2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

  • Kızımız Olacak :)

    OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

    OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

    OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

    OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

    OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

    OY: 1 0,3%

  • Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
cnm ben 20 gun once filan yazmistim bezleri artık eskisi gibi degil diye..Ben sutumun azalmasına baglamıstım ama snrm bicok kiside durumlar aynı..
oh ıyı barı tek bızde var zannedıp vıcdan yapıyordumm bakamıyor muyum acaba dıye
@t_ugba @asliayet Duha22 Duha22 @miss_curious @hihami @bestemeste @praline çok teşekkür edrim vanlarım inanın şuan tek dert ortaklarımsınız herkes cenaze ile gitti ben abdullaha kıyamadım onu götürseydim mahv olacaktı ama aklım hep orda Orda olsaydım belki ağlayarak atardım içimdekileri belki onları görerek unuturdum çok kötüyüm dedem bize çok düşkündü bize babalık etti biz çocuktuk babamız gurbette çalışıyordu dedemizi babamızın yerine koyuyorduk..
Dedemin koynunda yatardım bir gün beni koynuna almasa küserdim ona sürekli gözümün önünde ölümü onun için daha hayırlıydı nerdeyse son 15 senesini ağrı sızı ile geçirdi.. Allah mekanını cennet eylesin biz ondan razı idik allahta ondan razı olsun...
ne ıyı deden var ben dedelerımden oyle bı muamele gormedıgım nası ımrendım sımdı... allah gunahlarını bagıslasın ınsallah
canım biz istemiyoruz tayinimiz mecbur çıkıyor heryerin görev süresi var ankarada 8 yıl bitiyor ben 5 yıldır ankaradayım :KK66:
rotasyona mı magruz kaldınız :KK53: bısey soracagım ankaradan mı gonderecekler yoksa mekan degısıklıgı mı sıvastayız ya bız 8 yıl sonar sıvas dısına mı gonderıyorlar
Canım buzluk ta çok yer kaplamasın hem kışın çalışinca elime hazır geliyor ben şeftali ve kayısıyi da kaynatip koyuyorum boyle :KK66:
dogru sen calısan oldugun ıcın baska seylerde koyarsın buzluga ellerıne saglık afıyetle yeyın ıcın
 
Canım sana birkaç şey yazacağım ama kızma. Dediklerimi anla ve uygula. Mazeret yaratma. Kaderim buymuş çocuklarım çok yaramaz deme. Herkesin evliliğinde oluyor.

Alttan almasını bileceksin! Yapım bu ağzıma geleni söylerim beni kimse tutamaz diye bir şey yok. Kayınvaliden sana bu kadar yardımcı okuyorKen bebekti temizlikçfi "sen de Haklısın anne ama düşer dite korkuyorum" diyeceksin. Konuyu kızına diğer gelinine getirmeyeceksin. Malesef bunu yapmak zorundasın.

Sıkıştığında vs Bebeğini emiri yukarı bırakıyorsan onlara karışma Hakk'ını veriyorsun demektir. Ben kvme bebeğimi bırakırsam ağlayınca tv açar ya da yememesi gereken gıdaları verir. Bunları yapacağını bildiğim için tek bırakmıyorum. Hem bebeğime baksın hem istediğim givi baksın, konuşsun olmuyor malesef. Insanlar senin istediklerini yapmak zorunda değil ve sen insanları yönetemezsin.

Eşin bıyığını kesmez, hem inattan hem de aramızda cilveleşme olmadığından. Ama kadınlar için büyük mesele erkekler için küçüktür bıyığa takılma. O en sonraki iş. Benim kocamda inattan hanirlliğimde hiç muzlu süt yapmadı ama her türlü meyveden süt hazırladı sonra ama muz ı ıh..

Kp işe kavga edip kocana sen beni koru demen çok zor. Babasına bağırıyorsun. Erkekler bunu kabullenemez HAKLI olsan da olmasan da... Söylemenin başka türlü yolşldo da var. Eşimle aramız ne kadar iyi olursa olsun ben Babasına annesine bağırsam HAKLI da olsam beni korumaz. Onlar yaşlı cahil vs der.. Bdn suçlu olurum. Onlara kızmaz ama bana kırılır kızar. Asla onlarla karşı karşıya gelme. Geliyorsan da araya bir de kocanı sokma. Anasına Babasına ne desin. Sen gelinleri zaten bağırmışsın.. ( suçlamıyorum hatakı değilsin yanlış anlama)

Bir bağırmayacaksın, susacaksın. En büyük büyü dırdır malesef. Erkekler bından nefret ediyor.
Iki insanlardan beklentin olmayacak. Kv bebeğe baksın, kp çocuğuma bir şey vermesin. Onları yönetemezsin.

Üç çocukların yanında asla Tartışma. Önce sen susacaksın sonra kocan. Çünkü Anladığım kocan sana karşı öfke Kontrolü yok. Ama çocuklarına değer veriyor. Onların yanında tartışmayın hem o yavrulara günah hem o kavgalar büyüğün asiliği olarak sana geri Dönüyor hem de kocan seni düşman belliyor.

