2015 Ekim Anneleri

Aynısı bana da oldu canım anlatmıştım hatta benim ki biraz daha farklı benim kızı kalabalıktan arka odaya götürünce çılgın gibi ağlamıştı aşıda bile onu böyle görmemiştim çok korkmuştum neye ağladığını da anlamamıştım kadınların yanına gidince susmuştu :))
Seninki kalabalığı seviyormuş demekki. Benim kızım evde bütün gün ikimiz yanlız olduğumuz için alıştı sessiz sakin ortama. Kalabalığı görünce kudurdu tabi :s neyse ki geçti gitti.

Ay canim cok gecmis olsun, neler yasamissiniz oyle. Bu siralar ediz de yabancilara agliyor, eskiden cok gulerdi, degisik yuzler hisuna giderdi. Gecen dayisina bile agladi. Dikkat etmek lazim bu siralar biraz korumaci yaklasiyorum ben kucagimdayken hafif hafif yaklasiyorum alisana kadar
Sağol canım. Evet gerçekten dikkat etmek lazım, artık büyüdüler ve bizleri tanıyorlar. Yabancı yüz görünce hemen aglamaya başlıyor Hira. Amcamlarda da herkes kucagına aldı, tek tek hepsine ağladı, ve sonundaaa kıyameti kopardı. Bugün biraz suskun, etkilendi galiba öylece otoruyo sessiz sessiz, güldürmeye çalışıyorum gülmüyo. Normal günlerde bütün gün ağzı durmaz dadadada diye, ama bugün suskun, yüzüme bile bakmıyor. Bayağı inatçı çıktı kızım, cezalandırıyo beni galiba.. İnşallah geçicidir.

Kızlar uzun zamandır giremiyorum, inşallah herkes iyidir. İşe başladım, çok mutsuzum oğlusumu çok özlüyorum
Birkaç gündür grip olmuştum bugün bebeğimin burnu tıkanmıştı hemen aspire ettim bir dolu sulu sumuk çıktı artar diye çok korkuyorum, nezleyi ilerletmeden nasıl toparlarız, oneriniz veya atlatan var mı??

Sağol canım. Evet gerçekten dikkat etmek lazım, artık büyüdüler ve bizleri tanıyorlar. Yabancı yüz görünce hemen aglamaya başlıyor Hira. Amcamlarda da herkes kucagına aldı, tek tek hepsine ağladı, ve sonundaaa kıyameti kopardı. Bugün biraz suskun, etkilendi galiba öylece otoruyo sessiz sessiz, güldürmeye çalışıyorum gülmüyo. Normal günlerde bütün gün ağzı durmaz dadadada diye, ama bugün suskun, yüzüme bile bakmıyor. Bayağı inatçı çıktı kızım, cezalandırıyo beni galiba.. İnşallah geçicidir.
Geçicidir canım, seni cezalandırıo olabilir gerçekten çok akıllı bunlar, trip atıyo bildiğin..

Seninki kalabalığı seviyormuş demekki. Benim kızım evde bütün gün ikimiz yanlız olduğumuz için alıştı sessiz sakin ortama. Kalabalığı görünce kudurdu tabi :s neyse ki geçti gitti.
Aslında benim kızda sessizliğe alışkın yavaş yavaş sokuyorum ortamlara ilk zamanlar yok yemek saati yok uyku saati bütün gün eve hapsettiğimi farkettim farklı ortamlara da uyum yeteneği artsın istiyorum bilmiyorum erken bir davranış mı

Kızlar uzun zamandır giremiyorum, inşallah herkes iyidir. İşe başladım, çok mutsuzum oğlusumu çok özlüyorum
Birkaç gündür grip olmuştum bugün bebeğimin burnu tıkanmıştı hemen aspire ettim bir dolu sulu sumuk çıktı artar diye çok korkuyorum, nezleyi ilerletmeden nasıl toparlarız, oneriniz veya atlatan var mı??
Geçmiş olsun canım ben maske takmıştım mümkün olduğunca nefesini vermemeye çalış sık sık evi havalandır yapıyorsundur zaten benim reçetem evde ıhlamur kuşburnu çayı yapıyorum içine çubuk tarçın ve zencefil beni iyi toparlar

