• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

C ceydanurel35 canım ben de ceviz veriyorum 4 gündür kahvaltısında ve hiç araştırmamıştım. 6 aylık bebeğe kahvaltı diye baktım içinde ceviz var diye ben de koydum. ama şimdi baktım ki tüm kuruyemişler alerjen olabilirlermiş ve 9. aydan sonra vermek daha sağlıklıymış. ayrıca içinde omega 6 varmış ve fazlası zararlı olduğundan haftada 4 ten fazla ceviz verilmemeliymiş. ama sadece bi yorumdan okudum doğruluğuna yarın bakıcam artık.

canım ben hep ince giydirdim kızımı ama benim evim çok sıcaktı. merkezi sistem cayır cayır yanıyordu ev, 26 derece falandı. ilk 3 ay beli başı toplansın diye tulum daha kullanışlı bence. sonrasında alt üst daha iyi. ilk 3-4 ay patikli alt daha iyi çünkü çoraplar o minicik ayakları sıkabilir ya da ayakta durmayabilir. sonrasında patiksiz al ki uzun süre giysin. alternatif bir bakış açısı olarak bir arkadaşım tulumları hiç sevmemişti çünkü tulumda bebek üstüne kussa ya da altına çiş kaçırsa da hem altı hem üstü değiştiriyorsun.kıyafet dayanmıyor demişti ki bu da doğru :)
kitabın yazarı kim canım? ben de pek meraklıyımdır çocuklarla igili kitaplara :)
Merhaba canım Adım adım çocuklarda cinsel eğitim pedagog dr adem güneş

işe başlamak zor, ben de başladım 3 ay oldu sanırım ya da ona yakın bişeyler. bilgisayarda kızımın resimleri masamda kızımın resmi.. 3 saatlik süt iznim var bi de.. bu izinler bitince napıcam acep :KK43:
Bir ara evde sıkılmıştım eylülde başlamak en iyisi diyordum şimdi gözümde büyüyor okulda başlamak handebuse_88 e katılıyorum büyüdüklerinden bizden ayrılmaları daha zor küçükkende biz onlardan ayrılamıyoruz

C ceydanurel35 canım ben de ceviz veriyorum 4 gündür kahvaltısında ve hiç araştırmamıştım. 6 aylık bebeğe kahvaltı diye baktım içinde ceviz var diye ben de koydum. ama şimdi baktım ki tüm kuruyemişler alerjen olabilirlermiş ve 9. aydan sonra vermek daha sağlıklıymış. ayrıca içinde omega 6 varmış ve fazlası zararlı olduğundan haftada 4 ten fazla ceviz verilmemeliymiş. ama sadece bi yorumdan okudum doğruluğuna yarın bakıcam artık.

canım ben hep ince giydirdim kızımı ama benim evim çok sıcaktı. merkezi sistem cayır cayır yanıyordu ev, 26 derece falandı. ilk 3 ay beli başı toplansın diye tulum daha kullanışlı bence. sonrasında alt üst daha iyi. ilk 3-4 ay patikli alt daha iyi çünkü çoraplar o minicik ayakları sıkabilir ya da ayakta durmayabilir. sonrasında patiksiz al ki uzun süre giysin. alternatif bir bakış açısı olarak bir arkadaşım tulumları hiç sevmemişti çünkü tulumda bebek üstüne kussa ya da altına çiş kaçırsa da hem altı hem üstü değiştiriyorsun.kıyafet dayanmıyor demişti ki bu da doğru :)
kitabın yazarı kim canım? ben de pek meraklıyımdır çocuklarla igili kitaplara :)
Canım biz doktorumuz ek gıdaya yavaş ve kademeli geçiş yaptırdı. Sadece mama yiyor olmamıza rağmen.Ben bilgisine çok güveniyorum. 5. Ayda sadece akşamları hipp yulaflı 6. Ayda sebze püresi 6.5 ayda meyve 7. Ayda yoğurda başladık. Etrafımda o kadar çok yorum aldım ki geç kalıyorsun yemiyecek uyum gösteremeyecek zorlanacaksın vb ama şükür hiçbir sorun yaşamadık bebeğin yapısıyla da alakalı muhakkak yemesse yemezdi biz hala kahvaltıya geçmedik sabahları hala mama yiyoruz 6 haziranda 8. ay kontrolümüz var bakalım kahvaltı verecek mi

Kızlar sacimi boyamak istiyorum ama emin değilim sütten geçer mi diyene diyorsunuz
Canım sütten geçtiğini hiç duymadım hamileyken zararlı ama doğumdan sonra beyazları çıkan bayanlae koşa koşa boyatıyor. Benim saçımda hiç boya yok bu zamana kadar yaptırmadım artık değişiklik istiyorum ama saçım çok dökülüyor cesaret edemiyorum.