Boşanmaya gelince. Bir kere kafanda kocanı bitirmemişsin. Gerçekten boşanmak avukatlar görüş günü bebeklerin bakımı geçim dersi kalacak yer vs bunları kaldıramazsın. Hala kocam da sever bıyığını kesmedi vs onunla ilgili diyalogların var. İkincisi gidecek yerim yok diyorsun. Gerçekçi olmakta fayda var. Illa boşanmak istiyorum diyorsan beklentilerini sıfırla ve
Boşanmış gibi yap kocanın evinde yaşa o size yemeklik getirsin sen de kendine ve çocuklarına bak tek yaşar gibi. Temizlikte ve onun eşyaları ile yorma kendini. Sorarsa güleryüzle bebekten vakit bulamadığını söyle. Inandırıcı ol.. Zaten adam senden güleryüz istiyor her şartta.. Önce eflal gelecek sinirli olmayacak ben inanacağım slnra düzelirim diyor.

Boşanma gibi bir şeyi gerçekleştiremeyeceksen ama boşanmayı istiyorsan boşanmış gibi yap.

Asla büyük kavga ortamı yaratma ortada Dayağı yiyen küfür işiten sensen buna zemin hazırlama. O söylenmeye başlasa sen oda değiştir... Kaçıp kurtulma givi bir çaren olmadığı için böyle söylüyorum.

Yok ben evliliğimi kurtarmak istiyorum diyorsan da her şeyi sıraya sok. Ki Anladığım kadarıyla aen bunu istiyorsun. Yorfunsun a ama kocam bu yuvaya sahip çıksın istiyorsun.

Kimseyle kavga etme. Lafımı esirgemem in arkasına sığınma. Aslında kimse esirgemez ama mecburen bu gemileri yürütücez..
Kocana eski mevzuları açma. Dırdır yapma kızma bağırma. Biraz uzak biraz güleryüzlü dur. Ailesi hakkında konuşma. Üç beş ay..

Biraz politik adımlar at. Evde kavga çıkacağı vakit aman çocukların yanında Olmasın de eşine. Hoşuna gider. Çoculalrı önemsiyor onlar için pişman olyçuyor çünkü. Ve senin çocuklara kötü davrandığını düşünüyorsa bu da kırılır aklında.

Sen sakin kaldıkça inan eviniz huzur bulacak. Bunu 3-6 ay yyap en az.
Sonra o örnek aldığınız aile ile Görüşün sık sık iki aile zincirinden apartmandan Çıkın biraz .

Kocana şikayet etme Allah Razı olsun canım elin kolun dolu gelmişsin de. İyi Gözlerini vurgula:.
Adam zaten sana kızgın evlilik umrunda değilken ona taleplerle gitme. Umrunda olmaz sadece kavga edersn. O kadar.

Büyüğü bu sene kreşe gönder.
Lojman konusuna sıcak değilse onun için kavga etme Sırası değil. Sadece çocukar için para biriktirmek Lazım de sus.

Bir şey daha yazacaktım unuttum. Umarım beni yanlış anlamazsın senin iyiliğin için yazdım bebiş oyalanırken vaktimi verdim kötü niyetle deil iyiliğin için.

Ha desen ki ben dayanamıyorum bu adama karşı içimde zerre kalmadı ve ailem de beni bekliyor odamı hazır etmişler. Git de aklı başına gelsin derim.. Böyle tavsiye veririm ama senin durumunda bence bu yukarıdakileri tavizsiz vr uzun süre denemen Lazım. O zaman iyiye gidecek herşey. Böyle inanıyorum. Allah yardımcın olsın..
 
Günaydın herkese çok sıcak çokkkkkk

eymen sıcaktan iyice mız mız oldu, emir zıvanadan iyice çıktı:KK53::KK53::KK53:

emir yüzünden kv le de atıştım şaka gibi ya kadın ne çektiğimi gördüğü halde en büyük dert ortağım olduğu halde beni gıcık etti ya ne diyeyim ben, iki gün önce bahçeye indik emir artık dur sus ne demek anlamıyor arsız oldu, kv apartmanı yıkıyordu eymende huysuz salıncağınsa sallıyorum ki uyusun diye tam dalacak emir ses yapıyor, neyse yerler ıslandı emirin ayağında terlik koşturuyor oğlum kayıp düşeceksin diyorum yok anlamıyor , düşse beton kafası kolu kırılır, onu uyarırken eymende dalamıyor uykuya, en son kızdım otur koltuğa yıkama bitene kadar diye, tabi yaygarayı kopardı, o arada babaannesi bahçeye çıktı annesi napıyor ki niye kızıyorsun ne yapsın oynamasın mı dedi, benim şalter attı, anne düşecek sudan kayacak niye müdahale ediyorsun mahsus mu yapıyorsunuz siz yeter artık daha geçen gün ne yaşadık dedim, ben ne dedim ki çocuk oynamasın mı daha diyor, sinirlendim aldım ikisinide eve çıkıcam emir ağlıyor çıkmıycam diye, hala ben ne dedim ki diyor, bende yeter dedim kendi kızınıza yapılsa kıyameti koparırsınız, sesiniz bana çıkıyor diğerine ağzını açamıyorsun dedim (eltimi kastediyorum eltim ne laflar saydı da ağzınız açıp bir şey demedi çünkü kaynım karısını koruyor)

