• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Canim ilk basta tek ogun ek gida ne weriyosak, sonra 2 ogun, sonra 3 . Tabi doktora daha detayli sorucaz bilgilendirilcez zaten ek gidaya gecirdiklerinde..liste wericekler Allah izin werirse.

Canim benim bebegimde bayramda yapti. Kucagimdaydi yengem istedi werdim dudagini buktu. Sonra bi ciglik agliyo ama.oyle boyle degil. Aşi yaparken bile boyle olmamisti. Hemen odadan cikti herkes ablam kaldi okudu ustunu basini cikarttik bezini bile cikardik agliyo gozleri kipkirmizi oldu oturdum bende aglamaya basladim biyerine bsy oldu diye. Ablam gezdrdi kucaginda bu sefer beni sakinlestrmeye calisti. Eşimde kurban kesmeye gtmisti olsaydi hemen doktra gidelim derdim. Cocuk bu ya hergun ewe misafir dolup tasmiyo konussak kmsede yok sabahtan aksama kadar yalniziz tabi alismaz sese insana. Demem o ki kalabaliktan. Bide bazi insanlardan kaynabiliyo bebekler yani benimki oyle daha yengeme wermiyorum o aldiginda ablam pesinden gidip bsyi bahane edip aliyo. Cunku bi kere daha yapti onun kucaginda olunca.

Canim kilosu ne bebeginin. Kilo basina 150 cc vermen gerekiyo. Mesela 4 kiloysa
Yazim eksik kalmis. Mesela 600 cc yi bolerek werirsin 2 yada 3 saatte 80-60 cc werebilirsin. Kilo basi 150 cc den hesapla.

En son 3.800 du canm suanda bilmiyorm pazartesi kontrolmuz var
Tamam yani 4 kilo olarak hesap et. Kilo basi 150 cc 600 cc yi bol ogunlere 80-60cc wer daha fazla iciyosa daha fazla wer. Ne aralikla sagiyosun gogusunu cnm. Bide gogus catlagin mi war emziremiyosun yksa baska sebeplermi? Benim gogusumun ucu kopmustuda ilk 2 ay sagmistim :(

Dun kizim bana bu 4 ayin en kotu gununu yasatti. Amcasinin kucagina verdim (ortam kalabalikti hic aliskin degil) cigligi basti sonra bi qglama krizi ki ben boyle agladigini hic gormedim yarim saatteen fazla hicc durmadan... yapmadigim sey kalmadi durmafi. Gozleri sisti bogazi kurudu. Off hatirlamk istemiyorum. Care kalmadi esimle yemegi terketttik. Arabaya bindik sakinlesti. Bi kac tur attik uyudu. Ve eve geldik bize gülüyor. .... saka gibi. Yabancilik cekti demekki ilk defa yasadik. Sizinkilerdede varmi boyle yabancidan korkma? Ve sonra ayni laflar. Annesini yuzunden ALISTIRMAMIS. Cocuk yabani gibi korkuyor. Kalabalik gormemis bu cocuk. Sese alistir. Zaten sinirlerim ziplamis durumda tam deli olacaktim. Allahim sen kolik annelerinin Yardımcısı ol..

Aynısını tıpatıp biz yaşadık dedesine gittik amcası aldı kucağına sonra bebek bana baktı dudağını bi büktü ağla babam ağla susturamadık eve girdiğimiz gibi çıktık arabada emzirdim sımsıkı tuttu goğsumu eve geldik hiç bişey yok keyifler yerinde. Artık onlarda insanları ayırt etmeye başladı dedesi geldiğinde bi huzursuz oluyor sorma amcasıyla daha da karşılaşmadı

Dun kizim bana bu 4 ayin en kotu gununu yasatti. Amcasinin kucagina verdim (ortam kalabalikti hic aliskin degil) cigligi basti sonra bi qglama krizi ki ben boyle agladigini hic gormedim yarim saatteen fazla hicc durmadan... yapmadigim sey kalmadi durmafi. Gozleri sisti bogazi kurudu. Off hatirlamk istemiyorum. Care kalmadi esimle yemegi terketttik. Arabaya bindik sakinlesti. Bi kac tur attik uyudu. Ve eve geldik bize gülüyor. .... saka gibi. Yabancilik cekti demekki ilk defa yasadik. Sizinkilerdede varmi boyle yabancidan korkma? Ve sonra ayni laflar. Annesini yuzunden ALISTIRMAMIS. Cocuk yabani gibi korkuyor. Kalabalik gormemis bu cocuk. Sese alistir. Zaten sinirlerim ziplamis durumda tam deli olacaktim. Allahim sen kolik annelerinin Yardımcısı ol..
canım bebek o, bi anı bi anını tutmaz takma kafana milletin dediklerini.. Bizde bi akşam yemeğe gittik, eşim çok acıkmış ki açlığa hiç dayanamaz :) o oyaladı bebeğimi, ben yedim. Sonra ben aldım o yemeye başladı. Ama oğlum acıktı, ortamda emzirtmezdim de, aynı babasının oğlu açlığa hiç tahammülü yok, öyle bi çığlık bastı ki anlatamam sanki kızgın yağa soktuk, naptıysam susmadı. Yemeği terketmek zorunda kaldık. Ayy bi de bu yetmemiş gibi babası bana trip attı aç kaldım die :)) napalım bebek bu, alışcak mecburen