Canım sütten geçtiğini hiç duymadım hamileyken zararlı ama doğumdan sonra beyazları çıkan bayanlae koşa koşa boyatıyor. Benim saçımda hiç boya yok bu zamana kadar yaptırmadım artık değişiklik istiyorum ama saçım çok dökülüyor cesaret edemiyorum.
Canım bende hic boyatmadim bende değişiklik istiyorum ama dediğin gibi cesaret edemiyorum biraz daha düşüneyim o zaman sa gol canım

Mahremiyet eğitimi kitabını okuyorum çok mantıklı geldi. Okuyup uygulayabilmek lazım.
Canım bu kitapta da var mahremiyetle ilgili bilgiler bir tek bizim uygulamamızda yetmez biz yokken bebeğe bakan kişinin de uygulaması gerek ben zaten işe başlamadan etrafıma baya bir ders vericem sanırım. Bir de insanlar konuştuklarına hiç dikkat etmiyor. Cumartesi kv geldi kızımı seviyor işte meleksin tertemizsin vücudun tertemiz sen de kirleniceksin diyor kızıma kalakaldım anne dedim o ne demek nasıl bir temenni dedim bebek böyle bir sevilir neden kirlensin çok sinirlendim çok kızdım bir de ben hatalıymışım gibi giderken sadece kızıma bye bye güneş dedi gitti

Canım bu kitapta da var mahremiyetle ilgili bilgiler bir tek bizim uygulamamızda yetmez biz yokken bebeğe bakan kişinin de uygulaması gerek ben zaten işe başlamadan etrafıma baya bir ders vericem sanırım. Bir de insanlar konuştuklarına hiç dikkat etmiyor. Cumartesi kv geldi kızımı seviyor işte meleksin tertemizsin vücudun tertemiz sen de kirleniceksin diyor kızıma kalakaldım anne dedim o ne demek nasıl bir temenni dedim bebek böyle bir sevilir neden kirlensin çok sinirlendim çok kızdım bir de ben hatalıymışım gibi giderken sadece kızıma bye bye güneş dedi gitti
Yahu ne Insanlar var bir de iyi bir şey söylüyor gibi sonrasında da tavır atıyor ne kadar gereksizler zaman içinde tekrar tekrar kanıtlıyorlar. Sen anlat tabi canım da karşındaki kişi anlamak istediği kadar anlayacak sadece

Canım biz doktorumuz ek gıdaya yavaş ve kademeli geçiş yaptırdı. Sadece mama yiyor olmamıza rağmen.Ben bilgisine çok güveniyorum. 5. Ayda sadece akşamları hipp yulaflı 6. Ayda sebze püresi 6.5 ayda meyve 7. Ayda yoğurda başladık. Etrafımda o kadar çok yorum aldım ki geç kalıyorsun yemiyecek uyum gösteremeyecek zorlanacaksın vb ama şükür hiçbir sorun yaşamadık bebeğin yapısıyla da alakalı muhakkak yemesse yemezdi biz hala kahvaltıya geçmedik sabahları hala mama yiyoruz 6 haziranda 8. ay kontrolümüz var bakalım kahvaltı verecek mi
canım millete bakarsak çok yanlış yaparız. kimsenin lafına bakmadan bilimsel kitaplardan ve doktorlardan edinilen bilgileri süzerek aklımıza yatanları yapmalıyız. çevremden aldığım tepkiler şöyle:
-aaa canım ama yiyecek ki alışacak! (araştırıp uygun gıdaları veririm)
-aaa ama daha ufacık midesi ne kadar onun. bak falanca gıda bana bile dokunuyor. yedirme. (bir daha o kişinin yanında yedirmek istemem, geçiştirmek için yok yedirmiyorum şimdi saati değil falan derim)
-aaa ama bak ben çocuğum küçükken ..bıdı bıdı... bu aralar kilo almıyo bu çocuk yedir azcık. (2 gün sonra)
-bacaklara bak bacaklaraaa, göbeğe bak maşallahhhh. çok yedirme, obez olur. (2 günde 10+10=20 gr aldı ya hassas tartılı bünye hemen fark etti o kiloyu 2 günde)
yani demem o ki millete gülün geçin arkadaşlar, sakın dinlemeyin sallayın. sizin için evlat millet için oyuncak,deneme tahtası. o an canları istiyorsa sahlep içirelim derler başka zaman çok emzirmek bile zararlı olabilir.. öylesine konuşuyorlar.

