2015 Ekim Anneleri

Kıyamam en uzun ayriliginiz bir oda mesafesi olsun canım maşallah ediz e tahilli ek gidayi nasıl ekliyosun canım dün eşim 7 tahilli kaşık maması almış 6 aydan sonra yazıyo sizinki de ondan mi ?
Canim günaydın arkadaş cevap yazmıştır belki ama bende yazayım dedim:)benim minikte çok sevdi 6 aylik yazıyor ama ben ek gida verdiğim için verdim severek yiyor hatta kaşıkla yemeyi istiyor biberonu bıraktı nerdeyse beni de ekliyor gece zor oluyor

Teşekkürler cevabın için canım aptamilin sütlü pirinclisini veriyorum ben de bizimki de kaşık meraklısı :) 6 ayı beklemiyim o zaman Diğer cesitlerden de veriyim

Teşekkürler cevabın için canım aptamilin sütlü pirinclisini veriyorum ben de bizimki de kaşık meraklısı :) 6 ayı beklemiyim o zaman Diğer cesitlerden de veriyim
Rica ederim canim bencede bekleme benimki hiç emmedi mamadan usandi corbayi yoğurdu daha çok seviyor elma muz püresi yapiyorum patates nisastasi veriyorum kasik mama peynir lor ilk defa baslayacaksan yavaş yavaş alistir mesela 2 tatlı kaşığı sonra 4 kasik sonra yarım çay bardağı sen annesin bebisini daha iyi tanirsin

2015 ekim anneleri merhaba.bende ekim annesi olarak sormak istiyorum bebeklerimiz yaklasik 4,5 5 aylik.benimde bi kizim var 15 ekim 3470 dogdu en son 15 subatta gittigimde 6 kiloydu.iki bucuk ay guzel emdi ama artik emmiyor malesef mamaya basladik bir bucuk iki aydir.ama kizimda genel olarak istahsizlik var.emmesi icin inanlmaz caba sarf ettim her yonteni herseyi denedim en sonunda sagip biberonla verdm ki anne sutunden mahrum kalmasn ama sutum ne yaziki azaldi azaldikca mama verdim ve sonuc iki yudum anne sutum kaldi..ek gidaya basladim suan meyve puresi arada sebze yogurt ve maalesef bebe biskuvisi falan veriyorm sabahlari.suan bebegim tahminim 7 kiloya ancak yaklamsmistr.dogdugundan beri kilo alimi 1.ay 900gr,550,500 ve en son mama verdgm ay 600 gr..ne yazikki hep agir gttik idrar kultru vs yapildi bisi cikmadi huzuruda yerinde.cok sukur hamd olsn diyelim.sizlere sorum su bazidensizler bakamiyormsn cocuga zayif diolar bebeklerin kilo alimi annennin yedrmesiykemi alakali tamamen bunhe denen bisi yok mu yani ben cok kafama takiyorum kizlar lutfen fikir verin.kilo aldrici yontemler soyleyin suan ne vereblirim evladima

Merhaba canım Allah kolaylık versin minicik bedenleriyle nelerle baş ediyorlar dayanıyorlar en kısa huzursuzluğunuz biter inşallah bizim ki de fazlaca kaşıyor ama daha birşey yok silikon kaşığı su verirken bildiğin yiyor kilonuz ve boyunuz gayet iyi maşallah

Merhaba canım bezsiz bebeği ben de tracyde okumuştum mantıklı geldi bir de erken tuvalet eğitimi var 9.ayda başlıyor ilgini çekerse ona da bak çocuk oturmaya başlayınca başlatıyor eğitimi biraz erken geldi ama var böyle birşey mama sandalyesi dün bende baktım açıkcası biraz paraya kıyıp iyi birşey bakıcam bazıları çok hafif geldi malum kazalar olabiliyor söylediğin markanın mama sandalyesi hkk fikrim yok canım

Belki büyüme atağıdır belki diş sıkıntısıdır 1-2 gündür benim kızda çok ağlayarak uyanıyor birşey oldu zannediyorum

