• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ek gıda vermiyorum ben kızım 4.5 aylık 5 ölçü hazırlıyorum bazen 100cc yiyor bazen 140cc yiyor bir önceki öğün bittikten 3 saat sonra veriyordum ama bu aralar 3.5 saati buluyor canım

Anladım canim tesekkur ederim demekki ben mamayi az yapıyorum nebileyim 90ccyi bitirmiyor bazen ek gıdaya tam baslamadim az tadımlık veriyorum bundan sonra 90cc ve uzeri yapayım beri sagol

Hoşgeldin caniiim sabahtan beri ben de isyanlardayim toplasam 1 saat uyumadi nasıl dayanıyor bu bebisler anlamiyorum
Hosbulduk canım ;) ya hayat ne güzel uyu em uyu em arada kaka yap bi agu de falan işi bitir ama yoook annemin canına okumam lazim diyo. Biraz önce eşime dedim al derman kalmadı kucağında dönmüş karanlıkta bana bakıyo gülüyo ne dersin ki aldım ope koklaya tekrar başladım uyutmaya :KK200:

Anladım canim tesekkur ederim demekki ben mamayi az yapıyorum nebileyim 90ccyi bitirmiyor bazen ek gıdaya tam baslamadim az tadımlık veriyorum bundan sonra 90cc ve uzeri yapayım beri sagol
Bir de biberon deliğine bak canım bizimki de bir ara çok bırakmaya başladı mediuma geçtik ya da markaya göre iki delikli var

Canım ben uykulu halde okurken konuları kaçırıyorum yaa, boynu iyileşmiş çok sevindim intolerans olmasına da öyle :) sütü de güvenilir bir yerden al canım, çünkü içindeki mikroplar kaynatarak ölür ama antibiyotikli süt olursa kaynatmakla geçmez boşu boşuna antibiyotik alır yavrucak.
sagol canim:) biz aoc nin gunluk sutunu aliyoruz. Guvenilir midir sence? Sagol uyardigin icin. Siz hangi sutle yapiyorsunuz kizlar?

ATPaz ATPaz canim cok uzuldum gunes in aglamalarina, kendimi suclu hissettim ya bizde yaradi diye cok mu bahsettim acaba, gerci herseyi denedim madem agliyor bir de bunu deneyim yazmissin ama ne biliyim. Gunes in fotosu geliyor gozumun onune gece ruyama girecek fln niye annemin aklina seytani fikirler sokuyorsun be manyak kari diyecek
:KK62:

Kizlar buarada yazmayi unutmusum bizim doktor birgul bayoglu nun gelisim destek plani adli kitabini onerdi. Her ay nelere egilmek lazim ne tur oyuncaklar fln gibi bilgiler varmis. Her yerde bulunmuyor bulunca yazarim daha detayli. Sonracima cumartesi uzun suredir gormedigim bir arkadasimla ciktik ilk defa gece cikmis oldum, tahminimden gec gelince babisi ilk mamasini vermis, bir biberon birakmistim ama 11 ogunune yetisemedim iste. Hep deliksiz uyuyan kusum babayi ve biberonu gorunce sasirip cinlesmis baya bir sure uyanik kalmis ama sonunda tekrar dalabilmis. Sonuc aklim evde kaldi biraz ama acayip eglendim, 1 gecelik ozgurluk cok iyi geldi, baba ogul bas etmeleri de cok hosuma gitti. iste size yine seytani fikirler:KK62:

Kizlar buarada yazmayi unutmusum bizim doktor birgul bayoglu nun gelisim destek plani adli kitabini onerdi. Her ay nelere egilmek lazim ne tur oyuncaklar fln gibi bilgiler varmis. Her yerde bulunmuyor bulunca yazarim daha detayli. Sonracima cumartesi uzun suredir gormedigim bir arkadasimla ciktik ilk defa gece cikmis oldum, tahminimden gec gelince babisi ilk mamasini vermis, bir biberon birakmistim ama 11 ogunune yetisemedim iste. Hep deliksiz uyuyan kusum babayi ve biberonu gorunce sasirip cinlesmis baya bir sure uyanik kalmis ama sonunda tekrar dalabilmis. Sonuc aklim evde kaldi biraz ama acayip eglendim, 1 gecelik ozgurluk cok iyi geldi, baba ogul bas etmeleri de cok hosuma gitti. iste size yine seytani fikirler:KK62:
Ay valla harikasın ben bebeği babaya bırakıp cıkamam eşim çok duygusal o ağlayınca bunalıma giriyo :mad: yanında ben varsam cok iyi idare ediyor ama ben bırakıp gidemem sanırım geldiğim de eşim isyan bayrağını çekmiş kızımda zafer nağraları atıyor olur kesin :D

