- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
nolacak bu kaynanalarla halimizAynen ya eşim annem yapsın söyle falan dedi daha çok pisletir ya hiç anlamıyo temizlikten piiiis
ilkin benimkide yavaştı bende korkuyordum 2,500kilo doğsun yeter diyodumTeyzelerimi bizim kontrolumuz vardi bugun. Cok sukur mutlu ciktik kontrolden. 34+4 te 2000 gr olan minik prensesim 35+5 te yabi 8 gun sonra 2200 gr cikmisti. Bugun de 36+4 te yani 6 gun sonra 2585 gr geldi :) Buyumus biraz benim cadiii :) 2500e yaklasmis olsa bari derken ben, bi de baktim ki gecmis bile benim akilli kizim :) nst de de sacimiz falan da cikmadi cok sukur. Doktor teyzemiz de oyle olunca 10gun sonra gel dedi :) Bizden haberlee bu kadarrr :)
Yer varsa koy ben üç tane farklı farklı koydum :)ikisinide koycam
karar veremedim cünkü :)
Başa gelen çekilir işte arada idare edicez eşlerin hatrina fazla sık görmek istemiyorum bu aralar görmüyorum zatennolacak bu kaynanalarla halimiz
aynen kocamın hatrına sırf iyi geciniyorumBaşa gelen çekilir işte arada idare edicez eşlerin hatrina fazla sık görmek istemiyorum bu aralar görmüyorum zatensinir oluyorum bu aralar fazlasıyla eşimede dedim güldü ya
hayırlısıyla bebeğini kucağına al inşallah canım demek doğuma hazırlanmış vucudunkızlar telden giriyorun alıntılıyamıyorum özele gittim sabah sancım yoktu am bu sefer 60 larda 90 larda sancım çıktı ebe hazırmısın doğuma dedi neyse dr da yarın yine çekelim dedi yarın birde renkli doplerim var diastolik çentik vardı sağda onun için oğlum maşaallah 3500 olmuş sağlıığı iyi özele karar verdim belirsizlik yeter yarın pc den yazarım doğurmazsam :)
Teyzelerimi bizim kontrolumuz vardi bugun. Cok sukur mutlu ciktik kontrolden. 34+4 te 2000 gr olan minik prensesim 35+5 te yabi 8 gun sonra 2200 gr cikmisti. Bugun de 36+4 te yani 6 gun sonra 2585 gr geldi :) Buyumus biraz benim cadiii :) 2500e yaklasmis olsa bari derken ben, bi de baktim ki gecmis bile benim akilli kizim :) nst de de sacimiz falan da cikmadi cok sukur. Doktor teyzemiz de oyle olunca 10gun sonra gel dedi :) Bizden haberlee bu kadarrr :)
Niye yoruyorsun kendini cnm. Doğumdan sonra enerjiye çok ihtiyacın olacak@PINAR45 buralardayim canim arada girip okuyorum pek yazasim yok, hayat bi durdu sanki ya iyice bekelemedeyim bebegi, o gelince tekrar akacak sanki :) hayirlisi olsun...
Kizlar bu ara iyice kendimi yormaya calisiyorum dun saatlerce carsida dolastim, aksam kasiklarim cok agridi, bugunde evi temizledim biraz, yarinda ikeaya gitmek istiyorum, son eksiklerimiz icin.. Esim egilmek zorunda kalmiyim diye egilerek almam gerek seyleri filan hep yukarilara koyuyordu, dedim artik birak ben yaparim, arada squat bile yapiyorum amaa Ben biraz erken gelir diye umit ediyorum ama heralde benim bebis vaktinde gelcek
ilkin benimkide yavaştı bende korkuyordum 2,500kilo doğsun yeter diyodum
ama suan 3kilo bebegim
doğurana kadar 3200 3300 olur herhalde
haftaya pazartesi doğurcam Allah ın izniyle 1 haftam kaldı
Ara ara böyle bi ruh hali sarıyor insanı. Atlatmaya bak cnm. Her şey güzel olacak inşallahSelam herkese
evde netim yok cok giremiyorum. Dogum yapanlarin goxu aydin. Bekleyenlere allah yardim etsin.
