2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
evet hanımlar son dört gün kalan eksikleri eşime bugün aldırmam lazım, saçımı kestiremedim eşimde yok olmaz daha diyor:KK34::KK34: ayyy her şeye karışıyor ya:KK34::KK34:

zem zem le hurmamı koydum çantaya yerleştiricem inşaallah, son rütüşlar:KK48:

üç gündür başım ağrıyor stresten biliyorum sabahları sinirle kalkıyorum

eşim doğuma girsin çok istiyorum dua edin de girsin yanımda olsun koca kafalım:KK48:

annem gündüz eşim gece kalacak muhtemelen yanımda aksilik çıkmazsa

yine spinal istiyorum inşaallah aksilik olmaz inşaallah hemen kalakrım ayağa malum bana muhtaç iki can olacak artık

eşimin arkadaşı duymuş bir yerden eğer kuzumun tek böbreği küçükte olsa varsa anne sütü aldıkça gelişimini tamamlıyormuş doğduktan sonra çok sevindim

soğuk soğuk tere devam resmen ben doğum sancısı çekiyorum, çok merak ediyorum açılmam var mı, aslında doğum sabahı istesem bakarlar mı ki açılmam var mı diye sırf meraktan:KK53:

sonra daha ne vardı, lohusa takımı yapsam mı bilemiyorum bizde ikram eden görmedim hiç çünkü:rolleyes::rolleyes: kv me sorayım bir bakalım o ne diyecek :)

kızlar hastane beşiğinin ölçüsünü bilen yok mu bugün tülü aldırmam lazım da ? kaç metre aldırayım ölçü ne?

ayy kızlar sizlerde aynı durumdasınız tekim sanıyordum ben, inşaallah merhamet versin Rabbim annelerimize, herkesin imtihanı farklı işte bu dünyada

emmes canım annen öyle olduğu içinsen çocuğuna öyle olmayacaksın emin ol biz dört kız kardeşiz iki erkeği saymıyorum:KK53: ablamlarda bende çocuklarımız için çok çabalarız annemizden görmediğimizi evlatlarımıza gösteriyoruz
Öyle olmayacağıma bende eminim.. :)
Tamam kalın battaniye almiyorum o zaman.. Sağol cnm :)

sağol canım aslında bende değişik tasarımlar varda hep söylerler çevremden nerden geldi aklına diye, nerden gelecek insanın kocası almak istediği şeye hep ne gerek var lazım mı derse karısı da şişeden lamba yapar böyle:KK70: benimki zorunluluktan yani:KK48: loş ışık evet bebekken iyi işte okul zamanı mecburen değişiriz

sende iyi ki varsın canım marifetli espirili anne:KK60:

Canım Rabbim hepsine şifa versin inşaallah bu yıl çok güzel olur

canım sen bebeğinle ilgilen arada böyle iyiyim demen bile yeter iyi olunda :KK66:

ben bu oda da bebek olmak istiyorum:nazar::nazar::nazar:

yok canım sabahlığı dikemedim uğraşsam olurdu heralde gözüm kesmedi:KK48: haklısın çok güzel benim el emeğim:KK48:

korkum o zaten canım kesin zarar verirde ne yapıcam bilmem lohusa psikolojisi asabi olacağım kesin :KK43:

canım inşaallah iyi olur bebeğin

yok yapsa yazardı

son 4:KK73::KK73:

inşaallah bebeğin doğunca çok iyi olur operasyona gerek kalmaz canım anlıyorum seni bizimkininde tek böbreği yok korkumuz çok bizimde

