• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

kızlar yazamadım bayadır..biz bugün aşılarımızı olduk.herkesin de dediği gibi ikinci aşı baya ağlattı oğluşumu.ama ateşimiz çok olmadı şükür.şimdilik takipteyiz. pessinus pessinus canım nice güzel yaşlara :) biz de kayınvalidemin doğum gününü kutladık yeni eve geldik..tabi bizimkinin düzeni bozuldu kv kp de uyumasın uyumasın sevelim deyince iyice bizimki uyuyamadı ağlaya ağlaya zor uyuttum kuzumu gecemiz rahat olur umarım

kızlar yazamadım bayadır..biz bugün aşılarımızı olduk.herkesin de dediği gibi ikinci aşı baya ağlattı oğluşumu.ama ateşimiz çok olmadı şükür.şimdilik takipteyiz. pessinus pessinus canım nice güzel yaşlara :) biz de kayınvalidemin doğum gününü kutladık yeni eve geldik..tabi bizimkinin düzeni bozuldu kv kp de uyumasın uyumasın sevelim deyince iyice bizimki uyuyamadı ağlaya ağlaya zor uyuttum kuzumu gecemiz rahat olur umarım
İnşallah ateşsiz atlatırsınız canım Uyumasın sevelim mantığını ben anlayabilmiş değilim :) bir gün biri elimde kalacak bu yüzden :KK11:

Cnm kucakta tasinanları demek istemiştim anlatamamisim kusura bakma:) ama anakucaginiz cok guzel güle güle eskitin:)
Hee tmm:) diğerinde yok bende almadım canım kullananlar yoğun bel ve sırt ağrı geri dönüşü aldım. Biz de alsak onu en baharda kullanırız hem bebişler ağırlaşıyoe hem de yazın yakar sıcakta

Mutluuuu yıllar güzel anniş :KK66:
Teşekkür ediyorum kızlar hepimiz musmutlu günler yıllar geçirelim:)

@tugbap canım özlettin kendini nerelerdesin neler yapıyorsun? Okullar açıldığından beri göremiyoruz seni buralarda. Bizi sohbetinden mahrum bırakma...
statistician41 statistician41 canım sen nasılsın belki görürsün yazdığımı ömerle umarım her şey yolundadır. Meraktayız... topiğimize gelirsen mutlaka haberdar et bizi

Arkadaslar merhaba, bebeğim doğdu doğalı devamlı onunla ilgileniyorum ve ne kendime ne de bir başkasına zaman ayiramiyorum. Buraya girmekte benim için çok zor hale geldi Sizlere birsey danismam gerek. Her bebeğin kendine has özellikleri vardır. Bazı konularda diğer bebeklerden önde gider bazı konularda geride kalır bunu biliyoruz. Mesela kızım hiç dönmek için uğraşmıyor. Ya da hala bir nesneyi güzel kavramayı beceremiyor. Olabilir deyip geçiyorum. Fakat bizimkinde şöyle bir durum var. 1.haftasindan itibaren kafasini hep dik tutmayı başardı, 2 ayliktan itibaren de dik bir şekilde bastı bu zamana kadar hiç diz kırmıyor. Devamlı basmak istiyor. Bebeğim buna hazırsa sorun yok dedim. Ama bu aralar bildiğiniz onu yürütmemizi istiyor. Yere koyup iki elinden tutunca çok güzel bir şekilde denge kaybetmeden dizlerini kırmadan adımlar atıyor. Bunun normal olup olmadığını merak ediyorum. Sizce müsade etmelimiyim? 3 4 gündür bu yürüme merakı başladı. Doktor kontrolümüze de 10gun var. Yorumlarınızı bekliyorum. Kızım 11ekim doğumlu.
cnm bebegin fizijsel gelisimi ile ilgili dr u sen olacaksin demisti drumuz bebisi gozlenmleyip istekleri dogrultusunda cvp verebilmeye calismaliymisiz yani eger istiyrsa basacak eger istiyorsa oturacaj tabi bu demek degilki 2 aylikken basacak yada 7aylikken basacak tabii bwlirli standartlar var ama cokta belirleyici degil kuzucuklar kendileri belirleyecek yani