Cok kotuyum ben ya. Sol tarafa yatamiyorum agrim var. Belim sirtim göğüs kemiklerim hep batiyo. Geceleri sabah olmuyor. Bebegin hareketleri bir garip canim aciyor. Dogum korkum var. Adet sancisi gibi sancilarim var.
Dogumu nerde yapacagim kararsizim. Doktorum cok iyi ana yenidogan bolumu yok. Diger hastane devlet hastanesi ilki ordaydi cok kotuydu.
Galiba depresyona girdim
seninkide benimki gibi 3200 falan doğacak galiba yanlış hesaplamadıysamAyyy canim ne guzel. Insaallah saglicakla al bebegini kucagina. Darisi da bana olsun, benim minnak cadi da 3 kiloyu gecer umarim..
Canım benim aynı korkular hepimizde var nasıl olcak diye bunların hepsi normal doğum yapmadanda geçmiycek sanırım ama sende sorun yok ağrılar sancılar korkular hepsi bendede var allahın izniyle hrpimiz alsak kucağımıza sağlıkla bebeklerimizi bu sıkıntılar bitse daha sonrada uykuduz geceler diş çıkarmalar olucak ama en azından kucağımızda olucaklar rabbim hepimizr yardım etsin inşallah...Selam herkese
evde netim yok cok giremiyorum. Dogum yapanlarin goxu aydin. Bekleyenlere allah yardim etsin.
Cok kotuyum ben ya. Sol tarafa yatamiyorum agrim var. Belim sirtim göğüs kemiklerim hep batiyo. Geceleri sabah olmuyor. Bebegin hareketleri bir garip canim aciyor. Dogum korkum var. Adet sancisi gibi sancilarim var.
Dogumu nerde yapacagim kararsizim. Doktorum cok iyi ana yenidogan bolumu yok. Diger hastane devlet hastanesi ilki ordaydi cok kotuydu.
Galiba depresyona girdim
kızlar doğumda hastaneye hangi battaniyesini götüriym
çantaya fermuarlı olanı koydum ama
15 bana 15 ona koydum cnmKizlar bisi sorcam cantaniza kac tane bebek bezi koydunuz
hmm bende şimdi arkdaşımla görüştüm yeni doğum yaptı bebeğe 10 koymuş yarısından fazlası geri geldi dedi15 bana 15 ona koydum cnm
Kizlar selam. Cok sukur bugun daha iyyim faranjit fln dun isyanlardaydim gece. Bi yandan da oglumdan ozur diledim sana kizmiyorum lokumum diye :) burnum okdr tikali ki anlatamam. Doktor deniz suyu diyor da acilmio yani kesip atim mi burnumu. Bende kronik burun tikanikligi var. Arada kullaniorum illiadin spreyi napim olim mi yani. Esim de tutturdu en buyuk kotulugu yspiosn bebege diye. Anlamio kimse beni. Oluyorum nefes alamiyorum. Agizdan hic alamam zaten hastayim. Ne zarari var yani iki fisfisin? Hamdolsun iyi bebegim kontrollerimizde.
Bide demin epidural sezaryen olmus bi arkadaşımla konustum. Sen sen ol normal dogur dedi. Göbek sarkiomus toparlanmasi zor dedi 3 yil once dogum yapti. Hos zaten kilolu bi kizdi ama bilmiorum aklim karisti iyice. Sezaryen olunca da epidural ol dedi. Acio mu dedim igne hyr dedi byle tirnaginla kolunu hafif ciziomus gbi bi his dedi ki agri esigi okdr dusuk bi arkadasim ki sirf alttan muayeneden korktugu icin epidural sezaryen oldu. Karmakarışık oldu kafam. Dr normal dogum yaparsin dio ben desen odum patlio. Sezaryen olim olsun bitsin diorum
üzerine kalın bi battaniye örtebilirsin o kemerlerinikiside güzelmiş,ben hastane çıkışlarına 2 tane penye battanıye zaten koydum,hastaneden çıkarkende kısmetse ana kucağı ,hastane çıkışı üstünde olcak inşallah,h&m nin ayı peluş postu ve ayrıca peluş battanıye koydum,bide bişi sorcam o ana kucağının içinde kemeler var,plastik aksamı var,onu çıkardınızmı,duruyorlarmı,sırtına batmazmı yaa o şeyler ??