canım benim kıyamam sana öyle iyi anlıyorum ki seni yazmıştım annemde öyle, sana tavsiyem kv den çok kötü değilse ki 20 gün sana baktığına göre annenden iyi bence doğumda onu çağır anneni çağırma sakın, kendi isteyene kadar sakın çağırma, ben annemi doğumda istemiyorum ama elaleme ayıp olmasın diye birde benim kv yeni doğanı giydiremez incitirim diye korkar birde kp hastanede kalmasına izin vermez, gündüze annem gece de eşim kalacak inşaallah, senin evde bir çocuğun olduğu için çok iyi anlıyorum bu konuda hadi doğumda eşim kalsa çocuğuma kim bakacak diyorsun endişen eminim o yönde haklısında, yine diyorum kv ni çağır eşinle dönüşümlü hastane de kalsınlar biri yanındayakn diğeri çocuğuna baksın, lohusa kadının yanında eşi de olsa mutlaka bir bayanın desteğine ihtiyacı oluyor özellikle ilk 10 gün şart bence, Allah yardımcın olsun annene merhamet versin

canım maşaallah annene, bende böyle okuyunca üzülüyorum niye böyle bizim annemiz babamız bilmem, anneme illa söylüyceksin ya söyledikten sonra kıymeti yok ki, ben kv den utanıyorum o benim işimi yaparken annem ortada yok akldı ki annemin hastalığı falan yok ciddi anlamda kadının içi ihtiyar istiyor ki akşama kadar oturuyum iş yapmıyım ben o yüzden temizliğe bu kadar takıntılıyım, ablamlar gelir yazın demez ki kızlarım şu yemeği özledi yapıyım ağızlarıyla isteyecekler illa, hep bizden iş bekler eski kafalılar neymiş kız otururken anne iş yapmazmış e benim kv de anne ama kızının evini temizler çocukla yapamaz diye, inan yazın hamile halimle ablamları çağırdım bize birde çocukları var benimkiyle dört çocuk ben o halde paraladım kendimi eşim sağolsun rahat etsinler diye akşamları bizim yanımızda durmadı bile, 3 gün zor durdular yoruluyorum diye, neyse....

aynen insanlar değişmez!

canım yazdıkların çok doğru biz ablamlarla sebebini biliyoruz annem soğuk sevgisini belli etmez hepimize öyle ona kalsa sorun yok ama neyse...

canım ne gülmesi aşkolsun inşaallah çatın müsaittirde normal doğum olur diye gülme işareti koydum ben yani öyle olmasını dilediğim için bunla neden dalga geçilsin ki?

canım telden de olsa haber vermeye çalışıcam, eşim evde olunca zor giriyorum oğlum bir yandan o bir yandan hala benden iş bekliyor adam:mad::mad::mad:

yok yok benimki demez hatta yapanlara bile laf söyler israf gösteriş diye herkes bir çeşit işte:KK53::KK53:

doğum dileğin için amin diyorum canım, ben az çok ne yaşayacğımı biliyorum inşaallah senin görümceler gıcıklık edemezler ağız tadıyla yaşarsın her anını:KK60:

ohh iyi yapmışsın benimki daha çıkarmaz saçımı kestiremedim yok diyor deli:KK12:

canım hakkında hayırlısı olsun

canım benim kıvamı nasıldı tam su gibi mi böyle sümüksü mü öyleyse nişandır suyun değildir, birde benim akıntım bazen altımı ıslatacak kadar geliyor, şimdi nasılsın merak ettim

yok merve başka merve canım

ayy kızlar sizlerde aynı durumdasınız tekim sanıyordum ben, inşaallah merhamet versin Rabbim annelerimize, herkesin imtihanı farklı işte bu dünyada

emmes canım annen öyle olduğu içinsen çocuğuna öyle olmayacaksın emin ol biz dört kız kardeşiz iki erkeği saymıyorum:KK53: ablamlarda bende çocuklarımız için çok çabalarız annemizden görmediğimizi evlatlarımıza gösteriyoruz

ben diyemiyorum:rolleyes::rolleyes:

Rabbim sana da kolaylık versin canım sağlıkla olsun doğumun

olmazsın korkma sakın canım

çok daha iyi olur canım kullan derim bir yeri açıldı derdi olmaz

evet hanımlar son dört gün kalan eksikleri eşime bugün aldırmam lazım, saçımı kestiremedim eşimde yok olmaz daha diyor:KK34::KK34: ayyy her şeye karışıyor ya:KK34::KK34:

zem zem le hurmamı koydum çantaya yerleştiricem inşaallah, son rütüşlar:KK48:

üç gündür başım ağrıyor stresten biliyorum sabahları sinirle kalkıyorum

eşim doğuma girsin çok istiyorum dua edin de girsin yanımda olsun koca kafalım:KK48:

annem gündüz eşim gece kalacak muhtemelen yanımda aksilik çıkmazsa

yine spinal istiyorum inşaallah aksilik olmaz inşaallah hemen kalakrım ayağa malum bana muhtaç iki can olacak artık

eşimin arkadaşı duymuş bir yerden eğer kuzumun tek böbreği küçükte olsa varsa anne sütü aldıkça gelişimini tamamlıyormuş doğduktan sonra çok sevindim

soğuk soğuk tere devam resmen ben doğum sancısı çekiyorum, çok merak ediyorum açılmam var mı, aslında doğum sabahı istesem bakarlar mı ki açılmam var mı diye sırf meraktan:KK53:

sonra daha ne vardı, lohusa takımı yapsam mı bilemiyorum bizde ikram eden görmedim hiç çünkü:rolleyes::rolleyes: kv me sorayım bir bakalım o ne diyecek :)

minione minione beşiğin çevresinin ölçüsünü vermişti biz ona göre yaptık 2,30 m .
Sonra hastaneye gittik ölçtük beşiği, ama içi için. 60'a 36 cm imiş.
Yerden yüksekliği de 80 cm.
Annem dikti benimkini de. Pazardan çok başka amaçlarla kuzenimin aldığı beyaz dantel kumaş vardı:KK70:
:KK70:
Geçen sene parçasını 1 liraya almıştık, iki büyük parça:KK71:
Boyu biraz kısa geldi ben yere kadar istediğim için, o yüzden altına mavi kapı süsü yapma için olan tüllerden aldık.
Biraz kaba bir tül oluyor o, hem kabartır altından diye. Bayağı bir büzgü gerekiyor. O yüzden kumaşta oldukça fazla gidebilir.
Hatırlamıyorum da en azından maviyi ne kadar aldık:KK43:

Hadi son hazırlıklarını da yap bakalım. Aynı gün kaç tane doğum var.
Dört gözle bir şey yazmanızı bekleyeceğim :rolleyes:

Yaa sadece görümce değil ki:KK53: Ben nasıl bir psikolojiye sahip olacağım lohusa olarak, bazen bebiş bana kalmayacak diye bile endişe endiyorum:KK53: Amaaaan yaşayıp göreceğiz. Ben şimdilik iyi düşünüyorum:KK55:

minione minione beşiğin çevresinin ölçüsünü vermişti biz ona göre yaptık 2,30 m .
Sonra hastaneye gittik ölçtük beşiği, ama içi için. 60'a 36 cm imiş.
Yerden yüksekliği de 80 cm.
Annem dikti benimkini de. Pazardan çok başka amaçlarla kuzenimin aldığı beyaz dantel kumaş vardı:KK70:
:KK70:
Geçen sene parçasını 1 liraya almıştık, iki büyük parça:KK71:
Boyu biraz kısa geldi ben yere kadar istediğim için, o yüzden altına mavi kapı süsü yapma için olan tüllerden aldık.
Biraz kaba bir tül oluyor o, hem kabartır altından diye. Bayağı bir büzgü gerekiyor. O yüzden kumaşta oldukça fazla gidebilir.
Hatırlamıyorum da en azından maviyi ne kadar aldık:KK43:

Hadi son hazırlıklarını da yap bakalım. Aynı gün kaç tane doğum var.
Dört gözle bir şey yazmanızı bekleyeceğim :rolleyes:

Yaa sadece görümce değil ki:KK53: Ben nasıl bir psikolojiye sahip olacağım lohusa olarak, bazen bebiş bana kalmayacak diye bile endişe endiyorum:KK53: Amaaaan yaşayıp göreceğiz. Ben şimdilik iyi düşünüyorum:KK55:
Resim varmi larkin nasil bi besik kilifini yaptin

Resim varmi larkin nasil bi besik kilifini yaptin

Şimdi fotoları yüklemek için bilgisayara bağladım telefonu, küçülttüm ekliyorum şimdi. Ama tülü bir yere geçirmeye fırsatım olmadı.

