2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Cnm eşim mama vermeme izin vermiyor bende duymuştum bun mama türünü doktor söylemişti reflüsü olan bebeklere özel diye kıvamlı olduğu için herhalde sadece anne sütü veriyorum şu bi kaç günde altını doğru düzgün ıslatmıyor ama kakasını yapıyor ben anlamadım nasıl oluyor bu çok sıkıntılı bir dönemden geçiyorum :KK43:
tatlım benim bebeğimde de var, kusma problemi, dönem dönem de balgamlı kusuyor,,, ben 4 tane doktor değiştirdim,, yani doktorlara bir türlü içim ısınamadı,,ama hiçbiri bebeğimde bir problem olduğunu söylemedi,,, senin de için rahat edicekse başka bir doktora görün tabikide,,,
ben her emzirme sonrası gazını alıyorum sonra da %80 bir kusma oluyor, bazen balgamlı bazen balgamsız,,, bebeklerin miğde kapakçıkları tam gelişemediği için oluyor bu,, yani bir nevi şamandıraları yok,,, fazlayı çıkartıyorlar,,,, çok oldu mu, az ve sık emdirmeye çalışıyorum ama benim oğlum biraz obur,, hede olamıyor,,
hırıltı benim bebeğimde de var,,, ama ben 2-3 günde bir tonimer veya otribaby yapıyprum,, bu aralar hergün yapıyorum çünkü eşim grip,, ve çok faydasını görüyorum,,, bu arada burun tıkanıklığı da kusma yapabiliyormuş,,,
altını emzirmeden hemen sonra değiştirmiiyorum,, bazen emzirirken kaka yapıyor onlarda belinden taşıyor o zaman değiştiriyorum ve kesinlikle kusuyor,,

Kizlar kafam cok karisik bana akil verin nolur..normalde onumuzdeki ay ucretli iznim bitiyor ama ben ucretsiz izin alip uzatmak istiyordum..bankada calisiyorum..ucretsiz izin alinca izin donusu nerde bosluk varsa oraya ve o pozisyona veriyorlar ayrildigin yerde devam edemiyosun..ise geri don bizce diyo herkes ucretsiz alma hem maddi sikinti cekcen hem nereye gidecegin belli degil diyolar.. ama 3 aylik bebegimi anneme bile olsa birakip ise gitme dusuncesi bile yuregimi sizlatiyor..en azindan 8-9 ay kendim bakmak istiyorum..ama donuste olmadik biyerede verebilirler..kararsizlikta sikisip kaldim..duygularim mantigimi susturuyor..sizce ne yapmaliyim..

tatlım benim bebeğimde de var, kusma problemi, dönem dönem de balgamlı kusuyor,,, ben 4 tane doktor değiştirdim,, yani doktorlara bir türlü içim ısınamadı,,ama hiçbiri bebeğimde bir problem olduğunu söylemedi,,, senin de için rahat edicekse başka bir doktora görün tabikide,,,
ben her emzirme sonrası gazını alıyorum sonra da %80 bir kusma oluyor, bazen balgamlı bazen balgamsız,,, bebeklerin miğde kapakçıkları tam gelişemediği için oluyor bu,, yani bir nevi şamandıraları yok,,, fazlayı çıkartıyorlar,,,, çok oldu mu, az ve sık emdirmeye çalışıyorum ama benim oğlum biraz obur,, hede olamıyor,,
hırıltı benim bebeğimde de var,,, ama ben 2-3 günde bir tonimer veya otribaby yapıyprum,, bu aralar hergün yapıyorum çünkü eşim grip,, ve çok faydasını görüyorum,,, bu arada burun tıkanıklığı da kusma yapabiliyormuş,,,
altını emzirmeden hemen sonra değiştirmiiyorum,, bazen emzirirken kaka yapıyor onlarda belinden taşıyor o zaman değiştiriyorum ve kesinlikle kusuyor,,

Canım şikayetlerimiz seninkiyle aynı sürekli kusma balgam geniz akıntısı bide hapşırıkta var doktor grip başlangıcı demişti enfeksiyon da var dedi ama ilaç vermedi hala çekiyorum inşallah başka bir doktora gösterecem :KK43:

