2015 Ekim Anneleri

Kızım ek gıdaya geçtiğimizden beri kabız oluyordu. Hep dışkı yumuşatıcılarla yapıyordu kakasını. Bugün 4gün olmuştu son kaka yapmasından. Baktım zorlanıyor tane tane kaka yapıyor. Zeytinyağına kulak çubuğunu batırıp poposunun içine sürdüm. Baktım fayda etmedi dışkı yumuşatıcı attım. Sonraa kızımm acılarr içinde ağlaya ağlaya kakasını yaptı, ama çok zorlandı ve çok ağladı. Çok korktum Acaba çatlak oluşmuşmudur ki, kan akmadı ama. Aranızda bu konuda bilgisi olan varmı.

Cnm halen kırmızı dimi izin

Benim esimde bir kere demişti bende ne mutlu sana oramda sarkma olmayacak taş gibi duruyor demiştim öyle kaldı eşim
Haha benimkide tam aksine diyordu ki sen sezeryann olmalisin normal yapamazsın dayanamazsın.Beni ikna etmeye çalışıyordu sezeryan olmam için.o mardinde ben memlekette onu bekliyordum 38de doktor dedi bu bebek babasını bekler bir gün sonra suyum geldi 38+2de oldu doğumum.eşim yollardayıdi.ama Aslında kızım babası için on gün önce gelmis çünki eşim izne ayrıldı arkasından izinler kapandı babalık izni bile kimseye verilmedi.Demek bildiği varmış:)

Çatlak kısmını bilemiyorum canım inşallah olmamıştır kabızlık için su içirmeyi ihmal etme ek gıdadan sonra daha da susuyorlar zaten bir de kilo artışı çok değilse sebze püresine koyduğun zeytinyağının 2 katını koyabilirsin sebze püresine havuç yerine bal kabağı koy yeşik kabak ekle kabızlığa iyi gelir bir müddet pirinç de vermeyebilirsin o da dışkıyı sertleştiriyor meyvelerden armutta iyi gelir

Maşallah Allah nazardan korusun çok şeker saçları da güzel bizimkinin az saçlı. Kaç aylık canım maşallah .

Tşk ederim cnm. Su içiryorum ama çok içmiyor. Sebze püresini sadece 2-3kere verdim ama zeytinyağı hiç koymadım. Kilo alımı normal, kilolu değil. Genelde meyve püresi verdim. Yarın 6 aylık olucak ve doktor kontrolümüz var. Belki bişeyler önerir kabızlık için. Bugun havuc patates püresi yapmıştım ama kabız olduğu için vermedim. Bir kaç kaşık avokado püresi verdim. İnşallah ttekrarlamaz artık..

Maşallah cnm. Benim kızım daha dönmüyor bile. Desteksiz oturamıyor daha. Ağzından da sadece da da da ba ba ba de de de kelimeleri çıkıyor. Benim kız biraz tembel sanırım. Kaç aylık oldu senin kızın? Benimki yarın 6 dolucak.

Maşallah Allah nazardan korusun çok şeker saçları da güzel bizimkinin az saçlı. Kaç aylık canım maşallah .
10 gün sonra 7. Ayımız bitiyo 22 eylül doğumluyuz

Kızlar aoç nin günlük sütünü ve yoğurdunu aldım yarin yiğide başlamak istiyorum 1 kaşık 1 kaşık vermeye yoğurtla baslayim dedim.sütü nasıl mayalicaz kendimize yapar gibi mi ?

Kızlar aoç nin günlük sütünü ve yoğurdunu aldım yarin yiğide başlamak istiyorum 1 kaşık 1 kaşık vermeye yoğurtla baslayim dedim.sütü nasıl mayalicaz kendimize yapar gibi mi ?
O kadar yazdım cevapla tuşuna basamadan kapattım sayfayı :)) bi çay bardağına bi tatlı kaşığı maya tek yiyimlik yapıcan canım iyice kaynat sütü gerisi aynı zaten :)

Bende öyle diyorum hem suni sancıyı, hem epidurali hem genel sezeryanı biliyorum artık diye :) bende 6-7 cm açıklıktan sonra bebeğin kalp atımı yavaşlamasından dolayı sezaryene alındım.

