2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar tahlillerimi dojtora gösterdim rabbime şükürler olsun sende şeker yok dedi bebişin iri olacak dedi bugün annemde telefonda sende iri doğmuştun dedi çok sevindim bir problem olmamasına doğumuma 3 hafta varmış doktor öyle söyledi. Bundan sonra hadtaneye sabah 6 da gidicekmişim haftada 1 devlet hast, olunca randevu sorunu var malum. Benden haberler bu kadar iyi geceler

maşallah bebişine canım :)

Allah hepimizin yüzünü güldürsün hep iyi haberler vermeyi nasip etsin bize. Bebeklerimiz çipil çipil baksın bize. Allah korusun hepimizi.

ayy amiin canım :)

Artık kötü haberler almayalım inş. Allah korkutmasın, sağlıkla mutlulukla kucağımıza alalım bebekleri inşallah. Sonra her şey boş :KK43:( kocam bile kızım korkutma bizi diye seviyor kızımızı.. Ah korkular, ah... Riskli hamilelik olunca hep Yürek ağızda :KK43:

Rabbim Nazlı ya sabır selamet versin yuvasını en kısa zamanda bebekle doldursun inş.. Hep Aklımda, hep aklımda...

babyforwe babyforwe canım larkin ablası için nasıl ikna etti doktorunu sen de pes etme:) doktoruna mail yaz ya da anlaşma yapın. Doktorun Sancı sırasında eşinin metanetini sana yardımını görsün, aksi olursa içeri almasın ama bir deneyin şansınızı :) olmadı taksın beresini şapkasını fotoğrafçı gibi girsin heheh:))

@bestemeste ve minione minione ikiniz de öpüyorum kocalarınıza da selam söylüyorum:)) her Sorumluluğu üstümüze aldıkça mi alışıyorlar anlamıyorum ki:) benim eşim de trafiğin en yoğun olduğu yerden geliyordu istda ama geliyordu artık senin kocanda gelsin evine canım doğumun ne zaman olacağı belli değil falan de.. Evinin reisi oldu artık anasının kuzusu değil ki kocan

@Larkin ciğim aynı şikayet bende de var doktor stres üşütme doğuma hazırlık dedi hatta bazen sancı giriyor çok sert ama doğuma var gibi sanki... Haklımızda Hayırlısı olsjn..

sorma canım ya adam nuh diyor peygamber demiyor
dedim fotoğrafçı sokuyorsanız eşim fotoğrafçı kılığında girsin:KK70:kendi kendimi ele verdim
ama doğum anında baktım olmuyor kocamı çağırın doğurmıcam diye çığlık atarım valla :KK70:

Off pofff doğuracak mıyız acaba Pinking Tree Pinking Tree ama ne zamaaann. Doktorun verdiği tarihte miii, yoksa daha erken mi:KK70:
Normal doğuma çok sevdalıyım ya ben, korkuyorum ben başıma bir şey gelecek diye pofff:KK11:

Bakalım doktorum son anda yamuk yapmazsa inşallah girecek ablamda.
Adamda haklı aslında eşimi zaten alıyor ameliyata ama nooolur yani di mi bir kişi daha:KK70::KK70:
Bakalım hayırlısı olsun.

babyforwe babyforwe bencede çok ısrar et, neden giremesinmiş son anında, yada girmesinmiş:KK12:
Sanki geçip karşıdan seyredecek. Baş ucunda olacak, bebeğinizi kucağına verdiklerinde orada olacak, daha ne olsun:63:

aynen ya elimi tutar bakmaz bile o benden başka bir yere off uyuzluk olucak ya :KK43:

Herkese merhaba kızlar:)

Burada daha gece vakti ve biz bi doğum provası yaşadık kendimizce:)

Duş alırken burnumun kanaması ve bebeği hissetmemem derken acile gittik. Çanta pilates topu vs yanımıza alacaklarımız hak getire:)) sakin olmak falan mümkün değil:))) Eşimle doğum kursuna gittik ve provalıydık göya ama hastaneye gidene kadar birbirimize girdik:)) sen nasıl doğuracam diye bana kızıyor vaginal muayene istemiyorum diye ben de kimse anlamıyor nasıl olsa eh diyip başladım saydırmau:)) kibarcık ben tittir git bile dedim:))) İkimiz de stresle baş edemiyoruz , bunu anlamış olduk:))
Ben doğururken bile bu adam sigara icmeye gidecek onu da anladım o da fenalaştı etti:)))

Şimdi güle oynaya eve döneceğiz inş:))))

Burada beni bi kızla birlikte içeri aldılar ve kız uf puf derken Bebeğini kucağına Aldı şok oldum:)) hep güzel hikayeler duyuyordum ama hiç kadar yakından görünce şok olduk darısı bizlere :))) ne Çığlık ne bağırma ne bir şey.. Korkulu yüzle geldi benim gibi önlüğünü giydirdiler oturur ve doğurdu gitti ayakta şoktayım eşim de senden aynı Performansı bekliyorum ama senin Ağrı eşiğin düşük diyor onu GÖRDÜ diye:))

Sana ağrıyo eve gidince göstericem diyorum:)))

Bu erkekler de hiçbir şey yapmadan baba oluyor ya ne diyeyim ahh ahh:)
Birazdan hastaneden çıkıyoruz fatura dışında:)) her şey yolunda:KK66:)

sizin için iyi olmuştur canım prova gibi tam bayıldım valla:KK70::KK70:

en iyisini yapmışsın canım

aynen aynennnnn

oyy maşaallah o dudaklar ne öyle kırmızı kırmızı :)

ayyy dr a ne ne zaman yanında olacağına o mu karar verecek gıcık oldum yani

maşaallah

çıktım pişman oldum oğlum burnumuzdan getirdi :KK43: daha da çıkmam zaten

ooyyy ne güzel sütünde geliyor

hadi hayırlısı canım az kalmış maşaallah kuzuna

maşaallah çok şükür sağsalim doğmuş

ayy maşaallah onlarada hem de normal doğum ekstra sevindim :)

ay tam prova olmuş,şu bir erkek bir kadın dizisi gözümün önünde canlandı sen böyle yazınca :) şimdi iyisin inşaallah canım, inan çoğu doğum aynen o dediğin kadının ki gibi oluyor sen normal diyordun hep sakon pes etme lütfen sakın güven bu arkadaşına :) keşke imkanım olsa çatır çatır normal doğursam ahhh ahhhh

tüh üzüldm canım yaa çocuğun rahatsız oldu demekki:KK51:

