nar tanelerını elımle sıkıp bıraz suyunu cıkarıyorum yarım cay bardagı kadar oyle verıyorum.Kizlar bide bebislerimizin ogunlerini ve miktarlarini yazsak iyi olur azmi cokmu verdigimizi biliriz ben ilk olarak dunkunu yaziyim
Sabah 9 kahvaltida bir yumurta sarisini az peynirle tereyaginda omlet yaninda kucuk kesme sekeri kadar kasar ve pekmezli ve ilik suyla cay 12 de emdi uyudu 2 de tarhana corbasi kucuk bir kase icine tam bugday ekmegiyle beraber bi yarim saat sonra mandalina suyu siktim alistirma bardaginda oynaya oynaya bikac saate octi saat 5 bi cay tabagi kadar pilavla tavuk verdim yarim saat sonra emdi uyudu 6 da kalkti az bikac kasik ispanak yemegi yedi azini kitledi zorlamadim 7.30 da emzrdim saat 9 da muhallebi yedi en cok sevdigi bir kase saat 10 da yatti gece emzirme saat basinfa aglayarak kalkti emzirdim sabaha kadar bugunde 9 da 1 adet yumurta sarisi bir dilim peynir hasanmis yumurtayi sevmedigi icin aptamil balli imrikliyle bikac bebe buskivisi karistirip kucuk bir kase bir adet zeytin bikac yudum ihlamur icti 11. 30 da emdi saat 2 de sebze corbasi yapiyorum onu icecek suan boyle bizim sizin nasil
Ben veriyorum canim, 5-6 nar tanesini meyvasinin (genelde muz) icine katip pure yapiyorum.Kizlar bebislere nar veriyormusunuz
Ben sabah kalkinca emziriyorum.Kizlar bide bebislerimizin ogunlerini ve miktarlarini yazsak iyi olur azmi cokmu verdigimizi biliriz ben ilk olarak dunkunu yaziyim
Sabah 9 kahvaltida bir yumurta sarisini az peynirle tereyaginda omlet yaninda kucuk kesme sekeri kadar kasar ve pekmezli ve ilik suyla cay 12 de emdi uyudu 2 de tarhana corbasi kucuk bir kase icine tam bugday ekmegiyle beraber bi yarim saat sonra mandalina suyu siktim alistirma bardaginda oynaya oynaya bikac saate octi saat 5 bi cay tabagi kadar pilavla tavuk verdim yarim saat sonra emdi uyudu 6 da kalkti az bikac kasik ispanak yemegi yedi azini kitledi zorlamadim 7.30 da emzrdim saat 9 da muhallebi yedi en cok sevdigi bir kase saat 10 da yatti gece emzirme saat basinfa aglayarak kalkti emzirdim sabaha kadar bugunde 9 da 1 adet yumurta sarisi bir dilim peynir hasanmis yumurtayi sevmedigi icin aptamil balli imrikliyle bikac bebe buskivisi karistirip kucuk bir kase bir adet zeytin bikac yudum ihlamur icti 11. 30 da emdi saat 2 de sebze corbasi yapiyorum onu icecek suan boyle bizim sizin nasil
Masallah okurken ben doydum:) bencede hiç çoğaltma 1 yaşına kadar bu düzenin iyi.Kizlar bide bebislerimizin ogunlerini ve miktarlarini yazsak iyi olur azmi cokmu verdigimizi biliriz ben ilk olarak dunkunu yaziyim
Maşallah bebişine Can'ım.bizimki 6-7 gibi uyanıyo 2 kere emip 9-10 gibi kahvaltı yapıyo.kahvaltıda yumurta sarısı lor pekmez ekmek yanında mandalin ya da nar suyu veriyorum.1-2 saat sonra emip uyuyo.uyanınca sebze püresi yoğurt sonra yine emip uyuyo.akşam da meyve yiyo.sonra emiyo sadece.bu aralar öğünleri iyice azalttı ama.küçük kaseleri bitirirdi önceden.şimdi yarısını anca yiyo o da zorlayarak.niye böyle oldu anlamadım.sen omlete koyduğun sebzeleri haşlayıp mı yapıyorsun Can'ım?Bizimde günlük genelde düzenimiz sabah 6-7 gibi uyanınca yanıma alıyorum 9-10 a kadar eme eme uyuyor kalkana kadaf emziriyorum uyandıkça sonra birlikte kavaltı yapıyoruz kavaltıda yumurta sarısından omlet(havuçlu kabaklı ıspanaklı peynirli yoğurtlu fln) yanında 1 tatlı kasığı kadar labne 1 zeytin biraz salatalık 1 kasık pekmez buğday ekmeği ve ıhlamur 1 saat sora fln emerek uyuyo sonra meyve püresi yada meyveli yoğurt bazen kuru meyveli yoğurt sonra arada 1-2 kez emiyo bazen uyuyo akşam 5 gibide sebze yemeği bazen yanında yoğurtla hergün sebzesine mutlaka 1 top kıyma katıyorum haftada 1 gün tavuk ve bazen balık veriyorum sonra emerek uyuyo uyanınca da biraz emiyo akşam 9 gibi muhallebi yiyo 10.30 gibide emmeye baslıyo uyuyana kadar emiyo bizim porsiyonlarımız dolu dolu oluyo bitiriyo yani yemekler dolu bir tabak meyvelerde 1 muz 1 kivi fln gibi yoğurtta 1 kase muhallebide büyük kase
Maşallah bebişine Can'ım.bizimki 6-7 gibi uyanıyo 2 kere emip 9-10 gibi kahvaltı yapıyo.kahvaltıda yumurta sarısı lor pekmez ekmek yanında mandalin ya da nar suyu veriyorum.1-2 saat sonra emip uyuyo.uyanınca sebze püresi yoğurt sonra yine emip uyuyo.akşam da meyve yiyo.sonra emiyo sadece.bu aralar öğünleri iyice azalttı ama.küçük kaseleri bitirirdi önceden.şimdi yarısını anca yiyo o da zorlayarak.niye böyle oldu anlamadım.sen omlete koyduğun sebzeleri haşlayıp mı yapıyorsun Can'ım?
