Rahatim derken.aç azcuk....hosgelsinler iyikerse sorun yok basinin ustunde yerleri var:)))Kızlarrrr yarın kayınvalidem ve kayınpederim geliyoo 1 hafta rahatım yine :)
Gültepe de oturuyoruz...Canim sen Kayseri'nin neresinde
Hımm hemseriyiz demek :) . Kayseri'nin neresinde oturuyorsun ?
Benim kayinvalidem pimpiriklidir, dedigi olsun diye tekarlar duurur ama iyi insandir. O buraya geldigunde yada biz gittigmizde yemekleri hep yapar bana elletmez sagolsun ( baskasinin yaptigini begenmediginden kaynaklaniyo ama olsun benim isime yariyo :) ) oncede geldiklerinde calistigim icin ben gelene kadsr evi supurur siliverirdi sagolsun ben yapma derim ama duramaz o :) simdide birlikte yapariz ben supururun o siler yada tam tersi... dikilcek sokulek seyleri yapiverir, elimizi cebimize sokturtmazlar. Allah razi olsun elleri dert gormsin sagolsun vala kayinvalidemede kayinpederimede. Arada sinir eder insani ama onuda ben gornezden gelirim. Gelmemde gerekiyo zaten... cocugumu falan guvenle birakip disari cikabiliyorum. Onlar burdayken gezmeye fqlan giderim bisey demezler. Kayinvalidemide cagiririm ama hic gelmez. Oyle iste rahatim yani bu hafta. En azindan yemek derdim yok :) tek sıkıntim sigara ictigimi bilmiyolar icemiyorum dogru duzgun oda sinir ywpiyo bazenRahatim derken.aç azcuk....hosgelsinler iyikerse sorun yok basinin ustunde yerleri var:)))
Gültepe mi orayı bilmiyorum . Biz Melikgazi de oturuyoruz . peki hangi hastaneye doktora goturuyorsun çocuğunu ?Gültepe de oturuyoruz...
Ya siz??
Ohh maşallah öyle kaynana herkese nasip olmaz . Ufak tefegide görmezden geleceksin artık o kadar olur . Sigara konusunda sen emziriyomusun ? Esin biliyosa içtiğini onlar bilse de bişey olmaz ama soylemeyip yakalanirsan o daha kötü kendin söylersen daha iyi olur.Benim kayinvalidem pimpiriklidir, dedigi olsun diye tekarlar duurur ama iyi insandir. O buraya geldigunde yada biz gittigmizde yemekleri hep yapar bana elletmez sagolsun ( baskasinin yaptigini begenmediginden kaynaklaniyo ama olsun benim isime yariyo :) ) oncede geldiklerinde calistigim icin ben gelene kadsr evi supurur siliverirdi sagolsun ben yapma derim ama duramaz o :) simdide birlikte yapariz ben supururun o siler yada tam tersi... dikilcek sokulek seyleri yapiverir, elimizi cebimize sokturtmazlar. Allah razi olsun elleri dert gormsin sagolsun vala kayinvalidemede kayinpederimede. Arada sinir eder insani ama onuda ben gornezden gelirim. Gelmemde gerekiyo zaten... cocugumu falan guvenle birakip disari cikabiliyorum. Onlar burdayken gezmeye fqlan giderim bisey demezler. Kayinvalidemide cagiririm ama hic gelmez. Oyle iste rahatim yani bu hafta. En azindan yemek derdim yok :) tek sıkıntim sigara ictigimi bilmiyolar icemiyorum dogru duzgun oda sinir ywpiyo bazen
