• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Söylediğin şeye baktım netten sensory play oyunları beni heyecanlandırdı gerçektende bu dönem farklı olan ne varsa ilgisini çekiyor mesela odaya farklı daha önce görmediği bir obje koyayım odaya girdiğinde ilk dikkatini çeken bu oluyor hemen o objeye yöneliyor. Bu tarz oyunlar çok hoşuna gidecek. Hatta aynı dönem bebeklerle oyun grupları oluşturmuşlar benim çevremde yok maalesef Bursa'da böyle bir grup olsa katılırdık bizde
çok sevindim faydamın dokunmasına.Bursadakilere bir şekilde duyuru oldu bu. ben de Ankaradakilere sesleneyim o zaman, Kızlar toplanalım bebeklerimizle kaynaşalım, kaynaştıralım :)

ben zaten başlamak için internetten yazılanları oluyordum ama yüzeysel anlatımlar olduğu için net bir program kafamda oturtamıyordum.sonra kitabı bulunca hepsini okudum ve öyle başladım eğitime.Ankaradayım ve biliyorsunuz bonbalar patlıyor.dışarı çıkmaya korkuyoruz.göz için doktora gidecektik onu bile erteledik korkumuzdan.o yüzden uzamana gidip danışamadım.
Öğlen uykuları ve rutinleri akşamınkine göre farklı oluyor. bebeklerimiz artık gece ve gündüzün farkında olduğu için gece gündüz uykuları da değişiyor.gündüz 2 kere şekerleme yapıyor.biri sabah 8-9 arası 2 saat, diğeri de 12-13 arası 1 saat oluyor.
akşam uyuturken müzik eşliğinde banyo -pijama-hikaye- kucağımda dans eder gibi sallanma rutini varken gündüz müzikeşliğinde pijama-hikaye- emme saatine denk geldiği için anne sütü- bazen ayağımda sallıyorum bazen de emerken uyuyakalıyor. yatağına koyuyorum.
bazı bebekler 3 kere şekerleme yapıyormuş ama oğlum geceleri 10-12 saat uyuduğu için sanırım gündüz 3. şekerlemeye ihtiyaç duymuyor.
10-12 saat kesintisiz uyuması benim için rüya gibi bir şey :) çok teşekkür ederim tekrar Can'ım sana Allah yardımcınız olsun Ankara'da da acımız büyük. Ama maalesef artık ülkemizin hiçbir yeri güvenli değil her an her şey olabilir korkusuyla kalabalık yerlere gidemiyoruz maalesef. Rabbim hepimize yardım etsin ve bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmasın inşallah

10-12 saat kesintisiz uyuması benim için rüya gibi bir şey :) çok teşekkür ederim tekrar Can'ım sana Allah yardımcınız olsun Ankara'da da acımız büyük. Ama maalesef artık ülkemizin hiçbir yeri güvenli değil her an her şey olabilir korkusuyla kalabalık yerlere gidemiyoruz maalesef. Rabbim hepimize yardım etsin ve bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmasın inşallah
Gece hiç kalkmıyor mu maşallah ya emmeye de mi kalkmıyor?

ben zaten başlamak için internetten yazılanları oluyordum ama yüzeysel anlatımlar olduğu için net bir program kafamda oturtamıyordum.sonra kitabı bulunca hepsini okudum ve öyle başladım eğitime.Ankaradayım ve biliyorsunuz bonbalar patlıyor.dışarı çıkmaya korkuyoruz.göz için doktora gidecektik onu bile erteledik korkumuzdan.o yüzden uzamana gidip danışamadım.
Öğlen uykuları ve rutinleri akşamınkine göre farklı oluyor. bebeklerimiz artık gece ve gündüzün farkında olduğu için gece gündüz uykuları da değişiyor.gündüz 2 kere şekerleme yapıyor.biri sabah 8-9 arası 2 saat, diğeri de 12-13 arası 1 saat oluyor.
akşam uyuturken müzik eşliğinde banyo -pijama-hikaye- kucağımda dans eder gibi sallanma rutini varken gündüz müzikeşliğinde pijama-hikaye- emme saatine denk geldiği için anne sütü- bazen ayağımda sallıyorum bazen de emerken uyuyakalıyor. yatağına koyuyorum.
bazı bebekler 3 kere şekerleme yapıyormuş ama oğlum geceleri 10-12 saat uyuduğu için sanırım gündüz 3. şekerlemeye ihtiyaç duymuyor.
Gece hiç uyanmıyor mu?maşallah maşallah

Kızlar merhaba sizler ve bebislerinz nasl
Bizde bugün aşı olduk
7.5 kilo 72 cm boy
Kilosu cokaz grliyo ama.bi turlu almiyo canım sıkılıyor
Bu aralar aşırı hareketli geri geri emekliye
Yurutecde bütün evi geziyo
Daha ayakta dik duramiyi fazla
cnm bnm kiz da iki aydir falan ayni.kiloda. ne yapalim artik bizimkilerde boyle. bnm kizda cok hareketli hic durmuyor. ondanda sanirim

