- 18 Aralık 2015
- 254
- 132
- 53
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #58.141
Alerji reflüye sebep olmuş reflü için şurup kullanıyoruz ve diyet yapıyorum.ayrıca takviye mama ama diyet mama kullanıyoruz.Dr rapor çıkarttı devlet ödüyor onudaHani ek gidaya gecmedikki alerjisi olsun diye dusundum hep. Sutumuzden de gecebilir mi diyosun alerji. Ben 10 gunlukten beri gazla ugrasiyorum . evet kendini geriyo dogru kasiyor geceleri cok yapiyor ters C seklini aliyor neredeyse.. Peki alerji icin napiyorsun ilacimi var yoksa bu gidalardan izak mi kalacak omur boyu devam edecek mi bu.. Cok tsk ederim bilgiler icin.
Bize gaviscon şurup verdi.smilac ı denedi mi bizimki birkaç vermeye alıştı.şimdi bi süre süte ara vericem toparlasın bağırsaklar sağıp dolaba atıyorum.uykusunda vermeyi denesen.bide muhallebi yapıp veriyorum pirinç unuyla.kahvaltıda ne veriyorsun cnm?canım cok geçmiş olsun aynı sorun bizdede mevcut oğlum anne sütünü tamamen bıraktı hiç bir şey yemek istemiyor ağlıyor çatlıyor gastroentrolojiye gittik günlerce randevu günümüzü bekledikten sonra tabi yumurta gibi alerjiler biz de de cıktı 15 alerji derecesi . neocate mama yazdı dr raporlu ve ek gıdaya da başladık cok zor yemek yedirmek neocate mama yazdı mı sizede tadı kötü yavrum istemiyor ağlaya ağlaya veriyoz oynata oynata görsen zayıflık ta var iştah sıfır. gaviscon toz ve motilliom ya kullanıyoruz reflü için düzelir inşallah
hoşgeldin canım be kadar güzel anlatmışsınMerhaba Hanımlar,
Şimdi yazacağım yazıya son zamanlarda o kadar tanık oldunuz ki artık şaşırmıyorsunuzdur eminim :) Ben de bir haziran annesi olarak sizi heyecan ve merakla takip ettim. Maddi sebeplerden dolayı internete tuşlu bir telefondan ulaşıyordum. Üye olmam ve yorum yapmam söz konusu değildi.Şuan bu imkana kavuşmanın verdiği mutlulukla size 'merhaba' diyeyim istedim :)
Oğlum 26 haziran doğumlu, en son bu ayın 4ünde sağlık ocağına uğradık.Orada 8.100 gr kilo, 67 cm boy ölçümleri yapıldı. henüz dişleri çıkmadı, diş ağrısı da çekmiyor.bol bol salya akıtıp etrafta ne bulsa ısırıp duruyor. Hala anne sütünden başka gıda almıyor.Ufak tefek bir şeylerin tadına baktı.Buaralar gece sık sık uyanıyor, bazen emerek geri uykuya dönerken bazen de biraz pış pış yeterli oluyor. Belirli saatlerde uyuyup uyanıyor.Sanırım her bebek gibi rutinleri çok seviyor.Dik oturmaya başladı.Yüz üstünden sırt üstüne ve tam tersi şeklinde dönebiliyor ama çok yüzüstü durmak istemiyor, hemen çığlık atıyor.Farklı sesler çıkarmaya başladı.En sevdiği eşya duvardaki cam saat.Onunla dakikalarca konuşup gülüyor.Benimle bile böyle bir sohbeti yok.Henüz çıngırak dışında bir oyuncak almadım.Bir tane top ördüm, kartondan duyusal metaryallerin olduğu bir pano yaptım, beraber evin içinde dolaşıp eşyaları anlatırken dokunmasına izin veriyorum.gözetimimde bütün her şeye dokundu -kağıt, poşet,hafif sıcak ve hafif soğuk eşyalar vb...-
Doğumdan itibaren Molfix marka bebek bezi kullandık fakat buaralar taşma sorunu yaşıyorum.Aslında hamileyken hayalini kurduğum yıkanabilir bebek bezlerinden almak istiyorum.Kullananlardan fikir alabilirim.