ben de evdeki konuşmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum ve malesef istediğim davranışları kimdeden bulamıyorum. anlıyorum herkesin bir karakteri var ve değişmek istemiyorlar; ama evde çok kaba konuşuyorlar. buraya yazmak istemiyorum, bizde alt açmak, çiş kaka yapmak anlatılabilecek en kaba sözlerle ve sanki zevk alınıyormuşçasına defalarca tekrar edilerek üstüne basılarak anlatılıyor. bizim kızın ilk kelimeleri onlar olacak sanırım. tv de bişey izleniyor, yorumlar hakaretler, kahvehane konuşmaları. eşimle bana kalsa böyle olmaz ama aileler gelince ortam şenleniyor sağ olsunlar. bin defa söyledim ama yok, diyorum ya ayrı bir zevk alınıyor bence.

Yahu ne Insanlar var bir de iyi bir şey söylüyor gibi sonrasında da tavır atıyor ne kadar gereksizler zaman içinde tekrar tekrar kanıtlıyorlar. Sen anlat tabi canım da karşındaki kişi anlamak istediği kadar anlayacak sadece
Evt canım bir de tavır atıyorlar eşimin hiç müdahale etmediğini söylememe gerek yok heralde

canım millete bakarsak çok yanlış yaparız. kimsenin lafına bakmadan bilimsel kitaplardan ve doktorlardan edinilen bilgileri süzerek aklımıza yatanları yapmalıyız. çevremden aldığım tepkiler şöyle:
-aaa canım ama yiyecek ki alışacak! (araştırıp uygun gıdaları veririm)
-aaa ama daha ufacık midesi ne kadar onun. bak falanca gıda bana bile dokunuyor. yedirme. (bir daha o kişinin yanında yedirmek istemem, geçiştirmek için yok yedirmiyorum şimdi saati değil falan derim)
-aaa ama bak ben çocuğum küçükken ..bıdı bıdı... bu aralar kilo almıyo bu çocuk yedir azcık. (2 gün sonra)
-bacaklara bak bacaklaraaa, göbeğe bak maşallahhhh. çok yedirme, obez olur. (2 günde 10+10=20 gr aldı ya hassas tartılı bünye hemen fark etti o kiloyu 2 günde)
yani demem o ki millete gülün geçin arkadaşlar, sakın dinlemeyin sallayın. sizin için evlat millet için oyuncak,deneme tahtası. o an canları istiyorsa sahlep içirelim derler başka zaman çok emzirmek bile zararlı olabilir.. öylesine konuşuyorlar.
Çok doğru söyledin canım evlat millet için oyuncak

ben de evdeki konuşmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum ve malesef istediğim davranışları kimdeden bulamıyorum. anlıyorum herkesin bir karakteri var ve değişmek istemiyorlar; ama evde çok kaba konuşuyorlar. buraya yazmak istemiyorum, bizde alt açmak, çiş kaka yapmak anlatılabilecek en kaba sözlerle ve sanki zevk alınıyormuşçasına defalarca tekrar edilerek üstüne basılarak anlatılıyor. bizim kızın ilk kelimeleri onlar olacak sanırım. tv de bişey izleniyor, yorumlar hakaretler, kahvehane konuşmaları. eşimle bana kalsa böyle olmaz ama aileler gelince ortam şenleniyor sağ olsunlar. bin defa söyledim ama yok, diyorum ya ayrı bir zevk alınıyor bence.
Sözkonusu bir bebekse tatlı dille anlayamanın kalbini çok güzel kırarım bir tek anne babayla bitmiyor işte kızım daha bebekken kv yanında alt değiştiriyordum bir anda geldi ve kızımın organı sevgi sözcükleri sarf ederek sıktı ve cevabını aldı ve bir daha yanında alt değişimi yapmadım sonra ara ara sevmek adına ön bölgesine dokunuyor sıkıyor hiç tahammül edemeyeceğim şeyler ben dokunmuyorum kızıma o şekilde ben uyarıyorum isteyen istediğini düşünsün