Kızlar bugün daha giremeyebilirim gün var kv de, yarın sabah erkenden hastane işi olacak, tüm gün uğraşırım bana dua edin güzel haberlere çok ihtiyacım var en son ki kötü deneyimden sonra yüreğim ağzımda, paşam iyi olsun doğum konusu hayırlısıyla karar bağlansın diye :)

inş hayırlı haberlerle gelirsin canm

herkeze günaydınnn güzel anneler ben cok heycanlıyım ya yarın rabbim izin verirse bu saatlerde evladım kucagımda olcak az öncede yatağımı hazırlarım şimdide temizlik var evde sanki hiç zaman gecmiyo ya dualarınızı bekliyorum kızlar sezaryan ama gnede bi aksilik cıkcak kötü bişey olcak diye ödüm kopuyo rabbim heveslerimizi kursagımızda bırakmadan sağ salim evladlarımızı kucagımıza almayı nasip etsin herkese iyi günler dilerimmm hepinizi cok seviyoruzzzzz teyzeleriiii

hayırlısıyla kucağına al bebeğini inş canım:KK68:

maşallah canım büyümüş baya :nazar:

çok saol canım:KK50:

Kizlar bebisime oda yapmistim malum. Ama ilk 6 ay falan yatak odasinda kullanmak icin uygun fiyata bi besik bakiyorum. Sizce bu nasil? Goren duyan bilen var mi?

http://www.bebekbesik.net/cicek-duz-bambu.html

çok cici görünüyor valla

Kızlar mrb doğum Yaptım kurtuldum ben darısı sizlere

maşallah canım gözün aydın:KK9:

İyi aksamlar kızlar.. Af yarabbim içimde bir sıkıntı var.. Okuyorum sürekli kendimi.. Dogum yaklastıkca tabiki bi böle bos vesveseler fallaaaaan filaaaaan..
Bu arada yarın öglen dr gidicez bakalım dr ne dicek.. Hayırlısı inş...

Popsi bebişin hayırlı olsun canım

Bdsayar ve ofizmir canlarım Allahım sizlere kolaylık versin.. İnş sag salim bebegimizi kucagımıza aldık diye mesajınızıda görürüz..

hayırlı haberlerle gel mervecm

herkeze günaydınnn güzel anneler ben cok heycanlıyım ya yarın rabbim izin verirse bu saatlerde evladım kucagımda olcak az öncede yatağımı hazırlarım şimdide temizlik var evde sanki hiç zaman gecmiyo ya dualarınızı bekliyorum kızlar sezaryan ama gnede bi aksilik cıkcak kötü bişey olcak diye ödüm kopuyo rabbim heveslerimizi kursagımızda bırakmadan sağ salim evladlarımızı kucagımıza almayı nasip etsin herkese iyi günler dilerimmm hepinizi cok seviyoruzzzzz teyzeleriiii
Canım inşaalllah çok güzel olur doğumun ve sonrası Rabbim yardımcın olsun sağlıkla doğsun miniğin sende hemen kalkarsın inşaallah ayağa ağrı naz olur
Kizlar bebisime oda yapmistim malum. Ama ilk 6 ay falan yatak odasinda kullanmak icin uygun fiyata bi besik bakiyorum. Sizce bu nasil? Goren duyan bilen var mi?

canım fiyatı iyi görüntüsüde iyi zaten 6 ay anca kullanılıyor

:KK70::KK70::KK70: Çok iyiymiş küfür etmek :KK70: Damarımıza basarlarsa neden olmasın:KK70:
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim en hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize.
Fatura çok muu?? Çok merak ettim. Sizin sigorta işiniz yada hastane masraflarınız nasıl oluyor orada?

Bu arada benim kocamın da çok sert bir görüntüsü vardır. Öyle değil kendisi ama görenler çekinirler.
Bu bir kaç gündür benim sancılarım, rahatsızlıklarım arttı. Birde buradan duydum alaturka tuvalete gittim bir keç kez, çömeliyorum falan:KK70:
Diyorum ya durduk yere başıma iş açacağım diye:cool:
Bizimki bir panik bir panik, bu son 2 hafta geçmeyecek galiba diyor.
Yere çömelince koşarak yanıma geliyor noolur çömelme diye kaldırıyor.:KK70:
Sakın alaturka tuvalate gitmeyeceksin bir daha, eğilme dur yavaş yapma Allah aşkına diye.
Yahu dedim bırak, belkide normal doğuracağım işte ne güzel diyorum, istemiyor musun diyorum (eskiden ben istiyorum diye istiyordu)
Yook yok vazgeçtim ben direk sezeryan olsun, böyle sancılanırsan ben seni hastaneye nasıl götüreceğim, ambulans gelecek, hem ben dayanamam öyle seni sancı çekerken görmeye vs vs vs....:KK70:
Çok fena panik halinde geziyor evde:KK70: 1 haftada evde şimdi, bakıma girmiş fabrika:KK70:

Hamilelikte yel girmesi diye bir şey varmış. Yani halk arasında adı bu.
Bacağa sancı, bel fıtığı gibi. Bebeğin duruşundan kaynaklanırmış. Bacağa giden damarın üzerine doğru baskı yaparsa bebek, dediğin belirtiler olurmuş.
Eşimin teyzesinin gelinine oldu 7 aylık hamileyken, bende ilk defa onlardan duydum. Topalllayarak geziyordu basamıyordu üzerine.
Ama geçici bir şeymiş, Senin anlattıklarında buna benziyor. Ama kesinlikle doktoruna haber vermelisin. Belki bir masaj şekli, yatış şekli yada bir krem vs önerebilir. Çok geçmiş olsun.