Kızlar bı de bu aralar oğlum geceleri sürekli uyanıyo ağlayarak.neden acaba sizde de bu durumlar var mı
Sağol Can'ım tarifler için.bizim de 8. Diş patladı ama diğerlerinde böyle olmamıştı.interenetten de biraz araştırdım da bu aylarda büyüme atağı oluyomuş ondan ağlamalar olabiliyomuşSaol canım maşallah tüm bebişlerimize Allah nazarlardan saklasın hepsini.havuç ya da kabak fln koydugumda ince rendeliyorum canım tereyağında biraz çeviriyorum sonra kasede yumurta sarısı tam buğday unu bazen azda ruşeym ekleyip içine katıyorum havuç kabak herneyse çok az da labne yada kaşar peynir katıp karıştırıp pişiriyorum canım ıspanaklı krep yaptım geçen çok sewdi ıspanağı 5-10 dk haşlayıp ekledim 1-2 kasık yoğurt suyu ekledim krep kıvamına geldi . Arada tarifte vermiş oldum:) canım dişlerle ilgili olabilirmi acaba yemeği azaltması ve uyanma durumu benim oplum maşallah iştahta sorum yok ama gece uyanması basladı düzeni bozuldu ben dişlerine yoruyorum 7. Dişi yeni patladı geçen hafta daha da çıkıo sanırım eller ağZında hep
Bizde aynıyiz.üstelik hiç dis yok.bir biz kaldık galiba dissiz:)Kızlar bı de bu aralar oğlum geceleri sürekli uyanıyo ağlayarak.neden acaba sizde de bu durumlar var mı
Bizde de dis yok canim, tek degilsiniz.Bizde aynıyiz.üstelik hiç dis yok.bir biz kaldık galiba dissiz:)
Bende yaZmistim canim burda bizdede 10 gundur durum boyle hem cok sik uyaniyor hemde aglayarak ben bizim kulagimizda enfeksiyon var o agri yapiyordur dedim ama okuduklarima gore burda cogumuzda durum ayni heralde buyumeyle ilgili bir durumKızlar bı de bu aralar oğlum geceleri sürekli uyanıyo ağlayarak.neden acaba sizde de bu durumlar var mı
Evet canım bende duydum o da olabilir artık eninde sonunda geçicek bu günler diye avunuyorum bendeSağol Can'ım tarifler için.bizim de 8. Diş patladı ama diğerlerinde böyle olmamıştı.interenetten de biraz araştırdım da bu aylarda büyüme atağı oluyomuş ondan ağlamalar olabiliyomuş
Canım benim oğlumda bu son zamanlarda aynı sürekli yanında olim istiyo bütün gün yerde yanında oturuyorum yemek hazırlamak içim fln kalktığımda ayagımın dibine gelio ağlıo sürekli yanımda aynı dediğin gibi emerek uyuyo yatağına yatırdıgım amda uyanıo mecbur sonjnda gece bende yanımıza alıyorum yatakta kımıldayamıyoruz sürekli uyanıp emiyo yanımızda da uyuyamıyoruz yani aynı durumlar bizde de ama geçicek eninde sonunda canım napaljmArkadaslar son 2 gundur kizimda bana karsi asiri bir duskunluk var. Zaten her bebek anneye duskundur ama bizimki artik zivanadan cikti.
Mesela salonda halinin ustunde oyun oynuyoruz, koltuga oturuyorum, basliyor aglamaya. Mutfaga ya da eskaza lavaboya falan gitmekten bahsetmiyorum bile cunku katila katila agladigi icin gidemiyorum!
Mama sandalyesine koyup yanima aliyorum ama onda bile en fazla 10-15 dk duruyor, hemen miziklanmaya basliyor, eller uzaniyor 'beni al buradan' diye.
