• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Evet canım birkaç kişi birlikte başlıyoruz bakalım süreç nasıl ilerleyecek hem bebişler hem bizler için. Onlar kadar bize de zor gelecek evde onlarla zaman geçirmeye alıştık şimdi ister istemez zaman kısıtlanacak.
Canım iş konusuna gelince birçok insan konumumuzu farklı algılasa da üzerimizde büyük yük var ilgilendiğimiz birey sayısı gereksiz iş sayısı çok fazla ve herhangi bir sorunda bizden hesabı soruluyor ben özellikle ilkokulda çalışmayı tercih ediyorum hem çocuklar çok masum sorunu anlama ve çözüm üretebilme bana göre daha kolay hem de çocuklar ve aileleriyle çalışmayı çok seviyorum. Liseyse bana en uzak gelen alan egolar tavan yapmış durumda oluyor ve veliye ulaşmak zor öğrencide kendisi istemedikçe bir şeyleri değiştirmek zor. Velhasıl ben ilkokulda çalışıyorum inşallah sorunsuz başlar devam ederim:) tabi bu duam hepimiz için:)
Çok çok haklısın. Ben lisede öğretmenim lisede rehberlik servisi çok aktif ama ne kadar çözüm oluyor tartışılır liselere psikiyatri servisi lazım

Canım branş öğretmeni olunca işler biraz daha rahat da ben rehber öğretmenim 9-3 her gün okulda bulunmam lazım ben konuşacağım o yüzden yani şubata kadar normal koşullarda devam etmesi lazım o iznin ve beni biraz rahatlatırdı açıkçası
O senin hakkin buna engel olamaz idare. Özel sektör olsa anlarım düzenli olarak kullandırmaz çoğu yer böyle.ben isim.cokta olsa çıkıyorum çok acil isim olursa bitiririm illaki.

Kızlar ücretsiz izin olayını hiç bilmiyorum ama bi sorarım isterseniz bizim iş yerinde. Umarım sorun olmadan başlarsınız işe. İşe başladıktan sonra hiç vakit kalmıyor. Ben bile çoğu zaman işe gidince çay molası falan verdiğimde girip yazıyorum buraya. Isırma olayı bizde az oluyo. Bir tek beni o da emerken. Ama yanlış hareketlerinde yüksek sesle olmaz diyorum ve sonra ilgilenmiyorum ben. Anlıyo mu? Hayır :) ama zamanla anlayacak. Şimdiden başlamak lazım.

Duru çok şükür iyi canım yine diş çıkaracak sanırım bulduğu her yeri ısırıyor mızmızlık desen bolca var. Evet az kaldı başlayacağım galiba bakıcı bulmadım daha seminer döneminde ona bakacağım nasıl ayarlayacağım durumları bilmiyorum burada rehber Öğretmen eksikliğinden ram ve boş okullara görevlendirme yapabiliyorlar ramın personeli yok biz de okulda iki kişiyiz benim puanım düşük diye oraya verebilirler belki öyle bir durumda ayrılırım tekrar izne herkes 9-3 çalışırken çocuğum bu kadar küçükken 8-5 çalışmak istemiyorum hamilelik öncesi de orada 5 ay çalıştım oranın ortamı boğuyor hiç istemiyorum o yüzden. İnşallah hayırlı olaylarla karşılaşırız. Kafam çok karışık bir yerden de başlamam gerektiğini biliyorum bakacağım artık duruma
Canim insallah 9 3 seklinde calisirsin duru icin de senin icin de daha iyi olur.Bakici isini halledersin sikma canini aileden bakacak kisi var mi gerci o da zor olur hayirlisi insallah.Calisan annelik cidden zormus ben subatta baslamistim zordu o zaman kucuktu.canim bu arada memlekette cok giremedim yigitalp huy degistirdi cok kalabalikti hem kayinvalde evi hem bizim ec coluk cocuk...Yigitalp kucak kucak gezdi opmeler son noktadaydi bise dyemedim gormedik kac ay dediler..girip yazamiyorum bile hep huysuz boyle degildi sasirdim cidden...bir de su son bir ay yapmadgi seyleri yapti daha hizli emekliyor ayaga kalkip adimliyor tutunarak bunlari yapamiyordu 8.ayda anca otrdu doktora gittik gunes sart dedi ..Allah evlatlarumza saglik versin ..dondum eve artik..1 bucuk ay yoktum

