2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
evet canım ondan sanırım

olsun canım kasma kendini kasarsan daha acır ben sonraları kastım öyle acıdı

rabbim acil şifalar versin kucağınıza alın inş bebeğinizi hayırlısıyla bir an önce canm

ayy et kız öle olurmu :-)anne olduk diye salmayalım kendimizi daha çok dikkat edelim hatta:KK57:

canım sevindim haberler iyi :KK37: artık son günler çok bekletmez inş bebişleri bizi:KK37:

artık odanızı görmek istiyorum canım:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

şimdiden afiyet olsun canım :KK73: her çikolata alan bir altın taksın inş:rolleyes:

hayırlısıs olsun canım bebiş geliyor demekki:rolleyes::KK9:

kalaba ev çok zro Allah yardımcın olsun:stop:

canım maşallah bebişine :) hepimizin öyle adet tarhine göre doğum tarihleri hyırlısı ne zamansa o zaman gelsin bebeğin :)
geçmiş olsun bu arada Allah korumuş valla :KK51:
muane gerçekten zordu benmde

mantar parçaları dediğin akıntında mı oluyor canım benim de oluyor da anlamıyorum ne
o zaman bende mantar dr kapalı muane ettiğinden farketmemiştir benimkini söylemedim de zaten
maşalllah bu arada bebeğine :nazar: naz yapmış annesi sana oynamamış

ayy eline sağlık sözde bende yapccam da ne zaman:KK51: doğurcam artık :KK51:

bel ağrısı adet ağrım gibi benimde oluyor

maşallah canım size de

Yaa ama böyle sanki heyacan yapıyormuşum gibi oluyor. Görünce bu ne beee demeyinde:KK70:
Stajın bitti, sunumunu da yaptın ohh çok şükür. Sizlerin işleri bitip rahatlayınca bende kendimi iyi hissediyorum. Şimdi tüm odağımız bebeklerimiz:KK36:

ay canım ciddiymişsin para konusunda şaka mı ya o kadar para pes yani o paraya araba alanlar var inanamıyorum ama normal doğum olacaksa ki sen çok istiyorsun değer be larkinim hakkında hayırlısı olsun çok güzel bir doğumun olur inşaallah

yok yok sıkmıyorum canımı kv deye söyledim endişelerimi o ezdirmez benim paşamı:KK48: kıyamaz babannesi torununa aklı gidiyor, dedim anne işte haftaya hem ben doğum yapıcam eymen gelecek hem ablamın kızı, emir bunalıma girecek napıcaz dedim yok sen sıkma canını ben hallederim dedi , Allah gerçekten razı olsun Rabbim ondan yana yüzümü güldürdü hamdolsun, bugün nasıl paraladı kendini ben yattım o ev temizledi çiçek gibi yaptı evi, görümcemle ona hediye almam lazım yaptıklarının karşılığı olmaz ama olsun

ayyy sabahtan beri telden baktım yazamıyorum ben ondan:KK70: kv gil gidince hemen açtım pc yi:KK70: artık doğuma kadar çok giremeyebilirim merak etmeyin malum tatil oldu eşim evde olur pc den giremem oturuyorum diye kızıyor çünkü:KK48:

bende durumlar; soğuk soğuk terliyorum iki gündür, sancım var yine, akşam oluyor ve başladı, birde ben hamile kalınca kabızlık sıkıntım biter normalde kabız olurum hep tersim ya:KK48: bir iki gündür kabızım yine bu ne demek doğum yakın olunca ishal olur normal gebeler:KK70: ben anormalim ya kabız oldum:KK45: geliyor mu ne benim bebiş, olmaz olmaz daha şekeri almadık kolonya yok, takı yastığı tasarladım bugün onun bitmesi lazım:KK70: sonra hastane beşiğine bende tül istiyorum ama beşik ölçüsünü bilmiyorum:KK70: birde lohusa bardağı falan yapsamıydım bende eşim delirir artık hiç anlamıyor ona göre gösteriş bunlar:KK53::KK53: sana yakıştıramıyorum diyor ne yapıyorsam sanki:KK53::KK53:

Oooh oldu. Bu bir kaç en önemli günlerden. Giremeyecekmiş hatun:KK4: Zaten pazartesi doğumun var ayol. Sen yine gir söylense de eşin. Ne hallerdesin bilelim.
Evet hediye iyi fikir, yakın zamanda halledebilir misin, şimdi doğum vs zor olur. Ama ihmal etmezsin nasılsa.
Ayrıcada bir kaç günün kladı ne yapabiliyorsan yap. @Mrssuperfine nın dediği çok doğru. Yapınca gereksiz olur ama başkasında görünce ne güzel heves etmişler hazırlıklara bak derler:KK11:

Doğumum inşallah çok güzel olur, doğum sonrası da. İnşallah hepimiz çok güzel ve mutlu günler yaşarız.
Bakalım, ne yaşayacağız etrafımızdaki insanlar neler yapacak, sağlık sorunlarımız yada başka aksiliklerimiz olacak mı.
Düşünmüyorum artık her şeyin çok güzel olduğu hayaller kuruyorum, inşallah öylede olur. Psikolojide önemli sonuçta:KK68:

Canım larkincim nasıl da unutmamışsın son günüm olduğunu :) bugün işe gitmedim rapor almaya gittim sonra kendime pijama sutyen aldım, sonra hastane beşiği için tül, kurdela, boncuk aldım. Veee pilim bitti. Artık çok çabuk yoruluyorum.
Forumu geriden de olsa takip ediyorum, etmeye çalışıyorum yani. Ama yazmaya enerjim yok, yazacak bişeyim de yok bugünlerde. Günümüz gelsin diye bekliyoruz işte.
Mustafamızın odasını çok merak ediyorum, eminim harika olmuştur. Yeni yıl sana ve ablana güzellikler, mutluluklar getirsin inşallah. :)

Ahhh unutmam tabii. O kadar istiyorum ki izinde olmanızı. Ben evdeyken bile mahvoluyorum, yürüyemiyorum uyuyamıyorum. Birde sabah kalkıp işe gitmek akşama kadar çalışmak fikri beni öldürüyor.
Diyorum bana bu kadar zor geliyor kim bilir onlar için ne kadar zordur.
Birde 32. haftada çıkmadın izne, sırf bebeğinle daha fazla vakit geçirebilmek için. Dahada sonlarına geldin hamileliğin, dahada zorlandın.
Bana göre bebeği olan kadın 2 yıl evinde olsa bebeğine baksa çoook güzel olurdu. Rahat olurdu:KK12:
Benimde yazmaya bazen enerjim olmuyor. Genelde toparlanıp gece yazıyorum, gün içinde okusam da.
Hiç yazmadan takip etmeyi de seviyorum:KK53: Ama bazen çok fena dahil olasım geliyor:KK70:

Nego Nego
@mrv0640
@Mrssuperfine
@bugdaytanesi82 (yani ben)
Bebeklerimizi kucagimiza almamiza 4 gun kaldi :KK71:

Ama ben kıskanırım ki :KK12:
Sizin pazartesiyse benimde perşembe:KK70:

Yeni yila ağlayarak girdim. İcinizi karartmak istemiyorum ama artuk dayanamıyorum. Annenin bana bu kadar merhametsiz olmasını anlayamıyorum. Daha öncede yazmıştım gebeliğim su azlığı sebebiyle riskli. Dr acil sezeryan dedi annemi getirttim. Ama bi anda su normale dönünce Dr bekleyelim normal dogurabilirsin dedi. Tabi annem erken geldiğini söyleyip duruyor. Bu arada gexmelere gitti. Bugünde kızkardesim geldi eşiyle birlikte . annem tek çeşit yemek yaptı anne ayıp olur yanina birşeyler yap dedim bu yeter dedi. Bende zaten yolda zor yürüyorum. Aksam eşim geldi ayıp olur yanina birşeyler yapın dedi. Annem surat aştı bu halimle kalkıp yemek yaptım sen dur otur bile demedi. Kizkardesim beş haftalık hamile onu el üstünde tutuyor. Eğilme ben alırım sen otur ben yaparım. Birde bunu benim yanımda yapıyor. Koca göbeğin ve riskli halimle bana acimiyor. Giderlerken de kardeşim babamida götürmek istedi. Bende anne sende gitmek istiyorsan gidebilirsin yarin tatil eşim evde dedim. Sanki annemi hapisten cikarmisim gibi gulerek gitti. Hic demediki senin durumun boyle ben gidemem. Simdi ben napayim .eminim her gün dua ediyordur erken dogursam diye. Eşime karşı öyle mahcup hissediyorum ki. KV geldi 20 gün baktı. Bende annem gelsin ben onun yaninda daha rshatim dedim olan bu. O gider gitmez sinirlerin boşaldı ağladım.