İki kat lastikli büzgülü biri dantel biri tül.
Kalın mavi kurdele var fotoda onu beşiğe takınca lastik yerine takacağız. Büyük fiyonku da beşiğin ön tarafına takacağız.
Bu arada annem lastiği düğüm yaptığı yeri dışarda bıraktı. Daha fazla sıkmak gerekirse diye.
İçine sermek içinde olan örtüyü şimdi dikiyor evinde onuda eklerim inşallah siz doğurmadan:-)

20141217_231943.jpg
20141217_232003.jpg
20141217_232056.jpg

Bu da hastane yatağının ayak ucuna bağlamak için yaptım.
Yatak başına takmak içinde aynı büyüklükte bir fiyonk daha var. Onuda beyaz hayalet tül ( yada hayal tül ) ile birlikte asacağız, çakma cibinlik gibi:-) Onuda hastaneye taktığımda çekerim artık, bavula kaldırdık çünkü.

Altında da ablamın kara makina nakışıyla işlediği yastıklarımız var.
Mavi olan hastane beşiğinin başına konulacak, mevlütte de takı yastığı olarak kullanılacak.
"Mustafa" yazılı olanın benim eşimle isimlerimiz olan versiyonu da var.
5 yıl önce işlemişti onu, söz yüzüklerimizi ve makasını üzerine koymuştuk, sözümüzde.
Şimdide oğluşumun yastığı bizimkinin yanında duracak inşallah:KK68:
Ablam işledi annem dikti yastıkları:KK5:

20141228_175754.jpg
20141228_175835.jpg
20141228_175900.jpg
20141228_233156.jpg

sağol canım aslında bende değişik tasarımlar varda hep söylerler çevremden nerden geldi aklına diye, nerden gelecek insanın kocası almak istediği şeye hep ne gerek var lazım mı derse karısı da şişeden lamba yapar böyle:KK70: benimki zorunluluktan yani:KK48: loş ışık evet bebekken iyi işte okul zamanı mecburen değişiriz

sende iyi ki varsın canım marifetli espirili anne:KK60:

Canım Rabbim hepsine şifa versin inşaallah bu yıl çok güzel olur

canım sen bebeğinle ilgilen arada böyle iyiyim demen bile yeter iyi olunda :KK66:

ben bu oda da bebek olmak istiyorum:nazar::nazar::nazar:

yok canım sabahlığı dikemedim uğraşsam olurdu heralde gözüm kesmedi:KK48: haklısın çok güzel benim el emeğim:KK48:

korkum o zaten canım kesin zarar verirde ne yapıcam bilmem lohusa psikolojisi asabi olacağım kesin :KK43:

canım inşaallah iyi olur bebeğin

yok yapsa yazardı

son 4:KK73::KK73:

inşaallah bebeğin doğunca çok iyi olur operasyona gerek kalmaz canım anlıyorum seni bizimkininde tek böbreği yok korkumuz çok bizimde

canım benim kıyamam sana öyle iyi anlıyorum ki seni yazmıştım annemde öyle, sana tavsiyem kv den çok kötü değilse ki 20 gün sana baktığına göre annenden iyi bence doğumda onu çağır anneni çağırma sakın, kendi isteyene kadar sakın çağırma, ben annemi doğumda istemiyorum ama elaleme ayıp olmasın diye birde benim kv yeni doğanı giydiremez incitirim diye korkar birde kp hastanede kalmasına izin vermez, gündüze annem gece de eşim kalacak inşaallah, senin evde bir çocuğun olduğu için çok iyi anlıyorum bu konuda hadi doğumda eşim kalsa çocuğuma kim bakacak diyorsun endişen eminim o yönde haklısında, yine diyorum kv ni çağır eşinle dönüşümlü hastane de kalsınlar biri yanındayakn diğeri çocuğuna baksın, lohusa kadının yanında eşi de olsa mutlaka bir bayanın desteğine ihtiyacı oluyor özellikle ilk 10 gün şart bence, Allah yardımcın olsun annene merhamet versin