Ayyy heyecanlanıyorum çok. Aslında bende hep bunu duymak istiyorum ama. Yeterince kuvvetli değil belirtilerim sanki.
Bunların hepsi oluyor ama aşırı bir sıklıkta değil.
Şu an ağrılarım var ama iyiyim, o fenalık halim geçti.
Bakalım bakalım çok heyecanlıyım:rolleyes:
eşin panik desene canım ya sezaryan olacak zaten bencede yorma kendini boşuna, ben çömeliyorum ama mecburiyetten oğlumdan dolayı yoksa canım yanıyor hiç gerekmese çömelmem :) diyorum bu kadar harekete normal doğumu hak ediyorum ben :KK37:
hayırlı olsun canım
Arkadaşlar tam göbek deligimin çevresinde delici bi ağrı var ara ara giriyor. Bunun doğum sancı sıla bi alakası yok heralde. Belimde kasigimda bişi yok
gaz sancısı olma ihtimali yüksek
iyi akşamlar annişler

salı günü alttan muaniye var :KK43: bebeğim 3500 civarıymış doğuruna kadar 4000 olucak bu gidişle dr sezeryan derse ne diyim off ben normal istiyordum
bebeğimin kilosu çok mu normal doğuma engel mi
canım denilen kilo birebir çıkmıyor çoğu zaman kaldı ki 4 kilo da normal doğurulabiliyor
maşallah bebişine canım :)

ayy amiin canım :)

sorma canım ya adam nuh diyor peygamber demiyor
dedim fotoğrafçı sokuyorsanız eşim fotoğrafçı kılığında girsin:KK70:kendi kendimi ele verdim
ama doğum anında baktım olmuyor kocamı çağırın doğurmıcam diye çığlık atarım valla :KK70:

aynen ya elimi tutar bakmaz bile o benden başka bir yere off uyuzluk olucak ya :KK43:

sizin için iyi olmuştur canım prova gibi tam bayıldım valla:KK70::KK70:

tüh üzüldm canım yaa çocuğun rahatsız oldu demekki:KK51:

inş hayırlı haberlerle gelirsin canm

hayırlısıyla kucağına al bebeğini inş canım:KK68:

çok saol canım:KK50:

çok cici görünüyor valla

maşallah canım gözün aydın:KK9:

hayırlı haberlerle gel mervecm

yok canım rahatsızlığından değil huysuzluğundan burnumdan geldi koca mağazada herkes seyre durdu, oyuncak istedi evde almıycaz sakın isteme dediğimiz halde üzdü beni almadık ama rezil etti beni :KK43:

uff hiç kendime para harcayasım yok ama kırmızı kırmızı yarıklarla doldu bütün karnım :KK61: ama bana yağlı şeyler alerji yapmıştı hep, hatta lierac bile dokundu kullanamadım. bu kremin yapısı nasıl, hafif bir şey mi? :KK64:
canim bende lieraca o kadar para verip catir catir catlayinca artk ne derece düzelir die düsunuyorum yeni bir kremle.alsam mi almasam mi bilemedim ama karnim felaket halde

Bende tuhaf bi sakinlik hakim suanda.. zaten boylee anlarda kendmden cok yanimdakileri sakinlestiririm bnde sersemlerim duygulsrimi bastirmaktan.. bugun halledim canim evet cok bike kaldi

Ini doğum anında da bu tuhaflık daim olur canım:) işinize yarar, çantanı hallet aklında kalmasın, için rahat olsjn:KK66: kum dönüyormuşsun bir de çok geçmiş olsun.. Bir de hastane ortamı hemen hemen tüm hamilelere stres yaşatıyor kasılma Sancı açılma vs oraya gidince duruyor çok normal :)

Canım hepimizde aynı korkular.. Allah'a emanetiz, yapacak diyecek bir şey yok duadan başka.. Rabbim sağlıkla kolaylıkla be huzurla kucağına almayı nasip etsn inş.
Biz de seni ve bebişini çok seviyoruz, sağlıklı müjdeli haberlerini bekliyoruz :))

hani şu çirkin ve beceriksiz talihi varya,ona uymadığım için için sanırım talihsizim
ama artık bu gebelik bana güzellikde vermedi çokda çirkinleştim talihde vermedi bee
gerçi eşim cuma gelmiyor diyorum ama ben o yokken annemde kaldığımda ablamlar alt katta ben daha çok mutluyum ama:KK48:
ama evet yinede alıştırmamak lazım,bakk yine sinir sistemim hat safhada öğle okunacak halen uyuyor,ben 2 defamı kahvaltı hazırlıcam,açlıktan çocugumla bayılcaz,gidiyorum uyandırmayaa:KK62:
adamın her yaptığı her ettiği batıyor bana umarım bu sinirle onun ufak boyunu çıkarmam
Allah saklasın yawrumu,anasına benzsesin inşallah:KK52:
Ne çirkin ne becerikli ne kocalarda suç.. Suç bizde her şeyi kendimiz yaparsak Adamcağız e bunu da halleder diye düşünür.. Sen sinir olma annesi kahvaltını et bebişini doyur kocan da kalksın kendi alsın kahvaltısını bi zahmet :))

kızlar sağ kalçamdan ayak bileğime inen bir sancı var 3 gündür yürüyemiyorum bile ağrıdan ağlıyorum:KK43::KK43::KK43: uyuşmada oluyor fıtık belirtilerinede benziyor karnımın üst tarafı biraz boş gibi sanki karnım 2 cm inmiş gibi dr ulaşamıyorum benim gibi olan varmı ilaçda içemiyorum sizce ne olabiliro_O
Canım Bebiş hareketlerini takip et, sancılar ordanburdan giren ağrılar ben de en az 20 gündür var, normal kabul ediyorum, ama sen doktoruna danış ya da yakın bir yere git için rahat etsin. Dün ben de doktoruma ulaşamadım hemen hastaneye gittik içimiz rahat eysin diyr..