Burayı bu yüzden çok seviyorum birşey yazıyorsun sana destek olan biri muhakkak çıkıyor:) kumanda gördü mü kendinden geçiyor ulaşmak için neler yapıyor yastığın arkasına koyuyorum gene peşini bırakmıyor
Ceyda da ilk kumandaya dogru emekledi utopik bisey gibi geliyor bebislere kumandalar anlasilan:-)

Kızlar biz de aynı durumdayız kumandayı gördüğünde başka yöne bile çeviremiyorum duruyu kilitleniyor resmen çocuk en son günde bir ya da iki kez veriyorum koca kumandayı evirip çeviriyor tuşlarına basıp tvyi açıyor kanalları değiştiriyor. Çok kirli bir şey hiç vermek istemiyordum ama çare bulamadım artık. Bir de laptop görünce aynı şeyi yaşıyoruz ekrana dokunmadan tuşlarına dokunmadan yapamıyoruz ah ah zamane çocukları
Canim ben pamuga biraz sirke damlatip kumandayi onunla temizliyorum arada tam bi mikrop yuvasi kumandalar maalesef

merhaba 2015 ekim anneleri nasipse bende 2016 ekimde anne olucam:dua::anneadayı:
size bir sorum olacak.kıyafet olarak şunu alma giydiremedik yada çıtçıtlı badilerden kısa kollu-uzun kollu al,takım al dediğiniz var mı?şimdiden hepinize teşekkürler:KK200:
Hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın inşallah :) Yaşadığın yer, evin sıcaklığı önemli canım. Biz soğuk bi yerde yaşıyrz evimizi 22,5-24 derecede tuttuk. Ben daha çok takım giydirdim tulumu çok sevmeme rağmen kullanışlı gelmedi alt değiştirirken falan zorlandım. Atlet üstüne uzun kollu zıbın üstüne takım giydirdim altı bazen tek bazen çift giydirdim üşümesine göre. Evi merkezi sistem olup 25-26 derece olan arkadaşımıza gittiğimizde üsttekileri çıkarıyordum mesela uzun kollu zıbın ve tek altla duruyordu. Patikli alt hiç giydirmem dediğim bişeydi ama en çok kullandığım şeylerden oldu hala da giyiyor çünkü patiksizde bacakları üşüyor. Bide ben çok kıyafet almadım 0-3 ay (hastane çıkışı dahil) 10 takımı, 2 tulumu vardı sonra küçüldükçe yenisini aldım ki oğlum biraz minyon sanırım 4-5 ay giydi bazılarını. Bu arada bebeğim çok kusan bi bebek değildi günaşırı banyo yaptırıp değiştiriyordum kıyafetlerini. Kusura bakma biraz uzun oldu :)

Ben eline dişlik veriyorum öyle de biraz idare ediyor ama yürümeye falan başlasa öyle altı çıplak kalkıp gidecek diye de korkuyorum yalnız arkadaşlar bişey sorucam özellikle erkek anneleri bez değişiminde bebişimin eli bazen pipisinde oluyor var mı sizde de böyle bir durum??
Evet canım ara ara gidiyor eli, bilinçli olduğunu düşünmüyorum ama bilemiyorum tabi

Günaydın güzel anneler, siz daha tecrübeli olduğunuz için size bir sorum olacak, ben de inşallah nasipse bu sene ekimde anne olacağım. Bebek arabası alırken tercihiniz ne oldu? ben travel sistem istemiyorum zaten anakucağımız var, çok yüksek fiyatta istemiyorum. 500 tl civarında güzel kullanışlı bebek arabası alan var mı aranızda? Önceden teşekkür ederim inşallah bebişleriniz hep sağlıklı büyür:KK68:
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini :) biz de anakucağı almıştık bebek arabasına kışın çok ihtiyaç olmayacağını düşünerek sonraya ertelemiştik. Arabamız olduğu için ilk zamanlarda ihtiyaç hissetmedik daha sonra arabayı sattık o zaman lazım oldu aile hekimliğine giderken, beneto aldım fiyat olarak uygun olduğu için dışarıda bikaç sefer kullandım şimdi evde gezdirmek için kullanıyorz :) tecrübe edindiğim kadarıyla hafif olan, tek elle kapatılan araba öneririm bizimki öyle değil ve tek çıkmak çok zor. Arkadaşlardan baby2go pinna delüxe alan vardı çok memnun kalmışlar bagaja sığması da kolaymış, çift yönlü, tam yatar pozisyonu varmış, tek elle kapatılıyormuş ve çok hafifmiş 4kg gibi bişeydi.

Back