2015 Nisan Anneleri

Bizim ebe 9.ay dolunca gel dedi kizamik icin.memenjit asisinida 13.ayda yapilcak tek doz ozel asi nimenrix adı.9.-13. Ayda 2 doz seklinde yapilanlarda var tek dozluk daha iyi.masallah bugun 9 aylik olan bebe cokhepsine masallah
ben mart annesiyim ama paylaşımlarınız çok güzel olumaya çalışıyorum, bizede dr iki doz halinde olanı önerdi,size tek doZun daha iyi olduğunu dr mu söyledi

ben mart annesiyim ama paylaşımlarınız çok güzel olumaya çalışıyorum, bizede dr iki doz halinde olanı önerdi,size tek doZun daha iyi olduğunu dr mu söyledi
Bende mart annesiyimnisanda dogacakti erken geldi bebis.evet cnm doktor önerdi 13.ayda yapariz dedi.bende mart annelerini takip ediyorum

Kizlar cogunluk diş bugdayi yapti mi ? Ben ailemden uzaktayim. Hazirliklar falan zor gelmiyo ama hem cok cagirqcak kimsem yok hem o an ben servis vs ugrasirken bebegimle ilgilenecek kimse olmayacak. O yuzden yapmaktan vazgectim ama bilemedim icimde kalir miki :KK43: sizler yaptiniz mi yaptiysaniz nasil kutlamalardi?

Kizlar cogunluk diş bugdayi yapti mi ? Ben ailemden uzaktayim. Hazirliklar falan zor gelmiyo ama hem cok cagirqcak kimsem yok hem o an ben servis vs ugrasirken bebegimle ilgilenecek kimse olmayacak. O yuzden yapmaktan vazgectim ama bilemedim icimde kalir miki :KK43: sizler yaptiniz mi yaptiysaniz nasil kutlamalardi?
Illa yapmak istiyorsan ikramliklarini onceden hazirla masaya koy tabaklarina herkes kendi servis yapsin sende bebeginle ilgelenirsin kalabalikta cagirma 3 5 kisi yetrli olur zaten bol resim cek en azindan yapmadim demezssin benin 7 sene sonra oldu bebegim birdaha olurmu bilmem oyuzden yaptim ben icimde kalmasin diye

kızlar merhaba nasılsınız kuzucuklar nasıl çok zaman oldu girmeyeli başlığa bi.duygusallaştım ne çabuk geçti zaman kızım 9 aylık olmak üzere Allaha çok şükür :) başına gelen arkadaşım var mi bilmiyorum ama sürpriz bi bebişim yolda kızımi 6 aylıkken memeden kesmek zorunda kaldım yıpratıcı bi donemdi ama vardır herşeyde bir hayır diyorum keşke daha uzun anne sütü verebilme imkanım olsaydı..hamilelikte zor geçince günler yorgunluk.ve uykusuzlukla ilerliyo :) benim kız 9 ay oldu hala popoyu kaldırıp emeklemedi niyeti de yok galiba yurutece fazla koyduğum için direkt yürüme aşamasina geçecek heralde maşallah tutunup kalkmaya başladı iki tanede dişimiz de çıktı şükür zor çıkardı kuzum.Arada girmeye çalışcam kızlar görüşmek üzere :)

Canim bizim disimiz çıksa yapıcam da çıkmadı daha:)

kızlar merhaba nasılsınız kuzucuklar nasıl çok zaman oldu girmeyeli başlığa bi.duygusallaştım ne çabuk geçti zaman kızım 9 aylık olmak üzere Allaha çok şükür :) başına gelen arkadaşım var mi bilmiyorum ama sürpriz bi bebişim yolda kızımi 6 aylıkken memeden kesmek zorunda kaldım yıpratıcı bi donemdi ama vardır herşeyde bir hayır diyorum keşke daha uzun anne sütü verebilme imkanım olsaydı..hamilelikte zor geçince günler yorgunluk.ve uykusuzlukla ilerliyo :) benim kız 9 ay oldu hala popoyu kaldırıp emeklemedi niyeti de yok galiba yurutece fazla koyduğum için direkt yürüme aşamasina geçecek heralde maşallah tutunup kalkmaya başladı iki tanede dişimiz de çıktı şükür zor çıkardı kuzum.Arada girmeye çalışcam kızlar görüşmek üzere :)
Aaa:) sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağına alırsın ins canım. Doktorum bana dogumdan sonra çok kolay hamile kalınır adet olmuyorum diye korunmamazlik yapma demişti doğru galiba:)

Aaa:) sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağına alırsın ins canım. Doktorum bana dogumdan sonra çok kolay hamile kalınır adet olmuyorum diye korunmamazlik yapma demişti doğru galiba:)

Amin canım inşallah :) gerçekten öyle kizimda 1 sene uğraşmıştık :)))

canım bende daha yapmadım ama yapıcam malzemeleri birmaxtan aldım 24 tl gibi uygun bir fiyata geldi.kızıma kıyafet aldım lcw dan.15 tatilde yapacagım bende cok abartılı bişey olmayacak.annem ablam gelecek.bizde cok kalabalık olmıycaz ama yapmak istiyorum ilerde bebişine güzel bir hatıra olur büyüdüğünde...
Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin.masallah minik kuzuya:)

