2015 Nisan Anneleri

Arkadaslar son 2 gundur kizimda bana karsi asiri bir duskunluk var. Zaten her bebek anneye duskundur ama bizimki artik zivanadan cikti.

Mesela salonda halinin ustunde oyun oynuyoruz, koltuga oturuyorum, basliyor aglamaya. Mutfaga ya da eskaza lavaboya falan gitmekten bahsetmiyorum bile cunku katila katila agladigi icin gidemiyorum!

Mama sandalyesine koyup yanima aliyorum ama onda bile en fazla 10-15 dk duruyor, hemen miziklanmaya basliyor, eller uzaniyor 'beni al buradan' diye.

Eskiden emerken uyurdu ya da birlikte yatardik, uyuyunca besigine koyardim. Simdi beni tutuyor, besigine koysam aninda uyanip, aglayarak cirpiniyor. Yanindan kalksam ciglik atiyor. Gece bizimle uyuyor mecburen ve gercekten o rahat etsin diye kipirdamamaktan esim de ben de kaskati uyaniyoruz, tabi buna uyku denirse!

Az once kustu su an butun salon kusmuk icinde ama sadece kizimi temizledim ve uyuttum. Yanindan kalkip odaya gecip o pisligi temizleyemiyorum!

Ben calismiyorum, kizimi birakip gezmelere gittigim de yok, bu duskunluk nedir ya? Sizin de boyle mi? Bu kadari asiri degil mi sizce de? Hep boyle devam ederse ben bittim!
Bizde aynı durumdayız Can'ım.bütün gün yanında oturuyorum hiçbi iş yapamıyorum.ona rağmen sürekli üzerime atılıyo al beni kucağına diye.mama sandalyesine oturtsam da mızmız yine kollarını atıyo alalım onu diye.emerek uyumaya alıştı bi de bu aralar imkanı yok memeyi bırakmıyor.ama gördüğüm kadarıyla sadece bize has bi durum değil herkeste aynıymış.biraz içim rahatladı.yoksa depresyona girmeye başlayacaktım.annemm gelmişti bi 15-20 gün bizle kaldı.acayip alışmışım ona gittiğinden beri acayip kötü oldum.yine kaldık oğlumla başbaşayız.o varken en azından hem çok yardımcı oluyodu hem de Zaman Nasıl geçiyo anlamıyodum.şimdi oğlumla başbaşa Nasıl Zaman geçirecegiz bilemiyorum hiçbirşeyden memnun olmuyo çünkü hep onunla ilgileneyim başka hiçbişey yapmayım istiyo.gerçekten çok zormuş Bebek büyütmek.bi de normalde çalışıyorum şimdi ücretsiz izindeyim. Bütün gün evde olmak bana yaramadı herhalde:KK43:

Bizdede aynı heralde bu donemde hepimiz aynı seyler yasıyoruz. Sadece yürüteçte oyalanıyor son zamanda artık ondada belli bi sure sonra mızmızlanıyo. Benim oglumda bana cok duskun hep yanıbasında olucam beyfendinin 24 saat kucagımda olsun gıkı cıkmaz. Bide bizde tanımadıgı kisiler sevince dudagını büzüp aglamaya baslıyo

Bizde aynı durumdayız Can'ım.bütün gün yanında oturuyorum hiçbi iş yapamıyorum.ona rağmen sürekli üzerime atılıyo al beni kucağına diye.mama sandalyesine oturtsam da mızmız yine kollarını atıyo alalım onu diye.emerek uyumaya alıştı bi de bu aralar imkanı yok memeyi bırakmıyor.ama gördüğüm kadarıyla sadece bize has bi durum değil herkeste aynıymış.biraz içim rahatladı.yoksa depresyona girmeye başlayacaktım.annemm gelmişti bi 15-20 gün bizle kaldı.acayip alışmışım ona gittiğinden beri acayip kötü oldum.yine kaldık oğlumla başbaşayız.o varken en azından hem çok yardımcı oluyodu hem de Zaman Nasıl geçiyo anlamıyodum.şimdi oğlumla başbaşa Nasıl Zaman geçirecegiz bilemiyorum hiçbirşeyden memnun olmuyo çünkü hep onunla ilgileneyim başka hiçbişey yapmayım istiyo.gerçekten çok zormuş Bebek büyütmek.bi de normalde çalışıyorum şimdi ücretsiz izindeyim. Bütün gün evde olmak bana yaramadı herhalde:KK43:
Ben de ailemden uzakta yasiyorum canim.
Benim annem de gelmisti, 1 ay kaldi.
Annem buradayken daha iyiydi ama simdi o gidince ev bombos kaldi, kizim da ben de saskinlardayiz!

