2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canim inan tek değilsin. Benim annem de öyle.. Ama ben nedenini biliyorum. Annem evin tek cocuguymus. Dayım Teyzem yok yani. O yüzden anneannem ve dedem hep bebek gibi davranmislar. Ve hala olgun değildir olmasi gereken yasa göre.

Sonra 17 yaşında evlenmis. Beni de 18 inde kucağına almış. O yüzden beni hep kiz kardeşi gibi gördü. Hep bi kendisiyle kıyaslama modunda. Anlatamayacagim tuhaf bir durum velhasıl.

Bak şu an hamileligimin son ayindayim benim için hiçbirşey yapmış değil. Ben evdeki temizlikten bahsediyordum. Artık çok cabuk yoruldugumdan falan. Bana diyor ki yavaş yavaş yap sende bi günde yapmak zorunda değilsin.. ki ben asla hiç bir şekilde yardım istemem. Ama insanın zoruna gitmiyor değil..

ustelik esim orda calisiyor. Her gun gidip geliyor. Arabamiz var bombos gidip geliyor. Atlayip gelebilir. Ertesi gun sabah tekrar gidebilir. Ama yok..

Kv Allah razı olsun kadın kaç kere söyledi gelim yardım ediim. Bebegin esyalarini yıkayıp utuleyim en azindan falan diye..

Ve aslaa anlayamiyorum. Ben daha dogmamış bebeğim için çırpınirken, onun için en iyisini isterken, nasıl bi anneliktir nasil bu iç güdü bastırılabilir inan anlamıyorum!

Amaaaan ben alıştım artık.. kimseyi istemedim her isimi hallettim çok şükür. Sadece temizlikci çağırıp büyük bi temizlik yaptircam. Doğumdan sonra pek yapamam. Bi süre beni idare etsin diye.. sen de takma.. kendi kendine yetmeye çalış.. boşver kimseden fayda yok..
Ya ztn yapmaları değil düşünüp söylemelerini istiyor insan. Kac yaşında kadın annemle kv dem cam sildircek halim yok onlara. Ama bari düşünseler

Yeni yila ağlayarak girdim. İcinizi karartmak istemiyorum ama artuk dayanamıyorum. Annenin bana bu kadar merhametsiz olmasını anlayamıyorum. Daha öncede yazmıştım gebeliğim su azlığı sebebiyle riskli. Dr acil sezeryan dedi annemi getirttim. Ama bi anda su normale dönünce Dr bekleyelim normal dogurabilirsin dedi. Tabi annem erken geldiğini söyleyip duruyor. Bu arada gexmelere gitti. Bugünde kızkardesim geldi eşiyle birlikte . annem tek çeşit yemek yaptı anne ayıp olur yanina birşeyler yap dedim bu yeter dedi. Bende zaten yolda zor yürüyorum. Aksam eşim geldi ayıp olur yanina birşeyler yapın dedi. Annem surat aştı bu halimle kalkıp yemek yaptım sen dur otur bile demedi. Kizkardesim beş haftalık hamile onu el üstünde tutuyor. Eğilme ben alırım sen otur ben yaparım. Birde bunu benim yanımda yapıyor. Koca göbeğin ve riskli halimle bana acimiyor. Giderlerken de kardeşim babamida götürmek istedi. Bende anne sende gitmek istiyorsan gidebilirsin yarin tatil eşim evde dedim. Sanki annemi hapisten cikarmisim gibi gulerek gitti. Hic demediki senin durumun boyle ben gidemem. Simdi ben napayim .eminim her gün dua ediyordur erken dogursam diye. Eşime karşı öyle mahcup hissediyorum ki. KV geldi 20 gün baktı. Bende annem gelsin ben onun yaninda daha rshatim dedim olan bu. O gider gitmez sinirlerin boşaldı ağladım.

arkadasim.dogum esiginde oldunu biliyorum Allah . kolaylik versin benim annemde.sizofren hastasi ve bende 18 saat uzak bi sehirde kucukkende beni cok pis doverdi saclarim dokulurdu ben uveymiyim derdim simdi 20 yasindayim bende hamileyim destek alacak neyim var takilma biz guclu olmaliyiz ben hep . iki yabanci gibiydim bu b yuzden suan olacak kizimla cok iyi olmak istiyorum tum hasretimi ondan almayi sen kendine dikkat et bebegine ona sahip cik sanki bi tek . o varmis gibi unutmaki nice yetimler tek basina kalkio herseyin altindan bizde basaricaz insallah hic birsey kolay degil ama zorada dayanacaz artik esin sana destekse daha ne istion benim sevgi dolu ile evlendim adam benle sohpet bile etmiyor oda hakli kaynana kayinpeder oturuyoruz yorgun gelio ailesi yanina istio yata gelincede dusuyo yorgunlukdan bende isi bi ay once birakdim yemekler temizlik hep ben ediyorum kaynanam bazen eder ama oda dun memlekete gitti ben kocamla biraz vakit gecirmek istiyorum benimde kanim cok dusuk intihabik var hemen dusuyorum tekmeler hep asada kiz kardesim hafta bi kac gun bende kaliyor onun bile utusu yemeni ederim bi bulasik yikama yardim istesem gelin sensin dio kavga ettim dun onla insanlar anlayissiz olabilir biz yuvamizi sicak tutma calisalim mutlu olma calisalim bosverelim arkadasim bak benim babam evli baska kadin iki cocuk bile var ben ne yapayim takilma aglama biliyorum ihtiyac duyuyorsun ben dogdum dogali boyleyim ama yapacak birsey yok onlar icinde en azindan saglar dielim bu acini azaltmaz biliyorum ama 3 gunluk dubya arkadasim biz dogacak yavrularimiza bakalim

Ben iyiki onunla evlenmişim diyorum her gün :nazar::KK36:
En önemlisi de bu zaten canim
Benim annemde karakter olarak zor beğenen biri. Bir elbise alirken bile yanindakini verem eder.
Ablam hemşire öğretmenle evlendi. Eşi daha fazla evde diye kendine gore saglikci birini bulamadin der
Benim esim polis ben atama bekliyorum evde, annem geceleri çoğunlukla yalnizsin söyle sabah ise gidip aksam eve gelen biriyle evlenmedin der.
Yani memnun etmek çok zor. Hele ki annelerimizin.
Bizi mükemmel otesi şeylere layik görüyorlar sanirim :KK66:

En önemlisi de bu zaten canim
Benim annemde karakter olarak zor beğenen biri. Bir elbise alirken bile yanindakini verem eder.
Ablam hemşire öğretmenle evlendi. Eşi daha fazla evde diye kendine gore saglikci birini bulamadin der
Benim esim polis ben atama bekliyorum evde, annem geceleri çoğunlukla yalnizsin söyle sabah ise gidip aksam eve gelen biriyle evlenmedin der.
Yani memnun etmek çok zor. Hele ki annelerimizin.
Bizi mükemmel otesi şeylere layik görüyorlar sanirim :KK66:
Ben böyle bir anne olmak istemiyorum :KK35:

Kızlar ya hastane çantasına bunu koysam olur mu kalın battaniye yerine? Eve dönüş için?