uff hiç kendime para harcayasım yok ama kırmızı kırmızı yarıklarla doldu bütün karnım :KK61: ama bana yağlı şeyler alerji yapmıştı hep, hatta lierac bile dokundu kullanamadım. bu kremin yapısı nasıl, hafif bir şey mi? :KK64:
Canım ben de Alerjik bi tipim dün bacağıma bir adet tüy için :) kuru jilet sürdüm ki temiz bacak ve hassas jilet hala daha derim kazınmış gibi.. Ama lierac veya nustela yo tek kullandın mı skkıntı olmaz inş bizim şanssızlığımız yağ ile birlikte kullanmak oldu :KK43:( benim karnımda yarık yarık ama ben tembellikten sürmüyorum :KK43:( sen lierac ya da mustela kullan faydasını görürsün son haftalar çatladım geç kaldım diye Düşünme..

Belki de Allah tarafından cesaret bulabilmek için o kadını görmen için hastaneye gitmek durumunda kaldın. Ben bu hikayeden bu mesajı aldım:)
Biliyor musun hiç bu Açıdan düşünmemiştim :) hatta hastaneye giderken sağa sapmak yerine sola saptık geri dönmeyelim diye kendi hastanemize bile gitmedik:) belki gerçekten Öyledir ve inş onun gibi kolay doğurur bebeğimizi kucaklar odamıza geçeriz:) çantamızdan cüzdan çıkarır gibi inş hep birlikte sağlıkla afiyetle huzurla :) bi De bu gidiş bize ders oldu diye düşündük çünkü normalde doğuma giderken evden çıkarken foto çekiliriz son kez İkimiz diye düşünüyorduk ama eşim ayakkabılarını ters gitmiş onu bile gelince fark ettik:)))))

Canım bu beşiğin aynı ölçüsünde bambu sepet beşiği ben aldık sadece örtüsü farklı dantelli ama Ölçü vs aynı. Hevesin varsa uygun fiyatlı diyorsan da al ama öyle yazıldığı gibi 1 yıl kullanmak mümkün değil, Dediğin gibi 6 ay işini görür.. Gile gile kullan şimdiden :)

:KK70::KK70::KK70: Çok iyiymiş küfür etmek :KK70: Damarımıza basarlarsa neden olmasın:KK70:
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim en hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize.
Fatura çok muu?? Çok merak ettim. Sizin sigorta işiniz yada hastane masraflarınız nasıl oluyor orada?

Bu arada benim kocamın da çok sert bir görüntüsü vardır. Öyle değil kendisi ama görenler çekinirler.
Bu bir kaç gündür benim sancılarım, rahatsızlıklarım arttı. Birde buradan duydum alaturka tuvalete gittim bir keç kez, çömeliyorum falan:KK70:
Diyorum ya durduk yere başıma iş açacağım diye:cool:
Bizimki bir panik bir panik, bu son 2 hafta geçmeyecek galiba diyor.
Yere çömelince koşarak yanıma geliyor noolur çömelme diye kaldırıyor.:KK70:
Sakın alaturka tuvalate gitmeyeceksin bir daha, eğilme dur yavaş yapma Allah aşkına diye.
Yahu dedim bırak, belkide normal doğuracağım işte ne güzel diyorum, istemiyor musun diyorum (eskiden ben istiyorum diye istiyordu)
Yook yok vazgeçtim ben direk sezeryan olsun, böyle sancılanırsan ben seni hastaneye nasıl götüreceğim, ambulans gelecek, hem ben dayanamam öyle seni sancı çekerken görmeye vs vs vs....:KK70:
Çok fena panik halinde geziyor evde:KK70: 1 haftada evde şimdi, bakıma girmiş fabrika...

Ayyy heyecanlanıyorum çok. Aslında bende hep bunu duymak istiyorum ama. Yeterince kuvvetli değil belirtilerim sanki.
Bunların hepsi oluyor ama aşırı bir sıklıkta değil.
Şu an ağrılarım var ama iyiyim, o fenalık halim geçti.
Bakalım bakalım çok heyecanlıyım:rolleyes:

Sosyal güvenlik numaramız olmadığı ve buranın Vatandaşı olmadığımız için hastaneler de Ücret cep yakıyor 1000 doları Görüyor faturalar bazen.. Ama sigorta Şirketleri var ya da hastane değil de sağlık merkezi veya doktor muayeneleri var onlar 40 dolar gibi bir ücretle Başlıyor acil bir şey olmadı şu zamana kadar ama üşüttük mü dişimiz Ağrıdı mı Muayeneye gitmeyi tercih ediyoruz ama dün acilden giriş yaptık :))) faturayı eve göndereceklerini söylediler:/
Sancılara gelince aynıları ben de var eşim doğum başladı mı dk tutalım mı diyip dıruyor ama Çığlık atmadığım ölmediğim sürece bekle diyorum bunlar sadede hazırlık kasılmaları bebek gelecek sinyali bence :)) açılma anı daha farklıdır..
Sezaryan normal buna takılma larkinim Hakkımızda Hayırlısı olsun önemli olan bebeğimizi kucağımıza almak ama sancın başlarsa da plansız doğal bir sezaryan şansın olur Dr gene riske atmaz istemezse atmasın Bebeğin geleceği tarihi seçer.. Her türlü korkma ve rAhat ol. Siz hazırsınız ve bebeğinizi mutlulukla heyecanla bekliyorsunuz:)
Benim eşim diyor ki :) doğuma giderken arabayı sen sürersin:))) şapşik olduk ikimizde kavga küfür Ede ede hastaneye gittik sen nasıl doğurup ana olucan diyor ulan sen baba oluyorsun ya diyorum :)) sonra Aşkım köşküm özür dilerim şerle çıktık hastaneden :)

Ohh gözün aydın taze anne nasıl doğum yaptım bebeğin nasıl Ayrıntı istiyoruz müsait olduğunda.. Allah sağlıklı hayırlı evlat etsin inş :)

