• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar akşam amcamlardaydık. Kızım kalabalıga alışkın olmadığı için ve kimseyi de tanımıyordu, bı yaygara kopardı allahım aklım çıktı hiç öyle aglamamıştı bugüne kadar. Sonra genzine tükürüğü kaçtı, öksür öksür hafif kustu. Nefes alamıyordu mos mor oldu. Çok korktum. Hüngür hüngür ağladım korkudan. Sonra 5satt huysuzlugundan içmedi. Göğsümü yaklaştırdığım an aglamaya başladı. Neyse ki sonunda çok acıktı ve içtı. Az önce uyudu. Offf zor bir akşamdı.. Herkese iyi geceler

Günaydın kızlar size birkaç sorum olacak saçma gelebilir :) ama yardimci olursaniz sevinirim en yakın arkadaşım doğum yaptı yarın hastaneye ziyaretine gidicem sizce ne götürebilirim altın hastanede mi takılır sonra evde mi takılır bir de o sağlık sorunları nedeniyle bize gelememişti şimdi altın takarak aynısını ondan bekliyo gibi olur muyum
Bence bu doğumlarda ve düğünlerde takılan altinlar kadinlar arasında yapılan altın günlerinin uzun zamana yayılmış şekli. Aslında güzel bir adet.
Canim bence altınıni evde tak. Büyük ihtimal o altın sonradan senin bebeğine takılacak ama altının yanında bide oyuncak ya da küçük bir kiyafette alabilirsiniz. Hani altın borç olarak görülür ama diğer hediyeler değil benim birde yakın arkadaşım diyom.
Bence hastaneye çiçek ya da meyve suyu tarzı bişey alabilirsin. Hani geçmiş olsun anlamında. Evinede hayırlı olsuna gidersin. Sen biraz toparlan en kisa zamanda evde ziyaretine gelirim tarzı konusursun.
Ben ve çevrem genelde böyle yapıyoruz.
Arkadaşının bebegide hayırlı olsun. Rabbim anali babali büyütsun.

Evet canım bugün çok sessiz burası. Biz eşimle bugün temizlik yaptık ben salon camlarını sildim çok kirlenmişti.devamını da h.içi yapacağım üşütüp sütümden kıza geçecek diye korktum. Siz temizliği nasol yapıyorsunuz?
Bu temizlik olayı içimde bi yara hep doğumdan bu yana. Evimin her yani uzun zamandır tam temizlenmedi. Hatta bir cami ve iki günde silmisligim bile var. Bebeğim sağ olsun. Doğum dan önce temizlikci tutmuştum. Evim büyük temizliği en son o zaman gördü. Eşim arada alalım bide temizlikle uğraşma diyo ama. Az da almiyolar yani 120 istiyorlar tam günlüğüne. Bende o parayla bebegime yeni şeyler alırım diyom. Çok çabuk büyüdüklerinden masrsflarida artıyor.
Temizlikte olduğu kadar artık. Bebekli kadiniz kimse temizligimi kınamasin yani yemeğimi bile bazı günler yapamiyom.

Nasılsınız güzel anneler Bugün pek bir sessiz burası bebişler çok mu yordu annelerini hastalarımız iyileşti mi first lady ve ATPaz nasıl oldunuz
Canım anca geldim kendime ve aldım elime teli... Çok fenayım halen ama tarcınlı zencefilli çay demiştiniz çok iyi geldi ... Kızıma yetti güvüm hiç değilse ;)sağ olun

Kızlar akşam amcamlardaydık. Kızım kalabalıga alışkın olmadığı için ve kimseyi de tanımıyordu, bı yaygara kopardı allahım aklım çıktı hiç öyle aglamamıştı bugüne kadar. Sonra genzine tükürüğü kaçtı, öksür öksür hafif kustu. Nefes alamıyordu mos mor oldu. Çok korktum. Hüngür hüngür ağladım korkudan. Sonra 5satt huysuzlugundan içmedi. Göğsümü yaklaştırdığım an aglamaya başladı. Neyse ki sonunda çok acıktı ve içtı. Az önce uyudu. Offf zor bir akşamdı.. Herkese iyi geceler
Canım oluyo öyle arada dün bizde bi doğum günündeydik kısım kucağımdayken birden bi ağladı küçük dili titrete titete morarsı resmen durup dururken parmağımı emiyodu ama 1sAat sonra kızım şu komik videolardaki gülen bebekler gibi 30dakika hüldü kriz gecirdi aa desek gülüyodu çatlattı milleti :p bebekler böyle ne yspacaklatı belli olmuyo