Eklentiler

• 20141226_141144.jpg
    20141226_141144.jpg
    37,7 KB · Görüntüleme: 94
Bebişe büyük gelir mi acaba diye düşündüm, malum doğduklarında minicik oluyorlar, battaniye ile sarıp sarmalamak daha kolay bence.
Yok çok ufak resimde büyük durduguna bakma. Bende araba koltuğunun kemeri rahat bağlanır diye düşündüm ama tecrubesizim bu konuda. O yüzden fikir almak istedim..

guzel anneler merhaba..uzun zamandır giremıyorum kızım 18 gunluk yogun bakım macerasını atlatıp eve geldı smdı yanımda cok sukur.bi süre adapte sorunu yasadık.cunku hastande biberonla beslendgi icin memeyı alamadı cok sıkıntlı zor uykusuz geceler gecırdık.Bİ yandan emzir bi yandan süt sag.gogsum beze oldu ama daha iyıyız smdı annem yanımda cunku ben bazen ayakta uyuyorum:)

Eve geçmişseniz tamam artık herşey normale döner inşallah geçmiş olsun

dr dan geldim çok şükür,ilk defa aylardan sonra kar yağıyor diye eşimle gittik dr a,saat 10 dadı randevum,sabah 8 30 da pastaneden meyve suyu yıyuecek bişiler alıp gittik yolda yedimki nst de aç olmıyım diye,birde çikolta aldım yanıma onuda biraz yedim,nst sonucunu dr yıne beğenmedi kalp atışı normal ama bebek çok hareketsiz çıktı,sonra kalan çıkolatayı yedim tekrar girdim sonuç düzelmiş çok şükür,aç aç geliosun çocuk zafiyet geçirmiş kıpırdımıyor diye takıldı bize:KK48:
önce ultrasona girdik,bebeğim 36+0 da 2800 iken buguün 37+3 de 3200 çıktı,dr umuz - 200 + 200 ultrason hat:KK54: payı vardır deri,boyunu sölemedi ama fl yi çarğınca sanırım 48 iken 50 cm olmuş boyu,bu bebek dedi son haftayı beklerse maximum 4000 kg minumum 3300 doğar dedi,şimdi sırada çatı muayenesi var dedi,tam bakacağı sırada dedimki kaşıntım yok çamaşıra gelmıyor ama dün aynayla baktığımda sanki dedim mantar parçaları gördüm,ttmm onada bakarız dedi,ilk önce kısa bir konuşma yaptı,normak doğumun çk gzl birşey olduğunu,keşke her kadın normal doğum yapabilse dedi,sen dedi çok cabbar güçlü bir kadınsın,o potansiyeli sende görüyorum dedi,sakın kendi kasma rahat ol sadece dedi 2 sn Surcek,kucucuk acidi o kdr hmn zaten mantar oldugum ortaya cikti,sonuc ne dogurursun ne doguramazsin dedi bu demk oluyomuski rahim normalda asagi dogru bakarmis bnmki yukari bakiyormus be begin kafasi birz zorlananilir kesi atmk zorunda kalirim dedi belkide dedi cok kolay olabilir beraber yasayip gorcez dedi suandan itibaren normal dogum anini bekleyen bir gebesin dedi,sarrr diye suyun gelirse,adet kani gibi kanamn gelirse bebegin harwketleri azalirsa hmn geliosun dedi onun disinda sancin cok siklasmadigi surece gelme dedi,haftaya cars yine kontrolum var,haberler bizden boyle,epey bi icime su serpildi bu sogukta medipole gitmeme gerek kalmadi artik tinimini_hnm tinimini_hnm cnmm

Seninkide benim yaramaz gibi desene bizi korkutuyorlar neyse aCık daha sabretsinler bakalım bi kaç gün daha

slm kızlar belimin soluna giren bir ağrıyla uyandım 3 dakika felan sürdü sonra iç çamaşırımı baya ıslatıcak kadar sarı renk bişey geldi doğuruyo muyum
acı eşiğim hiçde yüksek değilmiş ölüyorum sandım
canım bende dün akşam doğum yapan arkdaşımla konuştum su öle az gelmez çok gelir ben hastaneye gidene kadar iki kere üstümü değiştim oraya vardımda yine ıslaktım dedi yanlış yönlendirmek istemem ama bi acile falan git istersen

Telden alıntı yapamadim. Hepinize çok tesekkur ederim. Bugün daha iyiyim çok şükür. Ve karar verdim annem kendi gelinceye kadar aramayacagim. Yarin kontrol var inşallah herşey yolundadır su azaltmamıştır. Gerçi totem yaptım 5000 . sayfada doguracakmisim gibi geliyor :)

Slm ocak annelerı hadı artık dogurun ocak annesı olabılırsınz :) ben bıraz erkencıym aralık annesı oldum ama olsun hayrlı zamanda dogdu oglusum prensım bı uykulu bı uykusuz bı gazlı bı gazsız ama her halıyle pamuk gıbı o mınnak burun bıgun hepınızın evınde olacak sızı sevıyrm ne var ne yok dun baya kalabalık bı gecmıs olsun grubu atlattık zor bu ısler ama oglum yormadı uyudu saolsun

Iyi ki hatırlattın canım ben kanamamızın fazla olacağını unutmuştum, gerçi iğneyi bıraktım artık doğum yakın olduğu için :)

ay maşallah eflalim inan pet Şişe OLDUĞUNU anlamazdım söylemezsen çok güzel duruyor:) sen kendine kalıptan sabahlık da dikmiştin sanırım yetenekli olmak ne güzel şey :KK43:( maşallah sana, çok da güzeller hiç sönük deyip bebeğinin çocuğunun kısmetine laf etme hem çok güzel hem annesinin el emeği daha ne:))

Leblecim bu biberon tutacağını bulman enfes olmuş ben çöl aramıştım bulamamıştım hemen alacağım:) çok Sağol..

