2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar doğumda hastaneye hangi battaniyesini götüriym
çantaya fermuarlı olanı koydum ama

Ben ikisini de aldım canım hatta bir de bunddle me ve Penye ile polar Kundağı var etti üç dört beş :))

Kizlar bisi sorcam cantaniza kac tane bebek bezi koydunuzo_O

Ben 10 tane falan koydum. Bizde hastane veriyor ama belki hemşireyi beklemek çağırmak istemem diye koydum bulunsun diye..

İkisi de çok tatlı, yer varsa ikisini de koy derim ben:KK76:
Niye valizlerle gidiyoruz doğuma anlaşıldı larkin im :))) ben de senin gibiyim

Ayni zamanlarda yapacaktik.yani normali.bekleseydi
esim 5inde doguracagimi söylüyo içine öyle doğmuş

Beklenen doğum tarihi 14 ocaksa bence 5'i uygun, yapabilirsin :KK70::KK70:
Benimkinin 8 Ocak'a kadar vakti var normal gelmek için.
Hiiiiç korkmuyorum normal doğumdan, zerre kadar korkum yok hala.
Hata hayal ediyorum kendimi sancılar çekerken kıvranırken:KK53: Yok korkmuyorum.
O kadarki ( öyle bir an gelse bilemem tabi ki bu sadece şimdiki düşünce ) epidural bile istemem. Bunu baştan sona tecrübe etmek istiyorum:KK70:

Canım ben de astımım aynı dertler bende de var ama burun bantı takıyorum gece uyurken güçlü olanlarından dene istersen faydasını göreceğine inanıyorum ilaçtan iyidir.

Evet canım acı baharatlı yemek ya da lavman yaptırmak gibi Bağırsak boşaltıcı Şeyler Doğumu tetikler bilimsel olarak da böyle... Ama acı yedim doğurdum gibi bir şey yoktur herhalde:)

Oh çok sevindim hem acısız yaşamana hem de gelip bize pozitif örnek olmana :) doğumunda kolay olsun inş:) pozitif anne olasın:)

Ayy hadi inş eflalim sağlıkla bebişini kucağın al ve güzel haberlerini ver bize. Dualarımız seninle:)

Gece geç yiyince mide yanıyor ben 6dan sonra sadece su içiyorum yoksa ejderhaya dönüyorum :))

Canım korktukları insanım başına geliyor beyin o kadar pis bir şey ki hemen anlıyor ve yaşatıyor, sen dağ BAŞINDA yaşamıyorsun kör değil topal değilsin. Aksilik olduğu anda doktoruna gidersin gideceksin, Allah'ın izniyle Güzelce bebeklerimiz gelecek. Rabbim korkutmasın bu dönemde endişeler çok normal Allah yaşatmasın.. Riskli durumda da değilsin hiç kendi kendine zehir etme bu zamanlarını onun yerine bebeğim gelince onun süslücem püslücem de pozitif düşünmeye çalış.. Nişan tıp gibi bir şey Önemsiz hastanege gitmene gerek yok doktorunu araman yeterli.
Diğerlerinde gidersin içine sinmiyorsa...

Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla huzurla keyifle afiyetle ve kolaycacık kucağımıza almayı huzurlu mutlu bir yuva içerisinde büyütmeyi nasip etsin inş. Allah korkutmasın... Âmin.. (Ben de çok tırsıyorum da:) )

Ben ikisini de aldım canım hatta bir de bunddle me ve Penye ile polar Kundağı var etti üç dört beş :))

Ben 10 tane falan koydum. Bizde hastane veriyor ama belki hemşireyi beklemek çağırmak istemem diye koydum bulunsun diye..