Arkadaşlar tam göbek deligimin çevresinde delici bi ağrı var ara ara giriyor. Bunun doğum sancı sıla bi alakası yok heralde. Belimde kasigimda bişi yok

Canım hazırlık kasılması ve ağrıları önden belden girermiş, vücudun gerçek doğum sancılarına hazırlanıyor olabilir ara ara böyle ağrılar yaşayabilirsin Demişti doktorum.. Ama tedbiri elden bırakmamak Lazım doktoruna da danış.. Ve üşütünce de küçük sancıları büyük hissediyorsun ben hep üşütüyorum malesef :KK43:

İyi aksamlar kızlar.. Af yarabbim içimde bir sıkıntı var.. Okuyorum sürekli kendimi.. Dogum yaklastıkca tabiki bi böle bos vesveseler fallaaaaan filaaaaan..
Bu arada yarın öglen dr gidicez bakalım dr ne dicek.. Hayırlısı inş...

Bdsayar ve ofizmir canlarım Allahım sizlere kolaylık versin.. İnş sag salim bebegimizi kucagımıza aldık diye mesajınızıda görürüz..

Mervem çok normal ben evime gelecek misafiri beklerken stres oluyorum sen beneğini bekliyorsun :) dün doktor bir hastaya ayağını sert zemine bas dedi terlik ayakkabı gitme Çorap giy dedi Sancısı azalınca.. Tabi ne alaka anlamadım ama sen de terlikleri çıkarıp ayağını yere basmayı dene bir de :) bebeğine hazırsınız bekliyorsun çok şükür her şey yolunda :) dualarımız seninle biz Drenbeneğini heyecanla bekliyoruz kaldı ki daha zamanın var hiç stres olma:)

iyi akşamlar annişler

salı günü alttan muaniye var :KK43: bebeğim 3500 civarıymış doğuruna kadar 4000 olucak bu gidişle dr sezeryan derse ne diyim off ben normal istiyordum
4 kg sezaryan nedeni deil hatta kolay doğum olur bebek kendini iter.
Cesaretli ol ve tercihlerin doktora ilet. Mümkün olduğunda böyle istiyorum de. Sana başla bit şey önerdiğinde bunun zorunluluk değil öneri OLDUĞUNU bil ve sebebi sor. Mesela sezaryan dedi..

- neden böyle öneriyorsunuz
- alternatifi neler
- dezavantajları neler
- sezwryanın alternatifi ne ve de
- beklemek düşünmek istiyoruz.

Doktoruna açıl açıl sağlıklıykennsezaryani tercih etmek istemediğini riskin her zaman OLDUĞUNU ve normal Doğumu beklemek denemek istediğini söyle. Bir şey söylediğinde a-d-a-b harflerini takip et avantaj dezavantaj alternatif..Doktorun bir şey söylediğinizde ona sor hani buraya gelip de doktor şöyle dedi neden acaba diyorlar ya bu iletişimsizlik Olmasın. Seni Endişeye sürükler. Sezaryan zorunlu olsa doktor zaten yapar yapmak zorunda ama bazen sadece öneri oluyor.. Biz Dr yanlış anlayıp kabul ediyoruz. Doğumdan sonra da pişman oluyoruz o tercihleri söylüyor seçecek olan sensin..Doktoruna beklemek istediğini söyle:) hem sezaryana ladar on tane yol var ve riskin de yok çok şükür, doğumunda ilgili kararları sen siz vereceksin korkma:) zaten gerçek bir risk olsa doktor sorumluluk almaktan korkar ve bunu yapar, merak etme. Sana önermez danışmaz.
Ini gönlüne göre olur her şey eşin de yanında olur:)
Ben bu kadar konuşup da sezaryan olursam da amaç bebeğimi kurtarmaktı diyeceğim tabi :) amacımız bu. Gerisi boş :) hehehe çok dönek gördüm kendimi:))

Ayyy kızlar bende sinir küpü olarak geldim, kv de gün varı benim annemle ablamda geldiler, kalabalık beni baydı hep mutfakta durdum ama gelen misafirlerin hepsinin çocuğu var ve çooook yaramaz çocuklar evi talan eden türdenler bir taneside koca erkek ne işi varsa günde ! çocuk hiperaktif ilaç kullanıyor, benim minicik oğlumu gıcık etti onun yüzünden ben sinir harbi yaşadım oğluma kızdım durdum çocuğada kızdım ya annesi bir kere kalkıp bakmıyor bir insan bu kadar mı gamsız olur !! Sonunda ablam geldi de oğlumu kuzeniyle oynamaya ikna ettim, benim oğlan abi abi benle oyna diyor o çocukta getirmiş arabalarını bizimkine vermiyor vermek zorunda değil tabi ki ama benim oğlumun babannesigilde ki oyuncaklarıyla oynamayı biliyor!!! Ay nasıl sinir oldum çocuklarınız büyüsün anlayacaksınız sinirimi, zaten oturamıyorum sürekli kasılmam var birde elin çocuğu sinir etti beni! Suratım düştü resmen

Bir diğeri de benden başka herkes doğumum konusunda telaşlı ya şaka gibi, kv ayrı ayrı ayyy nasıl olacak diyor annem ayrı ablam ayrı görümcem ayrı !! Bugünde ablam dedi ben doğurdum diye ara öncesinde arama telaşlanırım diyor, bende patladım aaaaa benden başka herkes telaşlı bu ne ya beni sakinleştireceğinize ben sizi sakinleştiriyorum yeter yani dedim, gerçekten hep ben sakinleştiriyorum milleti!! Korkmayın kontrole diye çıkarız evden eşimle doğumu söylemeyiz size dedim !! Sinir geldi artık

Eşime dedim doğuma girmeni istiyorum diye yoook ben giremem diyor neden diyorum ses yok cevap da vermiyor,korkuyorum ben sana ihtiyacım var dedim ama nafile, e ilk de ameliyathaneyi basıyordun girecektin zorla çıkardılar şimdi ne oldu dedim o başka diyor :KK43: iyi ya kendi kendimi teskin ediyorum şaka gibi aaa birde etrafımdakileri !!!

