Geçmiş olsun CNm , pekmez nerden alıp veriyorsun . Ev yağımı mı ? Ben burda doğal bulamadığım için vermiyorum . Ilık su limon iyi gelebilir . Birde ıhlamur Boğaz'ları çok yumuşatıyor . Benim kızımda bir haftadır aynı nerde ise , son iki gün biraz biraz iyiye gidiyor . Burnu ama halan tıkalı .Kizlar yavrum 3 gundur hasta, kuvvetli oksuruk ve burun akintisi+tikanikligi var.
Birinden gecmis olma ihtimali yok cunku yasadigimiz yerde cok fazla tanidigimiz yok zaten, disari da pek cikarmadim bu ara, nereden kapti anlamadim valla.
Dr'a gotursem, burada atesi cikmadiktan sonra mudahale etmezler. Zaten ilac da kullanmak istemiyorum acikcasi.
Tereyag ve pekmez verdim, tavuk suyuna corba yaptim, burnuna tuzlu solusyon dokuyorum yatmadan once, emziriyorum bir de.. Baska neler yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bizimkisi de aynı CNm , sıkma canını Zaman'ı dolunca herşeyi yapıveriyorlar.Kızlar ayın 26 oğlum sekizinci ayını dolduracak hala emeklemiyor,yere bıraktığımda arkada ayaklar yüzüyor,popoyu kaldıramıyor,sinirlenip ağlıyor kucağıma almak zorunda kalıyorum38 haftalıkken doğdu acaba normal doğması gerreken vakte göre mi değerlendirmeliyim.
Evet canim, ben de yatmadan 1 saat once muhallebi veriyorum ve geceyi daha rahat gecirmeye basladik.Kozlar bebekleri gece cok uyanip aglayanlar benim bebegimde her gece saat basi aglayarak uyaniyor sorun artik diymuyolar kizlar ben en son saat 8 8.5 gibi aksam yediriyordum 10 11 gibide yatiyordu baska bisey vermiyordum dun annemin israri uzerine saat 11 yatmadan yarim saat once muhallebi yedirdi kadno kup gibi sisti ve geceyi cok rahat gecirdik kizlar bence buyuyolar ve artik doymuyolar sizde iyce yedirin deniyin gorun bakin degisime aglamalari bundan bebislerin
Canim annem gelmisti İst'dan, annem getirdi.Geçmiş olsun CNm , pekmez nerden alıp veriyorsun . Ev yağımı mı ? Ben burda doğal bulamadığım için vermiyorum . Ilık su limon iyi gelebilir . Birde ıhlamur Boğaz'ları çok yumuşatıyor . Benim kızımda bir haftadır aynı nerde ise , son iki gün biraz biraz iyiye gidiyor . Burnu ama halan tıkalı .
Ayvayi bilmiyordum canim, tsk ederim, denicem.Canim tarhana varsa verebilirsin icine sarimsak rendeleyerek. Ayvanin soguk alginligina iyi geldigini okumustum, buharda biraz yumusatip diger meyvelerin icine katip vermistim. Bir de ihlamur haricinde rezene cayi, o da solunum yollari rahatsizliklarina iyi geliyormus.. cok cok gecmis olsun, Rabbim sifa versin tez zamanda kuzuya..
Yarim su bardagi suyla 3 tatli kasigi pirinc ununu pisiriyorum. Sonra bir kaseye koyup icine 3 ölcek toz devam sutu ekliyorum ve iyice karistiriyorum.Kızlar yatmadan önce verdiğiniz muhallebiyi nasıl yapıyosunuz,ben yatmadan önce denesem ikinci dişimiz çok şişmiş onu da biran önce çıkarsaydık.
Uyumasına yarım saat kala vermeme ragmen bizimki yinede yarım saatte bir cıglık atarak uyanıyorYarim su bardagi suyla 3 tatli kasigi pirinc ununu pisiriyorum. Sonra bir kaseye koyup icine 3 ölcek toz devam sutu ekliyorum ve iyice karistiriyorum.
Pirinc ununun tadi bir seye benzemiyor ve tek basina besleyici ozelligi de yok, 1 yasindan once inek sutu de verilmiyor. O yuzden toz devam sutu ekliyorum.
Benimki zaten biberon almadigi icin devam sutu icmiyor, bu sekilde anne sutune takviye yapmis oluyorum. Sahiden tok da tutuyor.
O zaman anneyi ozluyor herhalde..Uyumasına yarım saat kala vermeme ragmen bizimki yinede yarım saatte bir cıglık atarak uyanıyor
Ben aptamil balli tahilli veriyorum zaten denedim baska yemiyo kendim yulaf unundan pirinc unundan yaptim yok aptamilin digerlerinide yemiyo illa balli irmikli olcak bitek onu bayila bayila yiyo oladar bende seviyo diye veriyorumKızlar yatmadan önce verdiğiniz muhallebiyi nasıl yapıyosunuz,ben yatmadan önce denesem ikinci dişimiz çok şişmiş onu da biran önce çıkarsaydık.