Niye valizlerle gidiyoruz doğuma anlaşıldı larkin im :))) ben de senin gibiyim

:KK70::KK70::KK70: Tabii o da olsun bu da olsun:KK70::KK70:
Sen niye korkuyorsun ben onu anlamıyorum yahuuu :63:
Doğum öncesi eğitime katıldın, normal doğumun mükemmelliğini birinci ağızlardan dinledin.
Tabi ki önceliğimiz evlatlarımızın hayırla sağlıkla doğmaları, yaşamaları, doğum şekli bu gerçeğe göre teferruat.
Ben senin dediğin doktorun yazılarını okuyorum, ebelerin doğum bilmem nelerinin:KK70:
Korkma ya. Korkma. Bence çok rahat bir doğum yapabilecekken kendini kasmaktan yapamayacaksın.
Vücut ne yapacağını, bebek ne yapacağını biliyor biliyorsun. Allah'a teslimiyet. O'nun mucizesine teslimiyet.
Bak Sare Prensesimiz teyzesini bekledi yolladı, babasını bekledi, şimdide maşallah sübhanallah yılbaşını bekliyor.
Annesini korkuta korkuta:-) Babasını 90 doğurta doğurta :KK70:

kızlar ya bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılacak bişeyler var mı? korkuyorum ben sezeryandan :KK43:

Çoğumuzun ilk bebeği ama artık yazılanlardan tecrübe kazandık sanki:confused:
Yere çömelmek,
Çömelip kalkmak,
Çömelmişken halı gırgırlıyormuş gibi yapmak, yada siliyormuş gibi,
Alaturka tuvalet kullanmak,
Bol bol yürüyüş yapmak,
Sıcak suya falan oturuyorlarmış ama o nasıl ben hiç bilmiyorum.

Bu arada sezeryandan bende deli gibi korkuyorum. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

kızlar ya bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılacak bişeyler var mı? korkuyorum ben sezeryandan :KK43:
normal dogum olması için sadece bebegn dogum kanalinda olması yeterli degil sezeryan için bir çok neden var ornek bebege kordon dolanabiliyor kalp atışları yavaşlıyabiliyr yada açilma olmuyor vs vs Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin cnm.

canım öyle doğru yazıyorsun ki yazdıklarını okurken beni yine anlamış diyorum hep :) evet ben güçlü durdukça millet telaş yapıyor kesinlikle rol çalıyorlar ama bu saatden sonra kim derse desin kızıcam yeter diye ablam patlama noktam oldu zaten :)

doğum hakkında içim o yönden rahat canım çok direndim ben sancıma bile gık çıkarmadım ama nasip işte dediğin gibi planlı değildi evet bende çatır çatır kesildim:KK48: çok öpüyorum seni:KK60:
Inş ikinci bebişini de kucağına sağlıkla kolaylıkla alırsın eflalim:) azıcık of puf yap, başrolü Bırakma onlara sen:)) ben de seni ve bebişlerini öpüyorum :))

kizlar ya dogumdan önce sacimi kestirmek istiyorum ama kuaforum inat etti kesmem benim ole inanclarim var dogumdan sonra keselim dedi.ben d bole seylere inanmam aslinda ama kafam karisti
ben ilk hamileliğimde saçımı kestirdikten sonra düşük Yaptım diye çok korkuyordum ama sonunda ya Allah Bismillah dedim batıl sonuçta diye kestirdim rahat ettim çok şükür Allah korkutmasın..

Ayni zamanlarda yapacaktik.yani normali.bekleseydi
esim 5inde doguracagimi söylüyo içine öyle doğmuş
benim eşimin de içine Doğan olur iki hamileliğimde de gün geçmeden bildi vs belki tutar:))

canim ben on gün önce gittimde doktora sag tarafimdaydi bugün dogum kanalinda kafasi dedi doktor ve ben bu on günde hic yürümedim kadar yürümek zorunda kaldim bide arabayla dag gibi yerlere ciktik ilk defa bu kadar hareket yasadim hatta bi ara dedim ben bugün dogurmassam daha dogurmam :)) bilmiyorum alakali mi ama bende durum böle oldu

