- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Merhaba hanımlar, nasılsınız? Beni hatırlayan olacak mı bilmiyorum ama.. Uzun zamandır başlığa gelmemiştim bir bakayım dedim. Gerçi ilk zamanki arkadaşlardan fazla kimse göremedim ama unutmuş da olabilirim isimleri.. Neyse öyle bir selam edeyim dedim, hatırlayanlara selam olsun. Bebeklerinizle sağlıklı günler inşallah..
Selam canım. İyiyiz sen nasılsın ?
Canım benzer endişeleri ben de yaşıyorum sütüm azaldı eskiye göre uykuya dalarken emiyor nasıl olacak bilmiyorum bir de bakıcı bulacağım yanımda aileler olmadığı için mecburen. Kızım genel olarak katı gıdalardan yiyor onda çok şükür şimdilik sıkıntı yok da bakalım nasıl olacak. Geçmiş olsun valla baya diş çıkarmışsınız bizim sadece ilk dörtlü var. Bir de süt izni mevzusunu ben de merak ediyorum ücretsiz izindeydim eylülde yeni başlamış olacağım kullanabilecek miyim idarecilerle konuşacağım seminer döneminde. Bir bilgi edinirsen benimle de paylaşır mısın?[/QUOTE sağlıklı olsunlarda Elbet yemek yemeyi severler sıkmayayım kızımı.evet maşallah dışımız çoğaldı ama zor çıkıyor cnm ya huysuzluk çok oluyor.tmm cnm süt izni hakkında bir bilgi edinirsem yazarım
Anladım canım biz ücretsiz izin kullandık ya yine de kullandırırlar değil mi süt izni? Valla ben de sağmaya başlayacağım birkaç gün biriksin perşembe okul açılıyor o zaman lazım olursa verir kardeşim duruya. Çığlık konusunu sorma ya önceleri dış kapı açıldığında dışarı çıkıyorum diye sevincinden banyoya girdiğinde yüzünü yıkayacak bile olsam banyo yapacağım diye sevincinden çığlık atardı dün sürekli çığlık çığlığaydı sebepli sebepsiz ama huysuzluktan değil mutluydu. Kulaklarımız sağır olacak yakında:)pessinus canım ısırmalar, yolmalar bizde de var. Bi de deli deli çığlık atmalar offf ki ne off. Bir şeyi istemiyor mu çığlık, bir şeyi istiyor mu çığlık, kumandaya basıyor ama sevdiği şarkılar çıkmıyor mu çığlık.. böyle gidiyor :)
E elaammm canım ben çalışıyorum, sabah kalkıp işe gitmeden sağıyorum, öğlen gelince uyanıksa emzirip emmezse de direk sağıyorum işten gelince emziriyorum gece yatmadan ne kaldıysa gene sağıyorum. Ne kadar sağarsan o kadar sütün oluyor. Önemli olan memede süt bırakmamak, süt var ama bebiş emmiyor mu? Sağ kenara koy. 20 cc olsa da koy. Meme boşalınca yeni süt yapılıyor çünkü.Boşalmayınca da nasılsa içen yok diye yenisi daha yavaş yapılıyor ve zamanla duruyor yapım. Süt iznine gelince 8+8 hafta doğum izni bitince 6 ay 3 saat, 6 ay 1.5 saat. Ben 3 hafta kalana kadar çalıştım 5 haftayı aktardım. Doğumdan sonra 13 hafta doğum izni kullandım ardından 6 ay 3saat kullandım. Bu ayın başından beri de 1.5 saate geçtim.