:KK70:
Canım ben dediğini yapıyorum hatta mimiklerimle de belli ediyorum kızdığımı oyun oynuyorsak bırakıyorum kenara oturuyorum falan ama beni sallamıyor sıpa sırıtarak gelip başka bir yeri ısırmaya çalışıyor. Geçen farkettim kendi bileğini ısırıp kocaman bir saat yapmış:)
Canim bu isirma demek ki genelde var.ama benimki vuruyorda pat diye..isiriyor cok fena iyce tozuttu bu oglan

:KK70:
Canim bu isirma demek ki genelde var.ama benimki vuruyorda pat diye..isiriyor cok fena iyce tozuttu bu oglan
Canım malesef vurma da var ama en çok yüzümüzü tırmalama olayı var. Hadi hayırlı olsun gelmişsin evine benim kız da memlekette huy değiştirdi daha tam normale dönemedik. Bakıcı mevzuunda inşallah Allah karşımıza iyi insanlar çıkarır. Kayınvalide boşta ama kadın geziye gideceğim diye zor durumumuzda kızımla yanımıza bile gelmedi eşim bir anda başka bir göreve gidince memlekete de geçemedik bir başımıza kaldık. Güler misin Ağlar mısın eşim gitmiş beni arıyor aman bir şeye ihtiyacın olursa gece de gündüz de ara diyor ya ya dedim 500 km mesafeden ne yapacaksa annemi de aramış ne yapalım böyle böyle yalnız kalmaya alışacaklar her zaman yanlarında biri mi olacak diyormuş birçok şey geliyor da içimden susuyorum en ihtiyacım olduğu zaman yaptı böyle kızım lavaboya bile bırakmıyotdu sabaha kadar kaç kere kalktığımı bilmiyordum sabah kafamı toplayamıyordum bir de kalkmış bunları diyor. Keşke eşim şunları görse hala onu savunuyor sen de isteksizdin o da geziye gidecekmiş zaten diyor

S Sevdalinka00 canım hoşgeldin. yiğitalp kalabalıkta huy değiştirmiştir, zamanla unutur sakinleşir inşallah. sen sakin davrandıkça düzelir diye düşünüyorum. kalabalıklar gezmek için iyi de yaşamak için değil, yoruyor çocukları.

pessinus pessinus canım sen de kv için beklentide olma, çok zor hak veriyorum sana, hele ki huysuz zamanlarında tek başına çocuk bakmak... feleği şaşıyor insanın ama yardım beklentisinde olunca da kendi annen bile olsa hayal kırıklıkları olabiliyor. herkesin kendi hayatı var ve bi yaştan sonra fedakarlık yapmak zor geliyor malesef. biraz da biz nasıl büyüttüysek onlar da büyütür diye düşünülüyo. sağolsunlar annem ve kv hep yardım ederler bana ama her lafın başında özellikle annem, biz ne zorluklarla büyüttük, çamaşır mak. mı vardı, bulaşık mak mı vardı, bizim zamanımızda temizliğe kadın almak mı vardı... diye bi başlıyo kiii :)) diyemiyorum bile sen az tut da ben bi kafamı dinleyim diye. İşten çıkar çıkmaz dooooğru eve ben, nereye gitsem de kızı yapışık ikizim gibi taşıyorum. iyi de oldu, alıştı zibidi gezmeye :))

S Sevdalinka00 canım hoşgeldin. yiğitalp kalabalıkta huy değiştirmiştir, zamanla unutur sakinleşir inşallah. sen sakin davrandıkça düzelir diye düşünüyorum. kalabalıklar gezmek için iyi de yaşamak için değil, yoruyor çocukları.

pessinus pessinus canım sen de kv için beklentide olma, çok zor hak veriyorum sana, hele ki huysuz zamanlarında tek başına çocuk bakmak... feleği şaşıyor insanın ama yardım beklentisinde olunca da kendi annen bile olsa hayal kırıklıkları olabiliyor. herkesin kendi hayatı var ve bi yaştan sonra fedakarlık yapmak zor geliyor malesef. biraz da biz nasıl büyüttüysek onlar da büyütür diye düşünülüyo. sağolsunlar annem ve kv hep yardım ederler bana ama her lafın başında özellikle annem, biz ne zorluklarla büyüttük, çamaşır mak. mı vardı, bulaşık mak mı vardı, bizim zamanımızda temizliğe kadın almak mı vardı... diye bi başlıyo kiii :)) diyemiyorum bile sen az tut da ben bi kafamı dinleyim diye. İşten çıkar çıkmaz dooooğru eve ben, nereye gitsem de kızı yapışık ikizim gibi taşıyorum. iyi de oldu, alıştı zibidi gezmeye :))
Yardim konusunda çok haklisin ben kv den hiç yardim istemiyorum ne zaman eve yetişemiyorum desem yapma diyor bebekli ev hijyen önemli bunu söylesem ben 2 tane büyüttüm diyor dün onlardaydık ezgi tıkandı tukurugunden kusacaktı yuttu diyorum ki dişleri ağzında su yapıyor yutamiyor zilli tıkanıyor yok kusmak isteyip kusamiyormus o 2 tane büyütmüş anlarmış eşime dönüp söylüyor bende hiç duymadım çok inatlaşmak seviyor düşündükçe gidesim gelmiyor...o yüzden gel bu h.sonu ezgiye bak biz dinlenelim ya da işlerimizi görelim demedim hiç

