- 9 Aralık 2013
- 2.245
- 4.042
- 34
Canım inşaalllah çok güzel olur doğumun ve sonrası Rabbim yardımcın olsun sağlıkla doğsun miniğin sende hemen kalkarsın inşaallah ayağa ağrı naz olur
canım fiyatı iyi görüntüsüde iyi zaten 6 ay anca kullanılıyor
eşin panik desene canım ya sezaryan olacak zaten bencede yorma kendini boşuna, ben çömeliyorum ama mecburiyetten oğlumdan dolayı yoksa canım yanıyor hiç gerekmese çömelmem :) diyorum bu kadar harekete normal doğumu hak ediyorum ben
hayırlı olsun canım
gaz sancısı olma ihtimali yüksek
canım denilen kilo birebir çıkmıyor çoğu zaman kaldı ki 4 kilo da normal doğurulabiliyor
yok canım rahatsızlığından değil huysuzluğundan burnumdan geldi koca mağazada herkes seyre durdu, oyuncak istedi evde almıycaz sakın isteme dediğimiz halde üzdü beni almadık ama rezil etti beni
tüh ya çocuk bu canım napcan artık bişi olmaz
Ini doğum anında da bu tuhaflık daim olur canım:) işinize yarar, çantanı hallet aklında kalmasın, için rahat olsjn kum dönüyormuşsun bir de çok geçmiş olsun.. Bir de hastane ortamı hemen hemen tüm hamilelere stres yaşatıyor kasılma Sancı açılma vs oraya gidince duruyor çok normal :)
Canım hepimizde aynı korkular.. Allah'a emanetiz, yapacak diyecek bir şey yok duadan başka.. Rabbim sağlıkla kolaylıkla be huzurla kucağına almayı nasip etsn inş.
Biz de seni ve bebişini çok seviyoruz, sağlıklı müjdeli haberlerini bekliyoruz :))
Ne çirkin ne becerikli ne kocalarda suç.. Suç bizde her şeyi kendimiz yaparsak Adamcağız e bunu da halleder diye düşünür.. Sen sinir olma annesi kahvaltını et bebişini doyur kocan da kalksın kendi alsın kahvaltısını bi zahmet :))
Canım Bebiş hareketlerini takip et, sancılar ordanburdan giren ağrılar ben de en az 20 gündür var, normal kabul ediyorum, ama sen doktoruna danış ya da yakın bir yere git için rahat etsin. Dün ben de doktoruma ulaşamadım hemen hastaneye gittik içimiz rahat eysin diyr..
Canım ben de Alerjik bi tipim dün bacağıma bir adet tüy için :) kuru jilet sürdüm ki temiz bacak ve hassas jilet hala daha derim kazınmış gibi.. Ama lierac veya nustela yo tek kullandın mı skkıntı olmaz inş bizim şanssızlığımız yağ ile birlikte kullanmak oldu ( benim karnımda yarık yarık ama ben tembellikten sürmüyorum ( sen lierac ya da mustela kullan faydasını görürsün son haftalar çatladım geç kaldım diye Düşünme..
Biliyor musun hiç bu Açıdan düşünmemiştim :) hatta hastaneye giderken sağa sapmak yerine sola saptık geri dönmeyelim diye kendi hastanemize bile gitmedik:) belki gerçekten Öyledir ve inş onun gibi kolay doğurur bebeğimizi kucaklar odamıza geçeriz:) çantamızdan cüzdan çıkarır gibi inş hep birlikte sağlıkla afiyetle huzurla :) bi De bu gidiş bize ders oldu diye düşündük çünkü normalde doğuma giderken evden çıkarken foto çekiliriz son kez İkimiz diye düşünüyorduk ama eşim ayakkabılarını ters gitmiş onu bile gelince fark ettik:)))))
Canım bu beşiğin aynı ölçüsünde bambu sepet beşiği ben aldık sadece örtüsü farklı dantelli ama Ölçü vs aynı. Hevesin varsa uygun fiyatlı diyorsan da al ama öyle yazıldığı gibi 1 yıl kullanmak mümkün değil, Dediğin gibi 6 ay işini görür.. Gile gile kullan şimdiden :)
Sosyal güvenlik numaramız olmadığı ve buranın Vatandaşı olmadığımız için hastaneler de Ücret cep yakıyor 1000 doları Görüyor faturalar bazen.. Ama sigorta Şirketleri var ya da hastane değil de sağlık merkezi veya doktor muayeneleri var onlar 40 dolar gibi bir ücretle Başlıyor acil bir şey olmadı şu zamana kadar ama üşüttük mü dişimiz Ağrıdı mı Muayeneye gitmeyi tercih ediyoruz ama dün acilden giriş yaptık :))) faturayı eve göndereceklerini söylediler:/
Sancılara gelince aynıları ben de var eşim doğum başladı mı dk tutalım mı diyip dıruyor ama Çığlık atmadığım ölmediğim sürece bekle diyorum bunlar sadede hazırlık kasılmaları bebek gelecek sinyali bence :)) açılma anı daha farklıdır..
