2015 Nisan Anneleri

Masallah cok guzel kilo almis benimki iki ayda 1 kilo almis dr iyi dedi ama bana sanki az geldi sen ne yedirdinde boyle aldi paylas bizle canim
Saol canım senin kuzuyada maşallah az değil iyi almış doktor normalde bu ayda 100/200-250 ancak alır dedi o yüzde. Gayet iyi almışlar.ben mümkün oldugunca besleyici şeyler değişik seveceği şeyler yapmaya çalısıyorum ve birde güZel emiyo çok şükür sabah kahvaltıda mutlaka omlet hergün değişik sebzeli fln yapıyorum labne salatalık zeytin ve pekmez ıhlamur ara öğünde 2 çeşit meyve sonraki yemeği mutlaka kıymalı haftada 1 de tavuk ya da balık lı oluyo sora 1 ara öğünde çorba ya da meyve akşamda muhallebi meyveli yapıyorum mutlaka tam buğday unu ya da irmikle fln yoğurt hergün yiyo mutlaka kuru meyvelerden de veriyorum aklıma gelenler bunlar canım çok şükür oğlumda seviyo yemeyi

Kızlar çok sinir oldum şu doktor olaylarına.cumartesi kontrole gitmiştik doktora özel olmasına rağmen 1.5 saat sıra bekledik ve randevuyla gitmiştik.çok yoğundu hastane.doktor sadece boy kilo falan baktı kulağına baktı gece kaç kere uyanıyo onu sordu ek gıda listesi verdi o kadar.kan tahlilini ben söyledim istiyorsan yapalım dedi.neyse bugünde kan verdik sonuçlara şöyle bi ayak üstü baktı iyi dedi o kadar.ben de çok sinir oldum.çünkü bugün de 1.5 saat bekledik.sizin kontrollerde neler yapılıyor bi de kan tahlili harici bişeyler istediler mi 9 ay kontrolünde.bende artık kontrole götürmemeye karar verdim.hiçbişey yapmıyorlar resmen.

Reactions: nix
ben götürmüyorum mesela. dogdugu ozel hastane her ay kotrole gtırırsınız dedı. hiç götürmedim hastaneye. hep saglık ocagına goturdum.zaten 6 aylık olana kadra her ay saglık ocagı kontrole cagırıyor boy kılo bakıyor. hasta oluncada saglık ocagındaki aile hekimimize baktırıyorum. kulagına bogazına sırtına herseyıne bakıyor. gayet ilgili. yani götür yada götümrme diyemem ama kusura bakmasınlar hem bısuru para verıcem hem de yuzume bakmıcak. aynı seylerı devlette yapıyoken nıye bıde para verımki. para avcısı olmuş hepsi

Canim ben Tr'deki sistemi tam bilemiyorum ama abimin kizi vardi, ondan gordugum kadariyla Tr'de bu doktor isi biraz abartiliyor.

Ben yurtdisindayim ve burada sadece ebe bakiyor kontrollerde; bir tek ilk dogunca, 6 aylik olunca ve 1 yasina gelince dr'a gidiyorsun, bir de 1 yasina gelince dis dr'una da gidiyorsun. Tabi Allah korusun buyuk bir sorun olursa dr goturebilirsin ama o bile ozel dr degil, devletin dr'u.

Ebe kontrolu de ilk 6 ay her ayda 1 gidiyorduk, 6 aydan sonra 2 ayda 1'e dustu. Bizde mesela boy, kilo, kafa olcumu yapiliyor. Asi varsa asi yapiliyor. Ek gidadan bahsetmisti, gecen gittigimizde evdeki guvenlik onlemlerinden bahsetti, bu tarz seyler konusuluyor. Bir de bize soruyor, bir sorun var mi diye.

Ben mesela kan grubunu ogrenmek istedim, ameliyat olmadigi surece bu tarz testler yapmiyoruz dedi. Biz mesela hic kalca cikigi icin rontgene de girmedik. Dr eliyle muayene etti.

Buradaki sistem gercekten cok farkli, hic bir seyde abarti yok, doganin rutinine daha cok guveniyorlar. Arada benim bile ne kadar rahatsiniz diye bagirasim geliyor. İnsanlarda panik diye bir sey yok adeta.

Ben mesela hamileligim suresince sadece 1 kere ultrasona girdim ve 2'li test dediklerinizden filan hic yapilmadi. O zaman bana cok garip gelmisti. Ebe de bana 'biz Tr'den cok farkliyiz ama anne bebek ölumlerinin en az yasandigi ulkelerden de biriyiz demisti'.