Canım hiçbirine takılma inş her şey gönlünce olur akıl illaki orada kalacak ama çocuğunun huyu illaki değişir değişecek.. Korkutmak gibi Olmasın sadece bebeğinize zarar vermeye kalkarsa diğerinin de bebek OLDUĞUNU unutmayın hani sizi anlamasını beklemeyin inş her şey kolay olur, en güEl hediye kardeşi veriyorsunuz ona inş..

Hayırlısı olsun canım sağlıkla doğsun da her şey gelip geçiyor.. Çok dikkat et hele karlıyken hep dikkat et benim de en büyük korkum kardı buralar sa hep fırtına afet olur dışarı çıkmak yasaklanır vs ama çok şükür dondurucu soğuk va var ama afet yok gibi.. Çok dikkat et kendine eşine tutunarak yürü..

buğday tanesi ben de varım sağlıkla kucağımıza alalım inş:)

minione çim canım... Ayyyy allahımmm canım inan parayla satılanlardan daha güzel benim yeğenimin Odasında bunun uçakları var pahalıya aldılar ve Sıfır Işık veriyor sadece görüntü ama ben buna bayıldım bayıldım marifetli babaya anneye bak sen ayy kuzum gelsin de oynasın inş:))

Canım ılık duş soğuk kompres diyorlar bir de memelerini tarağın arkasıyla ittirmek de beze çözermiş diyorlar çok geçmiş olsun evinize dönmüşsünü ya artık her şey hallolur inş.. Öp kokla Bebeğini :)

Canım nst öncesi Yemeğini ye sütünü tatlınınye öyle gir hep burda tok gelin diye uyarıyorlar hep.. Hadi gözün aydın sağlıkla alacaksın Bebeğini ini kucağına istediğin gibi..

Çok güzeller annesi afiyetle yersiniz inş:)

Ay bu erkekler çok hödük:)) o sana ve çocuğuna bir şey almış ml acaba:)) dur bir eşime de sorayım:)) hehehe son zamanlar sıkıntı pluuyor eşine sarıl bebeğinin hayalini kur canım hepsi geçecek:)

Olmaz olur mu adet ağrısı bel ağrısı vajina ağrısı.. Her Ağrı çeşidi bulunuyor çok şükür, son zamanlar vücut kendini doğuma hazırlıyorlar diyorlar:)

Beklerler canım öyle tek ağrıyla değil de tüm ağrıların zirvesi ile gelecekler bebekler her yerden bit dalga:))

Canım karnını doyur ve soluna devrilip gevşe Bebeğini okşa. Aç stresli yorgunken daha çok ris gibi kesiliyorlar ama normal hepsi inş Ağrı olmadığınsürecr...

Aman allahımm çok çok çok güzel olmuş yaaa, maşalalh:) güzel Günler'de kullanın :) odanıza da ayrıca bayıldım hadi bebişimİz sağlıkla glesin :)

Canım onların yaptığı spor diyeti yapsak biz de aynı öyle oluruz bence.. Askeri spor gibi yapıyorlar sporlarını ve Sıfır yağ alıyorlar:KK43:

Canım o zaman da görmüştüm inan çok tatlılar güzeller el emekleri hep.. Kedi evinize tayin yerine yerleşince daha da güzellerini yaparsın ama çocuk Odayı bile Görmüyor ilk sene bizim hevesimiz hep, her şeyin de aldıklarım vs çok güzel için hiiç buruk kalmasın iki kuzen sağlıkşa büyüsünler ihş :))

Uzanmak gerektiğini hiç duymamıştım Sağol bu bilgi için canım gerçi benim suyum doğum zamanından önce gelmed gibi geliyor ama belli olmaz hiç :)

Gözün aydın canım:)
Kolan yeni temiz hastane lükstü de Şişli Okmeydanı'ndakine girmiştim ben.. Ama bu Anadolu grup olan anadolu hastanesi ise orası da Yolların tecrübesi... Bilemedim şimdi ben doktorumla hareket ederdim tam doğum anı yeniden kendimi anlatma sürecine girmek istemezdim herhalde, hastaneyi gözümüz görecek mi onu bile düşünemiyorum:)

Âmin canım inş sen de ve bebişin de iyi ki var sağlıkla gelsin yeni yol boncuklarımız :))

Aman erkekler öyle diyor sonra başka yapılanları görünce dibi Düşüyor ya da başka hatuna bardak almak için çarşı pazar geziyor yok öyle yapma:) içinde kalmasın yap canım gösteriş de sanki tvleri mi çağırqcaksın kendinize yapacaksın tat tuz olsun diye :)) güle gule kullan şimdiden :)

Bayıldımmmmm!!! Çok güzeller sağlıkla kullanın inş:)
Çok Sağol cnm evet bundan sonra çok dikkat etmek gerekir eşim tek başıma dışarı çıkmami yasakladı zaten sizin oralar daha kötü cnm senin ekstra dikkat etmen gerek :) :KK66:

teşekkür ederiz teyzesi,sanki seninde pek bir kalır tarafın var yani tmm tasarım ruhum var inkar etmıyorum eti puftan çubuklu hastane süsü yapmam entresan bir fikirdi ama şaşal şişeden lamba yapmak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi,çok ama çok beğendim,aslında loş ortam çok daha hzl bebek odası için bence...
dr un batikonu verme sebebini inanın yorumlarınızı okuduktan sonra jeton düşüp anladım,iyiki varsınız kızlar :KK15:
sağol canım aslında bende değişik tasarımlar varda hep söylerler çevremden nerden geldi aklına diye, nerden gelecek insanın kocası almak istediği şeye hep ne gerek var lazım mı derse karısı da şişeden lamba yapar böyle:KK70: benimki zorunluluktan yani:KK48: loş ışık evet bebekken iyi işte okul zamanı mecburen değişiriz