Guzel annisler iyi pazarlar herkese, temizlik yapacaklarin bilegine kuvvet, erkekler de umarim biraz yardim eder ne kadar yoruldugumuzu gorurler de. Kendinizi aman cok yormayin. Bize gelince doktor tok tutsun diye biberonuna tahilli ek gida katabilecegimi soylemisti. Birkac gundur onu deniyoruz. Ediz hem tadini cok sevdi hem de artik 11 bucuk 6 bucuk arasi emmeye kalkmiyor:nazar:. Bir de artik geceleri de kendi odasinda yatiyor. Daha geciktirmek istemedim hem besigine sigmaz olmustu yan donuyordu boynu sbukuluyordu fln. Hem de alisir bize su ayrilma kaygisi fln donemlerine kalmadan kendi yatagina alissin istedim. Ne kadar cabuk buyuyoruz yaa, ilk ayriligimizi yasadik:KK61:
Maşallah edize:nazar: biberona katılan tahıllı ek gıdayı bilmiyordum hep onları kavanoz maması olarak düşünmüştüm tek ayrılığınız bu olsun:KK200:

Canım serum fizyolojik yap günde 3-4 kere ek gıdaya bsşladı isen pekmez ver bişi olmaz korkma...

Kızlar biz baktık hava güzel attık kendimizi dışarı sözde temizlik yapacaktık :)çok garip ve güzel bi gün gecirdik .. Kızım poaça içi yedi bi çiğneyişi var :)) çok güldüm emzirme odasında 7-8aylık bi yakışıklı gördü bi gülüyo bi cilve yapıyor amanıııııın dedim içimden :mad: :p

Kıyamam en uzun ayriliginiz bir oda mesafesi olsun canım maşallah ediz e :nazar: tahilli ek gidayi nasıl ekliyosun canım dün eşim 7 tahilli kaşık maması almış 6 aydan sonra yazıyo sizinki de ondan mi ?
Aynen canim ondan. Doktor kullanabilirsiniz dedi. Ama ben kasik mama gibi degil de biberonuna ekliyorum. 180 ml sute 3-4 tatli kasigi ekliyorum. 6 aydan sonra da kasik mama seklinde kullaniriz belki

Mrb kızlar bugün sadece sabah uyandığmı hatırlıyorum sonrasını hatırlamıyorum oyle yoğun oyle stresli birgündu ki anlatamam.sabahtan beri huysuz ağlıyor kıyameti kopariyordu ela.akşam saatinde bir arttı artık elim ayağım boşaldı titremeye basladim.dis huzursuzlugu dedikleri bu olsa gerek nasıl acı nasıl ağrı ki böyle oldu.Birde kaç gündür ishaldi dis ishalde yaparms bilginiz olsun.dün doktor kontrolümüzde vardı 6800 63cm olmuşuz ne kilolu ne zayifiz normal.doktor da iyi dedi kilo alımı.şükür.dış etlerimiz için calgel jel aldık birde üç dört gündür vegafron kullaniyoz sizdede kakayi siyah yaptı mi birde kabiz.doktor kabiz yapar dedi ama rengi sormayı unuttum

İyi geceler anneler :) Paylaşmak ve sormak istediğim 2 konu var. Birisi ek gıdaya geçişte BLW (bebeğin kendi kendini beslemesi) diye bi yöntem var (http://blwturkiye.com/) onu uygulamaya karar verdim bakalım yapabilirsem. O konuyu araştırırken de bezsiz bebek/tuvalet iletişimi diye bi konuya rast geldim ilgimi çekti (http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2014/01/0-18-aylk-bebekler-icin-tuvalet.html) belki sizin de ilginizi çeker. BLW konusunda daha kararlıyım ama bezsiz bebek konusunda düşünme aşamasındayım :KK22:
2. konu mama sandalyesi almak istiyorum ama karar veremiyorum joie mimzy var bide chicco polly var aklıma yatan ama arada fiyat farkı var özellikleri hemen hemen aynı fazla para da vermek istemiyorum aslında. Kraftın falan da var aslında ama bazılarında ön kısımda bacak arasına gelen aparat yok, bazısında var ama sabit yani tepsi çıkarıldığında bacak arasının olduğu kısımda çıkıntı kalıyor, joie ve chiccoda ise tepsiye bağlı olduğundan tepsi ile çıkıyor. Fikirlerinize açığım :KK45: Bi de joie marka kullanan arkadaşlar varsa kalite olarak nasıl benim mağazaya gitme imkanım yok malesef internet üzerinden alacağım da..