Ben Tr'de olsam saglik ocagina giderdim ve sadece 6 ayda 1 filan rutin dr kontrolune giderdim sanirim, onda da iyi bir dr bulmaya calisirdim. Cunku dedigin gibi hem tonla para veriyorsun, hem sira bekliyorsun hem de soru sormaya bile cekiniyorsun bazi dr'larin ukala tavirlari yuzunden. Ne diyim, Allah kolaylik versin.

Canım bizde ctesi 9 ay kontrolüne gittik boy kg kafa ölçümü yapıyo boğazına kulaklarıma baktı sırtını dinliyo gögsünü dinliyo altını açıp bakıyo bunlar her ayki rutin yaptıgı bu ayda elstradan kan ve idrar tahlili yaptırdı değerlere baktı birde göz muayenesine yönlendirdi onun haricindede bir prob varmı fln diye genel konustuk cnm ama bekleme işi kötüymüş canım sizin çünkü küçücük bebişlerle o kadar beklemek olmaz yazık ;(

Eristeyi yiyo ama ben 2 3 parcaya boluyorum yutmakra zorlanir diye dedigin gibi canim surekli katida kabiz yapar zaten ara ara kati verilebilir ama suan hep taneli yiyor ben kademe kademe arttriyorum arada ogursede aliscak artik bizde cok sukur kotu bisey yasamadik
Benim kizda sonradan acildi surune surune istedigine gidiyo daha hareketlendi ortalikta tehlike olusrircak seyleri kaldirdim hatta kafes gibi bisey almak iatiyorum devamli yaninda olamiyorum biraksam odada gidiyo bi yerlere daha guvende olur diye genisce kafes gibi bisey alsam diyorum

Kizlar masallah bebislerinize..benim oglum emeklemiyor ama surunmeyle emekleme arasi hizli bir sekilde yol katediyor:) odanin kapisina gidip agliyor disari cikmak icin. Araliksa acip gidiyor sen nereye gidiyorsun deyince oyle bir kaciyor ki..otururken yatma pozisyonuna geciyor, yatarken oturma pozisyonuna gecemiyor ama eli kulaginda. Koltuga elini uzatiyor tutunup kalkmak istiyor ama totoyu kaldiramiyor. Memmem, gel gel diyor. Aglarken an-ne diye agliyor. Gel babasi ve alkis yapiyor. Burdaki kuzularin masallahi var bizimki biraz tembel. Onceleri bunu dert ediyordum ama her bebegin gelisim asamalarinin farkli oldugunu kendime anlatip ikna oldum:) Merakla bekliyorum koltuga tutunup siralayacagi zamani..su an 6.hastalik geciriyor ve huzursuz, istahsiz. Doktora gittigimizde kan ve idrarina bakildi cok sukur iyi. Ama aralik sonunda saglik ocaginda kilosu ve simdiki kilosu arasinda bariz fark var. Epey kilo vermis gorunuyor. Babasiyla gozlemledigimiz kadariyla zayiflamadi aslinda..kucagimiza aldigimizda daha da agirlastigini hissediyoruz. Sanirim bi yerdeki tarti bozuktu ama cok canimi sıkti bu durum yine de..bizde durumlar boyle. Bir an once iyilesmesi ve eski nesesi, istahina kavusmasi icin dua ediyorum..

He bu arada kahvaltida her gun degisik omlet yapiyorum. Birkac biskuviyi devam sutuyle islatip pekmez ilave ediyorum. Iki saat sonra meyve veriyorum. Ana ogun olarak corba ya da yemek yaninda da yogurt..aksam da muhallebi veriyorum. Irmik ya da yulaf ezmesinden icine ceviz ekleyerek. Haftada birgun balik ozellikle mezgitin havyarindan..aksam yemegine yer kalmiyor cunku kahvaltisini gec ettiginden ogunler kayiyor. Aksam yemegi de vermeli miyim sizce?

aslında 1yaşına kadar emiyorsa biz buyukler gıbı ogun ogun yemek zorunda degilmiş. ama 1 yasından sonra bızım gıbı sabah ogle aksam ve aralarda yemelerı lazımmıs. emıyorsa zorlama bence bızım kıza yemekler tatlı geldı heralde emmeyı bıraktı

Benim oğlanda sabahları geç kalktıgından öğün kayıyo biraz sıkısıyo birde emdiğinden akşam yemeği pek olmuyo bizdede ben 5-5.30 gibi bir ana öğün veriyorum sora akşam 8-8.30 gibi biz yemeğe oturdumuzda onada küçük bişeyler yapmaya basladım ya çorba ya meyve ya salata tarzı yani yiyebilce bişeyler varsa bizim yemeklere yakın bişiler ufaktan veriyorum 10 a doğru da muhallebisini yiyo