sende iyi ki varsın canım marifetli espirili anne:KK60:
Buarada hazır yazma fırsatı bulmuşken herkesin yeni yılını kutluyorum. 2015 hepimize sağlık, mutluluk, huzur şans, basarı getirsin.Yeni yılda sevdiklerimiz hep bizimle olsun. Geçen yıla hiç iyi girememiştik,anneciğimin kanser oldugunu ögrenmiştik yeni yıla göz yasları içinde girmiştim. çok kötüydü.:KK61:dr en fazla 1 yıl yasar dedi .ama çok sükür allah bize bagısladı annem tedaviye cevap verdi ve suan çok iyi insallah torunu da şans getirecek ona.doğumda allah izin verirse bol bol dua edicem inşallah şifa için. 2014 te sadece annem değil kayınvalidemde felç gecirdi o da iyiye gidiyor cok sükür. babam 3 kez anjıo oldu. esşim böbrek tası ameliyatı oldu bu yıl için de yine ..inşallah tüm olumsuzluklar bu yılda kalır. Çok stresli bi hamilelik gecirdim aslında. allah daha büyük acılar vermesin. düşmanıma bile yaşatmasın. :KK43:
ama 2015 ten cok umutluyum ben:KK68:
allah nerde şifa bekleyen caresiz biri varsa yardım etsin dilerim...

Hepinize hayırlı mutlu yıllar canlarım:anneadayı:
Canım Rabbim hepsine şifa versin inşaallah bu yıl çok güzel olur
allah hepinizi kurtarsın bu yolda..kurtulanlarada hayırlısyla buyutmeyi nasıp etsin.aklım burda ama yazamyorum duzenimi bi oturtıyım kızımla tekrar sahaya doncem ins.:)bırbırımızden kopmamak dılegyle hoscakalın.
canım sen bebeğinle ilgilen arada böyle iyiyim demen bile yeter iyi olunda :KK66:
Larkincim avizemizin aksam yanmis hali
Kapali olup ledlerin acik halinide atiyorum

Eki Görüntüle 1357738 Eki Görüntüle 1357739 Eki Görüntüle 1357741

Ahhh ahhh gordummu kacari yok gecn migrosda isim basiyorlardi yine dayanamadim oglusumun adiyla aldikk yemeye kiyamiyorumEki Görüntüle 1357760
ben bu oda da bebek olmak istiyorum:nazar::nazar::nazar:
Iyi ki hatırlattın canım ben kanamamızın fazla olacağını unutmuştum, gerçi iğneyi bıraktım artık doğum yakın olduğu için :)

ay maşallah eflalim inan pet Şişe OLDUĞUNU anlamazdım söylemezsen çok güzel duruyor:) sen kendine kalıptan sabahlık da dikmiştin sanırım yetenekli olmak ne güzel şey :KK43:( maşallah sana, çok da güzeller hiç sönük deyip bebeğinin çocuğunun kısmetine laf etme hem çok güzel hem annesinin el emeği daha ne:))

Leblecim bu biberon tutacağını bulman enfes olmuş ben çöl aramıştım bulamamıştım hemen alacağım:) çok Sağol..

Canım hiçbirine takılma inş her şey gönlünce olur akıl illaki orada kalacak ama çocuğunun huyu illaki değişir değişecek.. Korkutmak gibi Olmasın sadece bebeğinize zarar vermeye kalkarsa diğerinin de bebek OLDUĞUNU unutmayın hani sizi anlamasını beklemeyin inş her şey kolay olur, en güEl hediye kardeşi veriyorsunuz ona inş..

Hayırlısı olsun canım sağlıkla doğsun da her şey gelip geçiyor.. Çok dikkat et hele karlıyken hep dikkat et benim de en büyük korkum kardı buralar sa hep fırtına afet olur dışarı çıkmak yasaklanır vs ama çok şükür dondurucu soğuk va var ama afet yok gibi.. Çok dikkat et kendine eşine tutunarak yürü..

buğday tanesi ben de varım sağlıkla kucağımıza alalım inş:)

minione çim canım... Ayyyy allahımmm canım inan parayla satılanlardan daha güzel benim yeğenimin Odasında bunun uçakları var pahalıya aldılar ve Sıfır Işık veriyor sadece görüntü ama ben buna bayıldım bayıldım marifetli babaya anneye bak sen ayy kuzum gelsin de oynasın inş:))

Canım ılık duş soğuk kompres diyorlar bir de memelerini tarağın arkasıyla ittirmek de beze çözermiş diyorlar çok geçmiş olsun evinize dönmüşsünü ya artık her şey hallolur inş.. Öp kokla Bebeğini :)

Canım nst öncesi Yemeğini ye sütünü tatlınınye öyle gir hep burda tok gelin diye uyarıyorlar hep.. Hadi gözün aydın sağlıkla alacaksın Bebeğini ini kucağına istediğin gibi..

Çok güzeller annesi afiyetle yersiniz inş:)

Ay bu erkekler çok hödük:)) o sana ve çocuğuna bir şey almış ml acaba:)) dur bir eşime de sorayım:)) hehehe son zamanlar sıkıntı pluuyor eşine sarıl bebeğinin hayalini kur canım hepsi geçecek:)

Olmaz olur mu adet ağrısı bel ağrısı vajina ağrısı.. Her Ağrı çeşidi bulunuyor çok şükür, son zamanlar vücut kendini doğuma hazırlıyorlar diyorlar:)

Beklerler canım öyle tek ağrıyla değil de tüm ağrıların zirvesi ile gelecekler bebekler her yerden bit dalga:))

Canım karnını doyur ve soluna devrilip gevşe Bebeğini okşa. Aç stresli yorgunken daha çok ris gibi kesiliyorlar ama normal hepsi inş Ağrı olmadığınsürecr...