Ben nezaketen kv deyi çağırsam benden önce kapıda hazır olurBenim kayinvalidem pimpiriklidir, dedigi olsun diye tekarlar duurur ama iyi insandir. O buraya geldigunde yada biz gittigmizde yemekleri hep yapar bana elletmez sagolsun ( baskasinin yaptigini begenmediginden kaynaklaniyo ama olsun benim isime yariyo :) ) oncede geldiklerinde calistigim icin ben gelene kadsr evi supurur siliverirdi sagolsun ben yapma derim ama duramaz o :) simdide birlikte yapariz ben supururun o siler yada tam tersi... dikilcek sokulek seyleri yapiverir, elimizi cebimize sokturtmazlar. Allah razi olsun elleri dert gormsin sagolsun vala kayinvalidemede kayinpederimede. Arada sinir eder insani ama onuda ben gornezden gelirim. Gelmemde gerekiyo zaten... cocugumu falan guvenle birakip disari cikabiliyorum. Onlar burdayken gezmeye fqlan giderim bisey demezler. Kayinvalidemide cagiririm ama hic gelmez. Oyle iste rahatim yani bu hafta. En azindan yemek derdim yok :) tek sıkıntim sigara ictigimi bilmiyolar icemiyorum dogru duzgun oda sinir ywpiyo bazen
Bayanlarin sigara icmesine karsi pek anlayisli degiller canim soyleyemem. Esim tabikide biliyo. Oglumu emziriyorum ama ben hic birakamadim sigarayi o konuda cok iradesizim maalesef... cok kiziyorum kendime ama olmuyo olmuyo olmuyo. Kac kere icmicem diye karar aldim ama oglan uyuyunca hemen balkona kosuyorumOhh maşallah öyle kaynana herkese nasip olmaz . Ufak tefegide görmezden geleceksin artık o kadar olur . Sigara konusunda sen emziriyomusun ? Esin biliyosa içtiğini onlar bilse de bişey olmaz ama soylemeyip yakalanirsan o daha kötü kendin söylersen daha iyi olur.
Bende pasif iciciyim yani ayda yılda bir iki defa . Ama kendimi hiç alıstirmadim tiryakilik derecesinde. Bizimkilerde bayanların sigara icmesine çok karşılar bende zaten yakalanacak boyutta içmiyorum . malum bide emziriyorum . Emzirirken içmek çok zararlı bebegine üzüldüm sütüne geçer . Birakamiyorsan azalt bence bi sinir koy kendine günde beş taneyi gecmesin . Teyzeminde ikizleri var ocak doğumlu oda Tiryaki ama günde beş taneyi gecirmiyo .Bayanlarin sigara icmesine karsi pek anlayisli degiller canim soyleyemem. Esim tabikide biliyo. Oglumu emziriyorum ama ben hic birakamadim sigarayi o konuda cok iradesizim maalesef... cok kiziyorum kendime ama olmuyo olmuyo olmuyo. Kac kere icmicem diye karar aldim ama oglan uyuyunca hemen balkona kosuyorumonlar varken sıkiyorum disimi yakalanmam soz konusu degil. Komsukara kacicam arada yapacak bisey yok...
Bugün biraz iyi canım gece uyumasi düzeldi biraz . Doktor ilaç yazdı onu kullaniyoruz . Ama önümüzde uzun bi tedavi süreci var . hayirlisiyla bunuda atlaticaz inşallah ..PINAR45 canım nasıl oldu kuzucuk??
Canim popodaki catlaktan kabızlık oluyo büyük ihtimal . Bizdede vardı aynısı . Yiğit üç aylıkken kabız oluyordu dört günde bi yapiyodu oda benim müdahale etmemle. doktora götürdük popodaki catlaktan oluyomus . İki tane kremle kabızlık şurubu vermişti duphalak onlari düzenli kullandık geçti şükür . Size krem vermedilermi çatlak için? Doktorun dediği gibi düzelmesi lazım, duzelmesse doktor müdahale etmek zorunda kalabilir . İnşallah geçer kısa zamanda.Dün oğlumu hastaneye götürdüm kabızlığı için çok zorlanıyordu birkaç gündür..
zaten zor yapıyordu dahada zorlaştı doktor baarsak düzenleyici etki etmediyse dozunu arttır dedi..
makattada çatlak vardı onun için krem verdi hergün sabah ftil kullan kabızlığı çözmemiz lazım düzelmezse cuma günü yine getir dedi..