Canım kime inanacağız? kısmına %100 katılıyorum, içgüdülerimize ve bebeğimize güveneceğiz. Yalnız bizde öyle büyümüşüz kısmına katıldığım pek söylenemez :)

Ay maşallah kızına, darısı bizim başımıza inşallah :) yaklaşık 1 ay varmış aramızda 1 aya kadar bizde kalkarız inşallah.

Çatlak olabilir canım, nasıl anlatabilirim bilmiyorum da poposunda delik kısmında deri yırtılmış gibiyse çatlak olabilir (hani elimiz soğuktan çatlar ya biraz onun gibi düşün) yalnız bebikiler kasıyorlar bakarken görmek zor olabilir

İlk seferde 1 tatlı kaşığı az mi gelir
Bebeğin yerse biraz daha fazla verebilirsin canım :)
yoğurt için şu kavanoz meyve püreleri varya ben onlardan aldım bebişe vermeyi çok doğru bulmamakla birlikte biraz verdim gerisini ben yedim :) sonra onlara yaptım ilk denememdi biraz cıvık oldu ama oldu :) biz daha önce yoğurt tadımı yapmıştık ama yine de her ihtimale karşı yemezse diye 2 kavanozun yarısına kadar doldurdum sütü 1 çay kaşığı maya kullandım, 4 tane de tam dolu yaptım

Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..[/QUOTE]
Canim bizim doktorumuz biraz ek gidaci, 5. Ayda iki ara ogunle basladik yogurt ve meyve. 6. Ayda da sabah kahvaltisi,,sebze, aksam da corba veya tahillilar eklenerek 5 ogune cikartti. 6 bucuk aydan sonra da yumurta ve eti eklememizi soyledi. Biz 6 bucuk ayda yumurta sarisina basladik, haftaya fln da ete baslarim. Emmesinin azaldigini soyledim, hic sorun yok dedi,,yeni arastirmalar ilk 3 ayin kritik oldugunu soyluyormus, sonra ek gidayi baslamanin bir zarari olmuyormus, gunde 1-2 emiyorsa yeter dedi. Kendisinin tibbi bilgisine cok guveniyorum ama arastirmalara yuzde yuz guvenemiyorum, mama firmalari fln ne kadar etkiliyor bilmiyorum bu arastirmalari. Bir de birseyi soyluyorlar 10 yil sonra tam tersini soyluyorlar. Ben o yuzden biraz dinliyorum biraz dinlemiyorum. Ediz in ek gidaya bence ihtiyaci vardi, vucudunun ihtiyaci vardi ki bu kadar atiliyordu verince de cok severek kabul etti. Sonuc olarak doktorunkiyle benim ic gudulerimi karistirdigimda ortaya cikan menu soyle; sabah kalkinca isterse emiyor, bir saat sonra kahvalti (yine icinde sagdigim sut var), ara ogun meyve, ogle sebze pure veya corba, 2 saat sonra emzirme, ara ogun yogurt, aksam sagdigim sutle yaptigim tahilli mama, muhallebi veya tarhana, gece emzirme. Yani yine sut agirlikli menu ama diger besinleri de aliyor. Bolbol emzirmeyi cok ozluyorum ama hayirlisi diyorum, arkadasimin bebegi surekli emiyordu, ek gidaya baslamakta cok zorlandilar, cocugu birakip hic cikamiyordu, 18 aylikken hala gece 3-4 kere kalkiyordu, bunlari dusununce hayirlisi diyorum. Uzun lafin kisasi bence sen de yari kendini ve bebegini yari doktorunu dinle:)[/QUOTE]
Evet canim öyle yapmak gerek..tarhana için erkendir diye daha vermedim domates var ya tarhana da..kızım pirinç unu ile yaptığım muhalleviyi sevdi..bide yumurtayı sevdi..yogurt bide sebze puresi veriyorum..çorbaya tereyağı mi katiyosunuz zeytinyağı mi ve hangi markanın?

Telefondan mi kaynaklanıyor benden mi bilemedim ama alıntı yapamıyorum kusura bakmayın yazdıklarım uzun uzun çıkıyor arkadaslar ..hepinize rahat bol uykulu geceler...

ATPaz ek gıda konusunda aynı düşünüyorum gerçi biz mama ile besleniyoruz ama benim fikrim de yavaş yavaş tattırmak :)

benimki hala kırmızı :S. E elaammm
Muayene oldunuz mu cnm bn doğumdan sonraki kontrollere de gitmedim en son gittiğimde ni sorun yok dedi doktor ama soğuk aldığımda yada zorladığımda kızarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…