o kadar keyifsizim ki kv de beni ağlattı ya ne diyeyim, konuşmuyoruz şimdi karşı karşıyagelmiyoruz, eşime söylemedim annesi dedi mi bilmiyorum

ben var ya çekip gidicem kimse beni bulamıycak yerleşicem çocuklarımla sığınma evine

büyük görümcemi arayıp konuşsam mı diyorum, kv zaten anlatmıştır asla saklamaz, aklı başında ılımlıdır bakalım o ne diyecek bu duruma sizce yapayım, hayırlısıyla taşınsam şurdan çok mutsuzum

eşim de değişen hiç bir şey yok adam resmen ayır yatıyor, gece gitmiş çocuk odasında yatmış oğlumla, sabah benim surat düştü haliyle, işe giderke el sallıyor gülmedim ne oldu diyor birde! Hiç bir şey demedim başımı çevirdim, aradı ne oldu diyor tekrar, düşün kendin bul yeter artık dedim bu evlilik için ben bir adım dahi atmıycam sen çabalayacaksın artık dedim, bağırıyor çabalıyorum ya diye, ne çabalaması dedim bundan sonra beni mutlu etmek için sen uğraşacaksın yeter artık dedim

eşim tanışınca uzun saçlıydı benim için saçını kesmişti, dün akşam dedim ki bıyığı var sevmiyorum kaç kere dedim kesmedi, benim için saçını kesmiştin yine benim için bıyığını kessen çok mutlu olurum, cevabı kesemem! nasıl yani benim için kesemezmisin dedim kesemem dedi'!
hepsını okudum sabret bu aralar cok streslısın :KK43:la havle cek bıraz tahammulsuzsun tahammulun kalmamıs anladıgım kadarıyla aıle huzurun ıcın tasın bence
 
Nego Nego güzel eflalim gurursuz aptal haksız kötü çirkin olan da sen değilsin. Asla kendini suçlama. Bu onun ayıbı onun gurursuzluğu ve çirkinliği... Seninle alakası yok kimle evlense ona da aynısını yapcak onun gördüğü o. Seninle alakalı değil sen bunu istemiyorsun ya. Ama bu ortama izin. Verme oda değiştir hemen. Kendim ve bebeklerin için.

Ve evet kv Senem diyr tutturmuşgu bizim bebeğe..
 
Canım sana birkaç şey yazacağım ama kızma. Dediklerimi anla ve uygula. Mazeret yaratma. Kaderim buymuş çocuklarım çok yaramaz deme. Herkesin evliliğinde oluyor.

Alttan almasını bileceksin! Yapım bu ağzıma geleni söylerim beni kimse tutamaz diye bir şey yok. Kayınvaliden sana bu kadar yardımcı okuyorKen bebekti temizlikçfi "sen de Haklısın anne ama düşer dite korkuyorum" diyeceksin. Konuyu kızına diğer gelinine getirmeyeceksin. Malesef bunu yapmak zorundasın.

Sıkıştığında vs Bebeğini emiri yukarı bırakıyorsan onlara karışma Hakk'ını veriyorsun demektir. Ben kvme bebeğimi bırakırsam ağlayınca tv açar ya da yememesi gereken gıdaları verir. Bunları yapacağını bildiğim için tek bırakmıyorum. Hem bebeğime baksın hem istediğim givi baksın, konuşsun olmuyor malesef. Insanlar senin istediklerini yapmak zorunda değil ve sen insanları yönetemezsin.

Eşin bıyığını kesmez, hem inattan hem de aramızda cilveleşme olmadığından. Ama kadınlar için büyük mesele erkekler için küçüktür bıyığa takılma. O en sonraki iş. Benim kocamda inattan hanirlliğimde hiç muzlu süt yapmadı ama her türlü meyveden süt hazırladı sonra ama muz ı ıh..

Kp işe kavga edip kocana sen beni koru demen çok zor. Babasına bağırıyorsun. Erkekler bunu kabullenemez HAKLI olsan da olmasan da... Söylemenin başka türlü yolşldo da var. Eşimle aramız ne kadar iyi olursa olsun ben Babasına annesine bağırsam HAKLI da olsam beni korumaz. Onlar yaşlı cahil vs der.. Bdn suçlu olurum. Onlara kızmaz ama bana kırılır kızar. Asla onlarla karşı karşıya gelme. Geliyorsan da araya bir de kocanı sokma. Anasına Babasına ne desin. Sen gelinleri zaten bağırmışsın.. ( suçlamıyorum hatakı değilsin yanlış anlama)

Bir bağırmayacaksın, susacaksın. En büyük büyü dırdır malesef. Erkekler bından nefret ediyor.
Iki insanlardan beklentin olmayacak. Kv bebeğe baksın, kp çocuğuma bir şey vermesin. Onları yönetemezsin.

Üç çocukların yanında asla Tartışma. Önce sen susacaksın sonra kocan. Çünkü Anladığım kocan sana karşı öfke Kontrolü yok. Ama çocuklarına değer veriyor. Onların yanında tartışmayın hem o yavrulara günah hem o kavgalar büyüğün asiliği olarak sana geri Dönüyor hem de kocan seni düşman belliyor.