Bizim komşunun oğluna onlar görmeden versek mi diyoruz biz de sizin kızı alalım diyip duruyorlar sonra söyleriz süt kardeş oldular diye suikast planım vardı yani:)
:D evet hatırlıyorum sizin komşunun bebekleri ilerde evlendirme sevdasını, çok mantıklı ver sütünü kardeş olsunlar :)

Kiiiz bir yerde söyleme nazar değer :)) maşallah yaa dila 9a kadar uyusa şükrediyorum 7de uyanıyor son günlerde:mad:
Senin bebek yine uyutmamış seni o ayrı zaten de, sabahları benim oğlum da 7-7 buçuk gibi uyanıyor kendimce şöyle bişey yapıyorum uyandığında mamasını veriyorum yatakta yanıma yatırıyorum (gece kendi beşiğinde yatıyor genelde) biliyorum ki yataktan kalkarsa kucaktan inmeyecek bi saat falan konuşuyor, yorganla oynuyor, bişeyler yapıyor ben yarı uyur yarı uyanık sonra bakıyorum ses kesilmiş uyumuş 1-1,5 saat de öyle uyuyor saati 9,5-10 yapıp kalkıyoruz artık.

Bu arada teyzeciklerim disim çıktı altta iki kabariklik vardı biri patlamış oleyy artık annemin memisini koparacagim
Ooo maşallah ekim bebeklerinin ilk diş çıkaran bebeği Ela ya :nazar:

canim cok sukur yaklasik bir aydir kendi kendine ve hemencecik uyuyor, ozellikle aksam yatarken. :nazar:
Uyku egitimimiz bir kac gece aglamaya birakmamizla oldu ama aglamalari 2 dakikayi gecmedi hic. Ama ediz in hic uyumasi icin sart kostugu birsey olmadi dogdugundan beri. Memede uyumak hic istemedi mesala. Tabi kundakladigimiz pispisladigimiz salladigimiz beyaz gurultuden yararlandigimiz emzik verdigimiz zamanlar oldu. Ama hepsi uykuya dalmasini kolaylastirmak icindi. 4 aydan sonra hicbiri ise yaramaz oldu hatta ters tepip uykuya dalmasini uzatiyordu gitgide sinirleri bozuluyordu. Kendi haline birakip odadan cikinca hemen dalmayi ogrendi.
Sizde nasil durumlar?
Biz bu konuda eşimle anlaşamıyoruz hiç :( gündüzleri yarı kundak yapıp emzikle uyutuyorum, bazen de mama yerken uyuyor, akşam bişeyler oluyor zaten uyumak istemiyor uykusu geldiğinde götürüp yatırınca ağlarsa eşim fön makinasını aç ancak öyle uyur diyor açıyor makinayı ağlamasın diye ya ben gündüz o şekilde uyutuyorum uyuyor diyorum dinlemiyor, bende gündüz uğraşlarım boşa gitmiş gibi hissediyorum. Ferberi uygulamak için eşlerin anlaşması da lazım. 1-2 gündür eşim kucağında sallayarak uyutuyor haliyle çocuğun da kafası karışıyor bi öyle bi böyle olunca, nasıl anlaşacağız bilmiyorum.

Maşallah o bebiseee uyusun uyusun ay darisi uyumayan bebeklere
Biberonla oynuyor canim 90cc yapiyorum zorla 60cc ancak içiyor çok nadir 90ccyi bitirdigi
Canım benim oğlumda 19 ekim doğumlu ben 120cc yapıyorum bazen bitiriyor bazen 30-40 cc kalıyor, gündüz zaten biberonla oynadığı için 120 cc yi 2 seferde yiyor.