Sehriye corbasini nasil yapcagimi sorsam ayip olur mu:KK1: :oops:
est canım.. Yağda yeşil biber ve rendelenmiş domatesi kavur, sonra az salça. Kavrulunca tavuk suyu ekle, normal sıcak suyla da olur da hastayım dediğin için tavuk suyu süper oluyo . Kaynadıktan sonra 1 fincan kadartel şehriye at, tadına bak piştiyse nane ve bol limon sık, ha bide tuz. Afiyet olsun ;) anlatamadığım biyer varsa sor tatlım çekinme

Kizlar moralim çok bozuk karni çok gurulduyor gece 1.5 saatte bir uyandi kabus gibi neden uyaniyo bu kadar sık 3 saat uyurdu kesintisiz
hiç sorma benimkinin de aralıkları düştü iyice, dün salak gibi 2 bardak kola içtim anında belli etti kendini, oladar vicdan azabıektim ki :(

Arkadaslar merhaba ben bisey sormak istiyorum sizlere benim 1 aylik bebegim var cok cabalarima ragmen emmedi bir turlu tutmadi memeyi simdi sagarak veriyorm ama olcuyu nekadar vermeliyim kac saate bir beslemeliyim bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi cok t.ederim simdiden
Bende bebeğimi hala sağarak besliyorum.1 aylık hatırladığım kadarıyla 90-100 cc civarı yiyordu 3 saatte 1.SAğmak çok zahmetli iş allah hepimize kolaylık versin.Alıştırabiliyorsan alıştır memene biran önce bence.Benimki alışmadı birtürlü.Allah yardımcı olsun canım

Bu insanlar çok şey biliyorlar ya.Benimkide öyle adam seçiyor.Kimisini hiç yabancılamıyo kimise basıyo çığlığı.Genelde esmerler ve gözlüklüleri sevmiyor.Sorun sende yada bebekte değil bence bebeğe insanların nasıl yaklaştıklarında..

Kızlar buhar makinesi kullanan varmı?Bizim kaloriferler yanmaya başladı ve çok kurutuyor ortamı benim bile boğazlarım acıyor ve dudaklarım çatlıyor.Tavsiyeleriniz varmı?

Farkindamisin bi cok kisinin geciyo bizimkilerin artti. Bugun doktora yine gittim artik nasil anlaticagimi sasirdim diyorumki kola yada sodanin guclu asitleri warya onlar patliyo diyorum karninda..cunku ses geliyo elimi koyuyorum patir patir ilac weriyorum bana misin demiyo hala gozu kapali yawrumun agliyo karnini ceke ceke. Napcam sasirdim. Biyandan bende hastanyim.insallah bulastrmam yawruma
Evet canim ya azalacaği yerde artiyor ben de anlamadim gurultuya bir çare mi yok mu uyku muyku kalmadi hiç bizlerden geçiyor olabilir mi acaba sicak tutuyorum ben onu zinco biogaia hiç bir işe yaramiyo emmek de istemiyor seninkinin gece uykudu bozuldu mu nasil

canım bebek o, bi anı bi anını tutmaz takma kafana milletin dediklerini.. Bizde bi akşam yemeğe gittik, eşim çok acıkmış ki açlığa hiç dayanamaz :) o oyaladı bebeğimi, ben yedim. Sonra ben aldım o yemeye başladı. Ama oğlum acıktı, ortamda emzirtmezdim de, aynı babasının oğlu açlığa hiç tahammülü yok, öyle bi çığlık bastı ki anlatamam sanki kızgın yağa soktuk, naptıysam susmadı. Yemeği terketmek zorunda kaldık. Ayy bi de bu yetmemiş gibi babası bana trip attı aç kaldım die :)) napalım bebek bu, alışcak mecburen

est canım.. Yağda yeşil biber ve rendelenmiş domatesi kavur, sonra az salça. Kavrulunca tavuk suyu ekle, normal sıcak suyla da olur da hastayım dediğin için tavuk suyu süper oluyo . Kaynadıktan sonra 1 fincan kadartel şehriye at, tadına bak piştiyse nane ve bol limon sık, ha bide tuz. Afiyet olsun ;) anlatamadığım biyer varsa sor tatlım çekinme

hiç sorma benimkinin de aralıkları düştü iyice, dün salak gibi 2 bardak kola içtim anında belli etti kendini, oladar vicdan azabıektim ki :(
Bu sık uyanmalar beni çok yoruyo sabaha enerjim kalmiyor hiç aralik uzayacağina kisaliyor yeni doğan dònemine dòndük iyice