Boşanmaya gelince. Bir kere kafanda kocanı bitirmemişsin. Gerçekten boşanmak avukatlar görüş günü bebeklerin bakımı geçim dersi kalacak yer vs bunları kaldıramazsın. Hala kocam da sever bıyığını kesmedi vs onunla ilgili diyalogların var. İkincisi gidecek yerim yok diyorsun. Gerçekçi olmakta fayda var. Illa boşanmak istiyorum diyorsan beklentilerini sıfırla ve
Boşanmış gibi yap kocanın evinde yaşa o size yemeklik getirsin sen de kendine ve çocuklarına bak tek yaşar gibi. Temizlikte ve onun eşyaları ile yorma kendini. Sorarsa güleryüzle bebekten vakit bulamadığını söyle. Inandırıcı ol.. Zaten adam senden güleryüz istiyor her şartta.. Önce eflal gelecek sinirli olmayacak ben inanacağım slnra düzelirim diyor.

Boşanma gibi bir şeyi gerçekleştiremeyeceksen ama boşanmayı istiyorsan boşanmış gibi yap.

Asla büyük kavga ortamı yaratma ortada Dayağı yiyen küfür işiten sensen buna zemin hazırlama. O söylenmeye başlasa sen oda değiştir... Kaçıp kurtulma givi bir çaren olmadığı için böyle söylüyorum.

Yok ben evliliğimi kurtarmak istiyorum diyorsan da her şeyi sıraya sok. Ki Anladığım kadarıyla aen bunu istiyorsun. Yorfunsun a ama kocam bu yuvaya sahip çıksın istiyorsun.

Kimseyle kavga etme. Lafımı esirgemem in arkasına sığınma. Aslında kimse esirgemez ama mecburen bu gemileri yürütücez..
Kocana eski mevzuları açma. Dırdır yapma kızma bağırma. Biraz uzak biraz güleryüzlü dur. Ailesi hakkında konuşma. Üç beş ay..

Biraz politik adımlar at. Evde kavga çıkacağı vakit aman çocukların yanında Olmasın de eşine. Hoşuna gider. Çoculalrı önemsiyor onlar için pişman olyçuyor çünkü. Ve senin çocuklara kötü davrandığını düşünüyorsa bu da kırılır aklında.

Sen sakin kaldıkça inan eviniz huzur bulacak. Bunu 3-6 ay yyap en az.
Sonra o örnek aldığınız aile ile Görüşün sık sık iki aile zincirinden apartmandan Çıkın biraz .

Kocana şikayet etme Allah Razı olsun canım elin kolun dolu gelmişsin de. İyi Gözlerini vurgula:.
Adam zaten sana kızgın evlilik umrunda değilken ona taleplerle gitme. Umrunda olmaz sadece kavga edersn. O kadar.

Büyüğü bu sene kreşe gönder.
Lojman konusuna sıcak değilse onun için kavga etme Sırası değil. Sadece çocukar için para biriktirmek Lazım de sus.

Bir şey daha yazacaktım unuttum. Umarım beni yanlış anlamazsın senin iyiliğin için yazdım bebiş oyalanırken vaktimi verdim kötü niyetle deil iyiliğin için.

Ha desen ki ben dayanamıyorum bu adama karşı içimde zerre kalmadı ve ailem de beni bekliyor odamı hazır etmişler. Git de aklı başına gelsin derim.. Böyle tavsiye veririm ama senin durumunda bence bu yukarıdakileri tavizsiz vr uzun süre denemen Lazım. O zaman iyiye gidecek herşey. Böyle inanıyorum. Allah yardımcın olsın..
kız ıyıce okudum kendı evlılıgıme bıle ders cıkardım yemınlesonuna kada katılıyorum muhtesem cozumler koca kullanım klavuzu cıkardın valla sen banada yaz anacım ben cıkardıgım derslerı kafama yazdım :))))
 
vitamin kullanmiyorum. bayagi oldu birakali vutaminleri. ama en son kirmizi biber yedi oglum. belki o etkilemistir diye dusundum ama 4 5 gun oldu yiyeli hala etkisi surer mi bilemedim. sagolun cevabiniz icin.



idrarda koku vs yok. yaparken aci da cekmiyor. bezini acik biraktim bekledim. herhangi bir sikinti yasamadi yaparken. cok sukur.
suyu bardakla tutuyorum kendi iciyor ictigi kadar. basini cevirirse 1 kez daha teklif ediyorum. yine cevirirse daha teklif etmiyorum. gidalardan da hepsini onune koydum. sadece labneyi ve avokadoyu mycey kasikla verdim kendi yedi. birde yabanmersini cok kucuk tutamiyodu onu ve kucuk kayisilari wee.nin silikon filesiyle verdim.

suana kadar kabak tatli patates salatalik yesil fasulye havuc pirasa yesil ve kirmizi biber tatti sebzelerden. meyvelerden kayisi karpuz yaban mersini avokado kuru kayisi kuru erik seftali ve muz tatti.
bir de labne ve yogurt denedik tabi. yunurta daha denemedim. siz neler denediniz acaba?