Bu temizlik olayı içimde bi yara hep doğumdan bu yana. Evimin her yani uzun zamandır tam temizlenmedi. Hatta bir cami ve iki günde silmisligim bile var. Bebeğim sağ olsun. Doğum dan önce temizlikci tutmuştum. Evim büyük temizliği en son o zaman gördü. Eşim arada alalım bide temizlikle uğraşma diyo ama. Az da almiyolar yani 120 istiyorlar tam günlüğüne. Bende o parayla bebegime yeni şeyler alırım diyom. Çok çabuk büyüdüklerinden masrsflarida artıyor.
Temizlikte olduğu kadar artık. Bebekli kadiniz kimse temizligimi kınamasin yani yemeğimi bile bazı günler yapamiyom.
Konu ya gel :)) bizde ben hasta olmasam bu hafta yapıcaktık ama şimdi iş paylaşımı yapcaz eşimle o bugün yapıcak ben pazartesi salı.. Doğuma 2gün kala yapmıştık dip köşe:) mutfak tezgah fayanslar batık bi sihirli deynek şart ya da mr. Muscle erkaaağının :)

Canım oluyo öyle arada dün bizde bi doğum günündeydik kısım kucağımdayken birden bi ağladı küçük dili titrete titete morarsı resmen durup dururken parmağımı emiyodu ama 1sAat sonra kızım şu komik videolardaki gülen bebekler gibi 30dakika hüldü kriz gecirdi aa desek gülüyodu çatlattı milleti :p bebekler böyle ne yspacaklatı belli olmuyo
Öyle gerçekten ama çok korkuttu beni, çünkü normalde hiç ağlamaz desem yeridir, e birden bire öyle çok ağlayıncada korktum bişey oldu sandım. Çok korktum. Ama çok şükür geçti :)

Yakın arkadaşınsa evine gitmek icap eder.hastaneye şampuan bebek bezi alabilirsin canım. Bana çoğu tanıdğım o şekilde yapmış.altın konusu senin maddi durumuna bağlı şimdi çeyrek çok pahalı sen götürürsen o da getirir.en son 160 tl den aldığımızda o bile pahalı gelmişti şimdi 190 tlmiş..

Bence bu doğumlarda ve düğünlerde takılan altinlar kadinlar arasında yapılan altın günlerinin uzun zamana yayılmış şekli. Aslında güzel bir adet.
Canim bence altınıni evde tak. Büyük ihtimal o altın sonradan senin bebeğine takılacak ama altının yanında bide oyuncak ya da küçük bir kiyafette alabilirsiniz. Hani altın borç olarak görülür ama diğer hediyeler değil benim birde yakın arkadaşım diyom.
Bence hastaneye çiçek ya da meyve suyu tarzı bişey alabilirsin. Hani geçmiş olsun anlamında. Evinede hayırlı olsuna gidersin. Sen biraz toparlan en kisa zamanda evde ziyaretine gelirim tarzı konusursun.
Ben ve çevrem genelde böyle yapıyoruz.
Arkadaşının bebegide hayırlı olsun. Rabbim anali babali büyütsun.
Çok teşekkür ederim cevaplariniz için canlar ne yazikki hastaneye yetişemedim sabah çıkmislar ben de biraz grip gibiyim haftaiçi biraz toparlaninca evinde ziyaret ederim ayrıntılı Ultrason da bir sürü olumsuz şey soylemislerdi hamileliği stresle gecti ama bin şükür bebisimiz sağlıkla geldi dünyaya

Ah canım aynen bende öyleyim hep ona vericem parayla kızıma şunu alırım bunu alırım diyorum doğru düzgün temizlik de yapamıyorum neyse 3 hafta sonra taşınıyoruz saldim cayira modundayim biraz :)