canım maşaallah annene, bende böyle okuyunca üzülüyorum niye böyle bizim annemiz babamız bilmem, anneme illa söylüyceksin ya söyledikten sonra kıymeti yok ki, ben kv den utanıyorum o benim işimi yaparken annem ortada yok akldı ki annemin hastalığı falan yok ciddi anlamda kadının içi ihtiyar istiyor ki akşama kadar oturuyum iş yapmıyım ben o yüzden temizliğe bu kadar takıntılıyım, ablamlar gelir yazın demez ki kızlarım şu yemeği özledi yapıyım ağızlarıyla isteyecekler illa, hep bizden iş bekler eski kafalılar neymiş kız otururken anne iş yapmazmış e benim kv de anne ama kızının evini temizler çocukla yapamaz diye, inan yazın hamile halimle ablamları çağırdım bize birde çocukları var benimkiyle dört çocuk ben o halde paraladım kendimi eşim sağolsun rahat etsinler diye akşamları bizim yanımızda durmadı bile, 3 gün zor durdular yoruluyorum diye, neyse....

aynen insanlar değişmez!

canım yazdıkların çok doğru biz ablamlarla sebebini biliyoruz annem soğuk sevgisini belli etmez hepimize öyle ona kalsa sorun yok ama neyse...

canım ne gülmesi aşkolsun inşaallah çatın müsaittirde normal doğum olur diye gülme işareti koydum ben yani öyle olmasını dilediğim için bunla neden dalga geçilsin ki?

canım telden de olsa haber vermeye çalışıcam, eşim evde olunca zor giriyorum oğlum bir yandan o bir yandan hala benden iş bekliyor adam:mad::mad::mad:

yok yok benimki demez hatta yapanlara bile laf söyler israf gösteriş diye herkes bir çeşit işte:KK53::KK53:

doğum dileğin için amin diyorum canım, ben az çok ne yaşayacğımı biliyorum inşaallah senin görümceler gıcıklık edemezler ağız tadıyla yaşarsın her anını:KK60:

ohh iyi yapmışsın benimki daha çıkarmaz saçımı kestiremedim yok diyor deli:KK12:

canım hakkında hayırlısı olsun

canım benim kıvamı nasıldı tam su gibi mi böyle sümüksü mü öyleyse nişandır suyun değildir, birde benim akıntım bazen altımı ıslatacak kadar geliyor, şimdi nasılsın merak ettim

yok merve başka merve canım

ben diyemiyorum:rolleyes::rolleyes:

Rabbim sana da kolaylık versin canım sağlıkla olsun doğumun

olmazsın korkma sakın canım

çok daha iyi olur canım kullan derim bir yeri açıldı derdi olmaz

:KK15::KK15::KK15::KK15:

Şimdi fotoları yüklemek için bilgisayara bağladım telefonu, küçülttüm ekliyorum şimdi. Ama tülü bir yere geçirmeye fırsatım olmadı.

İki kat lastikli büzgülü biri dantel biri tül.
Kalın mavi kurdele var fotoda onu beşiğe takınca lastik yerine takacağız. Büyük fiyonku da beşiğin ön tarafına takacağız.
Bu arada annem lastiği düğüm yaptığı yeri dışarda bıraktı. Daha fazla sıkmak gerekirse diye.
İçine sermek içinde olan örtüyü şimdi dikiyor evinde onuda eklerim inşallah siz doğurmadan:-)

Eki Görüntüle 1358094 Eki Görüntüle 1358095 Eki Görüntüle 1358096
Ayyy harika olmus eline saglik