Dişler patlamış hayırlı olsun canım:) biz yakında 8. Aylık olacağız nerdeyse

Kabak patates Havuç yoğurt. fasulye gaz yaptı vermiyorum.yeşil SOĞAN Salatalık pırasa Brokoli biber SOĞAN meyveler Kayısı kavun karpuz hepsi:) tuzsuz mayasız bebek loru. Semizotu ıspanak.. Tereyağlı patates pürwsi yayla Çorbası katı kıvamda.. Mercimek püresi.. Irmik..

Her şeyi önüne koyuyorum haşlayıp bazen file kullanıyorum küçük meyvelere. Kaşığı arada veriyorum yoğurt veya katı Çorba varsa..

Tabi böyle vetştorum yapıyorum ama iştahsız yemiyor :)) suyu da kendim içiriyorum. Kendisi tutsa çok sevineceğim
 
G goncaaaa bebek makarnası pilavı da sembolik olarak önüne koyuyorum. Heps bebeğe özel ve doktora danışarak..

Dün Brokoli kabak Havuç verdik Boğaz'ından hiç geçmedi ama olsun zamanla olacak inş.. Yerler berbat durumda:)
 

Eklentiler

  • image.jpg
    image.jpg
    212,6 KB · Görüntüleme: 74
Nego Nego güzel eflalim gurursuz aptal haksız kötü çirkin olan da sen değilsin. Asla kendini suçlama. Bu onun ayıbı onun gurursuzluğu ve çirkinliği... Seninle alakası yok kimle evlense ona da aynısını yapcak onun gördüğü o. Seninle alakalı değil sen bunu istemiyorsun ya. Ama bu ortama izin. Verme oda değiştir hemen. Kendim ve bebeklerin için.

Ve evet kv Senem diyr tutturmuşgu bizim bebeğe..
cok cok haklısın terbıyesız adam Nego Nego bı soz var yıgıt at kendıne kamcı vurdurmaz dıye oda degıstır ızın verme yoksa devamı gelır alllah korusun herkesın derdı var kımse kusursuz degıl zaten bu dunya nıye var ımtıhan ıcın malesef tek ılac sabır sabır sabır yanlıs anlama kendımede dıyorum
 
kız ıyıce okudum kendı evlılıgıme bıle ders cıkardım yemınlesonuna kada katılıyorum muhtesem cozumler koca kullanım klavuzu cıkardın valla sen banada yaz anacım ben cıkardıgım derslerı kafama yazdım :))))

Hadi bakalım Hayırlısı :))

okudukça üzülüyoruz yazamıyorum da bebekten diye toplu yazdım :) artık eflal de sizler de Hakkınızı helal edin :KK66:
 
Yok canım ya gurursuzluk la alakasi yok biçok insan saklar bunu sanki esi değil de kendi suçlu gibi Allah ıslah etsin eflalim gurur degilde çıkış yolu bulamamaktan canım
evet söylemeye utanıyorum zaten benim suçummuş gibi...
Nego Nego canim benim allah sabir versin.bu yonden benzetemedim.cok üzüldüm.esim allah var kufur filan olmaz dik dik konusur aciksozludur siddet de sinirlenir tabi her erkek gibi doverim der ama yapmaz. ilk yillarda ben cok atatlanirdim bagirirdim cahillik işte.esim hep alttan alirdi.simdi de tartisiriz ama hep o haklidir tabi vesselâm.buyu kesinlikle olabilir lutfen arastir ve bi tane olgun bir hocaya gidin ya da sen git okut derim.
canım yok bildiğim hoca falan anneminde çevresi yok, kv me ondan dedim kp bilir ama adam oralı olmadı hiç Allah soracak bir yuva yıkılırken siz ne yaptınız diye onlarada
gurursuzluk degil canim.su var ki hickinse dört dörtlük degil cok mutlu görünüp de ne dertleri huzurszluklari olan aileler gördüm.
bir de inan ogul babaya çekiyor sen demistin ya kp kv ye cok cektirmis şiddet de uyguluyor diye bunlari esin gördüğü icin cok normal geliyor canim.babasi kendine baksin cekiduzen versin
evet canım aynen babasından gördükleri aylarca karısına küs kalan yatak ayıran adam.. oğluda aynı işte
Canım sana birkaç şey yazacağım ama kızma. Dediklerimi anla ve uygula. Mazeret yaratma. Kaderim buymuş çocuklarım çok yaramaz deme. Herkesin evliliğinde oluyor.

Alttan almasını bileceksin! Yapım bu ağzıma geleni söylerim beni kimse tutamaz diye bir şey yok. Kayınvaliden sana bu kadar yardımcı okuyorKen bebekti temizlikçfi "sen de Haklısın anne ama düşer dite korkuyorum" diyeceksin. Konuyu kızına diğer gelinine getirmeyeceksin. Malesef bunu yapmak zorundasın.

Sıkıştığında vs Bebeğini emiri yukarı bırakıyorsan onlara karışma Hakk'ını veriyorsun demektir. Ben kvme bebeğimi bırakırsam ağlayınca tv açar ya da yememesi gereken gıdaları verir. Bunları yapacağını bildiğim için tek bırakmıyorum. Hem bebeğime baksın hem istediğim givi baksın, konuşsun olmuyor malesef. Insanlar senin istediklerini yapmak zorunda değil ve sen insanları yönetemezsin.