Mrb kızlar bugün sadece sabah uyandığmı hatırlıyorum sonrasını hatırlamıyorum oyle yoğun oyle stresli birgündu ki anlatamam.sabahtan beri huysuz ağlıyor kıyameti kopariyordu ela.akşam saatinde bir arttı artık elim ayağım boşaldı titremeye basladim.dis huzursuzlugu dedikleri bu olsa gerek nasıl acı nasıl ağrı ki böyle oldu.Birde kaç gündür ishaldi dis ishalde yaparms bilginiz olsun.dün doktor kontrolümüzde vardı 6800 63cm olmuşuz ne kilolu ne zayifiz normal.doktor da iyi dedi kilo alımı.şükür.dış etlerimiz için calgel jel aldık birde üç dört gündür vegafron kullaniyoz sizdede kakayi siyah yaptı mi birde kabiz.doktor kabiz yapar dedi ama rengi sormayı unuttum
Geçmiş olsun canım :( yazık ya bebişlere küçücükler ama nelerle uğraşıyorlar aslında çok çok güçlüler, kolay atlatır inşallah. Canım bide bizim dr calgel önermedi onun yerine calpol sür biraz da olsa hafifletir dedi illa jel gibi bişey kullancam dersen yurtdışında güvenilir bişey var istersen araştırıp söylerim dedi. Bizde kaka renginde değişiklik oldu canım sarı oluyordu yeşile döndü ve daha katı, o cıvık haliyle günde 1 defa yapıyordu yavrum kaç gündür 2 günde 1 yapıyor.

İyi geceler anneler :) Paylaşmak ve sormak istediğim 2 konu var. Birisi ek gıdaya geçişte BLW (bebeğin kendi kendini beslemesi) diye bi yöntem var (http://blwturkiye.com/) onu uygulamaya karar verdim bakalım yapabilirsem. O konuyu araştırırken de bezsiz bebek/tuvalet iletişimi diye bi konuya rast geldim ilgimi çekti (http://bebekyapimbakimonarim.kadinlarkulubu.com.tr/2014/01/0-18-aylk-bebekler-icin-tuvalet.html) belki sizin de ilginizi çeker. BLW konusunda daha kararlıyım ama bezsiz bebek konusunda düşünme aşamasındayım :KK22:
2. konu mama sandalyesi almak istiyorum ama karar veremiyorum joie mimzy var bide chicco polly var aklıma yatan ama arada fiyat farkı var özellikleri hemen hemen aynı fazla para da vermek istemiyorum aslında. Kraftın falan da var aslında ama bazılarında ön kısımda bacak arasına gelen aparat yok, bazısında var ama sabit yani tepsi çıkarıldığında bacak arasının olduğu kısımda çıkıntı kalıyor, joie ve chiccoda ise tepsiye bağlı olduğundan tepsi ile çıkıyor. Fikirlerinize açığım :KK45: Bi de joie marka kullanan arkadaşlar varsa kalite olarak nasıl benim mağazaya gitme imkanım yok malesef internet üzerinden alacağım da..
Canım harika bi konuya değinmişsin :) ben bu ay dan önce ek gıda konusunda çok kararsızdım verme vermeme konusunda ki övündüğüm için söylemiyorum daha biberona ağzı deymemiş bi bebeğim vardı .. Dr gluten konusunda uyarınca başlama kararı aldık ve 20 şubattan beri ek gıda veriyorum ki olay şuydu hamileyken okuduğum kitaplar da yemek eğitimi için bebeğinizi ilk günden hayata alıştırma psikolojisi yani wc de yemek yerken banyoda uyurken sohbetlerde yanında tutma ... Bu zamana kadar bu konu da tek ettiğim laf bebeklerinizi eğitmeyin ona öğrenmesi için fırsat verin oldu .. Ben bunu yapıyorum belki size komik gelicek benim 5ayı yeni bitiren kızım çiğneyebiliyor yemek sonrası peceteyi eline verince ağzını siliyor yanında biri uyuyunca uyuyabiliyor .. Sünger gibiler aslında bi yemek yerken herseye dokunmak istiyo ve veriyorum dün sıcak cay bardağına fokundu bugün ellemeye teşebbüs bile etmedi yandı ama hemen çekti .. İlerde herseye yapma etme diyeceğimiz şeyleri bzide yapmıyoruz ..ek gıda konusunda yoğurt veriyorum bebe bisküvisi çorba muzu eline veriyorum yumusak elmayı eline baZen biz yerken yumurta sarısını önüne koyuyorum eline bulaşanı yiyor yoğurdu yedirirken kaşığı tutup kendi ağzına sokuyo döksede müsade ediyorum.. Kızım bardaktan su içiyo bardsğı biberonun kapağı:)) başını değil bardağı yatırıyo içerken.. Ben sadece görsün öğrensin istiyorum hiç bi çabam yok ssdece hergün sayı sayıp hayvan resimleri gösteriyorum biz belgesel izlerken oda bakıyo .. Yanında sohbet ediyoruz oda bazen bişiler söylüyo önemli olan konuşması değil ama ses tonu ayarı bizim ki gibi oluyo o bile bizi izlediğinin göstergesi:) sana onu bunu yap diyemem ama bebeğinin olmasını istediği gibi davran yeticektir