Çok geçmiş olsun canım Allah bir daha yaşatmasin inşallah

Canım anca geldim kendime ve aldım elime teli... Çok fenayım halen ama tarcınlı zencefilli çay demiştiniz çok iyi geldi ... Kızıma yetti güvüm hiç değilse :KK66:sağ olun
İşe yaradığına sevindim bem hep yaparım hastalıkta tekrar çok geçmiş olsun canım bebek olunca hastalık zor

Aynısı bana da oldu canım anlatmıştım hatta benim ki biraz daha farklı benim kızı kalabalıktan arka odaya götürünce çılgın gibi ağlamıştı aşıda bile onu böyle görmemiştim çok korkmuştum neye ağladığını da anlamamıştım kadınların yanına gidince susmuştu :))

Günaydın kızlar umarım güzel bi pazar günü olur hepimiz için :) dün biz de misafirkikteydik ve baturalp yine ağlama krizi yaşadı dün bebişlerde biseyler varmış demek ki :)
Benimki de öyle oldu ta bence bunlar telepati ile birlik olmuşlar birden gülerken sebepsiz küçük dil titredi :)) bunlar çok fena yaaa

Ay canim cok gecmis olsun, neler yasamissiniz oyle. Bu siralar ediz de yabancilara agliyor, eskiden cok gulerdi, degisik yuzler hisuna giderdi. Gecen dayisina bile agladi. Dikkat etmek lazim bu siralar biraz korumaci yaklasiyorum ben kucagimdayken hafif hafif yaklasiyorum alisana kadar

Guzel annisler iyi pazarlar herkese, temizlik yapacaklarin bilegine kuvvet, erkekler de umarim biraz yardim eder ne kadar yoruldugumuzu gorurler de. Kendinizi aman cok yormayin. Bize gelince doktor tok tutsun diye biberonuna tahilli ek gida katabilecegimi soylemisti. Birkac gundur onu deniyoruz. Ediz hem tadini cok sevdi hem de artik 11 bucuk 6 bucuk arasi emmeye kalkmiyor:nazar:. Bir de artik geceleri de kendi odasinda yatiyor. Daha geciktirmek istemedim hem besigine sigmaz olmustu yan donuyordu boynu sbukuluyordu fln. Hem de alisir bize su ayrilma kaygisi fln donemlerine kalmadan kendi yatagina alissin istedim. Ne kadar cabuk buyuyoruz yaa, ilk ayriligimizi yasadik:KK61:

Guzel annisler iyi pazarlar herkese, temizlik yapacaklarin bilegine kuvvet, erkekler de umarim biraz yardim eder ne kadar yoruldugumuzu gorurler de. Kendinizi aman cok yormayin. Bize gelince doktor tok tutsun diye biberonuna tahilli ek gida katabilecegimi soylemisti. Birkac gundur onu deniyoruz. Ediz hem tadini cok sevdi hem de artik 11 bucuk 6 bucuk arasi emmeye kalkmiyor:nazar:. Bir de artik geceleri de kendi odasinda yatiyor. Daha geciktirmek istemedim hem besigine sigmaz olmustu yan donuyordu boynu sbukuluyordu fln. Hem de alisir bize su ayrilma kaygisi fln donemlerine kalmadan kendi yatagina alissin istedim. Ne kadar cabuk buyuyoruz yaa, ilk ayriligimizi yasadik:KK61:
Kıyamam en uzun ayriliginiz bir oda mesafesi olsun canım maşallah ediz e :nazar: tahilli ek gidayi nasıl ekliyosun canım dün eşim 7 tahilli kaşık maması almış 6 aydan sonra yazıyo sizinki de ondan mi ?

İyi günler kızlar umarım herkes iyidir. Bebişlerin yabancıların yanında ağlama durumları olmuş bir yerlerde okumuştum şu an hatırlamıyorum nerede olduğunu da bebekler 5-6 ay civarında böyle bir geçiş dönemi oluyormuş. Daha önceden tanıdıkları insanlara bile yabancılaştıkları gitmek istemedikleri bir dönem. Geçici bir şey olduğu için kızlar sabır diyorum büyüklerden de anlayışlı olmalarını istemek lazım.her ne kadar onlar çocuğun genel tavrı gibi algılayıp yaftalasalar da bu çocuk demek ki böyle diye endişeye gerek yok. Hepinizi öpüyorum annemlerle son günüm belki haftaya evimize dönüyoruz sonunda:) görüşmek üzere

Back