Bu uzun yazıma bir soru ile son vermek istiyorum.Salya akıtmaktan kaynaklı oğlumun yanaklarında kuruma oldu.Krem kullanmak istemiyorum ama gerçekten organik bir krem varsa önerilere açığım.Elimde badem yağı var göğüslerime sürmek için almıştım,sizce onu bebeğimin yüzüne kullanabilir miyim?
hepinizin bebeklerini öpüp, hayırlı ve sağlıklı bir hayat diliyorum
annene sormak lazım canım :)) o bakarım diyosa hiç erteleme bence, oğlumu da kardeş duygusundan mahrum bırakmamış olursun nolur nolmaz . Nasipse ben 2/3 sene sonra düşünüyorum, ama burda kimsemiz yok oyüzden erteliyorum biraz da , oğlum kreşe başlamış olsun istiyorumkızlar bu arada ben istediğim kiloya ulaşıp hamile kalmayı düşünüyorum oğlum bir yaşına girdiğinde hamile kalsam iki yasına yaklaşırken doğurmuş olurum bu kez hamilelikte cok kilo almamak şartıyla tabi 24 kilo aldım ilkinde sizce yaş aralığı yakın olursa cok zor olur mu sizler ne zaman düşünüyorsunuz
canım meyve suyu pek vermedim açıkçası, çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.. Ama su için alıştırma bardağını kullanıyorum, bende sirrieyvanın tavsiyesiyle aldım, wee nin antikolik bardağı, 10 tlKızlar ben bir şey soracağm.Mama sandalyesi mevzusu geçince aklıma geldi.bebeklerinize meyve suyunu nasıl veriyorsunuz?alıştırma bardakları görüyorum.Onun için çok mu erken?benim oğlum kaşık sevmiyor.bir şeyin tadına baktırırken ya benim parmağımdan yiyor ya da ben elini yemeğe batırıp ağzına götürmesine izin veriyorum.cam bardaktan su içebiliyor.acaba o kulplu bardaklardan mı almalıyım?
biliyosun canım benimkide çoğunu sevmez, ama tarhanayı sevdi, azcık da kıvamlı yaptım içti :) bence denemelisinCanim benimkide patatesi hic sevmiyor. Dun brokoli yaptim onuda itti istemedi. Elma falan da sevmiyor :/ bende tarhana corbasi yapayim diyorum ama erteliyorum hep
Ay napcas bunlarla valla daha şimdiden yemek seçiyorlar tükürüyorlar yandik vallaCanim benimkide patatesi hic sevmiyor. Dun brokoli yaptim onuda itti istemedi. Elma falan da sevmiyor :/ bende tarhana corbasi yapayim diyorum ama erteliyorum hep
ben doğduğunda tüm vücuduna sürerdim yumuş yumuş olurdu
Benimkide hic teklif etmesem istemez ama ben verince iciyor memeden..sık sık verirsem kusuyo .3 4 saat arayla meme veriyorum bende..kakadan anlaşılmıyor canım normalde coğu çocukta kabarma kızarıklık yaparmıs alerji bizimkinde yok içten içe midesi ynıyormus dr oyle diyo dışına vurması daha ıyı diyor reflü oluşturmus alerji ne versem kusacak gibi midesi dönüyo bazen kusuyo huzursuz zaten ac kaldığından uyuyamıyo mutlu olamıyo anne sütünü reddediyo görsen daha ağzına almadan basıyo çığlıyo hiç bir şeyi mi sevmez bir bbeek tüm mama çeşitlerini denedim istemiyo ben zorlayınca yiyor işte biraz
Gecmis olsun cnm sali asi olcak artik asidan sonra goturuyum bendeAlerji reflüye sebep olmuş reflü için şurup kullanıyoruz ve diyet yapıyorum.ayrıca takviye mama ama diyet mama kullanıyoruz.Dr rapor çıkarttı devlet ödüyor onuda
bn ayrı ayrı veriyorum ilaçları sanki karışınca kusarmış gb geliyorMaşallah oğluşun çok tatlı. Kan ilacını nasıl veriyorsun. Ben d vitamini ve kan ilacını bir kaşığa koyuyorum tek seferde veriyorum. Sizce yanlışmı yapıyorum. Şu ilaç kullanma olayını bir rutine bağlayamadım ben.
Alt dişlerimiz kocaman oldu ama üstler dikkatli bakınca görünüyor. Yarın foto çekip yüklerim. Alt dişleri tam 120 günde gördüm. Üst dişlerde 155 günlük falandı ben farkettim. Üstler daha sancılı çıktı canım.
Beni görmeyince çok huzursuz oluyor helede yabancı ortamda çok huysuz olur.keşke benide yanına alsalar. Inşllh bizde kolayca atlatırız Sünnet olayını
Sen vakit Kaybetmeden bi üniversite hastanesibç gastroenteroloji bölümüne git benceBenimkide hic teklif etmesem istemez ama ben verince iciyor memeden..sık sık verirsem kusuyo .3 4 saat arayla meme veriyorum bende..