Eskiden emerken uyurdu ya da birlikte yatardik, uyuyunca besigine koyardim. Simdi beni tutuyor, besigine koysam aninda uyanip, aglayarak cirpiniyor. Yanindan kalksam ciglik atiyor. Gece bizimle uyuyor mecburen ve gercekten o rahat etsin diye kipirdamamaktan esim de ben de kaskati uyaniyoruz, tabi buna uyku denirse!
Az once kustu su an butun salon kusmuk icinde ama sadece kizimi temizledim ve uyuttum. Yanindan kalkip odaya gecip o pisligi temizleyemiyorum!
Ben calismiyorum, kizimi birakip gezmelere gittigim de yok, bu duskunluk nedir ya? Sizin de boyle mi? Bu kadari asiri degil mi sizce de? Hep boyle devam ederse ben bittim!
Bizdede durum ayni odadan odaya gidemiyorum dibimde bitiyo aninda hep kucak ve ilgi istiyor bende mama sanelyesine koyuyorum durmuyo kucagina al diyo alip sandelyede kucagimda yediriyorum kendimde oyle yiyorum gece azindan memeyi cekemiyorum besigine yatirdigim dk agliyo mecbur gene aliyorum kucagima meme veriyorum dun bende artik yatir kaldir buktim yanima yatirdim yanimdada bana donup sariliyo daha cok meme istyor bizde rahat edemiyoruz o zaten yatagin yarisini kapliyo biz kenerda buzulup yatiyoz ama korkuyorum ben genede cok yanima almak istemiyorum uykuda neolur neolmaz bide alisirsa besiginde hic yatmaz diye uykuya dalip rahatlatiyorum biraz uyurken sevip oksuyorum sonra gene besigine koyuyorum cunku benimde dinlenip rahat uyku cekmem lazimki ona faydam olsun dinc olabileyim bence bu bir donem canim zanbedersem 1 1.5 yasina kadar boyle anne bagimliloigi devam ediyor belki bu cogumuzds gece aglamalari dedigimiz seyde bundan dolayidir anneyi istiyorlar yanliz olmak istemiyorlar diye dusunuyorum gecen gece agladi elini tutup vucudunu sivazladim hic kaldirmadan geri uykuya daldi kotkuyor heralde yavrucaklarArkadaslar son 2 gundur kizimda bana karsi asiri bir duskunluk var. Zaten her bebek anneye duskundur ama bizimki artik zivanadan cikti.
Mesela salonda halinin ustunde oyun oynuyoruz, koltuga oturuyorum, basliyor aglamaya. Mutfaga ya da eskaza lavaboya falan gitmekten bahsetmiyorum bile cunku katila katila agladigi icin gidemiyorum!
Mama sandalyesine koyup yanima aliyorum ama onda bile en fazla 10-15 dk duruyor, hemen miziklanmaya basliyor, eller uzaniyor 'beni al buradan' diye.
Eskiden emerken uyurdu ya da birlikte yatardik, uyuyunca besigine koyardim. Simdi beni tutuyor, besigine koysam aninda uyanip, aglayarak cirpiniyor. Yanindan kalksam ciglik atiyor. Gece bizimle uyuyor mecburen ve gercekten o rahat etsin diye kipirdamamaktan esim de ben de kaskati uyaniyoruz, tabi buna uyku denirse!
Az once kustu su an butun salon kusmuk icinde ama sadece kizimi temizledim ve uyuttum. Yanindan kalkip odaya gecip o pisligi temizleyemiyorum!
Ben calismiyorum, kizimi birakip gezmelere gittigim de yok, bu duskunluk nedir ya? Sizin de boyle mi? Bu kadari asiri degil mi sizce de? Hep boyle devam ederse ben bittim!
Bizde aynıyiz. Odadan çıkınca basıyor yaygara yeri gelıyor wc ye gidemiyorum rahat rahat.geçen eşimle sinemaya gidelim dedik anneme bıraktık. Yarım saat sonra geri dönmek zorunda kaldık Ağlamış bizimki. Üstelik ben çalışıyorum izindeyim şu an nasıl dönecem bilmiyorumArkadaslar son 2 gundur kizimda bana karsi asiri bir duskunluk var. Zaten her bebek anneye duskundur ama bizimki artik zivanadan cikti.
aynı canım aslında bu ayların gelişim evresi boyle kıme sorsam aynı. evde yanında oturuyorum yerde. ustumu tırmalıyo ılle kucagıma gelmek istiyo. mama sandalyesıne koyuyorum ılle kucagımda yemek ıstıyo. babası var yanında kalkıp mutfaga gıtsem kendını yerlere atıyo. calıstıgım zamanlarda anneme aynısını yapıyomus. ama benım ne dıkkatımı cektı bılıyomusun etraf kalabalık olursa yanı evde 2-3 kısı olursa hıc benı sallamıyo. bızımkı kalabalıga alıstı. evde ıkımız yanlız olunca durmuyo. kalabalık olunca kendı kendıne oynuyo . tam bır cadı yaArkadaslar son 2 gundur kizimda bana karsi asiri bir duskunluk var. Zaten her bebek anneye duskundur ama bizimki artik zivanadan cikti.