2015 Nisan Anneleri

Eki Görüntüle 1729778
canım benımde bebegım 10 yıl sonra oldu bı daha olurmu allah bılır o yuzden heves ettım yaptım calısıyorum 1 hafta onceen basladım hazırlıklara hergun kızım uyuduktan sonra susler hedıyelerı hazırladım cumadan da yıyeceklere basladım ctesı yaptık ben herseyı masaya hazırladım tabakalrı koydum self servı herkes kendı aldı. baya kalabalıktı bız kalabalık aıleyız 20 kısı vardı kı cogunuda cagırmadım. bence kucukte olsa bısey yap hatıra olur. eger bebegın kızsa dıs budayı kolyesı yap netten yapılısına bak. hıcbıseyle ılgılenmedım mısafır gelınce cayı fılan hallettı kendılerı ben bebegımle ılgılendım. resım eklıyorum senın ıcın
Eki Görüntüle 1729778
canım benımde bebegım 10 yıl sonra oldu bı daha olurmu allah bılır o yuzden heves ettım yaptım calısıyorum 1 hafta onceen basladım hazırlıklara hergun kızım uyuduktan sonra susler hedıyelerı hazırladım cumadan da yıyeceklere basladım ctesı yaptık ben herseyı masaya hazırladım tabakalrı koydum self servı herkes kendı aldı. baya kalabalıktı bız kalabalık aıleyız 20 kısı vardı kı cogunuda cagırmadım. bence kucukte olsa bısey yap hatıra olur. eger bebegın kızsa dıs budayı kolyesı yap netten yapılısına bak. hıcbıseyle ılgılenmedım mısafır gelınce cayı fılan hallettı kendılerı ben bebegımle ılgılendım. resım eklıyorum senın ıcın
Cokk guzel bir masa hazirlamissin masALLAH. evet belki cok yakin oldugum birkac kisiyle ufak bi dis bugdayi yapabilirim ins.

Canım Minik kuş Özlemez olur mu seni ondan da yerinde duramaz...
benimki gazliydi 4 ay boyunca gece hic uyumadı sabaha karşı 5-6 gibi uyuyup öğlen 12 gibi uyanıyordu gün içinde de bi kere ya uyuyor ya uyumuyordu, gazımız bitince biraz düzene girdi gibi tabi uykusu düzene girsin diye rutin, sessizlik, karanlık ortam, masaj vb. biraz uğraştık... ya biz uğraştık diye ya da kendi bünyesinden uyumaya başladı çok şükür geçti o günler, arkadaşlar yazmış gece uyanıyor diye bizimki de bu sıralar oyun oynamak için uyanıyor gözler cam gibi:)
bende aynı durumdaydim ilk 3 ay sabah 5-6 da uyuyo 12 gibi kalkiyodu gündüz uykusu vardı Allahtan en azından iki kere 2 saat uyurdu ama 9 aylık oldu kızım hala uykusu düzene oturmadı yatiriyorum çok uykusu olsa bile yatmak istemiyo çok zorlaniyorum gündüz ya bi kere uyur ya iki kere ama o kadar sese duyarlı ki kapı açılsa uyanıyo evimde bitince kat ve resmen gürültü işkencesi çekiyorum bu gidişle de düzene girmiycek çocuk uyuyacaksa da uyuyamiyo malesef...

Gunaydin kizlar bizde uyku problemi cek!nlerdeniz bide ogluma kuzdigim icin yuzume bakmiyor.yapmadigim seb!klik kalmadi kucagima bile gelmiyor:KK43:ne yapicam ben bu cocukla anlamadim.buyuyunce isim var anlasildi.

Gunaydin kizlar bizde uyku problemi cek!nlerdeniz bide ogluma kuzdigim icin yuzume bakmiyor.yapmadigim seb!klik kalmadi kucagima bile gelmiyor:KK43:ne yapicam ben bu cocukla anlamadim.buyuyunce isim var anlasildi.
Günaydın iki gecedir bizimkide hiç yatmıyor kızmadım hiç ama birşey yemediği için hasta olmasından korkuyorum,diş yüzündendir deyip biraz agrı kesici verdim bu gece iyiydi birz.