IMG_2858.jpg
canım benımde bebegım 10 yıl sonra oldu bı daha olurmu allah bılır o yuzden heves ettım yaptım calısıyorum 1 hafta onceen basladım hazırlıklara hergun kızım uyuduktan sonra susler hedıyelerı hazırladım cumadan da yıyeceklere basladım ctesı yaptık ben herseyı masaya hazırladım tabakalrı koydum self servı herkes kendı aldı. baya kalabalıktı bız kalabalık aıleyız 20 kısı vardı kı cogunuda cagırmadım. bence kucukte olsa bısey yap hatıra olur. eger bebegın kızsa dıs budayı kolyesı yap netten yapılısına bak. hıcbıseyle ılgılenmedım mısafır gelınce cayı fılan hallettı kendılerı ben bebegımle ılgılendım. resım eklıyorum senın ıcın

Son düzenleme:
cok tebrık ederım buyuk cesaret ben hala bazen lohusa psıkolojısındeyım. onumuzdekı 3 yıl dusunmuyorum allah sana guc kuvvet versın ama cok guzel bı duygu keske maddı manevı guclu olsakta bı evde bı bebek kokusu hıc eksılmese bırı buyuse bırı dogsa ohh mıs gıbı

cok tebrık ederım buyuk cesaret ben hala bazen lohusa psıkolojısındeyım. onumuzdekı 3 yıl dusunmuyorum allah sana guc kuvvet versın ama cok guzel bı duygu keske maddı manevı guclu olsakta bı evde bı bebek kokusu hıc eksılmese bırı buyuse bırı dogsa ohh mıs gıbı
canım planlı bi gebelik değildi benim hamileliğim doğumum eve lohusaliğimda sıkıntılı geçti lohusaligi zehir eden insanlardı ya neyse..Amin daha şimdiden zor inşallah kızım kadar yaramaz olmaz ikincisi yoksa çok daha zor.Rabbim kimsenin evinden evlat kokusunu eksik etmesin ama sık yapmak büyük cesaret en güzeli arada bi kaç sene olması.kendimi ikiz olanlar var onlar nasıl baktiysa öyle bakarim diye teselli ediyorum :)

Kizlar bide bebislerimizin ogunlerini ve miktarlarini yazsak iyi olur azmi cokmu verdigimizi biliriz ben ilk olarak dunkunu yaziyim
Sabah 9 kahvaltida bir yumurta sarisini az peynirle tereyaginda omlet yaninda kucuk kesme sekeri kadar kasar ve pekmezli ve ilik suyla cay 12 de emdi uyudu 2 de tarhana corbasi kucuk bir kase icine tam bugday ekmegiyle beraber bi yarim saat sonra mandalina suyu siktim alistirma bardaginda oynaya oynaya bikac saate octi saat 5 bi cay tabagi kadar pilavla tavuk verdim yarim saat sonra emdi uyudu 6 da kalkti az bikac kasik ispanak yemegi yedi azini kitledi zorlamadim 7.30 da emzrdim saat 9 da muhallebi yedi en cok sevdigi bir kase saat 10 da yatti gece emzirme saat basinfa aglayarak kalkti emzirdim sabaha kadar bugunde 9 da 1 adet yumurta sarisi bir dilim peynir hasanmis yumurtayi sevmedigi icin aptamil balli imrikliyle bikac bebe buskivisi karistirip kucuk bir kase bir adet zeytin bikac yudum ihlamur icti 11. 30 da emdi saat 2 de sebze corbasi yapiyorum onu icecek suan boyle bizim sizin nasil

Afiyet olsun miniğine..
Yoğurt vermiyor musun canım?

Ya kizlar ben yumurtanin hepsiyle omlet yapiyorum. Siz neden sadece sarisini veriyorsunuz. Beyazi vermemem mi gerekir. Bizimki yumurtayi yemiyor o yuzden ben 1 yumurta ,iki kasik yogurt suyu , maydanoz , peynir , cokelek , birazda misir unu ile omlet yapip veriyorum bazen icine onceden rendeleyip tavada bi cevirip pisirdigim havuc ,patates yada pismis kestane koyuyorum. Bu arada bizde disimizi cikardik hemde ikitane birden cok sukur rahat atlattik dis cikarma donemini

Ya kizlar ben yumurtanin hepsiyle omlet yapiyorum. Siz neden sadece sarisini veriyorsunuz. Beyazi vermemem mi gerekir. Bizimki yumurtayi yemiyor o yuzden ben 1 yumurta ,iki kasik yogurt suyu , maydanoz , peynir , cokelek , birazda misir unu ile omlet yapip veriyorum bazen icine onceden rendeleyip tavada bi cevirip pisirdigim havuc ,patates yada pismis kestane koyuyorum. Bu arada bizde disimizi cikardik hemde ikitane birden cok sukur rahat atlattik dis cikarma donemini
normalde 1 yas altı alerjı rıskı oldugu ıcın sarısı denıyor ama bende tam yumurta yedırıyorum alerjık bı bunyenız yoksa onemlı degıl yedırebılırsın. ben bal bile denedim 2 kez cok sukur alerjı yapmadı. az once cok guvenılır bı dr un yazısına denk geldım 6 aydan sonra ınek sutu deneyebılırsınız ama asla anne sutu yada formul sutun yerını almamalı dıyor.

Kızlar gunduz uykularınız ne alemde?
Bizimki 3 kere uyuyordu şimdi 2 yapıyor galiba 2 ye geçiş doneminde

Kızlar gunduz uykularınız ne alemde?
Bizimki 3 kere uyuyordu şimdi 2 yapıyor galiba 2 ye geçiş doneminde
hala 3 kez uyuyor. genelde 1 tanesini 1-1.5 saat uyuyor diğer ikisi yarım saati geçmiyor.bazen hepsini yarım saat uyuduguda oluyor. hala uykusu geldıgınde cıldırıyor. hala ayagımızda sallıyoruz o da olmaza battanıye arasında.

X