Merhaba canım o densizlerden heryerde var benim kızım 9 ekimde 2.250 doğdu hamileliğim boyunca çocuğu besleyemiyorsun kendine kilo alıyorsun deyip durdular etrafı geçicen önce hatta biz hayatımızdan kilomuzdan memnunuz diyip susturacan tıbbi olarak tetkikleri yapıldı ve birşey çıkmadıysa bebeğinin yapısıyla ilgili olabilir kimi bebek daha iştahlı olur kimisi daha az huzuru yerinde mutluysa kiloyu takma derim

Takmamak elde degil.kendim ablalarm yegenlerm zayif kimse yoktr bizde yemeyen cocuk tuhaf geliyo nedir bilmiyorm cnku.ama malesef baba tarafi yani halasi 20 yasinda 40 kilo babaabennede uzun inceydi genetik sanirim.ama insanlar boyle soyleyince uzuluyorm yada yanimda arkdaslarmn bebekleri tosun gbi olunca ister istemez kiyasliyo insan zayif sanki hic bakmiyo gbi gossediyosn bende veremedm malesf dogum kilolarmi stres yaptkca daha da istahm artio sanki.anlayacağınız hersey sarpa sardi.bunu soyleyende kayin pederim Canim dusunebiliyormusun senin kizina yirmi senedir hic bakamamssin o zaman kirk kilo gezio ortalikta diyecektim ma buyuk diye susutum.hungur hungur aglatti beni bi annege hakarettir bu ya bakamiyormusun sen bu cocuga nedir biz anneler hislerlerl anlasiriz bebeklerle bunu anlamiyolar

Canım ya valla insanlar bir garip sen takılma eğer normal sınırlar içindeyse kilosu benim kızım da bir buçuk ay önce memlekete geldiğimizde tombuldu biraz benimkiler de neyle besliyorsun fazla değil mi kilosu verecek mi bu kiloları deyip duruyorlardı tabi en çok kp söylüyordu. Allahom Allahım ne yapayım ki anne sütü veriyorum sadece minnacık çocuğa diyet yaptıracağım sanki kilosuna bu kadar takıyorlardı. Yani boşver hiçbir türlü memnun olmuyorlar bu insanlar. Gözden kaçırdıkları şey bebeğin sağlıklı oluşu. En önemlisi bu. Allah korusun hasta olabilirdi bunlarla uğraşıyor olabilirdik.. tabi ki de her şey insanlar için hasta da olabilir ama bu günlerine şükür. Sen ve bebeğin iyi olun önemli olan bu

Neden komik olsun canım maşallah Zeynep e, gayet doğru bişey yapmışsın bence :) Bende yavaştan ek gıdaya geçeyim diyorum, 2 gündür yoğurt veriyorum kaşığı bulaştırıp eline veriyorum o onu yalayıp bitirene kadar bişeyler yiyorum sonra yine veriyorum tabi yüz göz bulaşıyor ama olsun:) Daha önce bi defa babası kendisi tutarak salatalık verdi suyunu emdiyordu bi parça koparmış öğürdü tabi haliyle ilk defa olduğu için panikledik bi daha da cesaret edemedik ama yazılardan öğrendim ki reftleksleri kuvvetli olduğu içinmiş tabiki çok dikkatli olmak lazım. İlerde yapma diyeceğiniz şeyi yapmamanız çok güzel. Ben abur cubur konusunda ne yapacağımı bilmiyorum :) o kadar dikkatli bakıyor ki yediğimizde ee biz yeyip ona nasıl yeme diyeceğiz, eşime diyorum ki artık ya uyuyunca yiyelim ya da göstermeden :)

Bu günlerde bebişlere bişeyler oluyor sanırım, büyüme atağı geçiriyorlar heralde bizim de öyle gece mama yemesinin üstünden çok geçmeden bi yerine bişey olmuş gibi ağlayarak uyanıyor emziğini verince sakinleşiyor genelde. Dün mamadan 3-3,5 saat sonra uyandı yine acıktığını düşündüm süre uzun olunca mama veriyorum reddediyor, emzik verdim kabul etti 1 saat sonra yine uyandı ama bu sefer acıkmıştı mamayı kabul etti :) inşallah rahat geçer günün