AYY KUZUM YAA NEDEN BIRAKTI HASTA FALAN MI OLDU DİŞTENMİ ACABA? BNM KIZDA GÜNDÜZ ÇOK ZOR EMİYO ZATEN GÜN BOYU BENİ DE GÖRDÜĞÜ YOKTA :) GECE UYKU ARASINDA SORUN OLMUYO ŞÜKÜR. AĞZINDA YARA AFT FALAN OLDUĞUNDADA MEMEYİ REDDEDERMİŞ BAKTIN MI HİÇ?evet bizim kız resmen emmeyi bıraktı 15 gün oldu artık dahada emmez heralde. her gece deniyorum uyku arasında emer dıye ama yok. sağmayı denedım süt gelmiyor. sütümde bitti heralde artık.
Canim bir donem bu benimkide dis cikarirken yemiyo zorlada yedirmek istemiyorum ama ben soyle yaptim uykudan uyaninca hemen yedirme kesinlikle yemiyo biraz oynuyo acikmasini bekle 3 ogun yeterli azina biseyler tikistirma benim yaptigim hata ogununu belirle ve artik alistiklari tatlardan sikuldi benimki yeni tarifler sun baska tatlar muzu cok severdi artik yemiyo bi ara yogurdada yapti ayni seyi bir hafta vermedim bir hafta sonra yemeye basladi surekli degisik ve ayni sofradan yedir mesela kahvalti cok secenek sun seni yerken gorsun oyle yemegini beraber aksam yemegini beraber yiyin benimki kalabalik sofrada yemeyi ve elle yemeyi cok seviyor ama ac birak 3 4 saat birsey verme aciksin zaten gunde 3 ogun yetrli ona aralarda emziriyorsan enzir ve dis cikarirken en cok istedigi sey su cunku salya artisi vucudunda su ihtiyaci duyuyor su ver bolca mesela oyle yemeginde bir cay bardagi corba 2 yemek kasigi yogurt ve tavuk et balik ver elinle yedir sadece birinden verme karisik yedir ikindide kek yer bebekler sever ev keki yap yatmadan oncede muhallebi yedir bu bir donem istahlari gidiyor yenek istemediginde agzini kitleddiginde birak yedirme bir saat sonra falan baska bir yemek sun ben boyle yaptim benimkide zayifladi iki ayda dis ve grip yuzunden sadece 500 gram aldi hep tarttim hep ayni kiloda kendini uzme strese girme bu donem gececek yedigi kadar ver ve sevdigi yiyecekleri ver benimki bir gun sadece muhallebi yedi 3 ogun baska birsey istemedi olsun yesin yertki dedim ve sevdigini verdim yogurt severler bebeler icine hicbirsey katmadan ver bazen icne katilan meyvalari sevmiyolar en onemlisi sakin zorlama yemekten sogur bu donem gecince kilo almaya basliycak gene merak etmeKizlar iyi aksamlar oglum dis cikartiyor ve cok zayifladi.hic birsey yediremiyorum.kucaktanda inmiyor ne yapmaliyim hic bilmiyorum kafayi yiyecem artik sinirlerim bozuldu.Yardim edin bana(((((
aynen zaten işten eve dönünce bi kere emziriyordum gece uyku arası emıyordu. hasta oldu bronşları doldu geniz burun akıntısı oldu. sürekli burnunu açtım buhar makınesıyle ılac verdık ama emmedi. bogazıda agrıyodu galıba. simdi iyileşti yinede emmiyor memeye tuttgum anda cıglık cıglıga memeye bı bakısı var ıgrenerek. sankı aylarca hunharca emen o degıldı. üzülüyorum ama neyapayımAYY KUZUM YAA NEDEN BIRAKTI HASTA FALAN MI OLDU DİŞTENMİ ACABA? BNM KIZDA GÜNDÜZ ÇOK ZOR EMİYO ZATEN GÜN BOYU BENİ DE GÖRDÜĞÜ YOKTA :) GECE UYKU ARASINDA SORUN OLMUYO ŞÜKÜR. AĞZINDA YARA AFT FALAN OLDUĞUNDADA MEMEYİ REDDEDERMİŞ BAKTIN MI HİÇ?
AYY YAVRUM YAA ÇOK GEÇMİŞ OLSUNNN İNŞALLAH DÜZELİR SEN SAĞMAYA DEVAM ETTE SÜT GİTMESİN BARİ SAĞIP VER BİRAZ DAHA BARİaynen zaten işten eve dönünce bi kere emziriyordum gece uyku arası emıyordu. hasta oldu bronşları doldu geniz burun akıntısı oldu. sürekli burnunu açtım buhar makınesıyle ılac verdık ama emmedi. bogazıda agrıyodu galıba. simdi iyileşti yinede emmiyor memeye tuttgum anda cıglık cıglıga memeye bı bakısı var ıgrenerek. sankı aylarca hunharca emen o degıldı. üzülüyorum ama neyapayım