Bu da mevlütte dağıtacağımız lavanta yastıklarının yanında tesbihler.
Bu keseleri 5 aylık hamileyken Eminönünden almıştık.
O zamanki planlarım farklıydı. Sonra planları değiştirince keseler elimde kaldı 150 tane:KK70:
Naptım ne ettim bişey buldum onlara da. Tanesi 30 kuruşa mavi tesbih bulunca ok dedim bunları da dağıtırım ben:KK70:

20141218_163025.jpg
20141218_225754.jpg
20141218_225805.jpg
20141218_225812.jpg

Yeni yila ağlayarak girdim. İcinizi karartmak istemiyorum ama artuk dayanamıyorum. Annenin bana bu kadar merhametsiz olmasını anlayamıyorum. Daha öncede yazmıştım gebeliğim su azlığı sebebiyle riskli. Dr acil sezeryan dedi annemi getirttim. Ama bi anda su normale dönünce Dr bekleyelim normal dogurabilirsin dedi. Tabi annem erken geldiğini söyleyip duruyor. Bu arada gexmelere gitti. Bugünde kızkardesim geldi eşiyle birlikte . annem tek çeşit yemek yaptı anne ayıp olur yanina birşeyler yap dedim bu yeter dedi. Bende zaten yolda zor yürüyorum. Aksam eşim geldi ayıp olur yanina birşeyler yapın dedi. Annem surat aştı bu halimle kalkıp yemek yaptım sen dur otur bile demedi. Kizkardesim beş haftalık hamile onu el üstünde tutuyor. Eğilme ben alırım sen otur ben yaparım. Birde bunu benim yanımda yapıyor. Koca göbeğin ve riskli halimle bana acimiyor. Giderlerken de kardeşim babamida götürmek istedi. Bende anne sende gitmek istiyorsan gidebilirsin yarin tatil eşim evde dedim. Sanki annemi hapisten cikarmisim gibi gulerek gitti. Hic demediki senin durumun boyle ben gidemem. Simdi ben napayim .eminim her gün dua ediyordur erken dogursam diye. Eşime karşı öyle mahcup hissediyorum ki. KV geldi 20 gün baktı. Bende annem gelsin ben onun yaninda daha rshatim dedim olan bu. O gider gitmez sinirlerin boşaldı ağladım.

cnmmm benimm :KK43: kıyamamm yaa,hormonlarımız o kdr tuhaf çalışıyorki inan kafayı yedik çok duygusalız,tabiki hislerinde yanılmıyorsundur ama anne evlat ayırmaz cnm ya,belki çok duygusalsın sana farklı geliyordur,hiçbir zmn eşinin yanında mahçup hissetme annen için kendini,hepimizin annesi kendisine özel,herkesin annesi farklıdır,bizler onları o şekilde kabul edicez,benimde annemin bana karşı bazen çok garip hal ve hareketleri oluyor,ama napıyım o bnm annem diyorum...

slm kızlar belimin soluna giren bir ağrıyla uyandım 3 dakika felan sürdü sonra iç çamaşırımı baya ıslatıcak kadar sarı renk bişey geldi doğuruyo muyum
acı eşiğim hiçde yüksek değilmiş ölüyorum sandım

mantar olmuş olabilirim dedin ya ,o çamaşırı ıslatan sarı şey bence akıntı işte,iltihaplı akıntı olabilir cnm

minione minione canım hastane beşiğinin ölçüsü sende vardı yazarmısın birde ne kadar tül almak gerekiyor
telden alıntı yapamıyorum herkes iyidir umarım geçmişe bakayım

tatlım ben onu eldeki tülle uyduru gayduru yaptım ama yerden yüksekliği 85 cm di,çevresi 2 mt 30 cm di
yANİ BÖyle bol bol büzgülü olsun dersen 3,5 metre tüle 1,5 mt lastik takmalısınki bayağı büzgülü dursun,benm tül zaten 2,5 tu lastiği takınca hiç büzgüsü olmadı,öyle sapsade olmasındansa yınede bir tülü varmı var işte

X