Aman allahımm çok çok çok güzel olmuş yaaa, maşalalh:) güzel Günler'de kullanın :) odanıza da ayrıca bayıldım hadi bebişimİz sağlıkla glesin :)

Canım onların yaptığı spor diyeti yapsak biz de aynı öyle oluruz bence.. Askeri spor gibi yapıyorlar sporlarını ve Sıfır yağ alıyorlar:KK43:

Canım o zaman da görmüştüm inan çok tatlılar güzeller el emekleri hep.. Kedi evinize tayin yerine yerleşince daha da güzellerini yaparsın ama çocuk Odayı bile Görmüyor ilk sene bizim hevesimiz hep, her şeyin de aldıklarım vs çok güzel için hiiç buruk kalmasın iki kuzen sağlıkşa büyüsünler ihş :))

Uzanmak gerektiğini hiç duymamıştım Sağol bu bilgi için canım gerçi benim suyum doğum zamanından önce gelmed gibi geliyor ama belli olmaz hiç :)

Gözün aydın canım:)
Kolan yeni temiz hastane lükstü de Şişli Okmeydanı'ndakine girmiştim ben.. Ama bu Anadolu grup olan anadolu hastanesi ise orası da Yolların tecrübesi... Bilemedim şimdi ben doktorumla hareket ederdim tam doğum anı yeniden kendimi anlatma sürecine girmek istemezdim herhalde, hastaneyi gözümüz görecek mi onu bile düşünemiyorum:)

Âmin canım inş sen de ve bebişin de iyi ki var sağlıkla gelsin yeni yol boncuklarımız :))

Aman erkekler öyle diyor sonra başka yapılanları görünce dibi Düşüyor ya da başka hatuna bardak almak için çarşı pazar geziyor yok öyle yapma:) içinde kalmasın yap canım gösteriş de sanki tvleri mi çağırqcaksın kendinize yapacaksın tat tuz olsun diye :)) güle gule kullan şimdiden :)

Bayıldımmmmm!!! Çok güzeller sağlıkla kullanın inş:)
yok canım sabahlığı dikemedim uğraşsam olurdu heralde gözüm kesmedi:KK48: haklısın çok güzel benim el emeğim:KK48:

korkum o zaten canım kesin zarar verirde ne yapıcam bilmem lohusa psikolojisi asabi olacağım kesin :KK43:
Kızlar napıyonuz bayadır gıremedim kimler dogum yaptı kimler kaldı allahım hayırlı Doğumlar nasip etsin biz sarılık olduk 2300 kilomuz hemde erken doğanlarda cok gözüküyormuş fototerapi gördük 1 gün çıktık ama bugun kontrolde değerimiz biraz artmış yarın kontrol Altın'da tıtucam cuma tekrar baktıracam yavrum kan alınırken mahvaldum cok canı yaniyo dua edın sarılığımız düşsün
canım inşaallah iyi olur bebeğin
@Mrv5534 hic ses yok dogum mu yaptin acabao_O
yok yapsa yazardı
Nego Nego
@mrv0640
@Mrssuperfine
tinimini_hnm tinimini_hnm (yani ben)
Bebeklerimizi kucagimiza almamiza 4 gun kaldi :KK71:
son 4:KK73::KK73:
Uykusuz gecelere şimdiden hazırlıyor kızım beni ki sonra acemilik yaşamayalım. 1 saat kadar önce yattım ama önce rahat nefes alamadığım için bir süre yatakta oturdum, sonra ayak tabanımdaki ağrı yüzünden kalkıp ayaklarıma masraf yaptım e bi de tabi bunlara ilave 2 kez tuvalete kalkmak da cabası... Sora kafamızdaki acaba nasıl olacak soruları. Kızımda karın duvarında anomali gözlemlenmişti bu nedenle doğduğunda ameliyat olma ihtimali var. Doktorlar doğunca karar verilir dedi. Aylardır endişesi vardı ama gün yaklaştıkça henüz anne karnındaki güvenli ortamdan ayrılan bir bebeğin ne kadar ufak da olsa operasyonu narkoz alma düşüncesi, sonra uyanırken acı duyması o kadar içimi acıttı ki düşünürken, kendimi ağlarken buldum. Bu halimize de şükrediyoruz elbette, Allah dermansız dert vermesin. Sizlerden de dualarınızı bekliyoruz. Iyi geceler, hayırlı sağlıklı yıllar....
inşaallah bebeğin doğunca çok iyi olur operasyona gerek kalmaz canım anlıyorum seni bizimkininde tek böbreği yok korkumuz çok bizimde
Yeni yila ağlayarak girdim. İcinizi karartmak istemiyorum ama artuk dayanamıyorum. Annenin bana bu kadar merhametsiz olmasını anlayamıyorum. Daha öncede yazmıştım gebeliğim su azlığı sebebiyle riskli. Dr acil sezeryan dedi annemi getirttim. Ama bi anda su normale dönünce Dr bekleyelim normal dogurabilirsin dedi. Tabi annem erken geldiğini söyleyip duruyor. Bu arada gexmelere gitti. Bugünde kızkardesim geldi eşiyle birlikte . annem tek çeşit yemek yaptı anne ayıp olur yanina birşeyler yap dedim bu yeter dedi. Bende zaten yolda zor yürüyorum. Aksam eşim geldi ayıp olur yanina birşeyler yapın dedi. Annem surat aştı bu halimle kalkıp yemek yaptım sen dur otur bile demedi. Kizkardesim beş haftalık hamile onu el üstünde tutuyor. Eğilme ben alırım sen otur ben yaparım. Birde bunu benim yanımda yapıyor. Koca göbeğin ve riskli halimle bana acimiyor. Giderlerken de kardeşim babamida götürmek istedi. Bende anne sende gitmek istiyorsan gidebilirsin yarin tatil eşim evde dedim. Sanki annemi hapisten cikarmisim gibi gulerek gitti. Hic demediki senin durumun boyle ben gidemem. Simdi ben napayim .eminim her gün dua ediyordur erken dogursam diye. Eşime karşı öyle mahcup hissediyorum ki. KV geldi 20 gün baktı. Bende annem gelsin ben onun yaninda daha rshatim dedim olan bu. O gider gitmez sinirlerin boşaldı ağladım.

Valla sevmeyecek bi durum olmadı ki eşim saygıda kusur etmez. Ben onun ailesine bu kadar kıymet vermiyorum. Esim sürekli guleryuz gösterir annecim babacim der ama yok ne oldu niye boyle davranıyor bilemefim. Annenim gelmesini çık istedim günler öncesinden uçak biletlerini aldım. Babamida getir dedim ki akli onda kalmasın daha uzun yanımda olsun diye. Ama biraksam gidip kardedimde kalacak. Biliyorum doğurduğum gibi gitmeyi planlıyor.
canım benim kıyamam sana öyle iyi anlıyorum ki seni yazmıştım annemde öyle, sana tavsiyem kv den çok kötü değilse ki 20 gün sana baktığına göre annenden iyi bence doğumda onu çağır anneni çağırma sakın, kendi isteyene kadar sakın çağırma, ben annemi doğumda istemiyorum ama elaleme ayıp olmasın diye birde benim kv yeni doğanı giydiremez incitirim diye korkar birde kp hastanede kalmasına izin vermez, gündüze annem gece de eşim kalacak inşaallah, senin evde bir çocuğun olduğu için çok iyi anlıyorum bu konuda hadi doğumda eşim kalsa çocuğuma kim bakacak diyorsun endişen eminim o yönde haklısında, yine diyorum kv ni çağır eşinle dönüşümlü hastane de kalsınlar biri yanındayakn diğeri çocuğuna baksın, lohusa kadının yanında eşi de olsa mutlaka bir bayanın desteğine ihtiyacı oluyor özellikle ilk 10 gün şart bence, Allah yardımcın olsun annene merhamet versin