Bebis uyudu ama ben uyuyamıyorum neyapsam acaba uyumak için

Kizlar kafam cok karisik bana akil verin nolur..normalde onumuzdeki ay ucretli iznim bitiyor ama ben ucretsiz izin alip uzatmak istiyordum..bankada calisiyorum..ucretsiz izin alinca izin donusu nerde bosluk varsa oraya ve o pozisyona veriyorlar ayrildigin yerde devam edemiyosun..ise geri don bizce diyo herkes ucretsiz alma hem maddi sikinti cekcen hem nereye gidecegin belli degil diyolar.. ama 3 aylik bebegimi anneme bile olsa birakip ise gitme dusuncesi bile yuregimi sizlatiyor..en azindan 8-9 ay kendim bakmak istiyorum..ama donuste olmadik biyerede verebilirler..kararsizlikta sikisip kaldim..duygularim mantigimi susturuyor..sizce ne yapmaliyim..
Bu sorunun yaniti sqdece sende tatlim
Ev ici durumunuZu maddi olanaklarini bilen sensin cunku
Ben 33 yasindayim ilk bebegime hamileyken yogun calisma hayatimda kaybettimm onuu dusuk yaptim o kdr psikojim bozuldukii kaldiki bir doktor maasi kdr maasim vardi esim 5 ayda calissa bnm bir maasim ediyordu dusun
O dk ben cok sevdigim isimi biraktim ve tam 2 yil oldu,bizim durumuz cok sukur belki cok super degil ama evimiz kendimizin orta halliyiz esim suan bana harclik cok konik bi para birakir,eskiden calistigim zaman vakkodan cantalar alirken simdi sosyete pazarlarindan alisveris yaptim ,hep nerde outlet magza ne indirime girmis hep oyle aliyorum yeni sezon bir magazaya iki yildir merak edip girmedim bile,minik yawrumun tum giysileri hep indirimden aldim,halbuki ise geri donsem Eski isyerim sn de geri alir ve yine o rht hayatima kavusurum
Ama aslaaaaaaaa hicbir milyona onun bi gulusune degismem ,bunu seni ise gitme diye anlatmiyorum asla yanlis anlama,bn daha 5 yasindayken annm beni ilkokula yazdirmis ve o yasimda annmde sabhin 5 bucugunda ise giderdi bana dogru durust beslenme hazirlamamistir,o kdr kotu katil gibi ogretmenim vardi neden oatates kizartmasi getirmedimde ekmwk peynir getirdim diye benii saatlerce dovup morarttiktan sonra omuzlarimdan silkeleyip sakin evdekilere demiyceksin diyip tehdit ederdi ve bende dustum derdim iyi yani sadist bir insan degilim suan yada kekeme falan olmadim bugun bunu anneme anlattigimda bana kizar niye bize denedin diye niye diyim ki o kdr yalniz hissediyordunki kendimi toplantima bile gelmiyolardi ve daha ben o yasimda kendime soz verdimm birgun ben anne olursam hicbizamn bebegimi yakniz birakmiycam calismicam diye,o yuzden cnm kisi sadece kendini bilir,bn cocuklugumda bunlari yasamasaydim maddi olarak sikintida olsaydik bende elbette birakirdim isime donerdim ama suan onun sana ck ihtiyaci var bir yandanda sube degisikligi cok zorbir karae daha dun evime gelen bankaci arkadasimla bu konuyu konustuk ve onada bu hiksyemi anlattim ikinizinde hakkinda hayirlisi olsun

Kızlar cvplarınız için çok sağolun yazamadım
Evvela gazdan şikayet eden kardeşlerimiz var ben nurse Harveys kullanıyordum faydasını pek göremedim bende netten araştırdım tavsiyelere göre sab simpleks aldım eczacıda çok tavsiye etti en iyisi bu dedi aldım 6 saatte 1 15 damla çay kaşığına damlatarak veriyorum düzenli kullanınca çok faydasını gördüm ve beneğimizi sıcak tutmamızda çok önemli çok şükür gaz sancılarımız çok azaldı.. Her bebek farklı farklı ilaçlara olumlu yanıt verebiliyor deneyerek keşfetmek gerek ..

Ve bebeğin bezinden bahsedilmiş bende uyumadan önce değiştiriyorum bazen 4 te bazen 6 da açabiliyorum biz bu konuda düzensiziz sizin yönteminizi deneyecem..

Ve çok önemli olan konu uyku düzeni .. sizler bebeğinizi saat kaçta akşam uyutuyorsunuz gündüzde uyku saatleri belli mi benim bazen 9 da bazen 11 de bazen 12 de uyuyor elimden geldiğince aynı saate denk getirmeye çalışıyorum ama annemlerdeyim ev kalabalık malesef o düzen sağlanamıyor..

Ve bende araba almayı düşünüyorum ve kriterlerimde kolay kullanıma sahip kullanışlı ve hafif olması yatırılır pozisyonda olanlardan arıyorum travel sistem iyi değil mi öyle çok pahalı bişey almayı düşünüyorum 350 tl ye kadar ancak tavsiyelerinizi bekliyorum sevgiler..
Uyku saatlerimiz her gün değişiyor, pek tecrübeli değilim ama bence aynı saatte yatıp kalkamayacak kadar küçükler, önemli olan emme aralıklarının düzene girmesi diye düşünüyorum. Birkaç gündür takip ettiğim kadarıyla sabah uyanma saati 6 7 arasında onun dışında düzenimiz yok.