Sezaryan normal buna takılma larkinim Hakkımızda Hayırlısı olsun önemli olan bebeğimizi kucağımıza almak ama sancın başlarsa da plansız doğal bir sezaryan şansın olur Dr gene riske atmaz istemezse atmasın Bebeğin geleceği tarihi seçer.. Her türlü korkma ve rAhat ol. Siz hazırsınız ve bebeğinizi mutlulukla heyecanla bekliyorsunuz:)
Benim eşim diyor ki :) doğuma giderken arabayı sen sürersin:))) şapşik olduk ikimizde kavga küfür Ede ede hastaneye gittik sen nasıl doğurup ana olucan diyor ulan sen baba oluyorsun ya diyorum :)) sonra Aşkım köşküm özür dilerim şerle çıktık hastaneden :)
Ohh gözün aydın taze anne nasıl doğum yaptım bebeğin nasıl Ayrıntı istiyoruz müsait olduğunda.. Allah sağlıklı hayırlı evlat etsin inş :)
Canım hazırlık kasılması ve ağrıları önden belden girermiş, vücudun gerçek doğum sancılarına hazırlanıyor olabilir ara ara böyle ağrılar yaşayabilirsin Demişti doktorum.. Ama tedbiri elden bırakmamak Lazım doktoruna da danış.. Ve üşütünce de küçük sancıları büyük hissediyorsun ben hep üşütüyorum malesef
Mervem çok normal ben evime gelecek misafiri beklerken stres oluyorum sen beneğini bekliyorsun :) dün doktor bir hastaya ayağını sert zemine bas dedi terlik ayakkabı gitme Çorap giy dedi Sancısı azalınca.. Tabi ne alaka anlamadım ama sen de terlikleri çıkarıp ayağını yere basmayı dene bir de :) bebeğine hazırsınız bekliyorsun çok şükür her şey yolunda :) dualarımız seninle biz Drenbeneğini heyecanla bekliyoruz kaldı ki daha zamanın var hiç stres olma:)
4 kg sezaryan nedeni deil hatta kolay doğum olur bebek kendini iter.
Cesaretli ol ve tercihlerin doktora ilet. Mümkün olduğunda böyle istiyorum de. Sana başla bit şey önerdiğinde bunun zorunluluk değil öneri OLDUĞUNU bil ve sebebi sor. Mesela sezaryan dedi..
- neden böyle öneriyorsunuz
- alternatifi neler
- dezavantajları neler
- sezwryanın alternatifi ne ve de
- beklemek düşünmek istiyoruz.
Doktoruna açıl açıl sağlıklıykennsezaryani tercih etmek istemediğini riskin her zaman OLDUĞUNU ve normal Doğumu beklemek denemek istediğini söyle. Bir şey söylediğinde a-d-a-b harflerini takip et avantaj dezavantaj alternatif..Doktorun bir şey söylediğinizde ona sor hani buraya gelip de doktor şöyle dedi neden acaba diyorlar ya bu iletişimsizlik Olmasın. Seni Endişeye sürükler. Sezaryan zorunlu olsa doktor zaten yapar yapmak zorunda ama bazen sadece öneri oluyor.. Biz Dr yanlış anlayıp kabul ediyoruz. Doğumdan sonra da pişman oluyoruz o tercihleri söylüyor seçecek olan sensin..Doktoruna beklemek istediğini söyle:) hem sezaryana ladar on tane yol var ve riskin de yok çok şükür, doğumunda ilgili kararları sen siz vereceksin korkma:) zaten gerçek bir risk olsa doktor sorumluluk almaktan korkar ve bunu yapar, merak etme. Sana önermez danışmaz.