Aslında benim kızda sessizliğe alışkın yavaş yavaş sokuyorum ortamlara ilk zamanlar yok yemek saati yok uyku saati bütün gün eve hapsettiğimi farkettim farklı ortamlara da uyum yeteneği artsın istiyorum bilmiyorum erken bir davranış mı
Evet cnm aynen dediğin gibi, bütün gün eve hapsediyoruz. Ama bir iki ay sonra gündüzleri daha az uyumaya başlarlar ve bizde daha çok dışarı çıkarabiliriz, tam havalarda ısınır :) Belki nekadar erken alıştırırsan, daha iyi. Sonradan zorluk çekmezsiniz, sanada kolaylık olur, her ortama rahatça gidebilirsin...

@primavera1985 cnm ne iyiymiş o ya bende denerim bi ara peki anne sutune mi koyuyorsun mama ya mi
Canım en fazla 2gün geciyo hemen baktın agrısı çok çeyrek ölçü calpol ver ağrı kesici özelliği işe yarıyor birde ağzı varken çok kaşımasın bi zaman sonra tahriş oluyo daha çok canları yanıyor .. Birde ben parmağımı dondurucu da soğutup birden ıssırtıyorum soğuk biraz kaşıntıyı ve ağrıyı alıyor.. Bunlar biraz sakinleştiriyo canım gecicek sabır ve güç diliyorum sana biz bi kaç gün önce o durumdaydık

Geçicidir canım, seni cezalandırıo olabilir gerçekten çok akıllı bunlar, trip atıyo bildiğin..
Evet vallah bütün gün yüzüme bakmadı, sus pus otordu asık surat. Ama çok şükür tam 24 satin sonunda surat asmayı bıraktı normal neşeli haline döndü. Üstümden büyük bir yük kalkmiş gibi oldu, resmen vicdan azabı çekiyordum, keşke kalabalık ortama götürmeseydim diye.. Çok çekeceğimiz var bu akıllı bıdıklardan :D

Günaydın...zor bir gecenin ardından herkese merhaba kızlar. Kızım birkaç gündür sabaha karşı ağlayarak uyanıyordu bugün resmen sustutmakta zorlandım hiç ağlamayan bu çocuğa neler oluyor anlamıyorum gece yatarken de zaten 2 de ağlaya sızlaya uyudu çok yorgunum:( akşam arkadaşıma gitmiştim kızımla nazar mı değdi ne oldu bilemedim uykularının düzenli olduğundan bahsetmiştim onun kızı 2 yaşında daha yeni düzene girmiş nazar mı oldu acaba dedim olabilecek olan diğer şeyleri eleye eleye bir bu kaldı elimde bir şeyi yok normalde. Durduk yerde ağlayıp kalkıyor gözleri de kapalı açmıyor uyuyor resmen. İnşallah normale döneriz bu halini sevmedim kızımın. Babasını işe gönderdik şimdi emmeye kalktı tekrar. Müsaade ederse uyuyacağım birazcık. Hepimiz için güzel bir hün olsun inşallah öpüldünüz kızlar

Back