Şükür dün kakasını rahat yaptı inş düzelir
Çok zorlanıyoruz kızlar görseniz sanki doğum yapar gibi ıkınıyor su gibi oluyor kuzum
Eşime waikiki den pijama ve ayrı üst aldım yıldönümü hediyesi olarak bugün tarihi çıtlattım çaltı davayı bakalım birşeyler yapacakmı acaba:))
Ben ne zaman sigarayı bırakmayı düşünsem o gün daha çok içtim o yğzden düşünmüyorum artık...Bende pasif iciciyim yani ayda yılda bir iki defa . Ama kendimi hiç alıstirmadim tiryakilik derecesinde. Bizimkilerde bayanların sigara icmesine çok karşılar bende zaten yakalanacak boyutta içmiyorum . malum bide emziriyorum . Emzirirken içmek çok zararlı bebegine üzüldüm sütüne geçer . Birakamiyorsan azalt bence bi sinir koy kendine günde beş taneyi gecmesin . Teyzeminde ikizleri var ocak doğumlu oda Tiryaki ama günde beş taneyi gecirmiyo .
Kizlar.turkiyede millet ne cok yorum yapiyor ya surekli bebegim hakkinda bir yorum.. Ay sistim resmen,biri diyor aa ne guzek yiyor oburu hic buyumemis bakmamissin d vit vermiyor musun. Soyle uyutma, susamis su icir, muz yedir, ayagi usur yerlerde hep, uykusu var, sana cok duskun vs vs vs ay inanin hepsini duydum daha unuttuklarimda vardir, en cokta sen bakamamissin hic buyumemis diyene kizdim (( bide ertesi gun yani buhun gordu uzamis diyor bir gecede mi yaaa (
BUNU MU İSTİYORSUNUZ
• Çocuğunuz;
– Varsın, bir çivi bile çakamasın…ama, dersleri iyi olsun.
– Varsın, omuzlarda cenaze taşıyanlara bön bön baksın…ama, matematiği düzgün olsun.
– Varsın, evin çalan telefonuna cevap veremesin…ama, notları yüksek olsun.
– Varsın, eve gelen misafirlerinizle üç kelime konuşamasın…ama, fen lisesine gitmiş olsun.
– Varsın, ağlayan bir çocuk görünce ona gülsün…ama, sınıfın birincisi olsun.
– Varsın,kendisinin fazladan harçlığı olduğu halde; kantinden simit alamayan çocuklarla alay etsin…ama, öğretmenlerinin gözdesi olsun.
– Varsın, başını okşayıp hatırını soran bir yetişkine dönüp; “ Ya siz nasılsınız efendim…” diyemesin…ama, yabancı dili mükemmel olsun.
– Varsın, oyun arkadaşları olmasın…ama, sınavlarda “on” çeksin.
– Varsın;
– Taziye nedir,bilmesin,
– Başın sağ olsun ne demek, anlamasın,
– Geçmiş olsun kime denir,niçin denir, haberi olmasın,
– Uğurlar olsun, ne anlama gelir farkında olmasın,
– Ama… karneleri süper olsun.
– Evet…varsın, tek dostu olmasın…ama, iyi gelir getiren bir mesleği olsun…öyle mi…
• Bu çocuğu bu hale nasıl mı getirdiniz:
– Bandı üç ay geriye sararak, çocuğunuzla “nelerden ibaret” olan iletişiminizi dinlemek ister misiniz;
– “Oğlum, çıkar üstünü-başını…doğru derslerinin başına…
– Kızım, öğrenemedin gitti şu işi…hafta içi sokak-mokak yasak…
– Ne gezmesi…sen önce ödevlerini bitir.
– Oyun mu…gelmeyeyim yanına…
– Geçen dönemin berbat karnesini unuttuğumu sanma…
– Birazdan tek tek bakacağım ödevlerine…
– Yavrum, bıktım ama her akşam ders çalış demekten…
– Şu odanın hali ne küçük bey…
– Hayır efendim…siz de ana-baba olunca her akşam bol bol televizyon izlersiniz…
– Haftaya veli toplantısı var biliyorsun değil mi küçük hanım…
– Çocuklar…kesin şamatayı da elime sopa almayayım…
• Çocuğunuzla bilmem ama,bu tarzınızla kimseyle iletişim kuramazsınız.
• Mesela, çocuğunuz hakkında şunları hiç merak ettiniz mi:
– Elinin neye yatkın olduğunu,
– Gönlünün neler arzuladığını,
– Dilinin neye uyumlu olduğunu,
– Gözlerinin zevkini,
– Hangi oyunlardan hoşlandığını,
– Neleri “merak” ettiğini,
– Arkadaşları ile en çok hangi oyunları oynadıklarını,
– Hangi oyunlarda başarılı olduğunu,
– Futbolla ilgisini, basketle arasını, satrançla havasını…hiç merak ettiniz mi acaba.
