2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Yaa ama böyle sanki heyacan yapıyormuşum gibi oluyor. Görünce bu ne beee demeyinde
Stajın bitti, sunumunu da yaptın ohh çok şükür. Sizlerin işleri bitip rahatlayınca bende kendimi iyi hissediyorum. Şimdi tüm odağımız bebeklerimiz

Oooh oldu. Bu bir kaç en önemli günlerden. Giremeyecekmiş hatun Zaten pazartesi doğumun var ayol. Sen yine gir söylense de eşin. Ne hallerdesin bilelim.
Evet hediye iyi fikir, yakın zamanda halledebilir misin, şimdi doğum vs zor olur. Ama ihmal etmezsin nasılsa.
Ayrıcada bir kaç günün kladı ne yapabiliyorsan yap. @Mrssuperfine nın dediği çok doğru. Yapınca gereksiz olur ama başkasında görünce ne güzel heves etmişler hazırlıklara bak derler

Doğumum inşallah çok güzel olur, doğum sonrası da. İnşallah hepimiz çok güzel ve mutlu günler yaşarız.
Bakalım, ne yaşayacağız etrafımızdaki insanlar neler yapacak, sağlık sorunlarımız yada başka aksiliklerimiz olacak mı.
Düşünmüyorum artık her şeyin çok güzel olduğu hayaller kuruyorum, inşallah öylede olur. Psikolojide önemli sonuçta

Ahhh unutmam tabii. O kadar istiyorum ki izinde olmanızı. Ben evdeyken bile mahvoluyorum, yürüyemiyorum uyuyamıyorum. Birde sabah kalkıp işe gitmek akşama kadar çalışmak fikri beni öldürüyor.
Diyorum bana bu kadar zor geliyor kim bilir onlar için ne kadar zordur.
Birde 32. haftada çıkmadın izne, sırf bebeğinle daha fazla vakit geçirebilmek için. Dahada sonlarına geldin hamileliğin, dahada zorlandın.
Bana göre bebeği olan kadın 2 yıl evinde olsa bebeğine baksa çoook güzel olurdu. Rahat olurdu
Benimde yazmaya bazen enerjim olmuyor. Genelde toparlanıp gece yazıyorum, gün içinde okusam da.
Hiç yazmadan takip etmeyi de seviyorum Ama bazen çok fena dahil olasım geliyor

Nego
@mrv0640
@Mrssuperfine
@bugdaytanesi82 (yani ben)
Bebeklerimizi kucagimiza almamiza 4 gun kaldi

Ama ben kıskanırım ki
Sizin pazartesiyse benimde perşembe

Çok üzüldüm canım çoook.
Hele şu dönemde böyle şeylerin nasıl etkisi olabileceğini tahmin edebiliyorken
Yazacak bir sürü şey var ama; lütfen sen daha fazla üzülme, Allah merhamet versin annenin yüreğine.
Her ne düşünce ile bunu yapıyorsa kırmasın seni inşallah. Ama bende ne yalan söyleyeyim, öyle yapsa annem ben iyiyim diye gönderir, doğuma da çağırmazdım. Sonrada vaktimiz olmadı vs gibi şeyler bahane ederdim.
Helede şu dönem nasıl üzülmüşsündür kırılmışsındır

Bugün eşimle çarşıya gittik, resmen kendimi zorla çıkarttım hava aldırmak için

L leble nin dediği medikallerde satılan rulo pamuk aldık ( bebişin altını temizlemek için) Klorla ağartılmamıştır, %100 pamuk yazıyor. 1 kiloluk 8,5 lira.
Bayağı uzun bir müddet almamıza gerek kalmaz gibi. Rulosu öyle kaba değil. İnce ince istediğin kadar kes kullan. Çok beğendim ben

Nihayette araba yoluna arabaları tutturmak için kuvvetli mıknatıs bulduk.

Bu arada sadece arabalarına para verdik. Ben istedim eniştem ölçü aldı yaptı ve tabi ki para almadı.
Zaten paralı bir şey olsa şu aşamada yaptıramazdık

bence bir büyüğe ihtiyaç yok evde bebek olunca,,,
eskiden insanlar tek başına yapamıyormuş, çğnkğ evler sobalıymış, bebeğin yıkanıcak bezi varmış ve evin içerisinde yardım eden eş profili pek yokmuş,,, ee tabi böyle olunca lohusalar tek başına kalamıyormuş,,,,
ama şimdi çoğu ev kaloriferli, hoş sobalı da olsa onu da sana eşin yakar sabahdan dolduru sen akşama kadar takviye dersin, akşamda eşin değiştirir, hazır bez zaten,,, anladığım kadarı ile de eşin ilgili yardımcı biri,,,
bir bebeğe bakıcaksın birde kendine,,, gelene gidene de ikram yapıcam diye uğraşma sakın,,, lohusa kadının elinden bir şey yenilmez zaten,,, ( lohusa kadının ellediğinden değil de doğum yapmış kadın yorgundur anca kendinedir yararı , ondan yaptığı yenilmez),,, bir çay yaparsın oldu bitti,,,, zaten gelenide hafta sonu kabul et yada eşin ne zaman evdeyse,,, ama bir çaylada olmaz diyorsan alırsın yarım kilo kuru pasta, oldu bitti,,,
annede kalmak istemiyorsa kalmak zorunda olmadığını söyle tatlım,,yani gitmesi içinde kalması içinde bir açık kapı bırak,,, zaten böyle her hareketi ile seni kırıcak sa üzülüceksen sana bir yararı yok ki tatlım,, çünkü bebekler tamami ile içgüdüleri ile hareket ediyor senin huzursuzluğunu mutsuzluğunu hissedicek bebeğin,, evlerden uzak sütüne etki eder,,,,,
benim annem gelicek ama 3-5 gün kalabilecek, ve annemin torunu sevmesi dışında başka bir şeye karışmasını istemiyorum ben kendim yapmak istiyorum herşeyini ki böylelikle alışabileyim,,,