:KK61::KK61::KK61:
Çok üzüldüm canım çoook.
Hele şu dönemde böyle şeylerin nasıl etkisi olabileceğini tahmin edebiliyorken :KK61:
Yazacak bir sürü şey var ama; lütfen sen daha fazla üzülme, Allah merhamet versin annenin yüreğine.
Her ne düşünce ile bunu yapıyorsa kırmasın seni inşallah. Ama bende ne yalan söyleyeyim, öyle yapsa annem ben iyiyim diye gönderir, doğuma da çağırmazdım. Sonrada vaktimiz olmadı vs gibi şeyler bahane ederdim.
Helede şu dönem nasıl üzülmüşsündür kırılmışsındır :KK61:

Bugün eşimle çarşıya gittik, resmen kendimi zorla çıkarttım hava aldırmak için:KK19:

L leble nin dediği medikallerde satılan rulo pamuk aldık ( bebişin altını temizlemek için) Klorla ağartılmamıştır, %100 pamuk yazıyor. 1 kiloluk 8,5 lira.
Bayağı uzun bir müddet almamıza gerek kalmaz gibi. Rulosu öyle kaba değil. İnce ince istediğin kadar kes kullan. Çok beğendim ben:KK68:

Nihayette araba yoluna arabaları tutturmak için kuvvetli mıknatıs bulduk.

Bu arada sadece arabalarına para verdik. Ben istedim eniştem ölçü aldı yaptı ve tabi ki para almadı.
Zaten paralı bir şey olsa şu aşamada yaptıramazdık:KK12:

Yeni yila ağlayarak girdim. İcinizi karartmak istemiyorum ama artuk dayanamıyorum. Annenin bana bu kadar merhametsiz olmasını anlayamıyorum. Daha öncede yazmıştım gebeliğim su azlığı sebebiyle riskli. Dr acil sezeryan dedi annemi getirttim. Ama bi anda su normale dönünce Dr bekleyelim normal dogurabilirsin dedi. Tabi annem erken geldiğini söyleyip duruyor. Bu arada gexmelere gitti. Bugünde kızkardesim geldi eşiyle birlikte . annem tek çeşit yemek yaptı anne ayıp olur yanina birşeyler yap dedim bu yeter dedi. Bende zaten yolda zor yürüyorum. Aksam eşim geldi ayıp olur yanina birşeyler yapın dedi. Annem surat aştı bu halimle kalkıp yemek yaptım sen dur otur bile demedi. Kizkardesim beş haftalık hamile onu el üstünde tutuyor. Eğilme ben alırım sen otur ben yaparım. Birde bunu benim yanımda yapıyor. Koca göbeğin ve riskli halimle bana acimiyor. Giderlerken de kardeşim babamida götürmek istedi. Bende anne sende gitmek istiyorsan gidebilirsin yarin tatil eşim evde dedim. Sanki annemi hapisten cikarmisim gibi gulerek gitti. Hic demediki senin durumun boyle ben gidemem. Simdi ben napayim .eminim her gün dua ediyordur erken dogursam diye. Eşime karşı öyle mahcup hissediyorum ki. KV geldi 20 gün baktı. Bende annem gelsin ben onun yaninda daha rshatim dedim olan bu. O gider gitmez sinirlerin boşaldı ağladım.
bence bir büyüğe ihtiyaç yok evde bebek olunca,,,
eskiden insanlar tek başına yapamıyormuş, çğnkğ evler sobalıymış, bebeğin yıkanıcak bezi varmış ve evin içerisinde yardım eden eş profili pek yokmuş,,, ee tabi böyle olunca lohusalar tek başına kalamıyormuş,,,,
ama şimdi çoğu ev kaloriferli, hoş sobalı da olsa onu da sana eşin yakar sabahdan dolduru sen akşama kadar takviye dersin, akşamda eşin değiştirir, hazır bez zaten,,, anladığım kadarı ile de eşin ilgili yardımcı biri,,,
bir bebeğe bakıcaksın birde kendine,,, gelene gidene de ikram yapıcam diye uğraşma sakın,,, lohusa kadının elinden bir şey yenilmez zaten,,, ( lohusa kadının ellediğinden değil de doğum yapmış kadın yorgundur anca kendinedir yararı , ondan yaptığı yenilmez),,, bir çay yaparsın oldu bitti,,,, zaten gelenide hafta sonu kabul et yada eşin ne zaman evdeyse,,, ama bir çaylada olmaz diyorsan alırsın yarım kilo kuru pasta, oldu bitti,,,
annede kalmak istemiyorsa kalmak zorunda olmadığını söyle tatlım,,yani gitmesi içinde kalması içinde bir açık kapı bırak,,, zaten böyle her hareketi ile seni kırıcak sa üzülüceksen sana bir yararı yok ki tatlım,, çünkü bebekler tamami ile içgüdüleri ile hareket ediyor senin huzursuzluğunu mutsuzluğunu hissedicek bebeğin,, evlerden uzak sütüne etki eder,,,,,
benim annem gelicek ama 3-5 gün kalabilecek, ve annemin torunu sevmesi dışında başka bir şeye karışmasını istemiyorum ben kendim yapmak istiyorum herşeyini ki böylelikle alışabileyim,,,

gerçi annemin hakkını yemeyeyim annemle beraber KV ile KP için buzluğa yemek hazırlarız,, KV ile KP gelicek bir hafta bende onlara yemek yapıp hizmet etmek zorunda kalacağım ama işleri en minumuma indirmek için önden çalışma yapacağım,,,, yani gördüğün gibi herkesin bir derdi var ama önemli olan sakin olmak ve en minumum şekilde az üzülmek,, strese girmemek,,,, ve önden önlem alabilmek,,,,

İyi yıllar herkese :)

Bugün son günüm bebiş kendiliğinden gelmiyor :) doktorum yarın için yatış verdi, suni sancı ya da sezeryan dedi ama suyun sınırda sezeryan a da direk alabilirim dedi. Normal çok istemiştim ama önemli olan bebeğim tabi :)

Kısaca yarın doğurcam galiba :)

Doğuranları tebrik ederim doğuracakklara Allah yardım etsin:)

slm kızlar belimin soluna giren bir ağrıyla uyandım 3 dakika felan sürdü sonra iç çamaşırımı baya ıslatıcak kadar sarı renk bişey geldi doğuruyo muyum
acı eşiğim hiçde yüksek değilmiş ölüyorum sandım
Bundan sonrasını takip et bence canım, su olsa o kadarla kalmazdı sanırım, yine de tecrübeli arkadaşlar yorumlasın.

Bugün son günüm bebiş kendiliğinden gelmiyor :) doktorum yarın için yatış verdi, suni sancı ya da sezeryan dedi ama suyun sınırda sezeryan a da direk alabilirim dedi. Normal çok istemiştim ama önemli olan bebeğim tabi :)

Sana da iyi yıllar canım, hayırlısıyla sağ salim bebeğine kavuş yarın inşallah.