Eşin bıyığını kesmez, hem inattan hem de aramızda cilveleşme olmadığından. Ama kadınlar için büyük mesele erkekler için küçüktür bıyığa takılma. O en sonraki iş. Benim kocamda inattan hanirlliğimde hiç muzlu süt yapmadı ama her türlü meyveden süt hazırladı sonra ama muz ı ıh..

Kp işe kavga edip kocana sen beni koru demen çok zor. Babasına bağırıyorsun. Erkekler bunu kabullenemez HAKLI olsan da olmasan da... Söylemenin başka türlü yolşldo da var. Eşimle aramız ne kadar iyi olursa olsun ben Babasına annesine bağırsam HAKLI da olsam beni korumaz. Onlar yaşlı cahil vs der.. Bdn suçlu olurum. Onlara kızmaz ama bana kırılır kızar. Asla onlarla karşı karşıya gelme. Geliyorsan da araya bir de kocanı sokma. Anasına Babasına ne desin. Sen gelinleri zaten bağırmışsın.. ( suçlamıyorum hatakı değilsin yanlış anlama)

Bir bağırmayacaksın, susacaksın. En büyük büyü dırdır malesef. Erkekler bından nefret ediyor.
Iki insanlardan beklentin olmayacak. Kv bebeğe baksın, kp çocuğuma bir şey vermesin. Onları yönetemezsin.

Üç çocukların yanında asla Tartışma. Önce sen susacaksın sonra kocan. Çünkü Anladığım kocan sana karşı öfke Kontrolü yok. Ama çocuklarına değer veriyor. Onların yanında tartışmayın hem o yavrulara günah hem o kavgalar büyüğün asiliği olarak sana geri Dönüyor hem de kocan seni düşman belliyor.

Boşanmaya gelince. Bir kere kafanda kocanı bitirmemişsin. Gerçekten boşanmak avukatlar görüş günü bebeklerin bakımı geçim dersi kalacak yer vs bunları kaldıramazsın. Hala kocam da sever bıyığını kesmedi vs onunla ilgili diyalogların var. İkincisi gidecek yerim yok diyorsun. Gerçekçi olmakta fayda var. Illa boşanmak istiyorum diyorsan beklentilerini sıfırla ve
Boşanmış gibi yap kocanın evinde yaşa o size yemeklik getirsin sen de kendine ve çocuklarına bak tek yaşar gibi. Temizlikte ve onun eşyaları ile yorma kendini. Sorarsa güleryüzle bebekten vakit bulamadığını söyle. Inandırıcı ol.. Zaten adam senden güleryüz istiyor her şartta.. Önce eflal gelecek sinirli olmayacak ben inanacağım slnra düzelirim diyor.

Boşanma gibi bir şeyi gerçekleştiremeyeceksen ama boşanmayı istiyorsan boşanmış gibi yap.

Asla büyük kavga ortamı yaratma ortada Dayağı yiyen küfür işiten sensen buna zemin hazırlama. O söylenmeye başlasa sen oda değiştir... Kaçıp kurtulma givi bir çaren olmadığı için böyle söylüyorum.

Yok ben evliliğimi kurtarmak istiyorum diyorsan da her şeyi sıraya sok. Ki Anladığım kadarıyla aen bunu istiyorsun. Yorfunsun a ama kocam bu yuvaya sahip çıksın istiyorsun.

Kimseyle kavga etme. Lafımı esirgemem in arkasına sığınma. Aslında kimse esirgemez ama mecburen bu gemileri yürütücez..
Kocana eski mevzuları açma. Dırdır yapma kızma bağırma. Biraz uzak biraz güleryüzlü dur. Ailesi hakkında konuşma. Üç beş ay..

Biraz politik adımlar at. Evde kavga çıkacağı vakit aman çocukların yanında Olmasın de eşine. Hoşuna gider. Çoculalrı önemsiyor onlar için pişman olyçuyor çünkü. Ve senin çocuklara kötü davrandığını düşünüyorsa bu da kırılır aklında.

Sen sakin kaldıkça inan eviniz huzur bulacak. Bunu 3-6 ay yyap en az.
Sonra o örnek aldığınız aile ile Görüşün sık sık iki aile zincirinden apartmandan Çıkın biraz .

Kocana şikayet etme Allah Razı olsun canım elin kolun dolu gelmişsin de. İyi Gözlerini vurgula:.
Adam zaten sana kızgın evlilik umrunda değilken ona taleplerle gitme. Umrunda olmaz sadece kavga edersn. O kadar.

Büyüğü bu sene kreşe gönder.
Lojman konusuna sıcak değilse onun için kavga etme Sırası değil. Sadece çocukar için para biriktirmek Lazım de sus.

Bir şey daha yazacaktım unuttum. Umarım beni yanlış anlamazsın senin iyiliğin için yazdım bebiş oyalanırken vaktimi verdim kötü niyetle deil iyiliğin için.

