- 19 Ocak 2010
- 1.735
- 1.316
- 333
- 40
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #58.161
sana katılıyorum. bnde ceviz vermek istiyorum ama kuruyemişte alerjikmiş. en erken bir yaşından sonra yazıyor. 2 yaşından sonra diyen drlarda varYa ben kendi fikrini söyleyebilir miyimbebegin zayıf mı muhallebi kilo yapar ama besleyici bi yanı yok bence onun yerine tarhana yogurt mercimek çorbası ne bilim yogurt özellikle meyve püresi yap kendin alternatif olarak ceviz ver öyle yani tabiki de veren anneler var saygı duyuyorum belki de ben yanlış düşünüyorum dur
zamanda düzelir inş. canım boy kg sonra da gelişir. bizim 3.4. ay kg ve boy aynı çıkmıştı. 68 cm 7500 kg. yanı r. ayda 100 gr 7600.Kızlar meraba uzun zamandır giremiyorum hepinizi özledim valla @kelebecik34cimcimesevilay @skelebeks baldamlam sizler neler yapıyosunuz bebişleriniz nasıl ? Biliyorsunuz benim kızım dogustan tek böbrek birde kalbinin delik oldugunu öğrendik 1 ay önce ama doktoru gecer dedi gelistikçe ve kilo aldıkça .. Bu özel sorunlarımızdan dolayı kilo alımı da yavaş 6 kilo henüz baş cevresi 40 boyu da 65 cm saglıgı iyi suan bir sorunumuz yok kilo alımı haricinde sizin bebeklerinizin boyu baş çevresi ve kilosu nasil ?
zararlıymış canım kıza da erkeğe de. annem herzamanki gb kendi egosunu tatmin etmek için almış. 2-3 günde bir çok az bindirdim maks tuttuğum 10 dk dır. normalde koltuk kenarında ayakta duran çocuk duramamaya başladı. onda sağa sola yaslanıyor ya bn tutarken de dik durmak yerine yaslanmaya çalışıyor. yanına emekleyip ağladı en son. artık göz önüne çılarmamaya karar verdim. başkasına verem diyorum ama iyilik değil zarar vermiş olacağımdan öyle de yapmak istemiyorumKızlar yürüteç konusunda ne düşünüyorsunuz kullanann veya kullanmayı düsünen var mı
Merhaba Hanımlar,
Şimdi yazacağım yazıya son zamanlarda o kadar tanık oldunuz ki artık şaşırmıyorsunuzdur eminim :) Ben de bir haziran annesi olarak sizi heyecan ve merakla takip ettim. Maddi sebeplerden dolayı internete tuşlu bir telefondan ulaşıyordum. Üye olmam ve yorum yapmam söz konusu değildi.Şuan bu imkana kavuşmanın verdiği mutlulukla size 'merhaba' diyeyim istedim :)
Oğlum 26 haziran doğumlu, en son bu ayın 4ünde sağlık ocağına uğradık.Orada 8.100 gr kilo, 67 cm boy ölçümleri yapıldı. henüz dişleri çıkmadı, diş ağrısı da çekmiyor.bol bol salya akıtıp etrafta ne bulsa ısırıp duruyor. Hala anne sütünden başka gıda almıyor.Ufak tefek bir şeylerin tadına baktı.Buaralar gece sık sık uyanıyor, bazen emerek geri uykuya dönerken bazen de biraz pış pış yeterli oluyor. Belirli saatlerde uyuyup uyanıyor.Sanırım her bebek gibi rutinleri çok seviyor.Dik oturmaya başladı.Yüz üstünden sırt üstüne ve tam tersi şeklinde dönebiliyor ama çok yüzüstü durmak istemiyor, hemen çığlık atıyor.Farklı sesler çıkarmaya başladı.En sevdiği eşya duvardaki cam saat.Onunla dakikalarca konuşup gülüyor.Benimle bile böyle bir sohbeti yok.Henüz çıngırak dışında bir oyuncak almadım.Bir tane top ördüm, kartondan duyusal metaryallerin olduğu bir pano yaptım, beraber evin içinde dolaşıp eşyaları anlatırken dokunmasına izin veriyorum.gözetimimde bütün her şeye dokundu -kağıt, poşet,hafif sıcak ve hafif soğuk eşyalar vb...-
Doğumdan itibaren Molfix marka bebek bezi kullandık fakat buaralar taşma sorunu yaşıyorum.Aslında hamileyken hayalini kurduğum yıkanabilir bebek bezlerinden almak istiyorum.Kullananlardan fikir alabilirim.
Bu uzun yazıma bir soru ile son vermek istiyorum.Salya akıtmaktan kaynaklı oğlumun yanaklarında kuruma oldu.Krem kullanmak istemiyorum ama gerçekten organik bir krem varsa önerilere açığım.Elimde badem yağı var göğüslerime sürmek için almıştım,sizce onu bebeğimin yüzüne kullanabilir miyim?
hepinizin bebeklerini öpüp, hayırlı ve sağlıklı bir hayat diliyorum
çocuğu sütten kesmemek için 1.5 yaşındayken hamile kalabilirim. sütten kesildikten 3 y sonra yenisi doğar. yenisine göre süt gelmesi için 3 ay önce süt vermeyi kesmek lazımmış.ama hamileyken oğluşumla nasıl kudururum o düşündürüyorkızlar bu arada ben istediğim kiloya ulaşıp hamile kalmayı düşünüyorum oğlum bir yaşına girdiğinde hamile kalsam iki yasına yaklaşırken doğurmuş olurum bu kez hamilelikte cok kilo almamak şartıyla tabi 24 kilo aldım ilkinde sizce yaş aralığı yakın olursa cok zor olur mu sizler ne zaman düşünüyorsunuz
süt sürersen sonrasında yumuşak bezle ıslatıp sil. bozuluo kokuyor resmen@melegim66 canım sağlık sorunları varsa ve bir çözüm yolu bulunamıyorsa (sperm dondurmak vb.) tabi ki annenin de yardımıyla olur, olmaz değil. üstelik daha tecrübeli olacaksın.Hayırlısı olur umarım. Annen konusunda da çok şanslısın.