Kolay gelsin canım sizin de hastalık ve huzurauzlukla geçiyor sanki zamanınız Allah daha büyük dertler vermesin çabucak atlatsın. Uyku yorgunluk hepimizde var geceleri uykumuz bizim de fenaydı çok şükür şimdilik gece üç saatte bir kalkar oldu buna şükrediyotum. 10. Ay civarı bebeklerin uykuları çok sıkıntılı olabiliyormuş. Sinirlerim çok yıprandı gece olacak yine aynı şeyleri yaşayacağız diye korkuyorum:KK43:geçen bir arkadaşımla konuştum 17-18 ay civarında oğlu var 10-13 ay arası fenaydı uykularımız ama çok şükür normale döndü dedi Bir yandan korktum daha uzun süre devam edecek diye bir yandan da bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüp rahatladım. Sen de sabret geçecek bugünler yarın hepsini yüzümüzde tebessümle hayırlayacağız inş bu bıdıklar güzel günleriyle yaşadığımız zorlukları unutturacaklar bize
Ay amin insallah canim emin çok zor bir bebek annemde bile durmuyor...
Gece olacak diye bende korkuyorum inanki...
Bugün kolumu felaket ısırdı çığlık attim ağrıdan nasıl mutlu gülüyor onların gülüşü yeter haklısın canim...

pessinus pessinus canım ısırmalar, yolmalar bizde de var. Bi de deli deli çığlık atmalar offf ki ne off. Bir şeyi istemiyor mu çığlık, bir şeyi istiyor mu çığlık, kumandaya basıyor ama sevdiği şarkılar çıkmıyor mu çığlık.. böyle gidiyor :)
E elaammm canım ben çalışıyorum, sabah kalkıp işe gitmeden sağıyorum, öğlen gelince uyanıksa emzirip emmezse de direk sağıyorum işten gelince emziriyorum gece yatmadan ne kaldıysa gene sağıyorum. Ne kadar sağarsan o kadar sütün oluyor. Önemli olan memede süt bırakmamak, süt var ama bebiş emmiyor mu? Sağ kenara koy. 20 cc olsa da koy. Meme boşalınca yeni süt yapılıyor çünkü.Boşalmayınca da nasılsa içen yok diye yenisi daha yavaş yapılıyor ve zamanla duruyor yapım. Süt iznine gelince 8+8 hafta doğum izni bitince 6 ay 3 saat, 6 ay 1.5 saat. Ben 3 hafta kalana kadar çalıştım 5 haftayı aktardım. Doğumdan sonra 13 hafta doğum izni kullandım ardından 6 ay 3saat kullandım. Bu ayın başından beri de 1.5 saate geçtim.
Sağol cnm Anladım ben şimdi 1.5saat kullancam ozaman.hic çalışmadım doğum izni falan olmadı hep izinliydim:) Ben şimdiden Sagip biriktireyim ise baslayincada kalanı sagarım akşam

Yardim konusunda çok haklisin ben kv den hiç yardim istemiyorum ne zaman eve yetişemiyorum desem yapma diyor bebekli ev hijyen önemli bunu söylesem ben 2 tane büyüttüm diyor dün onlardaydık ezgi tıkandı tukurugunden kusacaktı yuttu diyorum ki dişleri ağzında su yapıyor yutamiyor zilli tıkanıyor yok kusmak isteyip kusamiyormus o 2 tane büyütmüş anlarmış eşime dönüp söylüyor bende hiç duymadım çok inatlaşmak seviyor düşündükçe gidesim gelmiyor...o yüzden gel bu h.sonu ezgiye bak biz dinlenelim ya da işlerimizi görelim demedim hiç
canım ben zorunlu olarak günlük temizlik yapıyorum, yine de kız bişeyler bulup ağzına atıyor.
kv ile inatlaşmaman çok mantıklı bence de, duymazdan gel. inatlaşsan eşinle de gerileceksin ne gerek var.

