haberi paylaşırız.Evet sebepsiz çok kotu sebep var ama bulunamıyor içerde ne oluyosa ebriyo konduktan sonra bilmiyorum sadece genetik test ve histeroskopi mi ne onlar yapılmadı onun dışındaki hersey normal cnm
Canim benim ablam da normal yolla olan ilk cocugunda dusuk yapti sebebi kan pihtilasmasi oldugundan cocuga kan gitmemis ve dusuk yapti 1 aylikken falan. 4 ay sonra birdaha hamile kaldi,o surecte hergun igne vuruluyordu gobekten pihtilasma icin. O cocuk simdi 2.5 yasindaCanım benimde sebepsizdi hatta sinir bozucu düzeyde tahlillerim normal çıkıyodu eşiminde öyle.geçen sefer hamile kaldım fakat yaşamadı sonradan genetik testlerimi yaptırdım kan pıhtılaşması çıktı . Bi arkadaşım da hamile kalamıyodu testler yaptırdı ondada aynı sorun çıkmış iğne kullanmaya başlamış ve normal yolla hamile kaldı şimdi çocukları var bizde onlardan duyarak onların uyarmasıyla testleri yaptırdık ve bendede aynısı çıktı. Kan pıhtılaşması zaten çocuğun tutunmasınada engel olabiliyomuş. En kısa zamanda yaptır canım testlerini .tekrar geçmiş olsun canım umarım Allah hepimizin gönlüne göreveririr ve bidahakine güzel haberi paylaşırız.
Benimde aynı canım transfer günümden beri iğne kullanıyorum göbeğim şimdiden mosmor ama merceimeğim için katlanırım herşeye:) Geçen sefer bende bu yüzden kaybettim ablan gibi ve inana negatif sonuç almaktan bin kat daha acıydı olup kaybetmek.Genetik testlerde çıkıyor canımbu herkese tavsiyem mutlaka yaptırın içiniz rahat etsin sende başlamadan yaptır canım gerçi sonuçları almak 20 gün 1 ay arasını buluyo özelde.şuan üniversitese yaptırıyor arkadaşım 40 gün demişler bilgin olsun canım....Güzel yeğeninede Allah uzun ömürler versin sanada bu tedavinde bebiş:)Canim benim ablam da normal yolla olan ilk cocugunda dusuk yapti sebebi kan pihtilasmasi oldugundan cocuga kan gitmemis ve dusuk yapti 1 aylikken falan. 4 ay sonra birdaha hamile kaldi,o surecte hergun igne vuruluyordu gobekten pihtilasma icin. O cocuk simdi 2.5 yasinda
Pihtilasma kan testinde mi cikiyor? Tam kan sayiminda falan mi belli oluyor? Yoksa genetik bir test mi?
canım bende 26 yaşındayım gerçekten aynı durumdayız bende de yumurtalıklarım doğum kontrol hapı etkisiyle baskılanmış 1 yıl kullanmıştım zaten 2012de bıraktım o günden sonra adetlerim feleği şaştı eşimdede morfoloji 1 çıktı sayı da hızda çok ii dediler adetlerimde düzelmişti klomen letu gibi ilaçlarla yumoş oldu çatladı ama tutmadı direkt tüp bebek denedik mikroenjeksiyonla herşey çok ii dedi doktor bende sorun yoktu yumoşların çoğu döllendi falan 1.kalite transfer etti işte o sırada bana hiç kan tahlili yapmadı meğerse benim e2 değeri yerlerdeymiş neyse tranferden 2 3 gün resmen uykucu şirin gibiydim hatta eşim tuttu bak falan dedi ama çok hafif leke geldi aradım hemşireyi bana prognex mi ne o iğneyi vurdur dedi sonradan başka bi doktora sordum maalesef o sırada östrojn hormonum düşmeye başladığını söyledi neyse iğneler bikaç gün kadar tutsada iğne vurulduğum halde kanama gün geçtikçe yoğunlaştı o uyku hallerimde kalmamıştı ve zaten test günümde adet oluyordum böyle yani canım bende donmuş emb.bekliyorum hepsi kaliteli dedi doktor fakat benim kanamam kesilmiyor rahim tabakası kalınlaşmıyor bi türlü doktor bunun tüp bebekteki iğnelerin östrojenimi düşürdüğü için olduğunu söyledi transferi şimdilik uygun görmedi bakalım 63 kiloyum zayıfla dedi ve tabi hormonlarımda yerine otursun sonra artık bakalım hayırlısıOfff sorunlarimiz cok benziyor senlebende de yumurtlama tembelligi varmis. Yilda 2_3 kez kendiligimden adet oluyorum,gerisi hapla oluyor. 7_8 yil duzene girsin diye dkontrol hapi kullandim,hapi birakinca 2ay daha geliyodu devami yine yok..