Kizimdan onceki hayatimda cok sosyal bir insandim ama simdi herseye veda ettim mecburen, boylesi de iyi degil ama etrafimda cocugumu birakicak yakinim yok, binde bir esime birakip alisverise ya da kuafore gidiyorum iste, hepsi bu. Haftasonlari da esim, kizim, ben cikiyoruz ara sira, butun hayat evde geciyor onun disinda cunku yasasigimiz yerde kislar cok soguk oluyor, cikip da yuruyus yapayim luksum de yok artik.

aynı canım aslında bu ayların gelişim evresi boyle kıme sorsam aynı. evde yanında oturuyorum yerde. ustumu tırmalıyo ılle kucagıma gelmek istiyo. mama sandalyesıne koyuyorum ılle kucagımda yemek ıstıyo. babası var yanında kalkıp mutfaga gıtsem kendını yerlere atıyo. calıstıgım zamanlarda anneme aynısını yapıyomus. ama benım ne dıkkatımı cektı bılıyomusun etraf kalabalık olursa yanı evde 2-3 kısı olursa hıc benı sallamıyo. bızımkı kalabalıga alıstı. evde ıkımız yanlız olunca durmuyo. kalabalık olunca kendı kendıne oynuyo . tam bır cadı ya
Aynı ayni:) kalabalıkta yerde oynuyor çığlıklar atıyor show yapıyor resmen.:)

Kizlar bide bebislerimizin ogunlerini ve miktarlarini yazsak iyi olur azmi cokmu verdigimizi biliriz ben ilk olarak dunkunu yaziyim
Sabah 9 kahvaltida bir yumurta sarisini az peynirle tereyaginda omlet yaninda kucuk kesme sekeri kadar kasar ve pekmezli ve ilik suyla cay 12 de emdi uyudu 2 de tarhana corbasi kucuk bir kase icine tam bugday ekmegiyle beraber bi yarim saat sonra mandalina suyu siktim alistirma bardaginda oynaya oynaya bikac saate octi saat 5 bi cay tabagi kadar pilavla tavuk verdim yarim saat sonra emdi uyudu 6 da kalkti az bikac kasik ispanak yemegi yedi azini kitledi zorlamadim 7.30 da emzrdim saat 9 da muhallebi yedi en cok sevdigi bir kase saat 10 da yatti gece emzirme saat basinfa aglayarak kalkti emzirdim sabaha kadar bugunde 9 da 1 adet yumurta sarisi bir dilim peynir hasanmis yumurtayi sevmedigi icin aptamil balli imrikliyle bikac bebe buskivisi karistirip kucuk bir kase bir adet zeytin bikac yudum ihlamur icti 11. 30 da emdi saat 2 de sebze corbasi yapiyorum onu icecek suan boyle bizim sizin nasil
Oglum bugunlerde o kadar istahsiz ki, ne yapacagimi sasirdim. Bugune kadar hic boyle bir sorunumuz yoktu ne zormus yemeyen bebek :KK43:

Oglum bugunlerde o kadar istahsiz ki, ne yapacagimi sasirdim. Bugune kadar hic boyle bir sorunumuz yoktu ne zormus yemeyen bebek :KK43:
Ya canim pek harika bir tavsiye degil simdi soyleyecegim ama ben arada youtube'dan cocuk sarkilari aciyorum yemek yedirirken. Yemek biter bitmez kapatiyorum ama hosuma da gitmiyor aslinda bu durum. Bir de oyle dene istersen, cok caresiz kalirsan yani.

Kızlar bana bir yol gösterim lütfen. Bebeğim kabiz sebze yedirmeye dikkat etsemde olmuyor. Meyva yoğurt muhalllebi yemediği içinde caresizm. Meyve suyu dahi icmiyo. Kayısı incir vriyorm agznda tutuyor dakikalarca. Sonra çıkartıyor. Zeytinyağı bir tek içiyor şükür. Birde severek yediği tek meyve ayv a onu da Kabiz olck diye vermiyorm. Nasil sevdircm meyveyi bu dönem gecer mi.. cok uzuluyorm. O ikinarak yaptıkça ben mahvoluyorm artk

Ben de ailemden uzakta yasiyorum canim.
Benim annem de gelmisti, 1 ay kaldi.
Annem buradayken daha iyiydi ama simdi o gidince ev bombos kaldi, kizim da ben de saskinlardayiz!