Yani doldum taştım bende sonuna yeter birileride beni sakinleştirse

Ini doğum anında da bu tuhaflık daim olur canım:) işinize yarar, çantanı hallet aklında kalmasın, için rahat olsjn:KK66: kum dönüyormuşsun bir de çok geçmiş olsun.. Bir de hastane ortamı hemen hemen tüm hamilelere stres yaşatıyor kasılma Sancı açılma vs oraya gidince duruyor çok normal :)

Canım hepimizde aynı korkular.. Allah'a emanetiz, yapacak diyecek bir şey yok duadan başka.. Rabbim sağlıkla kolaylıkla be huzurla kucağına almayı nasip etsn inş.
Biz de seni ve bebişini çok seviyoruz, sağlıklı müjdeli haberlerini bekliyoruz :))

Ne çirkin ne becerikli ne kocalarda suç.. Suç bizde her şeyi kendimiz yaparsak Adamcağız e bunu da halleder diye düşünür.. Sen sinir olma annesi kahvaltını et bebişini doyur kocan da kalksın kendi alsın kahvaltısını bi zahmet :))

Canım Bebiş hareketlerini takip et, sancılar ordanburdan giren ağrılar ben de en az 20 gündür var, normal kabul ediyorum, ama sen doktoruna danış ya da yakın bir yere git için rahat etsin. Dün ben de doktoruma ulaşamadım hemen hastaneye gittik içimiz rahat eysin diyr..

Canım ben de Alerjik bi tipim dün bacağıma bir adet tüy için :) kuru jilet sürdüm ki temiz bacak ve hassas jilet hala daha derim kazınmış gibi.. Ama lierac veya nustela yo tek kullandın mı skkıntı olmaz inş bizim şanssızlığımız yağ ile birlikte kullanmak oldu :KK43:( benim karnımda yarık yarık ama ben tembellikten sürmüyorum :KK43:( sen lierac ya da mustela kullan faydasını görürsün son haftalar çatladım geç kaldım diye Düşünme..

Biliyor musun hiç bu Açıdan düşünmemiştim :) hatta hastaneye giderken sağa sapmak yerine sola saptık geri dönmeyelim diye kendi hastanemize bile gitmedik:) belki gerçekten Öyledir ve inş onun gibi kolay doğurur bebeğimizi kucaklar odamıza geçeriz:) çantamızdan cüzdan çıkarır gibi inş hep birlikte sağlıkla afiyetle huzurla :) bi De bu gidiş bize ders oldu diye düşündük çünkü normalde doğuma giderken evden çıkarken foto çekiliriz son kez İkimiz diye düşünüyorduk ama eşim ayakkabılarını ters gitmiş onu bile gelince fark ettik:)))))

Canım bu beşiğin aynı ölçüsünde bambu sepet beşiği ben aldık sadece örtüsü farklı dantelli ama Ölçü vs aynı. Hevesin varsa uygun fiyatlı diyorsan da al ama öyle yazıldığı gibi 1 yıl kullanmak mümkün değil, Dediğin gibi 6 ay işini görür.. Gile gile kullan şimdiden :)

Sosyal güvenlik numaramız olmadığı ve buranın Vatandaşı olmadığımız için hastaneler de Ücret cep yakıyor 1000 doları Görüyor faturalar bazen.. Ama sigorta Şirketleri var ya da hastane değil de sağlık merkezi veya doktor muayeneleri var onlar 40 dolar gibi bir ücretle Başlıyor acil bir şey olmadı şu zamana kadar ama üşüttük mü dişimiz Ağrıdı mı Muayeneye gitmeyi tercih ediyoruz ama dün acilden giriş yaptık :))) faturayı eve göndereceklerini söylediler:/
Sancılara gelince aynıları ben de var eşim doğum başladı mı dk tutalım mı diyip dıruyor ama Çığlık atmadığım ölmediğim sürece bekle diyorum bunlar sadede hazırlık kasılmaları bebek gelecek sinyali bence :)) açılma anı daha farklıdır..
Sezaryan normal buna takılma larkinim Hakkımızda Hayırlısı olsun önemli olan bebeğimizi kucağımıza almak ama sancın başlarsa da plansız doğal bir sezaryan şansın olur Dr gene riske atmaz istemezse atmasın Bebeğin geleceği tarihi seçer.. Her türlü korkma ve rAhat ol. Siz hazırsınız ve bebeğinizi mutlulukla heyecanla bekliyorsunuz:)
Benim eşim diyor ki :) doğuma giderken arabayı sen sürersin:))) şapşik olduk ikimizde kavga küfür Ede ede hastaneye gittik sen nasıl doğurup ana olucan diyor ulan sen baba oluyorsun ya diyorum :)) sonra Aşkım köşküm özür dilerim şerle çıktık hastaneden :)

Ohh gözün aydın taze anne nasıl doğum yaptım bebeğin nasıl Ayrıntı istiyoruz müsait olduğunda.. Allah sağlıklı hayırlı evlat etsin inş :)

Canım hazırlık kasılması ve ağrıları önden belden girermiş, vücudun gerçek doğum sancılarına hazırlanıyor olabilir ara ara böyle ağrılar yaşayabilirsin Demişti doktorum.. Ama tedbiri elden bırakmamak Lazım doktoruna da danış.. Ve üşütünce de küçük sancıları büyük hissediyorsun ben hep üşütüyorum malesef :KK43:

Mervem çok normal ben evime gelecek misafiri beklerken stres oluyorum sen beneğini bekliyorsun :) dün doktor bir hastaya ayağını sert zemine bas dedi terlik ayakkabı gitme Çorap giy dedi Sancısı azalınca.. Tabi ne alaka anlamadım ama sen de terlikleri çıkarıp ayağını yere basmayı dene bir de :) bebeğine hazırsınız bekliyorsun çok şükür her şey yolunda :) dualarımız seninle biz Drenbeneğini heyecanla bekliyoruz kaldı ki daha zamanın var hiç stres olma:)

4 kg sezaryan nedeni deil hatta kolay doğum olur bebek kendini iter.
Cesaretli ol ve tercihlerin doktora ilet. Mümkün olduğunda böyle istiyorum de. Sana başla bit şey önerdiğinde bunun zorunluluk değil öneri OLDUĞUNU bil ve sebebi sor. Mesela sezaryan dedi..