gerçi annemin hakkını yemeyeyim annemle beraber KV ile KP için buzluğa yemek hazırlarız,, KV ile KP gelicek bir hafta bende onlara yemek yapıp hizmet etmek zorunda kalacağım ama işleri en minumuma indirmek için önden çalışma yapacağım,,,, yani gördüğün gibi herkesin bir derdi var ama önemli olan sakin olmak ve en minumum şekilde az üzülmek,, strese girmemek,,,, ve önden önlem alabilmek,,,,

İyi yıllar herkese :)

Bugün son günüm bebiş kendiliğinden gelmiyor :) doktorum yarın için yatış verdi, suni sancı ya da sezeryan dedi ama suyun sınırda sezeryan a da direk alabilirim dedi. Normal çok istemiştim ama önemli olan bebeğim tabi :)

Kısaca yarın doğurcam galiba :)

Doğuranları tebrik ederim doğuracakklara Allah yardım etsin:)

Bundan sonrasını takip et bence canım, su olsa o kadarla kalmazdı sanırım, yine de tecrübeli arkadaşlar yorumlasın.

Sana da iyi yıllar canım, hayırlısıyla sağ salim bebeğine kavuş yarın inşallah.

Bundan sonrasını takip et bence canım, su olsa o kadarla kalmazdı sanırım, yine de tecrübeli arkadaşlar yorumlasın.

saol canım tkip ediyorum o ağrı tekrarlamadı daha ama bebeğin de susuz kalmasıdan korkuyorum çok akmadı sonuçta bacaklarımdan aşağı şarıl şarıl ama bilmediğim için korkuyorum

Ben 1.5 saatte bir wc ye gitmezsem nazarlara gelirim alimallah

Kıyamam sana canım ya.salla yeni yıla nasıl girdiğini. Gerçekten insanın ailesinin böyle olması çok üzüyor kendini. Benim annemde yardıma diye gelip hiç gezemediği için uzulenlerden. Ama seninki bi tık önde. Eşim polis bende kadın doğumu bıraktım diye sürekli benden utanıyor. Cnm eşim duymasın. Halbuki çok mutluyuz biz. Ama millete hava atamıyor ya çok büyük dert.
Elindeki nimetlere bak sen en iyisi. Sağlıklı bebişin ve anlayışlı bi kocan var. Annen iyi olup bunlar kötü olsaydı bence bu daha dayanılmaz olurdu. Tabiki insan ağlayıp üzülüyor ama gerçekten elindekilere sahip olmak isteyen çoookk insan var cnm.. kendini de bebeği de üzme. Ve bana kalırsa annene de gel deme. Canı isterse gelsin. Beklentini sıfırla ona karşı. Kadının tavrı gayet açık daha ne umulurki.

Canım dr um

Canim inan tek değilsin. Benim annem de öyle.. Ama ben nedenini biliyorum. Annem evin tek cocuguymus. Dayım Teyzem yok yani. O yüzden anneannem ve dedem hep bebek gibi davranmislar. Ve hala olgun değildir olmasi gereken yasa göre.

Sonra 17 yaşında evlenmis. Beni de 18 inde kucağına almış. O yüzden beni hep kiz kardeşi gibi gördü. Hep bi kendisiyle kıyaslama modunda. Anlatamayacagim tuhaf bir durum velhasıl.

Bak şu an hamileligimin son ayindayim benim için hiçbirşey yapmış değil. Ben evdeki temizlikten bahsediyordum. Artık çok cabuk yoruldugumdan falan. Bana diyor ki yavaş yavaş yap sende bi günde yapmak zorunda değilsin.. ki ben asla hiç bir şekilde yardım istemem. Ama insanın zoruna gitmiyor değil..

ustelik esim orda calisiyor. Her gun gidip geliyor. Arabamiz var bombos gidip geliyor. Atlayip gelebilir. Ertesi gun sabah tekrar gidebilir. Ama yok..

Kv Allah razı olsun kadın kaç kere söyledi gelim yardım ediim. Bebegin esyalarini yıkayıp utuleyim en azindan falan diye..

Ve aslaa anlayamiyorum. Ben daha dogmamış bebeğim için çırpınirken, onun için en iyisini isterken, nasıl bi anneliktir nasil bu iç güdü bastırılabilir inan anlamıyorum!

Amaaaan ben alıştım artık.. kimseyi istemedim her isimi hallettim çok şükür. Sadece temizlikci çağırıp büyük bi temizlik yaptircam. Doğumdan sonra pek yapamam. Bi süre beni idare etsin diye.. sen de takma.. kendi kendine yetmeye çalış.. boşver kimseden fayda yok..

Canim kiminin suyu öyle gelirmiş saril saril.akmazmis
Sen acile git suyuna baksinlar rahat otur evde

40 doldu mu cnm. Allah yardımcın olsun. Sizleri gördükçe hetecan basıyor beni

Canim benim Esim de polis :)

Hiç bi fikrim yok ya.. suyun mu geldi acep.
Ağrı eşiğini boşver yaptabiliyorsan eğer epiduralle mis gibi dogurursun. Ben bunu başarabilirim de kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…