Canım artık katı gıdayla besleniyorlar ya gün içinde birden fazla yaptıklarında da hemen kızarıyor zaten bizim de diş çıkarırken birkaç gün ishal gibi 2-3 kez yapınca pişik olmuştu yazık insanın içi gidiyor bir de sıcak ya yazık bezin içinde ne oluyordur poposu diyor insan. Atlatırsınız tamamıyla inş.@hande_buse88Xeroderma_pig kızlar iyi dilekleriniz için sağolun. Güneş daha iyi oldu. Öksürüyor bir de antibiyotik kaynaklı ishal oldu. O da ne biçim bir kakaysa artık ciğer gibi pişik yaptı yavrumu. Az önce uyurken açtım altını bi 20 dk falan beklettim sudocrem sürdüm şimdi daha iyi sanki, uykusunda bızıldamıyor en azından. Bu arada hastalığı bana sattı kötüydüm ama bu gün toparlandım.
Aman kızlar dikkat edin bu hafalar bi garip. Giydirsen terliyor hasta oluyor giydirmesen üşüyor hasta oluyor bebişler.
Ben de bu sorunun cevabını merak ediyordum. Ben zaten 6 ay ücretsiz izin kullandım gene de süt iznim var mı?Anladım canım biz ücretsiz izin kullandık ya yine de kullandırırlar değil mi süt izni? Valla ben de sağmaya başlayacağım birkaç gün biriksin perşembe okul açılıyor o zaman lazım olursa verir kardeşim duruya. Çığlık konusunu sorma ya önceleri dış kapı açıldığında dışarı çıkıyorum diye sevincinden banyoya girdiğinde yüzünü yıkayacak bile olsam banyo yapacağım diye sevincinden çığlık atardı dün sürekli çığlık çığlığaydı sebepli sebepsiz ama huysuzluktan değil mutluydu. Kulaklarımız sağır olacak yakında:)
Canım ben dediğini yapıyorum hatta mimiklerimle de belli ediyorum kızdığımı oyun oynuyorsak bırakıyorum kenara oturuyorum falan ama beni sallamıyor sıpa sırıtarak gelip başka bir yeri ısırmaya çalışıyor. Geçen farkettim kendi bileğini ısırıp kocaman bir saat yapmış:)pessinus ATPaz kızlar Güneş sinirlenince kendi elini ısırıyor ya da ısırıyormuş gibi yapıyor. Özellikle mama sandalyesine otururken, bağlanmaya karşı tepki veriyorlarmış dr öyle dedi.
Bir de sizi ısırırsa ner sert bir tavır gerekiyormuş. Gülmek veya görmezden gelmek yokmuş. Kısa cümle kurarak fazla iletişime geçmeden yaptığının yalnış olduğu söylenmeliymiş.
Canım branş öğretmeni olunca işler biraz daha rahat da ben rehber öğretmenim 9-3 her gün okulda bulunmam lazım ben konuşacağım o yüzden yani şubata kadar normal koşullarda devam etmesi lazım o iznin ve beni biraz rahatlatırdı açıkçasıBen de bu sorunun cevabını merak ediyordum. Ben zaten 6 ay ücretsiz izin kullandım gene de süt iznim var mı?
Bir de ben zaten hergün okula gitmiyorum. Birde süt izni dersem müdür bana sen istersen hiç gelme der heralde
Ben onu yerim :)Canım ben dediğini yapıyorum hatta mimiklerimle de belli ediyorum kızdığımı oyun oynuyorsak bırakıyorum kenara oturuyorum falan ama beni sallamıyor sıpa sırıtarak gelip başka bir yeri ısırmaya çalışıyor. Geçen farkettim kendi bileğini ısırıp kocaman bir saat yapmış:)
Sizin işiniz zor bizim okulda ne olsa rehber öğretmen bir de bu olmayan sınav sisteminde..Canım branş öğretmeni olunca işler biraz daha rahat da ben rehber öğretmenim 9-3 her gün okulda bulunmam lazım ben konuşacağım o yüzden yani şubata kadar normal koşullarda devam etmesi lazım o iznin ve beni biraz rahatlatırdı açıkçası
Sağol canım sanırım yorgunluktan artıyor emin sürekli kucağımda doktorumuz dişten ve kendi huysuz dediCanım geçmiş olsun size de. Ne çok dişiniz çıkmış maşallah size :) Bende ağrı kalmadı çok şükür canım, seninki de yorgunluktan olmasın ya da belini zorlamış olabilir misin bir şey kaldırırken falan ?
