• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ben oturmak ve ayakta durmak istediğinde doktora danismistim henüz yeni 4 aylik olmuştu. Bebek hazirsa problem yok demişti. Ayakta dururken destek veriyorum ama yürüme konusu beni huzursuz etti. Bur yandan engellemek istemiyorum gelişimini. Bir yandan da sonuçta tüm vücut ağırlığını veriyor daha çok minik..
Bizim kız çok erken döndü fiziksel konularda çok öndeydi dr hazırsa problem yok dedi sadece süreyi abartmayın mesala zıpzıpta ayakta duruyor resmen selesi destek oluyo sadece insan endişe ediyor ama dr umunda dediği gibi ne istiyosa ver aldığı kadar un temsili olarak yani açıklaması ... Mesela bizim dr tv konusunda da farklı düşünüyor 6-8 aya kadar hareketli şeylerin zihinde farklı bölgeleri uyaracağı konusunda tüplü tv değilse frekanstan etkilenmez diyo ama 8. Aydan sonra günde sadece yarım saatlik 2-3 kere eğitici yayınlar

Kızlar anakucagi hangi marka onerirsiniz memnunmusunuz.bebislerimizin sağlığı açısından uygun mu.yada hangi markalar

Daha önce sormuştum.bebisleriniz gözünü kirpistiriyormu.benimki sanki vuracam gibi yapıyor demiştim.sizdede oluyormus.birde bazen kısıyor mu gözlerini benim ki bazen gözünü kisiyor ama uykusunun geldiği zaman mi bilemedim.normalmi kizlar

Arkadaslar merhaba, bebeğim doğdu doğalı devamlı onunla ilgileniyorum ve ne kendime ne de bir başkasına zaman ayiramiyorum. Buraya girmekte benim için çok zor hale geldi Sizlere birsey danismam gerek. Her bebeğin kendine has özellikleri vardır. Bazı konularda diğer bebeklerden önde gider bazı konularda geride kalır bunu biliyoruz. Mesela kızım hiç dönmek için uğraşmıyor. Ya da hala bir nesneyi güzel kavramayı beceremiyor. Olabilir deyip geçiyorum. Fakat bizimkinde şöyle bir durum var. 1.haftasindan itibaren kafasini hep dik tutmayı başardı, 2 ayliktan itibaren de dik bir şekilde bastı bu zamana kadar hiç diz kırmıyor. Devamlı basmak istiyor. Bebeğim buna hazırsa sorun yok dedim. Ama bu aralar bildiğiniz onu yürütmemizi istiyor. Yere koyup iki elinden tutunca çok güzel bir şekilde denge kaybetmeden dizlerini kırmadan adımlar atıyor. Bunun normal olup olmadığını merak ediyorum. Sizce müsade etmelimiyim? 3 4 gündür bu yürüme merakı başladı. Doktor kontrolümüze de 10gun var. Yorumlarınızı bekliyorum. Kızım 11ekim doğumlu.
Her bebeğin gelişiminin çok farklı olduğu doğru benim kızım ilk 2-2.5 ay bize hiç tepki vermiyordu 3.ayda göz temasına başladı bu durum bizi ve doktorumuzu baya bir korkutmuştu eline eldiven taktın mı çok o zaman ince motor becerileri geç gelişiyor oyuncağı ondan kavramayabilir kızım 1 hafta sonra 5 aylık olacak yeni yeni dönmeye başladı onu sık sık oyun halısına bırakmama rağmen en doğru bilgiyi gene doktorun verir canım

Kızlar anakucagi hangi marka onerirsiniz memnunmusunuz.bebislerimizin sağlığı açısından uygun mu.yada hangi markalar
Ben memnunum canım bizim ki 2 farklı pozisyon alıyor biri daha dik biri daha yatık markası ingenuity

Daha önce sormuştum.bebisleriniz gözünü kirpistiriyormu.benimki sanki vuracam gibi yapıyor demiştim.sizdede oluyormus.birde bazen kısıyor mu gözlerini benim ki bazen gözünü kisiyor ama uykusunun geldiği zaman mi bilemedim.normalmi kizlar
Benim kızım da kırpıştırma yok ama gözünü kısabiliyor canım