denizzeynep teşekkür ederim.süt şekerli ya yapışık bir hal almaz değil mi?
daha çok meyve ver canım. silikon var için e meyve tıkıyorsun. m. suyu ilkokula kdr günlğk maks 180 ml mi ne. meyveden daha şekerli vs. sıvı olarak suya alışsın deniyor sonra ayran.Kızlar ben bir şey soracağm.Mama sandalyesi mevzusu geçince aklıma geldi.bebeklerinize meyve suyunu nasıl veriyorsunuz?alıştırma bardakları görüyorum.Onun için çok mu erken?benim oğlum kaşık sevmiyor.bir şeyin tadına baktırırken ya benim parmağımdan yiyor ya da ben elini yemeğe batırıp ağzına götürmesine izin veriyorum.cam bardaktan su içebiliyor.acaba o kulplu bardaklardan mı almalıyım?
Mercimek çorbasini da gaz yapar diye bu aylarda önermiyorlar kuruyemiş alerjik en iyisi tarhana yoğurt çorbasi gibisana katılıyorum. bnde ceviz vermek istiyorum ama kuruyemişte alerjikmiş. en erken bir yaşından sonra yazıyor. 2 yaşından sonra diyen drlarda var
salyaları havada yakalarsan olmuyor kızarıklık
bn yıkanabilşr kullanıyorum çok titizsen zor olabilir çünkü çok çok az sıvı deterjanla yıkanıyor. kaka yapınca önceden wc ye süzmen gerekiyor. bn kakalı bezi önce tek atıyorum makinaya kısa programa. sonrasında çişlilerle. önce deterjanla 40 derecede yıkıyorum sonra deterjansızda. tam durulansın diye. kumaşta deterjan kalırsa dirrk çişi emmek yerine üzerinden kayıp dışarı akıyor. ç. suyu fln kullanılmıyor. bn sadece gece prima aktif bebek takıyorum uyandırmamak veya taşarsa üstünü değiştirmemek için.
bu arada bn ilk charlie banana aldım 7 tane yetiyordu ama rahatım için 5 tane daha alacaktım. bulamadım piyasada. bambibo mio aldım boy ayarlı olan ama ayarsız en büyük boyda kullanıyorum sürekli küçültünce rahatsız ediyor. ve belindeki cırt kısmı rahatsız. sadece uyurken takıyorum. bazen gee hazır bez bağlamadığında takıyorum vs.
benim oğlan uyurken elinin üstünü emdiği için salyalar yanaklarda kalıyor maalesef.süt sürersen sonrasında yumuşak bezle ıslatıp sil. bozuluo kokuyor resmen
Bugüne kadar hep verdim ayrıca 3 gn kuralına göre bekledim de şükür bi alerji belirtisi çıkmadı, gayette iştahla yiyo canım. Bu alerji olayları eskiden yoktu annem kardeşlerime yedirirdi ben de şimdi kızıma yediriyorum. Herşeyi yemesi için fazla pimpirikli olmamaya çalışıyorum. Alerjisi falan olsa bugüne kadar belli olurdu heralde bilmiyorumdomates alerjik meyve. yumurta beyazı gb vermemen lazım cnm
Selam tatlim iyiyiz cok şükür bizde seni ozledik bende pek giremedigim icin gecmisi okuyamadim kizinin saglik problemi oldugunu yeni duydum cok gecmis olsun Allah sifa versin canim gecen ay yani 5.ay kontrolunde 6.400 gr 62 cm di kafa cevresini hatirlamiyorum ama seninkinin civarindaydi bu ay kontrole sali gunu gidecegiz yine yazarim boyunu kilosunKızlar meraba uzun zamandır giremiyorum hepinizi özledim valla @kelebecik34cimcimesevilay @skelebeks baldamlam sizler neler yapıyosunuz bebişleriniz nasıl ? Biliyorsunuz benim kızım dogustan tek böbrek birde kalbinin delik oldugunu öğrendik 1 ay önce ama doktoru gecer dedi gelistikçe ve kilo aldıkça .. Bu özel sorunlarımızdan dolayı kilo alımı da yavaş 6 kilo henüz baş cevresi 40 boyu da 65 cm saglıgı iyi suan bir sorunumuz yok kilo alımı haricinde sizin bebeklerinizin boyu baş çevresi ve kilosu nasil ?
sana katılıyorum. bnde ceviz vermek istiyorum ama kuruyemişte alerjikmiş. en erken bir yaşından sonra yazıyor. 2 yaşından sonra diyen drlarda var
Adetine kaç gün vardı yanı canım. Benim adetten bi gün önce korunması bi ikiski oldun nasıl olsa hamile olmm diye ve hala adet olmadım. Moral bozukKizlar yaa bi kaza geldi basıma sat 28 ekim dun gece iliski sirasında bittkten sonra baktık sıyrılmis biraz sanki taşmış gib geldi ama emin olamadik. Napsam bilemedim ertesi gun hapi almali miyim. Tehlikeli bi gunde degil ama ya gec yumurtlarsam oyy oyyy ne zormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?