Ay bizde ayniyiz canim köpekler çıkıyor gerçekten çok zor geçiyor ya bazen çığlık atasım geliyor uykusuzluk yorgunluktan rabbim kolaylik versin6dışımız vardı iki köpekler de geliyor kaç gündür Gece huysuz beyazlamış.köpeklerden zor çıkar diyorlar biz yanları çıkarırken üç gün ateş olduk umarım bunda olmaz Ateş.ayağa kalkmaya çalışıyor ben ayakta tutup bırakıyorum bir kaç saniye duruyor oturuyor bakalm ne zaman yuruyecekler artık hareketlendiler işler zorlaştı herşeye el atıyorlar.maşallah bebislerimize büyüdüler:)
Evet canım biliyorum o yüzden çevremde kim varsa onu sıkı sıkı tembihliyorum memleketteyken kalabalık olunca yarısı seni dinlese yarısı dinlemiyor babası gelsin çekirdek aile moduna geçelim de inşallah aile disiplini konusuna biraz daha dalacağım. Kurallar alışkanlıklar yerleşmeye başladı önlemini almak lazım bir de çok fazla yaptıklarımızı taklite başladı artık daha dikkatli davranmak gerek. Kızkardeşim çocuk gelişimi kazandı 4 yıllık üniversiteye gitmeden antrenman oluyor sana diyorum bir yaş gelişim özellik ve sorunlarını görüyor:)Ben onu yerim :)
Ek bilgi dr verdi Isırma olayında çocuklar şey yaparmış tek tek denermiş aile bireylerini kimi ısırabiliyorum herkesin ortak tavrı önemliymiş her konuda olduğu gibi
Benim kıza bazen tepki verirsem dudağını büküyor ağlıyor
Kolay gelsin canım sizin de hastalık ve huzurauzlukla geçiyor sanki zamanınız Allah daha büyük dertler vermesin çabucak atlatsın. Uyku yorgunluk hepimizde var geceleri uykumuz bizim de fenaydı çok şükür şimdilik gece üç saatte bir kalkar oldu buna şükrediyotum. 10. Ay civarı bebeklerin uykuları çok sıkıntılı olabiliyormuş. Sinirlerim çok yıprandı gece olacak yine aynı şeyleri yaşayacağız diye korkuyorumAy bizde ayniyiz canim köpekler çıkıyor gerçekten çok zor geçiyor ya bazen çığlık atasım geliyor uykusuzluk yorgunluktan rabbim kolaylik versin
Evet canım birkaç kişi birlikte başlıyoruz bakalım süreç nasıl ilerleyecek hem bebişler hem bizler için. Onlar kadar bize de zor gelecek evde onlarla zaman geçirmeye alıştık şimdi ister istemez zaman kısıtlanacak.Sizin işiniz zor bizim okulda ne olsa rehber öğretmen bir de bu olmayan sınav sisteminde..
Seninle aynı gün işe başlıyoruz:)
Haklısın canım ben zaten çok rahatsız oluyorum insanlara onu böyle yap şu şöyle derken ama ne yapayım söz konusu kızım olunca müsama gösteremiyorum.Evet canım biliyorum o yüzden çevremde kim varsa onu sıkı sıkı tembihliyorum memleketteyken kalabalık olunca yarısı seni dinlese yarısı dinlemiyor babası gelsin çekirdek aile moduna geçelim de inşallah aile disiplini konusuna biraz daha dalacağım. Kurallar alışkanlıklar yerleşmeye başladı önlemini almak lazım bir de çok fazla yaptıklarımızı taklite başladı artık daha dikkatli davranmak gerek. Kızkardeşim çocuk gelişimi kazandı 4 yıllık üniversiteye gitmeden antrenman oluyor sana diyorum bir yaş gelişim özellik ve sorunlarını görüyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?