Ha desen ki ben dayanamıyorum bu adama karşı içimde zerre kalmadı ve ailem de beni bekliyor odamı hazır etmişler. Git de aklı başına gelsin derim.. Böyle tavsiye veririm ama senin durumunda bence bu yukarıdakileri tavizsiz vr uzun süre denemen Lazım. O zaman iyiye gidecek herşey. Böyle inanıyorum. Allah yardımcın olsın..
Canım neden kızayım haklısın ben kendimi asla aklamıyorum eşime de diyorum ben hatamı kabul ederken sen hala üste çıkıyorsun diye neyse

canım oğlumu ben asla gönüllü göndermiyorum baksınlar diye, sabah babası giderken ağlamaya başlıyor babaanneme gidicem diye her sabah inan her sabah bu sebepten huzursuzum, hayır diyorum çoğu zaman eşim izin ver diyor tartışma çıkmasın diye ya da küçük uyuduğu için kabul ediyorum annesi söz sen çağırınca gelecek diyor ama giden gelir mi inan defalarca arıyorum gelmiyor kv de göndermek istemiyor işine geliyor en son ben inip alıyorum zorla, çoğu zaman dedesi çağırıyor gezdiriyim parka götürüyüm diye, emiri küçüğü hastaneye götüreceğimiz zaman gönüllü bırakıyorum bir tek o da hastaneden mikrop kapmasın diye çünkü çok hareketli el kolu her yere değiyor, yani hem çocuğuma baksın hem istediğimi yapsın diye bir durum olmuyor kaldı ki benim çocuğum yapmak zorunda çok biliyorlardı oğullarını güzel yetiştirselerdi, birde kendi gidemezse bu sefer babaannem gelsin diye ağlıyor eşimde annesini giderken bize gönderiyor o da gelince emir akşama kadar bırakmıyor

babasını bağırmaya gelince ben o kalın kafalı adamı defalarca uyardım güzel bir dille ama o öyle alışmış ki dediğinin olmasına yapılmasına benim gibi birini kaldıramıyor çünkü benimde doğrularım var çünkü sadece o bilmiyor, işine gelmiyor resmen çocuğumu kullanarak üstümde güç gösterisi yapıyor ki bu konuda odun kocam bile babasının davranışının yanlış olduğunu kabul ediyor


dediğin gibi boşanmış gibi yaşamayı uzun süredir yapıyorumj mesela ütüsünü yapmıyorum artık ona kahvaltı hazırlamıyorum akşam zaten geç geliyor yemek yemiyor ama umrunda değil ki temizlik konusuna gelince inan evde sinekle uçuşsa umursamaz boş ver diyen o zaten, mecburen çocuklar için yapıyorum yoksa gerçekten depresyonda gibiyim zorla uyanıyorum zorla ortalığı toparlıyorum falan

eşim bir şey alınca hep teşekkür ederim, sevdiğim küçük bir çikolata bile olsa sevdiğim şeyide unutmuyorsun sağol derim her zaman Allah razı olsun alıyorsun derim

kırmızıyla belirttiğim yeri uyguluycam canım eşimin istediğide o, çok zor olacak benim için çünkü çok ama çok kırkın kızgınım ruhum paramparça o kadar öfkeliyim ki ona
hepsını okudum sabret bu aralar cok streslısın :KK43:la havle cek bıraz tahammulsuzsun tahammulun kalmamıs anladıgım kadarıyla aıle huzurun ıcın tasın bence
sağol canım çok çekiyorum her zaman
Nego Nego güzel eflalim gurursuz aptal haksız kötü çirkin olan da sen değilsin. Asla kendini suçlama. Bu onun ayıbı onun gurursuzluğu ve çirkinliği... Seninle alakası yok kimle evlense ona da aynısını yapcak onun gördüğü o. Seninle alakalı değil sen bunu istemiyorsun ya. Ama bu ortama izin. Verme oda değiştir hemen. Kendim ve bebeklerin için.

Ve evet kv Senem diyr tutturmuşgu bizim bebeğe..
canım çok sağol oda değiştiriyorum peşimden geliyor, yapmaya yeltenince en son bak yapma sakın bu sefer giderim yemin ederim giderim dedim o gün bu gündür şiddet konusunda kendini frenliyor
cok cok haklısın terbıyesız adam Nego Nego bı soz var yıgıt at kendıne kamcı vurdurmaz dıye oda degıstır ızın verme yoksa devamı gelır alllah korusun herkesın derdı var kımse kusursuz degıl zaten bu dunya nıye var ımtıhan ıcın malesef tek ılac sabır sabır sabır yanlıs anlama kendımede dıyorum

canım değiştiriyorum o öfkeliyken neye dönüşüyor bilmiyorsunuz, bir kere hamileyken ablamın yanında bağırdı bana tartıştık ablamın ödü koptu eli ayağı boşaldı x e ne oluyor öyle nasıl bakıyor çok korktum sana bir şey yapacak diye dedi ki ablam olmasa yapardı
 
Çok sağolun hepinizden Allah razı olsun ailemden daha çok desteksiniz bana iyi ki tanımışım sizi, hemen randevu alıyorum psikiyatriden maalesef psikolag yok, bunu kendim içim yapıyorum alınca yazıcam randevuyu, öfke kontrolü için bu şart çünkü artık kendimi kontrol edemiyorum çok yıprandım