- neden böyle öneriyorsunuz
- alternatifi neler
- dezavantajları neler
- sezwryanın alternatifi ne ve de
- beklemek düşünmek istiyoruz.

Doktoruna açıl açıl sağlıklıykennsezaryani tercih etmek istemediğini riskin her zaman OLDUĞUNU ve normal Doğumu beklemek denemek istediğini söyle. Bir şey söylediğinde a-d-a-b harflerini takip et avantaj dezavantaj alternatif..Doktorun bir şey söylediğinizde ona sor hani buraya gelip de doktor şöyle dedi neden acaba diyorlar ya bu iletişimsizlik Olmasın. Seni Endişeye sürükler. Sezaryan zorunlu olsa doktor zaten yapar yapmak zorunda ama bazen sadece öneri oluyor.. Biz Dr yanlış anlayıp kabul ediyoruz. Doğumdan sonra da pişman oluyoruz o tercihleri söylüyor seçecek olan sensin..Doktoruna beklemek istediğini söyle:) hem sezaryana ladar on tane yol var ve riskin de yok çok şükür, doğumunda ilgili kararları sen siz vereceksin korkma:) zaten gerçek bir risk olsa doktor sorumluluk almaktan korkar ve bunu yapar, merak etme. Sana önermez danışmaz.
Ini gönlüne göre olur her şey eşin de yanında olur:)
Ben bu kadar konuşup da sezaryan olursam da amaç bebeğimi kurtarmaktı diyeceğim tabi :) amacımız bu. Gerisi boş :) hehehe çok dönek gördüm kendimi:))
Canım babyforweye yazdıkların çok güzel olmuş ayrıntılı açıklayıcı, dediğin gibi risk olunca dr danışmıyor aynen acil şekilde alıyor bende öyle oldu son kez geldi tuşe yaptı çabuk çabuk ameliyathaneye haber verin dedi ben arkasından resmen bağırdım dr hanım hayır sezaryan olmaz diye bas bas bağırdım dönüp bakmadı,orda ki ebeye dedim ne olur yapılmasın ben normal doğurucam dedim canım bak dedi eşimi söyleyerek x bizim arkadaşımız dr keyfi yapmıyor sakın öyle düşünme eğer normalde diretirsen bebeğin kalp atışındaki düşüşden dolayı ölü doğabilir bunu göze alabilirmisin deyince ikna oldum bende

iyi akşamlar annişler

4 kilo doğmaz diye bişi yok canım Allah tan hayırlı sağlıkla kolay bi doğum iste. O çoktan planladı zaten senin için:KK51:

Ayyy kızlar bende sinir küpü olarak geldim, kv de gün varı benim annemle ablamda geldiler, kalabalık beni baydı hep mutfakta durdum ama gelen misafirlerin hepsinin çocuğu var ve çooook yaramaz çocuklar evi talan eden türdenler bir taneside koca erkek ne işi varsa günde ! çocuk hiperaktif ilaç kullanıyor, benim minicik oğlumu gıcık etti onun yüzünden ben sinir harbi yaşadım oğluma kızdım durdum çocuğada kızdım ya annesi bir kere kalkıp bakmıyor bir insan bu kadar mı gamsız olur !! Sonunda ablam geldi de oğlumu kuzeniyle oynamaya ikna ettim, benim oğlan abi abi benle oyna diyor o çocukta getirmiş arabalarını bizimkine vermiyor vermek zorunda değil tabi ki ama benim oğlumun babannesigilde ki oyuncaklarıyla oynamayı biliyor!!! Ay nasıl sinir oldum çocuklarınız büyüsün anlayacaksınız sinirimi, zaten oturamıyorum sürekli kasılmam var birde elin çocuğu sinir etti beni! Suratım düştü resmen

Bir diğeri de benden başka herkes doğumum konusunda telaşlı ya şaka gibi, kv ayrı ayrı ayyy nasıl olacak diyor annem ayrı ablam ayrı görümcem ayrı !! Bugünde ablam dedi ben doğurdum diye ara öncesinde arama telaşlanırım diyor, bende patladım aaaaa benden başka herkes telaşlı bu ne ya beni sakinleştireceğinize ben sizi sakinleştiriyorum yeter yani dedim, gerçekten hep ben sakinleştiriyorum milleti!! Korkmayın kontrole diye çıkarız evden eşimle doğumu söylemeyiz size dedim !! Sinir geldi artık

Eşime dedim doğuma girmeni istiyorum diye yoook ben giremem diyor neden diyorum ses yok cevap da vermiyor,korkuyorum ben sana ihtiyacım var dedim ama nafile, e ilk de ameliyathaneyi basıyordun girecektin zorla çıkardılar şimdi ne oldu dedim o başka diyor :KK43: iyi ya kendi kendimi teskin ediyorum şaka gibi aaa birde etrafımdakileri !!!