Kizimdan onceki hayatimda cok sosyal bir insandim ama simdi herseye veda ettim mecburen, boylesi de iyi degil ama etrafimda cocugumu birakicak yakinim yok, binde bir esime birakip alisverise ya da kuafore gidiyorum iste, hepsi bu. Haftasonlari da esim, kizim, ben cikiyoruz ara sira, butun hayat evde geciyor onun disinda cunku yasasigimiz yerde kislar cok soguk oluyor, cikip da yuruyus yapayim luksum de yok artik.
Aynıyız Can'ım.bi yandan oğlumla hayat çok güzel bı yandan da arkadaşlarımla çıkıp bi kahve içmeyi yemek yemeyi özledim.asosyal oldum resmen bütün gün evde.aksam eşim gelene kadar muhabbet edebileceğim kimse yok.bende oğlumla ediyorum artık kendi kendime.cidden aileden uzak yaşamak çok zormuş

Kızlar bana bir yol gösterim lütfen. Bebeğim kabiz sebze yedirmeye dikkat etsemde olmuyor. Meyva yoğurt muhalllebi yemediği içinde caresizm. Meyve suyu dahi icmiyo. Kayısı incir vriyorm agznda tutuyor dakikalarca. Sonra çıkartıyor. Zeytinyağı bir tek içiyor şükür. Birde severek yediği tek meyve ayv a onu da Kabiz olck diye vermiyorm. Nasil sevdircm meyveyi bu dönem gecer mi.. cok uzuluyorm. O ikinarak yaptıkça ben mahvoluyorm artk
Kuru kayısıyı haşlayıp suyunu verince iyi geliyormuş bende daha denemedim ama bi dene istersen Can'ım.belki o su olduğu için onu içerr

Ya bu yemek konusu kizlar benimkide bazen cok guzel istahli yiyor bazende azini kitliyor simsiki acmiyor
Canim benimkindede 1 haftabkadar surdu bu durum benimkide yogurt yemiyordu balkabagi seviyorsa ondan yedir bide canim benimki kesin cozumu ispanakta buldu ispanak bagirsaklari yumasitiyo ve kabizlik gidiyor haftada bi kac kez ispanak yedir canim cok iyi geliyor

Ya canim pek harika bir tavsiye degil simdi soyleyecegim ama ben arada youtube'dan cocuk sarkilari aciyorum yemek yedirirken. Yemek biter bitmez kapatiyorum ama hosuma da gitmiyor aslinda bu durum. Bir de oyle dene istersen, cok caresiz kalirsan yani.
Canim aynisini yaptim, ben de sarkilar soyledim birlikte..ilk actigimda bir iki kasik yiyor, sonra yine agiz kilit. Umarim gecici bi durumdur..

Kizlar yavrum 3 gundur hasta, kuvvetli oksuruk ve burun akintisi+tikanikligi var.

Birinden gecmis olma ihtimali yok cunku yasadigimiz yerde cok fazla tanidigimiz yok zaten, disari da pek cikarmadim bu ara, nereden kapti anlamadim valla.

Dr'a gotursem, burada atesi cikmadiktan sonra mudahale etmezler. Zaten ilac da kullanmak istemiyorum acikcasi.

Tereyag ve pekmez verdim, tavuk suyuna corba yaptim, burnuna tuzlu solusyon dokuyorum yatmadan once, emziriyorum bir de.. Baska neler yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ca
Kizlar yavrum 3 gundur hasta, kuvvetli oksuruk ve burun akintisi+tikanikligi var.

Birinden gecmis olma ihtimali yok cunku yasadigimiz yerde cok fazla tanidigimiz yok zaten, disari da pek cikarmadim bu ara, nereden kapti anlamadim valla.

Dr'a gotursem, burada atesi cikmadiktan sonra mudahale etmezler. Zaten ilac da kullanmak istemiyorum acikcasi.