Ya buyume atagi geciriyorlar yada dis yuzunden ya yavrucaklar. Bizimki ne zaman boyle huysuzlansa mizmizlansa sonunda yeni bisey ogrenmis oluyo insallah buda oyledir.

Bide alinganlar bizimkide babasi gelince yuzume bakmiyor artik. Zararli bisey yapacagi zaman hayir oglum yapma diyorum kafayi yere gomup kusuyor bana

Kizlar bebegime ilk kez avakado yedircem bana tarif yazin en cok nasil begenip yer bide avakadoda neye dikkat etmem gerek olgunmu olmasi lazim cok yumusak degillerdi markettekiler aldim bitane denemek icin ama nasil vericegimi bilmiyorum

Kizlar bebegime ilk kez avakado yedircem bana tarif yazin en cok nasil begenip yer bide avakadoda neye dikkat etmem gerek olgunmu olmasi lazim cok yumusak degillerdi markettekiler aldim bitane denemek icin ama nasil vericegimi bilmiyorum
Olgun olmasi lazim yani yumusak ve koyu yesil. Simdi verme bence, biraz olgunlassin evde, oyle ver en iyisi canim.

Ben pure yapmistim muzla birlikte ama benim kiz hic sevmedi canim, hatta kusmustu cunku avakado cok yagli gelmisti. Ben bir daha da vermedim.

Burada avakadoyu ekmege surup yediriyorlar cocuklara ayni tereyagi gibi, benim de damak tadima pek uymadigi icin kizimda da israrci olmadim.

Cok faydaliymis gerci, ins senin kuzu sever.

Olgun olmasi lazim yani yumusak ve koyu yesil. Simdi verme bence, biraz olgunlassin evde, oyle ver en iyisi canim.

Ben pure yapmistim muzla birlikte ama benim kiz hic sevmedi canim, hatta kusmustu cunku avakado cok yagli gelmisti. Ben bir daha da vermedim.

Burada avakadoyu ekmege surup yediriyorlar cocuklara ayni tereyagi gibi, benim de damak tadima pek uymadigi icin kizimda da israrci olmadim.

Cok faydaliymis gerci, ins senin kuzu sever.
Insallah sever canim evet cok faydaliymis deneyelim bakalim sevmezse bende israr etmem yoksa yemekten sogur saol canim tekrar bekletiyim ozaman 1 2 gun

yumuşak olmalı. ben başlarda zeytinyağ ve sarımsakla pure yapıp vermıstım. yogurda katabılırsın. muzla karıtırabılırsın. cok faydalıymıs ama tadı cok kotu yaa ıykkk bızımkı bayılıyor dılım dılım yapıp koyuyorum hupletıyor.

Olgun olması lazım oda sıcaaklığında bikaçgün beklet parmağın içine gönülüyor yumuşadıgı zaman verirsin ben herhafta 1 tane alıyorum mutlaka biçok şekilde veriyorum omlet yapıyorum ya da kavaltıda ezip labne zeytinyağı ve cevizle karıştırıyorum bazen ara öğün olarak muzla birlikte püre yapıyorum pekmez ceviz yada fındık fln katıyorum yoğurduna karıstırabilirsn muzla baxende akşam muhallebisine katıyorum tek basına pek tadı olan bişey değil baska bişeyle karıştırınca lezzetlenio ve oğlum çok sewiyo olgunlasınca ikiyr bölüyorum genelde aynı gün içinde ya da hemen ertesi güne tüketiyorum yarım yarım kalanını streçe sarıyorum yoksa hemen kararıyo

Kizlar bi de yer elmasi cok faydaliymis bebekler icin..ben alip patatesle pure yaptim yogurt ve sarimsak ekleyip verdim. Alternatif olarak aklinizda bulunsun:)

Kızlar gündüz emzirme aralıklarınız kaç saatte bir? Ek gıda da verdiğimiz için bazen 2 emzirme arası 5-6 saati buluyor çok mu acaba daha mı kısa tutmalıyım.bi de değişik yemek ve kahvaltı önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz? Özellikle kahvaltılarda hep aynı şeyler gibi oluyo

Kızlar biz iki gündür öksürüyoruz artık ikinci diş yüzünden mi bilmiyorum,çünkü şişmiş baya,birşey de yemiyor,uyumuyoda ama zorla veriyorum,oda ağlıyor hatta ağzını hiç açmıyo zprlasam bile,geçen ayki dişinde yemediği için çok kötü oldu bağışıklığı düştü o yüzden zorluyorum.bugün iki defa ananas verdim öksürüğüne iyi geldi aklınızda bulunsun.