her hafta 200 gr falan alsa 3200 falan doğar ve ilk bebeğe göre çok iyi birde neden bu kadar sık gittin doktora öylemi çağırdı doktorTeyzelerimi bizim kontrolumuz vardi bugun. Cok sukur mutlu ciktik kontrolden. 34+4 te 2000 gr olan minik prensesim 35+5 te yabi 8 gun sonra 2200 gr cikmisti. Bugun de 36+4 te yani 6 gun sonra 2585 gr geldi :) Buyumus biraz benim cadiii :) 2500e yaklasmis olsa bari derken ben, bi de baktim ki gecmis bile benim akilli kizim :) nst de de sacimiz falan da cikmadi cok sukur. Doktor teyzemiz de oyle olunca 10gun sonra gel dedi :) Bizden haberlee bu kadarrr :)
İkinci doğumumda ben de öyle dedim canım.sabahtan başladım sancilanmaya.hatta dedim belki yalancı sancidir geçer diye bekledim.gece iyice sıklaşmaya başladı hastaneyi aradım ebeyle görüştüm.ikinci doğumların daha hızlı başladığını ve gelmem gerektiğini söylediler. Bi de benim ne nisan ne su patlaması birşey olmuyor sadece sanciyla başlıyor dogumlarim hastanede suyumu patlatiyorlar.hastane de bize yakin değil beklicez derken tatsız bi olay yasanmasin diye gittik hastaneye.bi de baktık ki o kadar sanciya acıya daha 1 cm açılma varmış.o da zaten daha önceden doğum yapan kadınlarda olabiliyormus.gondermeyelim yatış yapın dediler eve gitmeyi göze alamadık. Saat 22 filandi zaten hastaneye vardigimizda.sabah 5:50de kızımı dogurdum.37. Haftamdaydim. İyi ki de gitmisim ama kordon boynuna dolanmış biraz mor dogdu kuzucum.oksijensiz kalmis biraz.yani diyeceğim o ki evde sancı çekmek beklemek filan da mantıklı ama yüze yüze kuyruğuna gelmişiz sonuçta insan sadece çektiği sancıları biliyor ama içerde bebek ne durumda bilmiyorsun.o riski göze alamam yani varsin hastanede cekiyim sancıları gelip gidip kontrol ettiler bebegin kalp atışlarına vs bakıyorlar evde nerden bilcen anlican...
Simdi de öyle sancilarim hemen başlasın gitmem ama çok da beklemem gibime geliyor.hele üçüncü doğum belki çok kolay olur ne bileyim hastaneye yetisemeyiz yolda filan dogurmayim bi de
evettt bunu diyorum ama kimse kabul etmiyor,10 tane sezerynalı akrabam arkadşm v.s var,hepsinin karnı türkiye haritası gibi,göbekleri 10 cm sarkmış,kaldırıp altına elini koy,göbek üste düşüyor el gözükmüyor,normal doğururnca öyle olmuyor,göbek kaslarını katman katman sezeryanda kesıyorlar,spor hocam göbeğini açıp gösterdi bana,kadın 20 yıldır fitness hocası,günde 500 mekik çekio sezeryan yapmış,göbek yumuşacık ve sarkık,dio tek çare estetik,tabiki istisna zayıf insanlar vardır çağla şikeller gibi,ama durum yğzde 80 de malesef böyle,sağlık olsun artık,gerisi mühim değil ne yapalım