Ben 33 yasindayim ilk bebegime hamileyken yogun calisma hayatimda kaybettimm onuu dusuk yaptim o kdr psikojim bozuldukii kaldiki bir doktor maasi kdr maasim vardi esim 5 ayda calissa bnm bir maasim ediyordu dusun
O dk ben cok sevdigim isimi biraktim ve tam 2 yil oldu,bizim durumuz cok sukur belki cok super degil ama evimiz kendimizin orta halliyiz esim suan bana harclik cok konik bi para birakir,eskiden calistigim zaman vakkodan cantalar alirken simdi sosyete pazarlarindan alisveris yaptim ,hep nerde outlet magza ne indirime girmis hep oyle aliyorum yeni sezon bir magazaya iki yildir merak edip girmedim bile,minik yawrumun tum giysileri hep indirimden aldim,halbuki ise geri donsem Eski isyerim sn de geri alir ve yine o rht hayatima kavusurum
Ama aslaaaaaaaa hicbir milyona onun bi gulusune degismem ,bunu seni ise gitme diye anlatmiyorum asla yanlis anlama,bn daha 5 yasindayken annm beni ilkokula yazdirmis ve o yasimda annmde sabhin 5 bucugunda ise giderdi bana dogru durust beslenme hazirlamamistir,o kdr kotu katil gibi ogretmenim vardi neden oatates kizartmasi getirmedimde ekmwk peynir getirdim diye benii saatlerce dovup morarttiktan sonra omuzlarimdan silkeleyip sakin evdekilere demiyceksin diyip tehdit ederdi ve bende dustum derdim iyi yani sadist bir insan degilim suan yada kekeme falan olmadim bugun bunu anneme anlattigimda bana kizar niye bize denedin diye niye diyim ki o kdr yalniz hissediyordunki kendimi toplantima bile gelmiyolardi ve daha ben o yasimda kendime soz verdimm birgun ben anne olursam hicbizamn bebegimi yakniz birakmiycam calismicam diye,o yuzden cnm kisi sadece kendini bilir,bn cocuklugumda bunlari yasamasaydim maddi olarak sikintida olsaydik bende elbette birakirdim isime donerdim ama suan onun sana ck ihtiyaci var bir yandanda sube degisikligi cok zorbir karae daha dun evime gelen bankaci arkadasimla bu konuyu konustuk ve onada bu hiksyemi anlattim ikinizinde hakkinda hayirlisi olsun
Ah canım bir öğretmen olarak ağzım açık okudum vicdansız öğretmeninle ilgili yazdıklarını, Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın...

Ah canım bir öğretmen olarak ağzım açık okudum vicdansız öğretmeninle ilgili yazdıklarını, Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın...
Ahhh ahhh yasadiklarimin sadece kucucuk bi parcasiydi o ogretmenle daha yuzlerce hikayem var ahirette iki elim yakasinda olacak ve bnm gibi eminim yuzlerce kisi daha vardir

ah canım ya kadın olmak zor zaten anne olmak über zormuş. sevgili minione minione nın yazdıklarını da içim sızlayarak okudum bakıcı ellerinde büyüyen ve erken okula giden bi çocuk olarak. aynı durumu bende düşünüyorum şuan ailemden çok uzak biyerde mecburi hizmetim var bir yanım git bitir diyo ama bebeğimi bırakma fikri beni deli ediyo. sizin mesai saatleri de uzuyo dimi akşamları bildiğim kadarıyla. heyet raporu alsan durum değişirmi en azından 5 ayı tamamlamış olursun. ama annene bırakma şansında varmış. dışardan bişey demek çok zor gercekten.

B bir_melek konuyu açmış bende sormak istiyorum çalışan anneler ne kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorsunuz. benim bebeğime kendi annem bakamaz zaten hevesli de değil 3 gün gördü gitti 2 ayı tamamladık daha tekrar görmeye bile gelmedi. kayınvalide burda olsak bakar ama şehir değişikliği yapmak zorundayız ve uzak biyer olursa gelemem dedi. eşim ikna ederiz dedi ama ben kv deme hak veriyorum. hafta sonu evimde olmam gerek ev ev üstüne olmaz diyo ki bence haklı. sonuç olarak bakıcı bulmak zorundayım ama 1 yaşına bile getirsem tanımadığım birine çocuğumu nasıl emanet ederim.

Kızlar bebeğim gece uyandığında alt açarken çok bağırıp tepiniyor. önce emzirip sonra açsam sakin oluyor ama bu sefer de uykusu kaçıyor. nasıl yapıyorsunuz siz?
Benimki de acken cok bagiriyor. Emzirdikten sonra degistirsem reflusu oldugu icin ictigi sutun yarisini kusuyor. Ben mecburen biraz emzirip altini degistiriyorym. Sonra emzirmeye devam

Canim ya cok uzuldum, ne kadar manyak bi insanms

Ben de oyun halısı alıcam. 1,5 aylık şuan yavrum. 2 ay olsun öyle alıyım diyorum. Tiny love tavsiye edilmişti sayfada. Onu düşünüyorum ben de...

Canim bende tiny love aldim bikac gun oldu geleli cok begebdim, kaliteli duruyor, canli renkte. Bebisimde sevdi

X