Gecmis olsun cnm sali asi olcak artik asidan sonra goturuyum bende
Cnm iste habire cocuk dr.una gidiyoruz . rize trabzon diyarbakir malatya da gittigim dr.lar gaz diyor gonderiyor . kaka tahlili istedim bir bulgu goremiyoruz dediler. Sanki hastalik hastasiyim sizofrenim ne bilim deliyim heralde ben:)
Bana tam ölçülerle muhallebi tarifi verebilir misiniz ?kaç kaşik yediriyorsunuz bir de?
duş. önceden banyoyu ısıtıp suyu açarsan o buharda çok iyi gelir. bn odada ketıl kaynatıyorum. evelsi gece tıkanıklıktan uyandı dün ara ara kaynattım tıkanmadan geçti gece. çok tıkanmadan düzenli fizyolojik damla veya tuzlu su damlatırsan da iyi geliyor. bn burnu rahatlasın diye daha sonrasında kulak çöpünü az z yağı yapıp burnunun içini yağlıyorum sonra yağsız tarafla tekrar siliyorum.Kizlar kizima benden nezle gecti cok lotu durumda zor nefes aliyo yedigini cikariyor iki tane surup verdi doktoru napabilirm rahat nefes almasi icin onu biraz olsun rahqtlatmak icin
ya sorma ya bizde paso selfie. bn babayla ne gzl pozlar yakalıyorum. bir de zrn perişanız gzl bi açı bulup çeken yok. bi bakıyom bi yerim pırtlamış. insan bi düzelt der. annem çekiyo onun da el titriyor. en gzli video resim gb kötü çıkma ihtimali çol düşükKızlar bebeğinizle güzel foto çekinebiliyormusunuz. Ben herkesi kucağındayken fotoğrafını çekiyorum ama kimse beni oğlumla çekmeyi akıl edemiyor. Herkesle bir dünya fotoğrafı var benimle toplasan beş taneyi Geçmezkendim çekincede kötü çıkıyor. Zaten doğumdan beri Bakımsız saç baş Dağınık takılıyorum fotolar kötü çıkıyor. Sırf foto çekinmek için giyinip süslenmek Lazım belki profesyonel stüdyoda falan bir kaç foto çektirmek Lazım anı Kalsın.
cicibebe nin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. istersen evde yap basit tarifler.kizlar ek gida olarak neler veriyorsunuz gun icinde ve bebisler ne kadar yiyorr?
benim kiz
pirinc unu mamasi bazen kasik bazen biberonla.
yogurt 2 yemek kasigi
cicibebe 4 tane yiyor hatta fazlasini istiyor vermiyorum
corbaya gecmedik dahaa.
kan ilacını da cok ihmal ediyorum
Canım ben bizim yediğimiz herşeyden az az veriyorum özellikle yaptığım şeyler de şöyle:
Kendi yaptığım yoğurt, bebelac irmik ve sutlu pirinçli. Bazen pirinç unundan kendi yaptığım muhallebi, tereyağı un ve salçayı karıştırıp biraz suyla pişiriyorum bu çorbayı çok seviyo. Onun dışında bir dilim beyaz peynir yarımdan biraz fazla yumurta sarısı ve domatesin içini biraz suyla ezip veriyorum. Meyveleri de rendeleyip yediriyorum; portakal, elma , armut şimdilik. Bu bahsettiklerimden günde iki oğun veriyorum hangi ikisi olacağına gün içinde hangisi el altında veya kolayıma gelirse onu veriyorum. Ha bebe bisküvisi bir de sebze purelerini de yedirmeye çalışıyorum. Geçen gün kabak havuç haşladım ezip verdim ama pek sevmedi. Ay işte böyle. :)
fazlasini kusuyor olabilir canimBenimkide hic teklif etmesem istemez ama ben verince iciyor memeden..sık sık verirsem kusuyo .3 4 saat arayla meme veriyorum bende..
Gecmis olsun cnm sali asi olcak artik asidan sonra goturuyum bende
Cnm iste habire cocuk dr.una gidiyoruz . rize trabzon diyarbakir malatya da gittigim dr.lar gaz diyor gonderiyor . kaka tahlili istedim bir bulgu goremiyoruz dediler. Sanki hastalik hastasiyim sizofrenim ne bilim deliyim heralde ben:)
aynı şekil blw yapıyoruzCanım pek iyi gitmiyor yaa, herşeyi eline verince hiçbişi yemiyo, Yada büyük koparıyo öğürüyo morarıyohem eline veriyorum, hem ağzına ben elimle ezip veriyorum
Kzlr bnm oglnda huyu dgsti ise bsldm bu hfta ondnmi bilemdm ck uyniyio yrne ytrym yrm saat snra gene emip ytio bztn ahlioo emmioda slliym yda aglyp uyuyoo helk oldum uykusz ise gtmk zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?