Arkadaslar merhaba, bebeğim doğdu doğalı devamlı onunla ilgileniyorum ve ne kendime ne de bir başkasına zaman ayiramiyorum. Buraya girmekte benim için çok zor hale geldi Sizlere birsey danismam gerek. Her bebeğin kendine has özellikleri vardır. Bazı konularda diğer bebeklerden önde gider bazı konularda geride kalır bunu biliyoruz. Mesela kızım hiç dönmek için uğraşmıyor. Ya da hala bir nesneyi güzel kavramayı beceremiyor. Olabilir deyip geçiyorum. Fakat bizimkinde şöyle bir durum var. 1.haftasindan itibaren kafasini hep dik tutmayı başardı, 2 ayliktan itibaren de dik bir şekilde bastı bu zamana kadar hiç diz kırmıyor. Devamlı basmak istiyor. Bebeğim buna hazırsa sorun yok dedim. Ama bu aralar bildiğiniz onu yürütmemizi istiyor. Yere koyup iki elinden tutunca çok güzel bir şekilde denge kaybetmeden dizlerini kırmadan adımlar atıyor. Bunun normal olup olmadığını merak ediyorum. Sizce müsade etmelimiyim? 3 4 gündür bu yürüme merakı başladı. Doktor kontrolümüze de 10gun var. Yorumlarınızı bekliyorum. Kızım 11ekim doğumlu.
Canım bence bir ay daha bekle .kulak dolması belki ama şey duymuştum erken bastırma bacakları eğri olur. Bide senin ki kız.ama bu tamamen etrafın konuşması dikkate anlayabilirsin bilimselliğini hic araştırmadım çünkü

Her bebeğin gelişiminin çok farklı olduğu doğru benim kızım ilk 2-2.5 ay bize hiç tepki vermiyordu 3.ayda göz temasına başladı bu durum bizi ve doktorumuzu baya bir korkutmuştu eline eldiven taktın mı çok o zaman ince motor becerileri geç gelişiyor oyuncağı ondan kavramayabilir kızım 1 hafta sonra 5 aylık olacak yeni yeni dönmeye başladı onu sık sık oyun halısına bırakmama rağmen en doğru bilgiyi gene doktorun verir canım
E eager benim kızım daha dönmüyor bile, yürütmeyi denedim hemen dizlerini kırıp oturuyor yere. Ama göz teması, gelişimi, kilosu iyi şükür, etrafındaki sesleri ve görüntüleri takip ediyor. Sırtüstü yatırdığımda kafasını kaldırıyor kalkmak istiyor , elleriyle bacaklarını tutuyor. Benım kızım 13ekim dogumlu. Biraz daha bekleyip görücez. Her bebeğin gelişimi farklı.

Kızlar benim kızım da 20 ekim doğumlu ilk doğduğu günden beri başını dik tutup kucağında bulunduğu kişinin gözünün içine bakıyor dikkati baya iyi maşallah ilk banyosunda altına su dökmek için kaldırdığıöızda bile dimdik duruyordu hala öyle. Bu ara tutmaları çok kuvvetli. Yüzüme dokunmak için iki eliyle birden uzanıyor dokununca çok mutlu oluyor. Dikkatimi çeken şeylerden biri de işaret parmağını kaldırıyor bir sayısını gösteriyor gibi ve inceliyor. Dünden beri konuşma şekli değişti. 4-5 gündür buuu buuu diye tükürükler saçıp duruyordu dün akşamdan beri farklı sesler çıkarıyor. Çok dikkatli ne yapıyorsak her aşamasını dikkatle inceliyor sıkılmıyor. Bunlara rağmen ters dönme ihtiyacı duymuyor dönme alıştırmaları yaparken kıkırdayıp duruyor:) bizde durumlar böyle:)

6. Ay aşısı yapılınca artık ek gıdaya başlanır diye biliyorum. Zaten o günkü kontrolde de söylerler artık ek gıdaya başlayın diye.
Canım o bebeğin gelişimine bağlı bebeğin ihtiyaçlarına da ki 5.ay bitimi 6ayın üçinde olduğu vakit başladı bizim dr anne sütü dışında hazır mama vermiyorum ama gluten için hipp organik bisküvi ve çiğneme yetisi için meyve rendesi veriyorum her dr farklı söylüyor bence kararı sen ver