kızlar bir kaç gündür az yemek yiyorum, güneşin hastalığı falan derken de biraz yoruldum, dünden beri sütüm gelmiyo doğru dürüst. bu günden sonra dikkat edicem, kesilmez inşallah :(

kızlar bir kaç gündür az yemek yiyorum, güneşin hastalığı falan derken de biraz yoruldum, dünden beri sütüm gelmiyo doğru dürüst. bu günden sonra dikkat edicem, kesilmez inşallah :KK43:
Vücudun yorgun ondandir canim biraz esin uyutsun seni bi güzel dinlen beslenme ne dikkat et eskisi gb artar sütünsütü.kelle paça sütünü artırmış benim.arkadasimin ben hiç denemedim içebiliyorsan bi dene

Amin Rabbim bizede bebislerimizede kolaylık versin
Amin canim birkaç gündür ateşimiz fazlaydı boğaz enfeksiyonu yine antibiyotik ya çok üzülüyorum bir ay önce kullanmıştık...
7 saat birşey yemeden durur mu bir çocuk ağzını büzüp 2 kaşık yemegi zor veriyorum ya yorgunluktan bitmiş durumdayim hiç uyumuyorda

Amin canim birkaç gündür ateşimiz fazlaydı boğaz enfeksiyonu yine antibiyotik ya çok üzülüyorum bir ay önce kullanmıştık...
7 saat birşey yemeden durur mu bir çocuk ağzını büzüp 2 kaşık yemegi zor veriyorum ya yorgunluktan bitmiş durumdayim hiç uyumuyorda
Canım çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Bizimde bu aralar hastanede geçti ezgi ara ara çok kusuyordu dr idrar yoluenfeksiyonu dedi ilaç kullandık behçet uza götürdüm güvenemedim ilk gittiğim hastaneye behçet uz da enfeksiyon yok ama her ay idrar tahlili yaptırıp getirin sonucuna bakalım dedi.cok şükür böbreği de temiz çıktı.

Günaydın kızlar ezginin yine bir dışı çıkıyor ateşi 39 a çıkmış sabah 5 te uyandı yavrum yanıyor.insallah diştir mikrobik durum yoktur. Bu yeni çıkan dişle 7 dışı olacak birden döktü sizde de hala dis çıkartıp ateş ishal olan var mi

Günaydın kızlar ezginin yine bir dışı çıkıyor ateşi 39 a çıkmış sabah 5 te uyandı yavrum yanıyor.insallah diştir mikrobik durum yoktur. Bu yeni çıkan dişle 7 dışı olacak birden döktü sizde de hala dis çıkartıp ateş ishal olan var mi
Çok geçmiş olsun canim ya kıyamam bizimde 7 dişimiz var 2 dişimizde yolda...
Canim günde kaç kere yapıyor kakasini eminde diş çıkarırken ishal şeklinde yapıyor bir kaç kere...
Sıcak diş çıkarma minikler ne yapsın yalnız diş o kadar ateş yapmaz canim bende hep dişten dedim ama boğaz enfeksiyonu çıktı malesef umarım sizinki sadece diştendir...
Canim ateşi kontrol et geçmiyorsa doktora götür inş geçer...

Merhaba arkadaşlar,belki başlardan hatırlarsınız beni bende ekim annesiyim. Pek yaşamıyorum ama arada girip okuyorum. Oğlum 29 ekim doğumlu 10 ayı doldurdu ve sadece anne sütü aliyor ek gıda kabul etmiyor 11 kilo. Aynı şekilde olan var mı? Yememesi kafama takilyor bir de menenjit aşısını 1 yaşında tek doz dedi doktoru. Sizlerinde asi düzeni aynı mı? Arada menenjit vuruldu diyenler gordum de..

Çok geçmiş olsun canım arkadaşın dediği gibi belki başka bir rahatsızlığı vardır ondan ateşi çıkıyordur. Benim kız ilk dördü çıkardı başka da gelen giden yok dişlerden bilmiyorum neler oluyor. İlk dörtlüyü çıkarırken kızım da ishal gibiydi birkaç gün sonra diş çıktı rahatladı. İnşallah atlatırsınız bugünleri

Back