Tereyag ve pekmez verdim, tavuk suyuna corba yaptim, burnuna tuzlu solusyon dokuyorum yatmadan once, emziriyorum bir de.. Baska neler yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
canim yapicani yapmissin zaten sen oyle pis bir hastalikki ne yaparsan yap gecmiyor zamanla gecicek ben ilac kullandigim halde zor gecti ama agrisi icin calpol verebilirsin rahatlatir bide burnu tikaniyorsa buhar makinasi iyi geliyor yatarken canim cok gecmis olsun bir ay boyunca cekti benim yavrum cok zor gercekten bebekler icin ememiyor yavrucaklar uyuyamiyolar bizimde oksuruk gecmedi hala gece cok oksuruyor Allah hepsine sifa versin biran once

Ca
canim yapicani yapmissin zaten sen oyle pis bir hastalikki ne yaparsan yap gecmiyor zamanla gecicek ben ilac kullandigim halde zor gecti ama agrisi icin calpol verebilirsin rahatlatir bide burnu tikaniyorsa buhar makinasi iyi geliyor yatarken canim cok gecmis olsun bir ay boyunca cekti benim yavrum cok zor gercekten bebekler icin ememiyor yavrucaklar uyuyamiyolar bizimde oksuruk gecmedi hala gece cok oksuruyor Allah hepsine sifa versin biran once
Saol canim.
Allahim hepsini korusun.
Sahiden cok zor, bir an once gecer ins yavrularimizin hastaligi.

Bebe
Çok geçmiş olsun bu kabızlık çok fena benim oğlumda da geçen aydan beri var biraz dikkat ederek sorunu çözdüm.çok katı olsa bile yapıyor....mama ve muz bizi kabız yapıyor vermiyorum bide bebeği karnımın üstüne yaptırarak emziriyom bir iki dak.sonra ıkınıp yapıyor,popişede sürekli vazelin sürüyom.umarım işine yarar

Kızlar ayın 26 oğlum sekizinci ayını dolduracak hala emeklemiyor,yere bıraktığımda arkada ayaklar yüzüyor,popoyu kaldıramıyor,sinirlenip ağlıyor kucağıma almak zorunda kalıyorum38 haftalıkken doğdu acaba normal doğması gerreken vakte göre mi değerlendirmeliyim.

Kızlar ayın 26 oğlum sekizinci ayını dolduracak hala emeklemiyor,yere bıraktığımda arkada ayaklar yüzüyor,popoyu kaldıramıyor,sinirlenip ağlıyor kucağıma almak zorunda kalıyorum38 haftalıkken doğdu acaba normal doğması gerreken vakte göre mi değerlendirmeliyim.
Canim benimkide 8.5 ayini gecti hala emeklemiyor ayni sekilde oda oyle durunca gidemeyincede sinirleniyor bence normal ya her bebek emekliycek diye birsey yok dedi dr desteksiz ve basini zamaninda tutmussa onemli olan oymus

Ca

Canim tarhana varsa verebilirsin icine sarimsak rendeleyerek. Ayvanin soguk alginligina iyi geldigini okumustum, buharda biraz yumusatip diger meyvelerin icine katip vermistim. Bir de ihlamur haricinde rezene cayi, o da solunum yollari rahatsizliklarina iyi geliyormus.. cok cok gecmis olsun, Rabbim sifa versin tez zamanda kuzuya..

Canim her bebek emekleyecek diye bi sart yok. Emeklemeden yuruyen cok bebek var. Endiselenecek bir sey yok. Benim oglumda 16 sinda 8.ayini doldurdu, dedigin gibi yerde surunuyor dönuyor gitmek istedigi yere bi sekilde ulasiyor..

[QUOm4171672, member: 606906"]Kızlar bana bir yol gösterim lütfen. Bebeğim kabiz sebze yedirmeye dikkat etsemde olmuyor. Meyva yoğurt muhalllebi yemediği içinde caresizm. Meyve suyu dahi icmiyo. Kayısı incir vriyorm agznda tutuyor dakikalarca. Sonra çıkartıyor. Zeytinyağı bir tek içiyor şükür. Birde severek yediği tek meyve ayv a onu da Kabiz olck diye vermiyorm. Nasil sevdircm meyveyi bu dönem gecer mi.. cok uzuluyorm. O ikinarak yaptıkça ben mahvoluyorm artk[/QUOTE]
Slm mayis annesiyim sizide takip ediyorum kabizlik için bize en iyi kuru erik mürdüm etiğini sicak suda az kaynatip rondodan geçirdim meyvvelerine muhallebisine falan katiyorum bir yada iki tatli kaşigi gunde iyi geldi kauisidan falan daha etkili oldu denemek isterseniz

X