benim kızım da 40 ında kafasını dik tutuyor,basıyordu,2 ay oldu annemin yanından geleli,ablasıyla,evle uğraşmaktan pek hoplatamadım yürütemedim, unuttu herşeyi,2 hafta önce parkta bi teyze aldı oturttu,zıplattı,teyze 4.5 aylık,oturamıo daha dedim,dinlemedi bile,niye basmıyo bu dedi kaynanamın yanında,ben de önceleri basıyodu bilmem dedim,bi nene de bıngıldağı daha kapanmamış 6. aya kadar kapanması lazım dedi,birsürü teşhis koydular,gıcık oldum döndüm eve,annemi aradım,annem kızım haklılar ben sana verdiğimde çivi gibiydi dedi,ilk zamanlar hep yüzüstü yatıyodu,sonra kafası çok yamuk diye sırt üstü yatırdım,dün salıncağını oturur pozisyona getirdim,yüzüstü yatırdım yere bişey serdim,ağladu kaldır diye,oturtayım dedim ellerinden tuttum,ağlıyo,hoplatıyom bassın diye uğraşıyom ağlıyo,bjgün 2. gün,annem göğsünün altına yastık koy dedi ve işe yaradı kafasını kaldırmaya etrafı izlemeye başladı,elinden tutunca kalkmaya çalışıyo artık,koltık altından zıplatınca basıyo eskisi gibi,yani güya 2. çocuğum ama bişeye ara verince hemen unutuyo bebekler,şimdi farkettimki ilk çocuğumda da fazla üstünde durmadım heralde diyorum,1 yaş 2 aylık yürümüştü,ek gıda konusunda, biberon,kaşık,egzersiz,göz teması herkonuda ara vermemek gerekiyo,uzman tv de çocuk dr. ları 5 aylık destekli,6 aylık desteksiz yürür diyo,yürüteç çok zararlı,bebek parmak ucunda durur ayak tendonu kısalır,sonra balerin gibi yürür, sonra taban çöker,içe basmalar oluşur diyodu,işte tam kızımdaki sorun buydu,2 ay kullandık sadece,şimdi tabanı çökmüş, içe basıyo yavrum,hoppala da 9. aydan sonraymış,en sağlıklısı aslında yürüme arabaları,kayınbabam tahtadan yapmış,onu kullancam onun için

benim kızım da 40 ında kafasını dik tutuyor,basıyordu,2 ay oldu annemin yanından geleli,ablasıyla,evle uğraşmaktan pek hoplatamadım yürütemedim, unuttu herşeyi,2 hafta önce parkta bi teyze aldı oturttu,zıplattı,teyze 4.5 aylık,oturamıo daha dedim,dinlemedi bile,niye basmıyo bu dedi kaynanamın yanında,ben de önceleri basıyodu bilmem dedim,bi nene de bıngıldağı daha kapanmamış 6. aya kadar kapanması lazım dedi,birsürü teşhis koydular,gıcık oldum döndüm eve,annemi aradım,annem kızım haklılar ben sana verdiğimde çivi gibiydi dedi,ilk zamanlar hep yüzüstü yatıyodu,sonra kafası çok yamuk diye sırt üstü yatırdım,dün salıncağını oturur pozisyona getirdim,yüzüstü yatırdım yere bişey serdim,ağladu kaldır diye,oturtayım dedim ellerinden tuttum,ağlıyo,hoplatıyom bassın diye uğraşıyom ağlıyo,bjgün 2. gün,annem göğsünün altına yastık koy dedi ve işe yaradı kafasını kaldırmaya etrafı izlemeye başladı,elinden tutunca kalkmaya çalışıyo artık,koltık altından zıplatınca basıyo eskisi gibi,yani güya 2. çocuğum ama bişeye ara verince hemen unutuyo bebekler,şimdi farkettimki ilk çocuğumda da fazla üstünde durmadım heralde diyorum,1 yaş 2 aylık yürümüştü,ek gıda konusunda, biberon,kaşık,egzersiz,göz teması herkonuda ara vermemek gerekiyo,uzman tv de çocuk dr. ları 5 aylık destekli,6 aylık desteksiz yürür diyo,yürüteç çok zararlı,bebek parmak ucunda durur ayak tendonu kısalır,sonra balerin gibi yürür, sonra taban çöker,içe basmalar oluşur diyodu,işte tam kızımdaki sorun buydu,2 ay kullandık sadece,şimdi tabanı çökmüş, içe basıyo yavrum,hoppala da 9. aydan sonraymış,en sağlıklısı aslında yürüme arabaları,kayınbabam tahtadan yapmış,onu kullancam onun için
bu arada 20 günlükken dönen kızım onu da unutmuş,çok işim var çokk,herşeyi hatırlatmam lazım
:KK1::KK1::KK1:kendime çok kızıyorum çokk

Ben de yürüteçlerin zararlı olduğunu düşünüyorum zamanı geldiğinde arabalar var yürüteç araba mı yürüyüş arkadaşım diye mi geçiyor ondan alacağım. Zıpzıplar da sıkıntı yaratırmış gibi geliyor. Yanlış anlaşılmasın ama herhangi bir bilimsel veriye dayanarak konuşmuyorum şahsi fikrim.

:)sizinki daha gelmeden tavrını koymuş canım benim dediğim olacak diyor :)
Öyle valla. Istedigi saatte uyuyo, kalkiyo, agliyo. Gidecegimiz yerleri bile bebegime göre seciyom. Yok orası çok uzak. Yok orası soguktur. Yok onların çocukları hastaymis bizede bulaşır. Yok orası çok kalabalik. Şimdilik hayatımızın merkezinde o var. Bir kaç yıl geçsin ben alaçam ipleri elime:-)

Back