Bundan sonrasını takip et bence canım, su olsa o kadarla kalmazdı sanırım, yine de tecrübeli arkadaşlar yorumlasın.

saol canım tkip ediyorum o ağrı tekrarlamadı daha ama bebeğin de susuz kalmasıdan korkuyorum çok akmadı sonuçta bacaklarımdan aşağı şarıl şarıl ama bilmediğim için korkuyorum

Uykusuz gecelere şimdiden hazırlıyor kızım beni ki sonra acemilik yaşamayalım. 1 saat kadar önce yattım ama önce rahat nefes alamadığım için bir süre yatakta oturdum, sonra ayak tabanımdaki ağrı yüzünden kalkıp ayaklarıma masraf yaptım e bi de tabi bunlara ilave 2 kez tuvalete kalkmak da cabası... Sora kafamızdaki acaba nasıl olacak soruları. Kızımda karın duvarında anomali gözlemlenmişti bu nedenle doğduğunda ameliyat olma ihtimali var. Doktorlar doğunca karar verilir dedi. Aylardır endişesi vardı ama gün yaklaştıkça henüz anne karnındaki güvenli ortamdan ayrılan bir bebeğin ne kadar ufak da olsa operasyonu narkoz alma düşüncesi, sonra uyanırken acı duyması o kadar içimi acıttı ki düşünürken, kendimi ağlarken buldum. Bu halimize de şükrediyoruz elbette, Allah dermansız dert vermesin. Sizlerden de dualarınızı bekliyoruz. Iyi geceler, hayırlı sağlıklı yıllar....
Ben 1.5 saatte bir wc ye gitmezsem nazarlara gelirim alimallah :confused:

Kıyamam sana canım ya.salla yeni yıla nasıl girdiğini. Gerçekten insanın ailesinin böyle olması çok üzüyor kendini. Benim annemde yardıma diye gelip hiç gezemediği için uzulenlerden. Ama seninki bi tık önde. Eşim polis bende kadın doğumu bıraktım diye sürekli benden utanıyor. Cnm eşim duymasın. Halbuki çok mutluyuz biz. Ama millete hava atamıyor ya çok büyük dert.
Elindeki nimetlere bak sen en iyisi. Sağlıklı bebişin ve anlayışlı bi kocan var. Annen iyi olup bunlar kötü olsaydı bence bu daha dayanılmaz olurdu. Tabiki insan ağlayıp üzülüyor ama gerçekten elindekilere sahip olmak isteyen çoookk insan var cnm.. kendini de bebeği de üzme. Ve bana kalırsa annene de gel deme. Canı isterse gelsin. Beklentini sıfırla ona karşı. Kadının tavrı gayet açık daha ne umulurki.

Aynı gün kesiliyor ÇOĞU zaman, ama doktorlar 27drn sonra 37drn sonra kesicem diye diye kandırıyorlar bizi:) senin doktorun dürüst davranmış en azından :)

Oh gözün aydın dinlenmene bak bebek gelmeden ne kadar dinlensen kârdır:))

Bence o kadar bekledi Ocak'ı görür Merve:)) Rabbim hayırlısını nasip etsin inş:)

Borçsuz olması çok zor bu senenin, Bebişlerin suçu yok ama o da olsun bu da olsun derken bütçemiz epey zorlandı :) inş dileğin kabul olur canım:) âmin ..

Yaba daba duuuu.. Her şey tamam ama hastane çantasına hala bir Şeyler koyuyorum artık yiyeceklere başladım sanki kışlık buzdolabına bir Şeyler lkouar gibi..

Canım Kardeşini de düşünsene aman hamile der bir iki çeşit yemek yapar annen sende zorlanacağı için kaçmış ama çok da evlat ayırmamış.. Böyle şeyleri duyunca Aklım almıyor ama boşver yüzün kendi ailenden kocandan çocuğundan Gülsün bundan sonra önemli olan bu... Benim annem iki dizinden ameliyat oldu ayağa kalkamıyordu ama kapıdaki güvenliğe apartmandaki hamileye yemek hazırlayıp göndertiyordu bize.. Sizin hikayelerinizi duyunca inanamıyorum karnın burnunda benim annem olsa tencere tencere yapar anne yapma yorma abartma derim ah ah nasıl kıyıyorlar kendi canlarına heleki iki cana anlamıyorum hiç.. Allah sabır versin ve Muhtaç etmesin inş torun sevgisi ile değişir... Insanı şu zamanda ağlatıyorlar :KK43:(
:KK48: Canım dr um:KK36:

Canim inan tek değilsin. Benim annem de öyle.. Ama ben nedenini biliyorum. Annem evin tek cocuguymus. Dayım Teyzem yok yani. O yüzden anneannem ve dedem hep bebek gibi davranmislar. Ve hala olgun değildir olmasi gereken yasa göre.

Sonra 17 yaşında evlenmis. Beni de 18 inde kucağına almış. O yüzden beni hep kiz kardeşi gibi gördü. Hep bi kendisiyle kıyaslama modunda. Anlatamayacagim tuhaf bir durum velhasıl.

Bak şu an hamileligimin son ayindayim benim için hiçbirşey yapmış değil. Ben evdeki temizlikten bahsediyordum. Artık çok cabuk yoruldugumdan falan. Bana diyor ki yavaş yavaş yap sende bi günde yapmak zorunda değilsin.. ki ben asla hiç bir şekilde yardım istemem. Ama insanın zoruna gitmiyor değil..

ustelik esim orda calisiyor. Her gun gidip geliyor. Arabamiz var bombos gidip geliyor. Atlayip gelebilir. Ertesi gun sabah tekrar gidebilir. Ama yok..

Kv Allah razı olsun kadın kaç kere söyledi gelim yardım ediim. Bebegin esyalarini yıkayıp utuleyim en azindan falan diye..

Ve aslaa anlayamiyorum. Ben daha dogmamış bebeğim için çırpınirken, onun için en iyisini isterken, nasıl bi anneliktir nasil bu iç güdü bastırılabilir inan anlamıyorum!

Amaaaan ben alıştım artık.. kimseyi istemedim her isimi hallettim çok şükür. Sadece temizlikci çağırıp büyük bi temizlik yaptircam. Doğumdan sonra pek yapamam. Bi süre beni idare etsin diye.. sen de takma.. kendi kendine yetmeye çalış.. boşver kimseden fayda yok..

slm kızlar belimin soluna giren bir ağrıyla uyandım 3 dakika felan sürdü sonra iç çamaşırımı baya ıslatıcak kadar sarı renk bişey geldi doğuruyo muyum
Canim kiminin suyu öyle gelirmiş saril saril.akmazmis
Sen acile git suyuna baksinlar rahat otur evde

40 doldu mu cnm. Allah yardımcın olsun. Sizleri gördükçe hetecan basıyor beni :KK66:

Kıyamam sana canım ya.salla yeni yıla nasıl girdiğini. Gerçekten insanın ailesinin böyle olması çok üzüyor kendini. Benim annemde yardıma diye gelip hiç gezemediği için uzulenlerden. Ama seninki bi tık önde. Eşim polis bende kadın doğumu bıraktım diye sürekli benden utanıyor. Cnm eşim duymasın. Halbuki çok mutluyuz biz. Ama millete hava atamıyor ya çok büyük dert.
Elindeki nimetlere bak sen en iyisi. Sağlıklı bebişin ve anlayışlı bi kocan var. Annen iyi olup bunlar kötü olsaydı bence bu daha dayanılmaz olurdu. Tabiki insan ağlayıp üzülüyor ama gerçekten elindekilere sahip olmak isteyen çoookk insan var cnm.. kendini de bebeği de üzme. Ve bana kalırsa annene de gel deme. Canı isterse gelsin. Beklentini sıfırla ona karşı. Kadının tavrı gayet açık daha ne umulurki.
Canim benim Esim de polis :)

Hiç bi fikrim yok ya.. :KK43: suyun mu geldi acep.
Ağrı eşiğini boşver yaptabiliyorsan eğer epiduralle mis gibi dogurursun. Ben bunu başarabilirim de kendine

X