Kızlar gündüz emzirme aralıklarınız kaç saatte bir? Ek gıda da verdiğimiz için bazen 2 emzirme arası 5-6 saati buluyor çok mu acaba daha mı kısa tutmalıyım.bi de değişik yemek ve kahvaltı önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz? Özellikle kahvaltılarda hep aynı şeyler gibi oluyo
Benim de emzirme araliklarim oyle oluyor.
Sabah kalkinca emiyor mesela 10'da, bir daha oglen yatana kadar 2-3 oluyor, sonra aksam saat 6-7 gibi bir daha ve bir de gece yatarken 10-11 gibi. Gece uyurken de 2 kere emiyor biri saat 3, biri saat 6 civarlarinda.

Ben de hep aklima takiyorum ya acaba bu kadari yeterli mi diye?! Elimden gelse daha cok emziririm ama bu ara memeden de sogudu benimki, pek yuzune baktigi yok. Bazen sadece tek memeyi emip birakiyor hatta.

Arkadaslar sizlerde durumlar nasil?

Sık sık emzirmeye çalışıyorum,yemekten bir saat sonra,iki saatte bir,değişiyor bugün ogluma kurabiye yaptım,buğday unu,yoğurt ,yumurta sarısı biraz mısır unu yine bu harcın içine hurma doğradım biraz portakal kabuğu rendeledim,içine de biraz harnup unu koydum.bidahakine peynirde koycam.kahvaltıda sütümle yada ihlamurla vercem.sende fikirler varsa paylaş çünkü menümüz çok kıt özellikle sabah.

Canım benim oğlum memeyi çok sewiyo ve sık emiyo eskisi gibi çok olmasada emiyo 2-3 saatte bir birde emerek uyudugundan mutlaka emiyo . Kahvaltıda ben hergün değişik omlet yapmaya çalışıyorum bazen krep ve pankek.mesela bugün elmalı pankek yaptım bikaç dilim elma rendeleyip (cam rendede ) yumuta sarısı tam bugday unu yoğurt ve suyunu karıştırıp azıcıkta tarçın kattm çok az yağlanmş tavada pişirdim onun haricinde hergün genelde içecek olarak çubuk tarçınlı ve elmalı ıhlsmur veriyorum siyah-yeşil zeytin labne salatalık pekmez bunları veriyorum yumurtanın çeşidi değişiyo

Benim de emzirme araliklarim oyle oluyor.
Sabah kalkinca emiyor mesela 10'da, bir daha oglen yatana kadar 2-3 oluyor, sonra aksam saat 6-7 gibi bir daha ve bir de gece yatarken 10-11 gibi. Gece uyurken de 2 kere emiyor biri saat 3, biri saat 6 civarlarinda.

Ben de hep aklima takiyorum ya acaba bu kadari yeterli mi diye?! Elimden gelse daha cok emziririm ama bu ara memeden de sogudu benimki, pek yuzune baktigi yok. Bazen sadece tek memeyi emip birakiyor hatta.

Arkadaslar sizlerde durumlar nasil?

Canım benim oğlum memeyi çok sewiyo ve sık emiyo eskisi gibi çok olmasada emiyo 2-3 saatte bir birde emerek uyudugundan mutlaka emiyo . Kahvaltıda ben hergün değişik omlet yapmaya çalışıyorum bazen krep ve pankek.mesela bugün elmalı pankek yaptım bikaç dilim elma rendeleyip (cam rendede ) yumuta sarısı tam bugday unu yoğurt ve suyunu karıştırıp azıcıkta tarçın kattm çok az yağlanmş tavada pişirdim onun haricinde hergün genelde içecek olarak çubuk tarçınlı ve elmalı ıhlsmur veriyorum siyah-yeşil zeytin labne salatalık pekmez bunları veriyorum yumurtanın çeşidi değişiyo
Bende Sik sık emziriyorum emerek uyudugu içinde emiyor zaten.
Bızımkı omleti sevmedi yemiyor birde sizinki gibi deneyim

X