@tugbap canım özlettin kendini nerelerdesin neler yapıyorsun? Okullar açıldığından beri göremiyoruz seni buralarda. Bizi sohbetinden mahrum bırakma...
statistician41 statistician41 canım sen nasılsın belki görürsün yazdığımı ömerle umarım her şey yolundadır. Meraktayız... topiğimize gelirsen mutlaka haberdar et bizi
Bir de Mavi kızımız vardı ondan da hbr yok uzun zamandır

bu arada 20 günlükken dönen kızım onu da unutmuş,çok işim var çokk,herşeyi hatırlatmam lazım
:KK1::KK1::KK1:kendime çok kızıyorum çokk
20gunlukken donen 6aylikken desteksiz yuruyen bebek aman allahim bir yasima daha girdimo_O Soylenenleride takma kafana cnm ama bebislere yaptirilan egzersizler elbetteki sureci hizlandiriyr yeterki Allah saglik sıkıntısı vermesin gun gelecek elbet hepsi yuruyecek donecek

Öyle valla. Istedigi saatte uyuyo, kalkiyo, agliyo. Gidecegimiz yerleri bile bebegime göre seciyom. Yok orası çok uzak. Yok orası soguktur. Yok onların çocukları hastaymis bizede bulaşır. Yok orası çok kalabalik. Şimdilik hayatımızın merkezinde o var. Bir kaç yıl geçsin ben alaçam ipleri elime:-)
Sonra bakmissin yine hamilesin hooop surec yeni bastan o ipleri ele alma devri artik coook uzak bize:-):-):-)

Canım bence etrafı o kadar da dinlememek gerekiyor her bebeğin bi zamanı var. Benim bildiğim bıngıldak 1,5 yaşına kadar kapanabiliyor 6 ayda kapanması erken sanki :S. Tabiki bebeğini en iyi sen bilirsin ama ben olsam başkalarının demesiyle bebeğimi zorlamazdım. Yürüme arkadaşları çok mantıklı :) Bi de basma konusunda bizde şöyle bişey oldu önceden basıyordu dizini kırmadan şimdi bi anda dizini kırıyor basmıyor bakıyorum oyuncağına uzanıyor yada yerdeki bişey ilgisini çekmiş ona uzanıyor, belki öyle bişeydir.

Canım yüzüne bişey geldiğinde yada gelir gibi olduğunda kırpıştırıyor, bazen çok uzun süre kırpmadan dikkatli dikkatli bakıyor oğlum yorulmadı mı gözün diyorum ben kapattırıyorum, uykusu geldiğinde bi huzursuzluk oluyor genelde ama nadiren gözler açılıp kapanıyor açılıp kapanıyor o zaman anlıyorum uykusu olduğunu
Bu aylarda bacaklarin vucud aglirliginin birazini da olsa kaldirabilmesi iyiymis. Ote yandan yavas yavas adimlama refleksi kaybolacakmis, hatta hic basmak istemeyeceklermis bir sure, parmak ucunda gibi olacaklarmis. Yani basmasi da normal basarken basmamaya baslamasi da normal diye biliyorum

Gecmis olsun canim. Kuzucuklarimiz birer birer atlatiyorlar asilarini oleyyy

Gecmis olsun cnm insallah atessiz atlatmissinizdir geceyi ayrica bebek bu tabikide uyumayacak sevilecek kv kp den iyi bilecek degiliz ya onlar kactane buyutmusler!!!anlamyrm bu insanlari ya ayni modelden bizdede var (kv kp denilince delleniyrm icimi dokmus gibi oldum k.bakma:-))

20gunlukken donen 6aylikken desteksiz yuruyen bebek aman allahim bir yasima daha girdimo_O Soylenenleride takma kafana cnm ama bebislere yaptirilan egzersizler elbetteki sureci hizlandiriyr yeterki Allah saglik sıkıntısı vermesin gun gelecek elbet hepsi yuruyecek donecek
yok canım desteksiz yürüme değil ayak basma olayı, benim bebeğim sürekli dönüyodu 20 günlükken,yüzüstü koyuyodum ısrarla kafayı kaldırıyodu,hiç indirmiyodu,dirseklerinin üzerine ağırlığını verip,dizini büküp dönüyodu,galiba 1-2 aylıkken hafifler ondan elinden tutunca istemsiz olarak adım atıyolar,şimdi ağırlaştılar galiba,tabi hareket de işe yarıyo galiba, öyle tabi 1 ay erken yada geç,sonuçta hepsi yürüyecek

Son düzenleme:
Bu aylarda bacaklarin vucud aglirliginin birazini da olsa kaldirabilmesi iyiymis. Ote yandan yavas yavas adimlama refleksi kaybolacakmis, hatta hic basmak istemeyeceklermis bir sure, parmak ucunda gibi olacaklarmis. Yani basmasi da normal basarken basmamaya baslamasi da normal diye biliyorum
ay içime su serptin canım ya ben de dedim ben ihmal mi ettim ondan mı bu çocuk böyle oldu:p:p:p

Back