Canim bende bebegim burdakilere gore tembel diyodum ama son zamanlarda iyice hareketlendi senin oglun gibi kizimda surunuyo masa kanepe uzerinden biseyler almak istiyo ama kendini kaldirma yok yatarken oturuyo otururken yatiyo bi kacgundur dahada hateketlendi mesela burda biri yazmis bebegim basta erken dondu sonradan tembellesti diye her bebegin gelisimi farkli ayina gore yapmasi gerekenleri yapiyosa sorun yok aslinda ama biz anneler baska bebekler bizden ondeyse bizimkide ole olsun istiyoruz iste annelik

selam arkadaslar benim oglanin ilk 4 ay gelisimi cok iyiydi sonra cok yavasladi.9 aylik olduk.3 aydir toplasan 500 gr almadi .neden boyle anlamadim boyuda 3 ayda 2 cm anca uzamistir. ne yapmaliyim.sabah 100 cc sut 2 kasik tahilli mama 1 yumurta sarisi pekmez yiyor. ara ogun biraz yogurt oglen sebze corbasi.ara ogun. muz aksam corba yada muhallebi yatarken 50 cc sut. gece nerdeyse hic emmiyor gunduzde emiyor sayilmaz. cok mu yetersiz besleniyor sizce

gayet güzel besleniyor cnm sağlığı iyi olsunda boşver kiloyu ben pek takmıyorum bnm kız daha 8,7 civarında minyon bişi çok hareketli ben ona yoruyorum

kızlarr nasılsınız? biz şükürler olsun iyiyiz, dün pazardı kızımla evdeydik minnak kumandayla oynarken tvnin ekranı gitti çok şaşırdı ekran çok dikkatini çekti, sonra kumandayı aldı tvnin ekranına tutuyo ve bizim yaptığımız gibi düğmeye basıyo :) şok oldumm bunlar harbi zeka küpü maşallahh hepsine :):)

Canim ogunlerde yemek cesidini biraz artirsan; mesela corba yerine kiymali sebze puresi yapsan, bir diger gun tavuklu bir seyler versen, haftada en az 1 gun balik versen (somon ozellikle cok faydaliymis), bir de meyva ogununde muz yerine mandalina, portakal da versen (hem c vitamini de olur), bir de emmiyorsa muhallebisini pisirdikten sonra icine toz devam sutleri oluyor, onu katsan 2-3 olcek. Benim kizim da bazen emmiyor, biberonu zaten hic istemiyor, ben de toz devam sutunu muhallebisine katiyorum.

Her cocuk da cok kilo alacak diye bir kural yok aslinda, nasil hepimizin boyu ve kilosu farkliysa bebekler de oyle ama anne olarak biz bunu bir turlu kabullenmiyoruz, cok haklisin.

Umarim yemekleri cok sever, istahi cok acilir da guzel guzel kilolar alir annesi oglusun.

Cidden Bi daha götürmücem kontrole.hasta olursa (Allah korusun) anca o Zaman .bi de oğlumda biraz sıcaklık hissettim.ateşine baktım 37 çıktı.hastanede mikrop kapmamıştır inşallah

gayet güzel besleniyor cnm sağlığı iyi olsunda boşver kiloyu ben pek takmıyorum bnm kız daha 8,7 civarında minyon bişi çok hareketli ben ona yoruyorum
Benim oglumda cok hareketli hic durdugu yok.emekliyor tutunup kalkiyor.suan 8.600 gr falan 6 ayliklen 8.100 gr di cok yavas aliyor boyuda 2 cm anca uxadi.70 cm suan.1 haftadir ishaldi suan zayiflamis bile olabilir hic istahi yoktu

Birde bi sitede okudum keci sutunu sulandirip veriyormus bi bayan .muhallebisini keci sutuyle yapiyomus gelisimini olumlu etkiledi diye yazmis ama bilemedim.birde marketteki keci sutlerinin gunluk olanlari var mi ki.yoksa kutu sutlere hic guvenemiuorum

Canim bi bilgi paylasmak istedim senle biz saglik ocagina gittigimiz zaman bizim hemsiremize keci sutunu danistim bana bizde bu konuyla ilgili gecen gun egitime gittik herkes sunu bilir keci sutu anne sutu gibi diye bizde ole biliyoduk halbuki inek sutuyle bi farki yokmus dedi egitimde bole solemisler yani bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…