Aynı gün kesiliyor ÇOĞU zaman, ama doktorlar 27drn sonra 37drn sonra kesicem diye diye kandırıyorlar bizi:) senin doktorun dürüst davranmış en azından :)

Oh gözün aydın dinlenmene bak bebek gelmeden ne kadar dinlensen kârdır:))

Bence o kadar bekledi Ocak'ı görür Merve:)) Rabbim hayırlısını nasip etsin inş:)

Borçsuz olması çok zor bu senenin, Bebişlerin suçu yok ama o da olsun bu da olsun derken bütçemiz epey zorlandı :) inş dileğin kabul olur canım:) âmin ..

Yaba daba duuuu.. Her şey tamam ama hastane çantasına hala bir Şeyler koyuyorum artık yiyeceklere başladım sanki kışlık buzdolabına bir Şeyler lkouar gibi..

Canım Kardeşini de düşünsene aman hamile der bir iki çeşit yemek yapar annen sende zorlanacağı için kaçmış ama çok da evlat ayırmamış.. Böyle şeyleri duyunca Aklım almıyor ama boşver yüzün kendi ailenden kocandan çocuğundan Gülsün bundan sonra önemli olan bu... Benim annem iki dizinden ameliyat oldu ayağa kalkamıyordu ama kapıdaki güvenliğe apartmandaki hamileye yemek hazırlayıp göndertiyordu bize.. Sizin hikayelerinizi duyunca inanamıyorum karnın burnunda benim annem olsa tencere tencere yapar anne yapma yorma abartma derim ah ah nasıl kıyıyorlar kendi canlarına heleki iki cana anlamıyorum hiç.. Allah sabır versin ve Muhtaç etmesin inş torun sevgisi ile değişir... Insanı şu zamanda ağlatıyorlar :KK43:(
canım maşaallah annene, bende böyle okuyunca üzülüyorum niye böyle bizim annemiz babamız bilmem, anneme illa söylüyceksin ya söyledikten sonra kıymeti yok ki, ben kv den utanıyorum o benim işimi yaparken annem ortada yok akldı ki annemin hastalığı falan yok ciddi anlamda kadının içi ihtiyar istiyor ki akşama kadar oturuyum iş yapmıyım ben o yüzden temizliğe bu kadar takıntılıyım, ablamlar gelir yazın demez ki kızlarım şu yemeği özledi yapıyım ağızlarıyla isteyecekler illa, hep bizden iş bekler eski kafalılar neymiş kız otururken anne iş yapmazmış e benim kv de anne ama kızının evini temizler çocukla yapamaz diye, inan yazın hamile halimle ablamları çağırdım bize birde çocukları var benimkiyle dört çocuk ben o halde paraladım kendimi eşim sağolsun rahat etsinler diye akşamları bizim yanımızda durmadı bile, 3 gün zor durdular yoruluyorum diye, neyse....
Canım ne diyelimki anne işteee hay Allahım yaa niye böyle davranmış anlaması zor.Benimde canım bir hayli sıkkın ama euan tek istegim duam saglıklı bir dogum yapmak ve kızımın saklıklı olması.2014 ten çıkarttıgım sonuç ise"insanlar asla degişmezmiş"saglık olsun hiç kimse üzülmesin
aynen insanlar değişmez!
CaniM anneyle kizi arasinda oyle bi duygu bagi vardir ki sen icten ice aslinda annenin sana neden boyle davrandigini az cok bilirsin.
Sana annen sana neden boyle soguk davraniyor diye sormak yanlis olur cunku sen annenin sana neden boyle soguk oldugunu icgudusel biliyorsundur.
sana sadece sunu soyleyebilirim. Annende olsa sen annenin davranislarindan sorumlu degilsin onun icin esine mahcup olmana gerek yok.
Zaten saygida kusur etmiyoruz diyorsun, yani annenin bu hatali davranislarinin sebebi siz degilsiniz bu durum bunun bi kaniti.kendini suclama.
insanin anneside olsa herzaman mukemmel bi anneye hepimiz sahip olamiyoruz.
annelik duygusu annelik yetisi azsa azdir.
Bi ara anneme bi konudan dolayi cok kizmistim ama cok.
Onda kizim heryonden bana bagimli bana muhtac gibi bi duygu oldugunu sezdim sonra. Ve o gunden sonra her isimi kendim halletmeye karar verdim onun hic yardimini istemedim. Bu durumu bi sure devam ettirdim ve annemin kafasinda "kizim ben olmadanda her isini kendi halledebiliyor" duygusunu yarattim.
Inanirmisin bu olaydan sonra annemin bana karsi davranislari degisti daha bi anne gibi davranmaya basladi.
ve ben sunu cok iyi biliyorum ki anneme karsi aslinda hep güclü görünmeliyim. Annem ona muhtac olmadigimi bu hayatin ustesinden onun yardimi olmadanda gelebilecegimi bilmeli.
Ve gercektende oyle biliyormusun. Zorda olsa aslinda hayatin ustesinden tek basimizada gelebiliyoruz...
annene asla karsi gelme saygisizlik etme. o kendi icinde kendiyle hesaplasir ve bunun vicdani boyutunu kendine sorgulatir. Sen ona kotu davranmadigin surece annen kendiyle ic hesaplasmasi yasar ve hatanin kendinden kaunaklandigini bilir. Bunun sonucu hareketlerini duzeltirse ne ala, duzeltmezse kendi bilir. Sen en azindan annene herseye ragmen iyi davrandigin icin ALlah in rizasinida kazanmis olursun. Buda cok buyuk bi basaridir bence
canım yazdıkların çok doğru biz ablamlarla sebebini biliyoruz annem soğuk sevgisini belli etmez hepimize öyle ona kalsa sorun yok ama neyse...
Kizlar oyle kotu grip oldum ki anlatamam gozumu açamıyorum parol ictim bitane, dayanamadim..bide kizlar bana gulmusler catiyi uygun bulursa dr demiştim. . Komik bisemiydo anlamadim.dr bakar catin normal doguma uygunsa beklersin degilmi uygun degil sede sezeryan falan olursun hani..ne bilim hepimiz hamileyiz anlaşılır diye uzun cumleler kurmadim ama neyse.hepinize guzel musmutlu yillar..saglikla huzurla bebeklerimiz le mutlu bir yıl geciririz umarim
canım ne gülmesi aşkolsun inşaallah çatın müsaittirde normal doğum olur diye gülme işareti koydum ben yani öyle olmasını dilediğim için bunla neden dalga geçilsin ki?
Yaa ama böyle sanki heyacan yapıyormuşum gibi oluyor. Görünce bu ne beee demeyinde:KK70:
Stajın bitti, sunumunu da yaptın ohh çok şükür. Sizlerin işleri bitip rahatlayınca bende kendimi iyi hissediyorum. Şimdi tüm odağımız bebeklerimiz:KK36:

Oooh oldu. Bu bir kaç en önemli günlerden. Giremeyecekmiş hatun:KK4: Zaten pazartesi doğumun var ayol. Sen yine gir söylense de eşin. Ne hallerdesin bilelim.
Evet hediye iyi fikir, yakın zamanda halledebilir misin, şimdi doğum vs zor olur. Ama ihmal etmezsin nasılsa.
Ayrıcada bir kaç günün kladı ne yapabiliyorsan yap. @Mrssuperfine nın dediği çok doğru. Yapınca gereksiz olur ama başkasında görünce ne güzel heves etmişler hazırlıklara bak derler:KK11:

Doğumum inşallah çok güzel olur, doğum sonrası da. İnşallah hepimiz çok güzel ve mutlu günler yaşarız.
Bakalım, ne yaşayacağız etrafımızdaki insanlar neler yapacak, sağlık sorunlarımız yada başka aksiliklerimiz olacak mı.
Düşünmüyorum artık her şeyin çok güzel olduğu hayaller kuruyorum, inşallah öylede olur. Psikolojide önemli sonuçta:KK68:

Ahhh unutmam tabii. O kadar istiyorum ki izinde olmanızı. Ben evdeyken bile mahvoluyorum, yürüyemiyorum uyuyamıyorum. Birde sabah kalkıp işe gitmek akşama kadar çalışmak fikri beni öldürüyor.
Diyorum bana bu kadar zor geliyor kim bilir onlar için ne kadar zordur.
Birde 32. haftada çıkmadın izne, sırf bebeğinle daha fazla vakit geçirebilmek için. Dahada sonlarına geldin hamileliğin, dahada zorlandın.
Bana göre bebeği olan kadın 2 yıl evinde olsa bebeğine baksa çoook güzel olurdu. Rahat olurdu:KK12:
Benimde yazmaya bazen enerjim olmuyor. Genelde toparlanıp gece yazıyorum, gün içinde okusam da.
Hiç yazmadan takip etmeyi de seviyorum:KK53: Ama bazen çok fena dahil olasım geliyor:KK70:

Ama ben kıskanırım ki :KK12:
Sizin pazartesiyse benimde perşembe:KK70:

:KK61::KK61::KK61:
Çok üzüldüm canım çoook.
Hele şu dönemde böyle şeylerin nasıl etkisi olabileceğini tahmin edebiliyorken :KK61:
Yazacak bir sürü şey var ama; lütfen sen daha fazla üzülme, Allah merhamet versin annenin yüreğine.
Her ne düşünce ile bunu yapıyorsa kırmasın seni inşallah. Ama bende ne yalan söyleyeyim, öyle yapsa annem ben iyiyim diye gönderir, doğuma da çağırmazdım. Sonrada vaktimiz olmadı vs gibi şeyler bahane ederdim.
Helede şu dönem nasıl üzülmüşsündür kırılmışsındır :KK61:
canım telden de olsa haber vermeye çalışıcam, eşim evde olunca zor giriyorum oğlum bir yandan o bir yandan hala benden iş bekliyor adam:mad::mad::mad:

yok yok benimki demez hatta yapanlara bile laf söyler israf gösteriş diye herkes bir çeşit işte:KK53::KK53:

doğum dileğin için amin diyorum canım, ben az çok ne yaşayacğımı biliyorum inşaallah senin görümceler gıcıklık edemezler ağız tadıyla yaşarsın her anını:KK60:
Bugün eşimle çarşıya gittik, resmen kendimi zorla çıkarttım hava aldırmak için:KK19:

@leble nin dediği medikallerde satılan rulo pamuk aldık ( bebişin altını temizlemek için) Klorla ağartılmamıştır, %100 pamuk yazıyor. 1 kiloluk 8,5 lira.
Bayağı uzun bir müddet almamıza gerek kalmaz gibi. Rulosu öyle kaba değil. İnce ince istediğin kadar kes kullan. Çok beğendim ben:KK68:

Nihayette araba yoluna arabaları tutturmak için kuvvetli mıknatıs bulduk.

Bu arada sadece arabalarına para verdik. Ben istedim eniştem ölçü aldı yaptı ve tabi ki para almadı.
Zaten paralı bir şey olsa şu aşamada yaptıramazdık:KK12:
ohh iyi yapmışsın benimki daha çıkarmaz saçımı kestiremedim yok diyor deli:KK12:
İyi yıllar herkese :)

Bugün son günüm bebiş kendiliğinden gelmiyor :) doktorum yarın için yatış verdi, suni sancı ya da sezeryan dedi ama suyun sınırda sezeryan a da direk alabilirim dedi. Normal çok istemiştim ama önemli olan bebeğim tabi :)

Kısaca yarın doğurcam galiba :)