Farkindamisin bi cok kisinin geciyo bizimkilerin artti. Bugun doktora yine gittim artik nasil anlaticagimi sasirdim diyorumki kola yada sodanin guclu asitleri warya onlar patliyo diyorum karninda..cunku ses geliyo elimi koyuyorum patir patir ilac weriyorum bana misin demiyo hala gozu kapali yawrumun agliyo karnini ceke ceke. Napcam sasirdim. Biyandan bende hastanyim.insallah bulastrmam yawruma
Cnm masaj denedinmi. Ben valla hafif sertce yapiyorum ovuyorum karnini titretiyorum ne bilim. Sonra bacaklati i kaldiriyorum kalcasindan pit pit cikardigi oluyor. Bu aralar bizimde gazimiz artti... bnde ilaci arttirsim napayim mecbur...

Kızlar ya elbise arıyorum kendime tesettür önden düğmeli kolay emzirebilecegim şekilde istiyorum. Netten bakıyorum güzel hiç bulamadim

Evet canim ya azalacaği yerde artiyor ben de anlamadim gurultuya bir çare mi yok mu uyku muyku kalmadi hiç bizlerden geçiyor olabilir mi acaba sicak tutuyorum ben onu zinco biogaia hiç bir işe yaramiyo emmek de istemiyor seninkinin gece uykudu bozuldu mu nasil
Cnm bak zincoyu dene. Alkol fln hikaye. Zarari olsa doktor vermez . 8damlaya kadar cikabilirsin. Normali 3 kere 4er damladir. Yetmezse 6 damla oda yetmese 8 damla bnmki dun cok agladi 8 damla verdim cok iyi geldi uyurken bile gazini cikariyordu.

Kizlar yorumlariniz icin tesekkurler. Icim rahatladi demek bnm kizda degil problem. Yeni yeni yuzlerimizi tanıyorlar. Yabancilarin kollarinda kendilerini guvensiz hissetmeleri kadar dogal bisey yok...

Kizlar yorumlariniz icin tesekkurler. Icim rahatladi demek bnm kizda degil problem. Yeni yeni yuzlerimizi tanıyorlar. Yabancilarin kollarinda kendilerini guvensiz hissetmeleri kadar dogal bisey yok...
Aynen boşver etrafı.herkes kendine baksın bebek bu alisacak zamanla. Sanki onlar anasının karnından sosyal ortamci doğdu. :KK20:Sinirlendim yaa tutmayın beni:KK11:

:KK47::KK47::KK47::KK47:

Bide bebegi gündüz uyumayanlar icin bi tavsiye. Bende ise yaradi. Uzanarak emzirmek. Aliyorum kizimi benim yataga. Uzanarak emziriyorum. Uyukluyor. Her kipirdayisinda tekrar meme veriyorum. Tam derin uykuya dalinca çıkıyorum yanindan. Ha derin uykuya dalmasada onla uzaniyorum uyuklarken. Bnde dinlenmis oluyorum. Zaten uyanik olsada is yaptirmiyor, bari uyusun bn de yaninda yine is yapmayivereyim. Kafa dinlerim biraz

Benimki uyuyo 1 saat dolmadan basliyo kuwranmaya. Elimi karnina koyuyorum saat yonune dogru masaj yapiyorum biraz duruluyo. Elimi cekiyorum tekrar gurultular basliyo. Gece en fazla 2 saat yatiyo deliksiz. Onun disinda hep kiwraniyo. Bende metsil i 15 damlaya cikardim. Nurse harwey s te 2 olcek veriyorum. Nolcak bu yawrularimizin halleri. Karni gurulgurul:cry:
Cnm masaj denedinmi. Ben valla hafif sertce yapiyorum ovuyorum karnini titretiyorum ne bilim. Sonra bacaklati i kaldiriyorum kalcasindan pit pit cikardigi oluyor. Bu aralar bizimde gazimiz artti... bnde ilaci arttirsim napayim mecbur...
Yapiyorum masaj canim aci elma yagida suruyorum kar etmiyo. Masaj yapinca hafif duruyo elimi cekince patirtilar basliyo:cry:

Back