İyi geceler kızlar:)
Telefonumın aziziligne ugruyorum.. Bi acayip ikise bir servis yok diyo.. Hat gidiyo....
Neyse gelelim kontrole... Heran kapanırsa telf delşririm..:)
Nst sonucu tmiz .. Agrı sancı yok...
Acılm aynı 1 cm bile acılmamış ...
Bebişim iyiydi suyumjz kulomuz 3385
Kızlar acılmm olmaz ise en fazla 10 gun beklerım dedı dr..
Suanda kasıllatım yarılıyo nasıl hareketli masallah..
Stresten burnumda susaklarımda ucukk cıkti.. Bide onlarla ugrasıyorum:):):) kremler falan

:KK70::KK70::KK70: Tabii o da olsun bu da olsun:KK70::KK70:
Sen niye korkuyorsun ben onu anlamıyorum yahuuu :63:
Doğum öncesi eğitime katıldın, normal doğumun mükemmelliğini birinci ağızlardan dinledin.
Tabi ki önceliğimiz evlatlarımızın hayırla sağlıkla doğmaları, yaşamaları, doğum şekli bu gerçeğe göre teferruat.
Ben senin dediğin doktorun yazılarını okuyorum, ebelerin doğum bilmem nelerinin:KK70:
Korkma ya. Korkma. Bence çok rahat bir doğum yapabilecekken kendini kasmaktan yapamayacaksın.
Vücut ne yapacağını, bebek ne yapacağını biliyor biliyorsun. Allah'a teslimiyet. O'nun mucizesine teslimiyet.
Bak Sare Prensesimiz teyzesini bekledi yolladı, babasını bekledi, şimdide maşallah sübhanallah yılbaşını bekliyor.
Annesini korkuta korkuta:-) Babasını 90 doğurta doğurta :KK70:

Larkinim ben aslında hiç korkmuyorum normal doğumdan:)) o anları sabırsızlıkla bekliyorum:) geçen hastaneye gittiğimde beni bırakmadılar sorumluluk bende diye kağıt imzalayarak çıktım.. normal doğum sancıları geldikçe mutlu oluyorum ben:) eşim de bazen bana destek oluyor bazen tamam yeter zorlamıyalım hatun diyor.. kızım bana hamileliğin her anını yaşattı Şükürler olsun.. Benim korkum beklerkenki riskler.. Bugün doktor beni odasına alıp senden rica ediyorum artık bekleme. Her saat risk dedi.. 40. Haftama giriyorum çok şükür..
Ama ailemde 37+ya dek bekledi en geç doğuran. Üç genimde de sıkıntı var, bebeğimde sıkıntı var vs vs. Burada yazıp da her hamileyi acaba bende de olabilir mi diye endişelendirmek istemiyorum ama geçen zaman ve bekleme riski beni korkutan.. Yoksa normal doğum anını yaşamak için sabırsızlanıyorum:) ya da olmazsa da Olmasın hamileliği doya doya yaşadım artık anneliği yaşamak istiyorum :) geris boş.. Nazlı dan sonra korkuyorum.. Eşime karşı da sorumlu hissediyorum vs vs.. Beni korkutan aldığım risk ve beklerkenki süreç malesef.. Doktor yarın yine çağırdı, lütfen ikna olmuş gel diye de rica etti ..
Hayırlısı Allahtan işte..

Çoğumuzun ilk bebeği ama artık yazılanlardan tecrübe kazandık sanki:confused:
Yere çömelmek,
Çömelip kalkmak,
Çömelmişken halı gırgırlıyormuş gibi yapmak, yada siliyormuş gibi,
Alaturka tuvalet kullanmak,
Bol bol yürüyüş yapmak,
Sıcak suya falan oturuyorlarmış ama o nasıl ben hiç bilmiyorum.