– Bisiklet sürmeyi öğrenip öğrenmediğini,
– Resim dersiyle ilgisini,
– Müzikle arasını…hiç mi sormadınız…
• Öyleyse çocuğunuzla:
– Ayağı yere basan bir iletişim kuramazsınız.
– Her sözünüze tepkili olması,
– Lafı ağzınıza tıkaması,
– Bazen de sizi terslemesi,
– Hayallerinizin suya düşmesi…hep bundandır…canım kardeşim.
ÜSTÜN DÖKMEN
Bayıldım bu yazıya...
Kulağımıza küpe olsun...
Abdullah olmuş ya kardeşi kardeşleri de olur inş tez vakitte gönlünüze göre kolayca..Ah canım keşke olsa...
yasasin sunnetsizlik kardeşliği
@minione gecen biride doktora sormustu kimdi hatırlamiyorum dış hirilti yapıyor salya dışa akmayınca balgam gibi oluyor hatta bakanla birleşiyor başka belirti yoksa telaşlanma bizdede dış cikarken bi oluyr iki üç gün hasta mi diyorum yok bisey çünkü ne arriyor ne geçiyor korkma derim eğer başka bisey gelişmezse
Pinking Tree bak onu anlamadim anadol titizlik titizlik değilde takinti olabilir mi düzen hastalığı gibi oldugu şeyler olması gerekenler illa öyle odunculuk 2de birde 3 de bir demek hatirlatirim 2.den sonra 3.yapcan mi
Diştendir canım bizim kız da çok zorlarda... Patlasa da rahat etsek inş.. Çok dertleri var şu sıralar... Gititkçe de zorlaşıyorTesekkur ederim kızlar
Umarim diştendir
Bu arada sadece iki köpek dişi değiş beraberinde hemen yanındaki azılarda çıkıyor hatta bir tataf mosmor olmuş çürümüş gibi kinbilir yavrumun canı ne kdr yanıyor ne kdr acıyordur
Bir gün ara ile calpol şurup verdim kızlar ağrısı hafiflesin diye çünkü uykusundan ağlayark uyanıyor yarım saatte bir
H sonu şu hırıltıyı takip edeyim ben en iyisi
Devam ederse olmadı bir dr muayene etsin
Hahaha ilk defa sevineni görüyorum :)) biz olsak neler yazdıydık:))Kızlarrrr yarın kayınvalidem ve kayınpederim geliyoo 1 hafta rahatım yine :)
Yok canım iki bana yeter:)) ben kendime bakamıyorum iki çocuğa nasıl bakarım allah bildiPinking Tree Oda iyi fikir esin bakar sen gezersin Ohh.
İkide bir üçte bir ha :) maşallah sana gore hepsi aynı sen ucuncuyude dogurursun pespese korktum ben senden
Hahaha aynı nemim kv m:)) ama benimki gel beni şu saatte al der:) gidip alsam şuraya uğrayalım şunu şuraya bırakalım diye dolaştırır durur brr:)Ben nezaketen kv deyi çağırsam benden önce kapıda hazır olur
Ne güzel canım bukadar anlayışlı insanların az bi kusuru olunca onuda görmezden gelmek lazım allah daim etsin canım:)
Aynen canım daha dörtt aylıklen yeğenimle oynayabiliyorlarmoş emzil verip çekmece :)) inş abdullah da kardeşleri ile oynad abilik yapar:)Kızlar insan bebeği olan bir eve gitse nekadar rahat oluyororda herşey mevcut oluyor dün abime gitmiştim 7 aylık yiğenim var çok güzel geçti uyuma saatleri birbirine denkti yemeklerini aynı yapıp veriyorduk gecede orda kaldık beşik vardı yengem sağolsun çok ilgilendi abdullahta çok mutlu oldu çok eğleniyordu:))
Aynı diyet gibi.. Ne zaman düşünsem fazla yiyorum..Ben ne zaman sigarayı bırakmayı düşünsem o gün daha çok içtim o yğzden düşünmüyorum artık...