Doğuranları tebrik ederim doğuracakklara Allah yardım etsin:)
canım hakkında hayırlısı olsun
slm kızlar belimin soluna giren bir ağrıyla uyandım 3 dakika felan sürdü sonra iç çamaşırımı baya ıslatıcak kadar sarı renk bişey geldi doğuruyo muyum
acı eşiğim hiçde yüksek değilmiş ölüyorum sandım

saol canım tkip ediyorum o ağrı tekrarlamadı daha ama bebeğin de susuz kalmasıdan korkuyorum çok akmadı sonuçta bacaklarımdan aşağı şarıl şarıl ama bilmediğim için korkuyorum
canım benim kıvamı nasıldı tam su gibi mi böyle sümüksü mü öyleyse nişandır suyun değildir, birde benim akıntım bazen altımı ıslatacak kadar geliyor, şimdi nasılsın merak ettim
Nasıl 4 gün. . Sezeryan mı. .
Mrv0640 sanki normal bekliyordu
yok merve başka merve canım
Kıyamam sana canım ya.salla yeni yıla nasıl girdiğini. Gerçekten insanın ailesinin böyle olması çok üzüyor kendini. Benim annemde yardıma diye gelip hiç gezemediği için uzulenlerden. Ama seninki bi tık önde. Eşim polis bende kadın doğumu bıraktım diye sürekli benden utanıyor. Cnm eşim duymasın. Halbuki çok mutluyuz biz. Ama millete hava atamıyor ya çok büyük dert.
Elindeki nimetlere bak sen en iyisi. Sağlıklı bebişin ve anlayışlı bi kocan var. Annen iyi olup bunlar kötü olsaydı bence bu daha dayanılmaz olurdu. Tabiki insan ağlayıp üzülüyor ama gerçekten elindekilere sahip olmak isteyen çoookk insan var cnm.. kendini de bebeği de üzme. Ve bana kalırsa annene de gel deme. Canı isterse gelsin. Beklentini sıfırla ona karşı. Kadının tavrı gayet açık daha ne umulurki.

Canim inan tek değilsin. Benim annem de öyle.. Ama ben nedenini biliyorum. Annem evin tek cocuguymus. Dayım Teyzem yok yani. O yüzden anneannem ve dedem hep bebek gibi davranmislar. Ve hala olgun değildir olmasi gereken yasa göre.

Sonra 17 yaşında evlenmis. Beni de 18 inde kucağına almış. O yüzden beni hep kiz kardeşi gibi gördü. Hep bi kendisiyle kıyaslama modunda. Anlatamayacagim tuhaf bir durum velhasıl.

Bak şu an hamileligimin son ayindayim benim için hiçbirşey yapmış değil. Ben evdeki temizlikten bahsediyordum. Artık çok cabuk yoruldugumdan falan. Bana diyor ki yavaş yavaş yap sende bi günde yapmak zorunda değilsin.. ki ben asla hiç bir şekilde yardım istemem. Ama insanın zoruna gitmiyor değil..

ustelik esim orda calisiyor. Her gun gidip geliyor. Arabamiz var bombos gidip geliyor. Atlayip gelebilir. Ertesi gun sabah tekrar gidebilir. Ama yok..

Kv Allah razı olsun kadın kaç kere söyledi gelim yardım ediim. Bebegin esyalarini yıkayıp utuleyim en azindan falan diye..

Ve aslaa anlayamiyorum. Ben daha dogmamış bebeğim için çırpınirken, onun için en iyisini isterken, nasıl bi anneliktir nasil bu iç güdü bastırılabilir inan anlamıyorum!

Amaaaan ben alıştım artık.. kimseyi istemedim her isimi hallettim çok şükür. Sadece temizlikci çağırıp büyük bi temizlik yaptircam. Doğumdan sonra pek yapamam. Bi süre beni idare etsin diye.. sen de takma.. kendi kendine yetmeye çalış.. boşver kimseden fayda yok..
ayy kızlar sizlerde aynı durumdasınız tekim sanıyordum ben, inşaallah merhamet versin Rabbim annelerimize, herkesin imtihanı farklı işte bu dünyada

emmes canım annen öyle olduğu içinsen çocuğuna öyle olmayacaksın emin ol biz dört kız kardeşiz iki erkeği saymıyorum:KK53: ablamlarda bende çocuklarımız için çok çabalarız annemizden görmediğimizi evlatlarımıza gösteriyoruz
Ben iyiki onunla evlenmişim diyorum her gün :nazar::KK36:
ben diyemiyorum:rolleyes::rolleyes:
arkadasim.dogum esiginde oldunu biliyorum Allah . kolaylik versin benim annemde.sizofren hastasi ve bende 18 saat uzak bi sehirde kucukkende beni cok pis doverdi saclarim dokulurdu ben uveymiyim derdim simdi 20 yasindayim bende hamileyim destek alacak neyim var takilma biz guclu olmaliyiz ben hep . iki yabanci gibiydim bu b yuzden suan olacak kizimla cok iyi olmak istiyorum tum hasretimi ondan almayi sen kendine dikkat et bebegine ona sahip cik sanki bi tek . o varmis gibi unutmaki nice yetimler tek basina kalkio herseyin altindan bizde basaricaz insallah hic birsey kolay degil ama zorada dayanacaz artik esin sana destekse daha ne istion benim sevgi dolu ile evlendim adam benle sohpet bile etmiyor oda hakli kaynana kayinpeder oturuyoruz yorgun gelio ailesi yanina istio yata gelincede dusuyo yorgunlukdan bende isi bi ay once birakdim yemekler temizlik hep ben ediyorum kaynanam bazen eder ama oda dun memlekete gitti ben kocamla biraz vakit gecirmek istiyorum benimde kanim cok dusuk intihabik var hemen dusuyorum tekmeler hep asada kiz kardesim hafta bi kac gun bende kaliyor onun bile utusu yemeni ederim bi bulasik yikama yardim istesem gelin sensin dio kavga ettim dun onla insanlar anlayissiz olabilir biz yuvamizi sicak tutma calisalim mutlu olma calisalim bosverelim arkadasim bak benim babam evli baska kadin iki cocuk bile var ben ne yapayim takilma aglama biliyorum ihtiyac duyuyorsun ben dogdum dogali boyleyim ama yapacak birsey yok onlar icinde en azindan saglar dielim bu acini azaltmaz biliyorum ama 3 gunluk dubya arkadasim biz dogacak yavrularimiza bakalim
Rabbim sana da kolaylık versin canım sağlıkla olsun doğumun
Ben böyle bir anne olmak istemiyorum :KK35:
olmazsın korkma sakın canım
Kızlar ya hastane çantasına bunu koysam olur mu kalın battaniye yerine? Eve dönüş için?

çok daha iyi olur canım kullan derim bir yeri açıldı derdi olmaz

X