Gece hiç kalkmıyor mu maşallah ya emmeye de mi kalkmıyor?
Yok canım ben daha vermedim uyku eğitimi ama verince böyle kesintisiz uyuyorlarmış emmeye de kalkmıyorlarmış o yüzden dedim benim için rüya gibi bir şey diye.. Biz saat başı kalkıyorduk daha fazla dayanamadım yanıma yatırdım yatarak emdi tabii iyice alıştı kokuma şimdi hiç yatmıyor yatağında :(

Yok canım ben daha vermedim uyku eğitimi ama verince böyle kesintisiz uyuyorlarmış emmeye de kalkmıyorlarmış o yüzden dedim benim için rüya gibi bir şey diye.. Biz saat başı kalkıyorduk daha fazla dayanamadım yanıma yatırdım yatarak emdi tabii iyice alıştı kokuma şimdi hiç yatmıyor yatağında :KK43:[/QUOTE
Benim kızımda saat başı uyanıyor Can'ım ama dişten olduğunu düşünüyorum üst dişler görünüyor çıkmak üzere gece beslenmesinin zeka gelişiminde etkisi büyükmüş bırak emsinler napalım ben alıştım uykusuz gecelere ama çalışmaya başlayınca ne olur bilmiyorum ücretsiz izne ayrıldım rahatım

Selam kizlar bebişlerinizun 9. Ay boy, kilo ve baş cevresini yazar misiniz? Bir de kan alinmasi zor oluyor mu damari bulurken cok zorluyorlar mi

Canim benim kiz tam 9 kg 72cm. bas cevresini bilmiyorum valla. kan falanda dr istemedi aldirmadikk
Benimki dişten dolayi cok huysuz cani yaniyo birde kan aldirirsam hepten duzelemicek yazik:KK42: simdi yaptirirsak 1 yadinda yapilmasina gerek kalmiyormus yapilmazsa 1 yasindada yaptirabiliyormusuz

Bende inanmazdım kazayla gebe kalınacağına veya 1 kerede olacağına çünkü kızımda 2 ay olmasını bekledik ama oluyomuş korunuyoduk ve prezervatifin delik çıkması üzerine ertesi gün hapı aldım buna rağmen gebe kaldım bu Allahın "ol deyince olur "deme şekli belkide .Bu sebepten işimden çıkarıldım.Sizcede mantıksız değilmi bilerek yapıp aa oldu demem

Hayırlı uğurlu olsun canım saglik-2 kucağına al inşallah..bu kazayla çocuk nasıl oluyor benim aklım pek almıyor:KK66:

Al benden de okadar... Bence istiyorlar ama soylemeye dillendirmeye cesaret edemiyolar oluncada aaaa yalislikla oldu deniyor herhalde.

Acaba sprial mi deniyor ondan taktiranlarin kayma falan yapabiliyormuş o olabilir hap kullananlar var bide korunmasız girenler var sonra aaa kazayla oldu işte istmeiyoduk aslında falan:)

Bende inanmazdım kazayla gebe kalınacağına veya 1 kerede olacağına çünkü kızımda 2 ay olmasını bekledik ama oluyomuş korunuyoduk ve prezervatifin delik çıkması üzerine ertesi gün hapı aldım buna rağmen gebe kaldım bu Allahın "ol deyince olur "deme şekli belkide .Bu sebepten işimden çıkarıldım.Sizcede mantıksız değilmi bilerek yapıp aa oldu demem

Prezerfatifin yirtilmasi sprialin kaymasi hap kullanmaya ragmen gebe kalinmasi kazadir. Evet. Ama geri cekilme yontemi yumurtlama gunleri disinda iliski olmasi .sut korur sandik korumadi.. olmaz sandik oldu gibi seyler kaza degil ..

Ben hala adet olmadım. Benim gibi olmayan varmı? Haftaya artık bir doktora gideyim. Annem ablam kırkları çıkınca adet olmuş benim neden böyle olduki. Birde adet olunca karın şişkinliğiniz gittimi.

Ben hala adet olmadım. Benim gibi olmayan varmı? Haftaya artık bir doktora gideyim. Annem ablam kırkları çıkınca adet olmuş benim neden böyle olduki. Birde adet olunca karın şişkinliğiniz gittimi.
Ben temmuz annesiyim oğlum 5 aylıkken bir kere oldum bidaha olmadım çok rahatsız oluyorum şiş hissediyorum karnımı. Doktora gittim emzirdiğim için olmuyormuşum normal bi durummuş. Adet söktürücü kullansam dedim öyle bir şeye gerek yok rahminde herşey yolunda vücudunu doğal haline bırak dedi. 10 gün sonra umreye gidiyorum bukadar ay olmadım orda olacağı tutmaz inşallah. Perşembe tekrar gidip tedbir için ilaç isticem ama emzirdiğim için vermez diye düşünüyorum

Benimki dişten dolayi cok huysuz cani yaniyo birde kan aldirirsam hepten duzelemicek yazik:KK42: simdi yaptirirsak 1 yadinda yapilmasina gerek kalmiyormus yapilmazsa 1 yasindada yaptirabiliyormusuz
canim kan ilacini hic düzenli veremedim. simdi vermeye calisiyorum yeni yeni. asiri kabizlik yapiyor kizimda. Çünkü anne sutude mama da almak istemiyor. istersen kan aldirmayi ertele sende. iyilessin bi.

Back