Şu çocuğuna hiç bir şey demeyen annelere bende uyuz oluyorum. Bi sersemlik mi geliyor ne. Bende mi öyle olucam acaba diye endişeliyim.
Esin konusunda da kendi eşim den şüphelendim. Şimdi gircem diyor ama demek ikincide sallamayabilir beni :KK62:

güzel gözüküyor ama bu modellerde şöyle bir hile var,bambu dıyorlar modele modelin bambuyla ilgisi olmuyor,bildğin en adi demir plastikten bacaklar,adı sadece bambu,çünkü ben bambulara bakarken avcılarda sadece çıplak bambunun kendisi 250 liraydı,dantelsiz yataksız hali,ama zaten kısa süre yatak odasında kullanmak için olabilir tabi neden olmasın

şimdiki annelerin çoğu öyle canım dediğin gibi gamsız. dur aklıma geldi anlatıym
görümcem çocuguyla bize geldi bigün cocuk 2 yaşında falan
ben mutfakta yemek hazırlıyorum
bi içeri gectim gördüm ki çocuk yatak odama girmiş yatagın üstünde zıp zıp zıplıyor
komidinin cekmecelerini açmış ki orada iç çamaşırlarımız olur
görümcem hiç oralı değil
sinir tepeme cıkmış bi şekilde geri mutfaga döndüm
peşimden kaynanam geldi, ayyy yatak üstüne çıktı cekmecelerini falan actı diye bana anlatıyo gülerek
eee kadın alsana torununu ordan da bana anlatıyon pis pis gülerek
tabi düşün artık cinlerim ne kadar tepeme cıktıysa döndüm kaynanama ters ters baktım ben yaramaz cocuk hiç sevmem dedim.

anasıda diyoki yani görümcem cocuk engellenmemeliymiş çocugun zekası böyle gelişirmiş
yarabbim ya bide öğretmen kendi düşün artık
ulan diycektim ki git kendi evinde geliştir cocugunun zekasını benim evimde cocuguna sahip çık

cocugu vurmuş kırmış dökmüş saçmış hiç agzını açıpta oglum yapma dediğini duymadım
bu nasıl bi eğitimdir anlamıyorum
cocuga sınır yasak koyacaksın ki cocuk doğruyu yanlışı öğrensin değil mi ama.
görümcem öğretmen olmasına ragmen böyle yetiştiriyosa cocugunu normal ev hanımları nasıl yetiştirir bilemiyorum artık cocugunu
bide cocugu paylaşım duygusundan kadar uzak yetiştiriyo ki
çocuk herkesin oyuncagıyla oynar eder
kendi oyuncaklarını kimseyle paylaşmaz!!!

sözün özü şimdiki anneler hep böyle
bigünde kocamın arkadaşı geldi evli iki tane cocukları var
balkon kapısı açık ve cocuk gidip gelip balkona cıkmaya çalışıyor
bizim balkonun demir parmaklıklarıda bayagı bi açık araları yani cocuk rahatlıkla düşer ordan aşagı
ayyyy anası çene çalıyo habire ben kolladım çocugunu sürekli
anası çene çaldı ben onun çocuguna baktım düşünsene
hiç umrunda değil çocugu
çocuk kendini aşağı atsa ordan ayy işte dalgınlık saniyelik diycek
evet zaten saniyelik oluyo bu işler cene calacagına cocuguna ver dikkatini değil mi ama
böyle işte
ay bende ne doluymuşum böyle bu konuda anlattım rahatlatımmm:KK48::KK48::KK48:

demem oki çocuktur bu yaramazlık yapar
ama anne olarak sen sahip çıkacaksın cocuguna heleki elin evinde
yapma etme diye sınır koyacaksın ki çocukta doğruyu yanlışı ayırt etsin öğrensin...

bayanlar ,,,
ben hamileliğimin ilk başından beri krem sürdüm, ama ne yazık ki sadece karnıma, bacaklarıma ve göğsüme sürmeyi ihmal etttim daha doğrusu düşünemedim,,,
bacaklarımda oluşan çatlaklar için mustela nın çatlak giderici kremini aldım ve kullanmaya başladım, yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve kırmızı olna çatlaklarımda azda olsa bir iyileşme gördüm,,,,
çatlaklara kırmızı iken müdahale edildiğinde bir iyileşme olabiliyormuş, tabikkide %100 değil ama ne kadar düzelirse o kadar iyi,,,
kremin fiyatı 69 tl,, eczaneden aldım,, internette daha da uygun olabilir,,,
http://www.mustela.com.tr/content/S...-Action-Catlak-Gidermeye-Yardimci-Bakim-Kremi
Canım 9 ay sonra yazıyor ya ben de Doğumu bekliyorum kullanmak için şu an kullansak bebeğe zararı olur mu ki ben de mi başlasam bilemedim

Ayyy kızlar bende sinir küpü olarak geldim, kv dedegiller.benim annemle ablamda geldiler, kalabalık beni baydı hep mutfakta durdum ama gelen misafirlerin hepsinin çocuğu var ve çooook yaramaz çocuklar evi talan eden türdenler bir taneside koca erkek ne işi varsa günde ! çocuk hiperaktif ilaç kullanıyor, benim minicik oğlumu gıcık etti onun yüzünden ben sinir harbi yaşadım oğluma kızdım durdum çocuğada kızdım ya annesi bir kere kalkıp bakmıyor bir insan bu kadar mı gamsız olur !! Sonunda ablam geldi de oğlumu kuzeniyle oynamaya ikna ettim, benim oğlan abi abi benle oyna diyor o çocukta getirmiş arabalarını bizimkine vermiyor vermek zorunda değil tabi ki ama benim oğlumun babannesigilde ki oyuncaklarıyla oynamayı biliyor!!! Ay nasıl sinir oldum çocuklarınız büyüsün anlayacaksınız sinirimi, zaten oturamıyorum sürekli kasılmam var birde elin çocuğu sinir etti beni! Suratım düştü resmen

Ah canım yaa güyaa bizi düşünüyorlarda ama bizim nasıl bir psikolojiye sahip oldugumuzun farkında degiller.Bende eger kızımı birine bırakmak zorunda olmasam sessiz sedasız gidicem doguma.ilkinde sedyede sancı çekiyorum o arıyor ahh vahh yazıkkk bu arıyor daha dogmadımı sanki keyfimizden.Boşver sakin ol.

iyi akşamlar annişler

hiç korkma benimde 3160dı 2 hafta önce çok kilolu dedi bana da 4 kilo üzerinde doğar dedi ve kendini daha kolay iter çabuk doğar dedi 4500grma kadar normal doğurabilirsin dedi bana

X