Ini gönlüne göre olur her şey eşin de yanında olur:)
Ben bu kadar konuşup da sezaryan olursam da amaç bebeğimi kurtarmaktı diyeceğim tabi :) amacımız bu. Gerisi boş :) hehehe çok dönek gördüm kendimi:))
ay saol canım nasıl yardımcı oldun bilemezsin :)
benim isteğim normal baştan beri sezeryandan ödü patlıyor zaten
ama işte dün doğum şekline karar vereceğiz diyence dr um korktum konuşmuştuk herşey yolunda diyordu zaten şimdiye kadar
inş çatım da musaittir
bu çatı ölçme işleri nasıl anlaşılıyor ona da kafam basmıyor hala
Ayyy kızlar bende sinir küpü olarak geldim, kv de gün varı benim annemle ablamda geldiler, kalabalık beni baydı hep mutfakta durdum ama gelen misafirlerin hepsinin çocuğu var ve çooook yaramaz çocuklar evi talan eden türdenler bir taneside koca erkek ne işi varsa günde ! çocuk hiperaktif ilaç kullanıyor, benim minicik oğlumu gıcık etti onun yüzünden ben sinir harbi yaşadım oğluma kızdım durdum çocuğada kızdım ya annesi bir kere kalkıp bakmıyor bir insan bu kadar mı gamsız olur !! Sonunda ablam geldi de oğlumu kuzeniyle oynamaya ikna ettim, benim oğlan abi abi benle oyna diyor o çocukta getirmiş arabalarını bizimkine vermiyor vermek zorunda değil tabi ki ama benim oğlumun babannesigilde ki oyuncaklarıyla oynamayı biliyor!!! Ay nasıl sinir oldum çocuklarınız büyüsün anlayacaksınız sinirimi, zaten oturamıyorum sürekli kasılmam var birde elin çocuğu sinir etti beni! Suratım düştü resmen
Bir diğeri de benden başka herkes doğumum konusunda telaşlı ya şaka gibi, kv ayrı ayrı ayyy nasıl olacak diyor annem ayrı ablam ayrı görümcem ayrı !! Bugünde ablam dedi ben doğurdum diye ara öncesinde arama telaşlanırım diyor, bende patladım aaaaa benden başka herkes telaşlı bu ne ya beni sakinleştireceğinize ben sizi sakinleştiriyorum yeter yani dedim, gerçekten hep ben sakinleştiriyorum milleti!! Korkmayın kontrole diye çıkarız evden eşimle doğumu söylemeyiz size dedim !! Sinir geldi artık
Eşime dedim doğuma girmeni istiyorum diye yoook ben giremem diyor neden diyorum ses yok cevap da vermiyor,korkuyorum ben sana ihtiyacım var dedim ama nafile, e ilk de ameliyathaneyi basıyordun girecektin zorla çıkardılar şimdi ne oldu dedim o başka diyor iyi ya kendi kendimi teskin ediyorum şaka gibi aaa birde etrafımdakileri !!!
Yani doldum taştım bende sonuna yeter birileride beni sakinleştirse
ayy seni rahatlatacaklarına daha da strese sokuyorlar öyle uzak dur valla şu son günlerini sukunetle geçir canım
her kafadan ayrı ses çıkınca insan ne yapacağını şaşırıyor
4 kilo doğmaz diye bişi yok canım Allah tan hayırlı sağlıkla kolay bi doğum iste. O çoktan planladı zaten senin için
haklısın canım ben zaten kilolu doğmuşum kundağa sığmıyormuşum bebeğim de bana çekmiş demek
Kızlar bebeğin hareketleri bu hafta değişik geliyor bana, daha çok ittirme tarzında hareketler hissediyorum, normal mi acaba? 36+2 yim bu arada.
canım bebeğin yeri daraşman oldu artık sığmıyor iterek yer değiştiriyor çok normal
hiç korkma benimde 3160dı 2 hafta önce çok kilolu dedi bana da 4 kilo üzerinde doğar dedi ve kendini daha kolay iter çabuk doğar dedi 4500grma kadar normal doğurabilirsin dedi bana
çok saol canım yaa oh çok sevimdim valla bu yazılanlara