Bu arada sezeryandan bende deli gibi korkuyorum. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Sıcak su rahim kaslarını gevşeyitor ve su da rahatlatıyor kasılmaları açılmayı hissetmiyoruz diyr öneriyorlar bildiğin kadarıyla :)

İyi geceler kızlar:)
Telefonumın aziziligne ugruyorum.. Bi acayip ikise bir servis yok diyo.. Hat gidiyo....
Neyse gelelim kontrole... Heran kapanırsa telf delşririm..:)
Nst sonucu tmiz .. Agrı sancı yok...
Acılm aynı 1 cm bile acılmamış ...
Bebişim iyiydi suyumjz kulomuz 3385
Kızlar acılmm olmaz ise en fazla 10 gun beklerım dedı dr..
Suanda kasıllatım yarılıyo nasıl hareketli masallah..
Stresten burnumda susaklarımda ucukk cıkti.. Bide onlarla ugrasıyorum:):):) kremler falan

Mervem burası da seni geriyor olabilir...
Akşamları al eşini gezin Bebeğin doğmasına vakit var gibi düşün daha Zaman'ın bile gelmeden biz de seni lider belleyip sıkıntıya soktuk:)) oğluşun akıllı yeni yılı bekliyor demek ki:)
Haftasonu için plan yap eşini bırak kocanla kalın giyinip sahile gidin ister dolaş ister otur.. Beklemede kalma.. Stres yok
Sen ve ailen bebeğe hazırsınız eviniz yatağınız her şey hazır.. Benek ne zaman gelirse başınızın üstünde yeri var:)

Mervem burası da seni geriyor olabilir...
Akşamları al eşini gezin Bebeğin doğmasına vakit var gibi düşün daha Zaman'ın bile gelmeden biz de seni lider belleyip sıkıntıya soktuk:)) oğluşun akıllı yeni yılı bekliyor demek ki:)
Haftasonu için plan yap eşini bırak kocanla kalın giyinip sahile gidin ister dolaş ister otur.. Beklemede kalma.. Stres yok
Sen ve ailen bebeğe hazırsınız eviniz yatağınız her şey hazır.. Benek ne zaman gelirse başınızın üstünde yeri var:)
Canım burası germiyo aksıne.. Biraz kafaö dagilîyo...:):):)
Son günler insan stres yapabiliyo.. Zaman geçmiyo.. Vs vs vs :KK66::)
Hep bi bekleme..
İkinci bebegim olmasına ragmen ben bile bazı kuskuşar yasıyorum..
Biran evvel sancım olsun istiyorum.. Bazen i sancı geliyo ödüm patlıyo gibi.
Ya son hafta cok acayipp coook

Canım burası germiyo aksıne.. Biraz kafaö dagilîyo...:):):)
Son günler insan stres yapabiliyo.. Zaman geçmiyo.. Vs vs vs :KK66::)
Hep bi bekleme..
İkinci bebegim olmasına ragmen ben bile bazı kuskuşar yasıyorum..
Biran evvel sancım olsun istiyorum.. Bazen i sancı geliyo ödüm patlıyo gibi.
Ya son hafta cok acayipp coook

Seni biz mi strese soktuk acaba dedim:)) hepsi olacak vakti geldiğinde plan yap Günlerini Doldur maya çalış, bebekler beklerken değil de meşgulken geliyor hep sıpalar:))

Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..

Yaaa benimkide kucuk geldi bi tarafi tam kapandi diger tarafi bi banti yapisti digeri kapanmadi nolacak bilmiyorum normal ped hastanede kullanacazmi bilmiyorum normal olacagi icin kanama cok olur gerci
Ilk dogumda kulot gibi olan hasta bezi kullandim hastaneden cikinca evde bile baya kullandim acayip rahat ettim

Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..
tebrik ederim, önerilerin için çok teşekkürler,,,, yavrunla hep beraber nice sağlıklı mutlu yıllara,,,

Gözünüz aydın, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Illa 2014 bebeği olacağım demiş sizin bebek :)Son günler hareketli olmak kolaylaştırıyor yani doğumu. Ben sezeryana zorunlu kalmaktan çok korkuyorum. Bebeğimin kilosu biraz önde gidiyor, bir de 3 hafta daha doğmazsa ne olur bilemiyorum. Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin...

X