Aynen canim ondan. Doktor kullanabilirsiniz dedi. Ama ben kasik mama gibi degil de biberonuna ekliyorum. 180 ml sute 3-4 tatli kasigi ekliyorum. 6 aydan sonra da kasik mama seklinde kullaniriz belki
Selam canım bebeklerimizin doğum tarihleri yakındo diye hatırlıyorum 23 eylül doğumlu oğlum :) bizim ufaklık geceleri çok sık uyanmaya başladı gece yatmadan önce 11 12 gibi 180cc mama veriyorum ama 2 de uyanıp sabaha kadar söyleniyor acaba tol tutmuyomu diye düşünmeye başladım mama gece mamalarına baktım kararsız kaldım doktorumuzda vermeyin demişti ama artık bi deniyim diyorum ek gıdayada başladık zaten sen hangi mamayı veriyorsun

Canım bebeğin halsiz değilse, sağlıklıysa boşver herkesi. Toplum olarak şişman bebek=sağlıklı bebek gibi bir algı var ama gerçek öyle değil, ben aksine zayıf bebek seviyorum. Hatta bebeğim emmediği için mama yedi ilk aylar çok kilo aldı benim aklım gitti ne yapacağım diye diyet bile yaptırmayı düşündüm ta ki dr bu aylar böyle alır sonra zaten kilo alımı azalacak şuan akışına bırak diyene kadar :) geçen ay 200-300 gr gibi almıştı bu ay 500 gr civarı almış. Ha bende yemesine takmıştım bi ara 2 aylıkken günde nerdeyse 1000 cc yiyen bebeğim artık 700 cc yiyor diye hali, hareketi yerinde olunca da demekki yeterli besleniyor dedim. Bizdede tam tersi ilk evlendiğim zaman çok zayıfsın diyorlardı eşimin tarafı ki zayıf kategorisine girmiyordum normaldim bende şişmanlık iyi değil her hastalığın başlangıcı diyordum susuyorlardı, susmayacaksın o durumda uygun şekilde söyleyeceksin bence, görümcem bu yaşına kadar gelmişse benim bebeğim de gelir elbet diyeceksin. Ay çok sinir oluyorum böyle durumlara.

valla canım çok şükür şimdi iyiyiz ne oluyor bunlara anlamıyorum inş en kısa sürede normale dönerler. Gece ikide zor uyudu 5 te emmeye kalktı tam yattı uyuyacak derken 10 dk sonra kalktı feci ağlayarak sustu yattı tam uyuyacağım bir daha. Uyuttum 7 ve 8.30 da da aynı şeyi yapıp sonrasında normale döndü bugün için

Aynrn bende inan ki kac gundur yastayim resmen deli gbi ne versem ne yedirsem ddiye arastrip duruyorm ama verecgm seyler belli zaten sebze meyve pureleri muhallebi buvaylarda yuklenemem ki cocuga.ne diyeyim Allaha havale etmek en guzeli sanirim

Oyle tabi cok sükur bi hastalik vukuatumiz olmadi ama iste ilk annelik olunca bide insan kendinden şüpheye duyuyo besleyemiyomum bilmiyior muyum acaba diye.zaten suanki aklim olsa kimseyi dinlemez emzirmeye devam ederdm.kilo alimi az olunca sut yetmiyo mama ver deyince dr sütmdende oldm.neyse ikinciyeninsallah bu bilgilermZ

Canim benim minikte 21 ekim doğumlu suan 6 kilo hiç anne sutu veremedim kuvezde kaldığı için bizde bu ay 600grm aldık minicik yavrum cami sağolsun....bende ek gida veriyorum arada süt muz cicibebe yapiyorum bazen sadece muz elma ve püresi çorba kasik mama yoğurt peynir lor patates nisastasi veriyorum. ....

Calpol icirmistim fayda etmedi gibi a masaj yaparak sürmeyi deneyeyim birde.Sagol cnm

Sagol cnm.ilk defa böyle oldu şaştık kaldık ama güçlü bebislerimiz kolay atlatacak inşallah.sağlık versin rabbim hepimizin evlatlarına.Amin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…