Eşim sabah ki tribimden sonra mesaj attı dün bir piknik alanına yürüyüşe gitmiştik hazır ol akşam yine gidelim yazmış bende istemiyorum yazmıştım, bu bir emirdir hazırlan çok eğleneceğiz çok yazmış, bende sen oğlunla eğlenirsin ben varken surat asıp trafikte küfür edersin yüzüme bile bakmazsın yazdım, dün aynen böyle yaptı yüzüme bakmadı zorla konuştu sanki ben dedim gidelim diye oğlumla güldü eğlendi bana surat astı, eski mevzuları yine açtım biliyorum açma diyorsunuz ama çözüme ulaşmayan sorunların birikmesi sonuç bu haldeyiz biz

Bİrde düğünden sonra ablanlarla plan yapalım gezelim piknik yerlerini dedi, o da çabalıyor farkındayım ama yanyana gelince ne oluyor da yüzüme bakmıyor konuşmuyor anlamıyorum anlamıyorum

Şimdi mesaj atıcam tamam gidelim diyicem sizin dediğiniz gibi susucam bakalım ne olacak
 
canım değiştiriyorum o öfkeliyken neye dönüşüyor bilmiyorsunuz, bir kere hamileyken ablamın yanında bağırdı bana tartıştık ablamın ödü koptu eli ayağı boşaldı x e ne oluyor öyle nasıl bakıyor çok korktum sana bir şey yapacak diye dedi ki ablam olmasa yapardı
of of bızımkıde oyle sınırlenınce ne dedıgını bılmez cok sukur sıddet olmadı olmaz esıne allah akıl fıkır versın bulmusta buuyor ne guzel karısı 2 guzel cocugu var
Çok sağolun hepinizden Allah razı olsun ailemden daha çok desteksiniz bana iyi ki tanımışım sizi, hemen randevu alıyorum psikiyatriden maalesef psikolag yok, bunu kendim içim yapıyorum alınca yazıcam randevuyu, öfke kontrolü için bu şart çünkü artık kendimi kontrol edemiyorum çok yıprandım

Eşim sabah ki tribimden sonra mesaj attı dün bir piknik alanına yürüyüşe gitmiştik hazır ol akşam yine gidelim yazmış bende istemiyorum yazmıştım, bu bir emirdir hazırlan çok eğleneceğiz çok yazmış, bende sen oğlunla eğlenirsin ben varken surat asıp trafikte küfür edersin yüzüme bile bakmazsın yazdım, dün aynen böyle yaptı yüzüme bakmadı zorla konuştu sanki ben dedim gidelim diye oğlumla güldü eğlendi bana surat astı, eski mevzuları yine açtım biliyorum açma diyorsunuz ama çözüme ulaşmayan sorunların birikmesi sonuç bu haldeyiz biz

Bİrde düğünden sonra ablanlarla plan yapalım gezelim piknik yerlerini dedi, o da çabalıyor farkındayım ama yanyana gelince ne oluyor da yüzüme bakmıyor konuşmuyor anlamıyorum anlamıyorum

Şimdi mesaj atıcam tamam gidelim diyicem sizin dediğiniz gibi susucam bakalım ne olacak
gıt ve hıc bısey olmamıs gıbı davran zor bılıyorum allah yardımcın olsun
 
of of bızımkıde oyle sınırlenınce ne dedıgını bılmez cok sukur sıddet olmadı olmaz esıne allah akıl fıkır versın bulmusta buuyor ne guzel karısı 2 guzel cocugu var

gıt ve hıc bısey olmamıs gıbı davran zor bılıyorum allah yardımcın olsun
amin canım sağol, bakalım inşallah sakin olurum:)
Nego Nego insallah çok güzel olur herşey yurekten diyorum bunu hep güzel ve huzurlu olur inş yuvaniz Allah yavrularinin yüzüne baksın:KK51:

amin canım sağol
 
kızlar tavsiye edilen psikiyatriste randevu ayın 10 na var epey var yani, ne yapsam ki bir tane daha var ona hiç randevu yok, ilki ilaçsız tedaviye öncelik veriyormuş bekliyim mi onu, öylesine bir doktorada gidemem zaten zor zar gidicem
 
O
kızlar tavsiye edilen psikiyatriste randevu ayın 10 na var epey var yani, ne yapsam ki bir tane daha var ona hiç randevu yok, ilki ilaçsız tedaviye öncelik veriyormuş bekliyim mi onu, öylesine bir doktorada gidemem zaten zor zar gidicem
Onuna kadar bekle canım antidepresanla uydurmalarındansa çözüm bulan biri daha iyi
 
Nego Nego dr derdine derman olsun ins.cok yiprandin....
Eşini de anlamak zormus cidden hem yapıyor ediyir sonra yiktigini yapmaya calisiyor.dedigin gibi yüzüne karsi yine ayni var bi anormallik.okutmani yine tavsiye ederim.
hadi ins yürüyüş guzel gecer.ilk adimi atmis olursun
 
kızlar tavsiye edilen psikiyatriste randevu ayın 10 na var epey var yani, ne yapsam ki bir tane daha var ona hiç randevu yok, ilki ilaçsız tedaviye öncelik veriyormuş bekliyim mi onu, öylesine bir doktorada gidemem zaten zor zar gidicem
canım çok sık giremiyorum ama epey problemlerin oldu herhalde Allah kolaylık versin. Sen önceden çalışmıyor muydun şimdi bıraktın mı ya da ben mi yanlış hatırlıyorum?
 
X