3Ay klomen kullandim yum.buyuyup catladi ustune kendiligimden adet de oldum ama gene olmadi. Morfoloji 1 bizim de. Sayi 117,hiz 72 ama olmadi maalesef. Esimin kan degerleri de normal. Ben de hsg cektirdim,smear falan.. hersey temiz,tupler acik,kist yok,rahim duzgun,miyom vs yok.. ama olmadi iste. Direkt tup bebege basladik. Morfolojiden dolayi 8000_9000 kat buyuterek en iyi spermleri secip mikroenjeksiyon yontemiyle yumurtalarin icine direkt enjekte ettiler. 5. 6. Gune kadar gelen 10 blast embriyomuz daha var dondurulmus. Cok iyi kalitede dediler. Ohss oldugum icin biraz dinlen,gel martta transfer edelim dediler.. bekliyoruz simdi. Sen olumsuz sonuc almissin, sen de bu uygulamadan gectin mi acaba? Icime kurt dustu simdi sen deyince ;(
Kan degerlerimin dusmesini bekliyorum. E2, progesteron,rahim kalinligi vs. Embriyolarda dedikleri gibi saglam cikarsa tutar diye umit ediyorum.. ha birde morfoloji nedeniyle genetik bir sorun cikmazsa tabi.. kan degerleri normal,hiz_sayi iyi oldugu icin bisey olmaz dediler ama icimde az da olsa bir suphe var ya gorunmeyen bir sorun cikarsa diye...
Buarada 28 yasindayiz. bizim de nisanda 3 yil bitecek, 2.5 yildir olmuyor. 4 aydir tedaviye gidiyoruz ve tup bebege basladik simdi dr un yonlendirmesiyle
Benim korkum da bu iste kan degerleri.. hapi ilaci ignesi olsa yapcam da yok galiba ;(canım bende 26 yaşındayım gerçekten aynı durumdayız bende de yumurtalıklarım doğum kontrol hapı etkisiyle baskılanmış 1 yıl kullanmıştım zaten 2012de bıraktım o günden sonra adetlerim feleği şaştı eşimdede morfoloji 1 çıktı sayı da hızda çok ii dediler adetlerimde düzelmişti klomen letu gibi ilaçlarla yumoş oldu çatladı ama tutmadı direkt tüp bebek denedik mikroenjeksiyonla herşey çok ii dedi doktor bende sorun yoktu yumoşların çoğu döllendi falan 1.kalite transfer etti işte o sırada bana hiç kan tahlili yapmadı meğerse benim e2 değeri yerlerdeymiş neyse tranferden 2 3 gün resmen uykucu şirin gibiydim hatta eşim tuttu bak falan dedi ama çok hafif leke geldi aradım hemşireyi bana prognex mi ne o iğneyi vurdur dedi sonradan başka bi doktora sordum maalesef o sırada östrojn hormonum düşmeye başladığını söyledi neyse iğneler bikaç gün kadar tutsada iğne vurulduğum halde kanama gün geçtikçe yoğunlaştı o uyku hallerimde kalmamıştı ve zaten test günümde adet oluyordum böyle yani canım bende donmuş emb.bekliyorum hepsi kaliteli dedi doktor fakat benim kanamam kesilmiyor rahim tabakası kalınlaşmıyor bi türlü doktor bunun tüp bebekteki iğnelerin östrojenimi düşürdüğü için olduğunu söyledi transferi şimdilik uygun görmedi bakalım 63 kiloyum zayıfla dedi ve tabi hormonlarımda yerine otursun sonra artık bakalım hayırlısı