bebekle ilgilenmekten çok giremiyorum.bazı arkadaşlar soru sormuşlardı.başka arkadaşlar cevapladığı için tekrar etmek istemedim.cevabımı veremediğim için kusura bakmasınlar.
uykueğitimi, yeni oyunların keşfi,sonra boğaz enfeksiyonu şimdi de şaşılık çıktı.bütün bunlarla günler öyle hızlıgeçiyorki haftanın başıyla sonunu yakalayamaz oldum.
bebeğinde şaşılık ya da göz kayması olan var mı hanımlar? yarın hastaneye gideceğiz.umarım ilerde geçen bir durumdur.
bebeklerinizle neler oynuyorsunuz? ben yeni oyunlar keşfettim sizinle de paylaşmak isterim.
sensory play denilen bebeğin motor gelişimine katkıda bulunan, el becerilerini geliştiren oyunlar.bu oyunları oynamaya başladıktan sonra oğluşum kendi kendine yemek yemeğe başladı.
> gıda boyasıyla oynanan bir oyun. bir buzdolabı poşetinin içine bir tatlı kaşığı un, bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı biraz su ve gıda boyası katıyorsunuz. iki üç renk olunca daha dikkat çekici oluyor.poşetin ağzını bantla kapatıp bir zemine ya da mama sandalyesine bantlayabilirsiniz.
> yine buzdolabı poşetinin içine biraz deterjan ve renkli düğmeler atıp ağzını bantlıyorsunuz.yine bir zemine ya da mama sandalyesine bantlayabilirsiniz.
> yoğurdun içine ıspanak havuç portakal gibi rengini veren meyve sebzelerin pürelerini karıştırıyorsunuz.naylon bir masa örtüsünü mutfağa ya da istedğiniz kirlense de olur dediğiniz bir yere serin. bebeği cıbıl yaptıktan sonra bırakın nasıl istiyorsa öyle oynasın.isterse yesin.
> yoğurt gibi çok iyi pişmiş spagettiyi de renk veren sebzelerle haşlayıp boyayın. yine bir naylon örtü üzerinde bırakın oynasın.
bir de mutluluğumu paylaşmak isterim sizinle.oğlum artık anne diyebiliyor.beni anne diye çağırıyor. :)