Xeroderma_pig Xeroderma_pig medium dediğin hangi marka canım, ben hem avent hem lansinoh kullanıyorum aventte 2 delikliye geçtim ama lansinoh da geçmedim daha

Ya kızlar çok fazla takmasam da yine de aklıma takılıyor, özellikle bebeklerini mamayla besleyen veya anne sütünü biberonla veren anneler bebeğiniz günde ne kadar yiyor? Benim oğlum 4 ay 10 günlük ne zamandır 24 saatte 600-700cc arası yiyor bazen 550cc civarında yediği bile oluyor. 2 aylıkken 800-1000 cc arası yiyordu obez olacak diye korkumdan dr a diyet mi yaptırsam diyordum şimdi az yiyor gibi geliyor. Cuma günü 7,1 kg, 64 cm çıktı, hareketleri falan da iyi olduğu için demekki yeterince besleniyor diyorum ama yine de 2 aylıkken o kadar yeyip şimdi böyle yemesi soru işareti oluşturuyor. Bu arada P primavera1985 in bahsettiği bi uygulama vardı baby daybook onu indirdim 1 aydır daha rahat takip edebiliyorum, beğendim uygulamayı.

Umarim uzun surmez tekrar hamilelik dusunen ben gibi deli varmi acaba 2 kizim var, yarin rapor alanazsam ise baslayacam, kizim anaokuluna gidecek seneye 1 e, o okula baslamadan 3. Yu de aradan cikarsak mi diyorum,babasi 2. Ye zor ikna oldu,3. Belki oglan olur kizlarimi korur sahiplenir arasi gec olursa iyi olmaz diyo, hem hamilelik lohusalik derken yine cocuklarimla olurum bu surecte diyorum ise baslamak gozumde buyuyo, bu kizim digeri gibi degil herseyi yemek istiyo onun icin icim rahat, bi de bir bebegin en zor cagi 2-4 arasi bence, yasim 29, etrafimda cocugu olmayan insanlar cogaliyo, herkeste bi sorun, benimkiler ilk ayda oldu ama yine de korkuyorum bazen,35 e kadar 3 cocuk sonra kariyer hedefim var da, benim gibi dusunen var mi acaba
Vuuu çılgın :))) destekçinim kız yürü gitsin :) ben 28imde daha ilkini doğurduğumdan pek önümü göremiyorum :) ama 3 çocuk hep güzel gelmiştir :)

sagol canim:) biz aoc nin gunluk sutunu aliyoruz. Guvenilir midir sence? Sagol uyardigin icin. Siz hangi sutle yapiyorsunuz kizlar?
Hmm ben de açıktan alıyorsun sandım. Orası güvenilirdir diye düşünüyorum tabi. Ben burda bir süt firmasının fabrika satış yerinden alıyorum çiğ olarak, kaynatıp yoğurt yapıyorum. Ama kıza daha başlamadım ben. Yakında başlarız herhalde.

:KK70: evet hatırlıyorum sizin komşunun bebekleri ilerde evlendirme sevdasını, çok mantıklı ver sütünü kardeş olsunlar :)

Senin bebek yine uyutmamış seni o ayrı zaten de, sabahları benim oğlum da 7-7 buçuk gibi uyanıyor kendimce şöyle bişey yapıyorum uyandığında mamasını veriyorum yatakta yanıma yatırıyorum (gece kendi beşiğinde yatıyor genelde) biliyorum ki yataktan kalkarsa kucaktan inmeyecek bi saat falan konuşuyor, yorganla oynuyor, bişeyler yapıyor ben yarı uyur yarı uyanık sonra bakıyorum ses kesilmiş uyumuş 1-1,5 saat de öyle uyuyor saati 9,5-10 yapıp kalkıyoruz artık.

Ooo maşallah ekim bebeklerinin ilk diş çıkaran bebeği Ela ya :nazar:
Evimize bir dönelim hain planımı uygulamayı düşünüyorum canım eşim her biraraya gelişimizde gerim gerim geriliyor yok el ele tutuşup oynayacaklar yok beşik kertmesi yapalım... bu ne arkadaş:) aynı apartmanda 3 tane 2015 bebişimiz var tek kız benimki babamız yağızla oynayabilir ama mustafayla asla diyor çileden çıktı zaten kıskanıyor kızını ilerde evlenmesin turşusunu kuracağım ben kızımın diyor:)

Hmm ben de açıktan alıyorsun sandım. Orası güvenilirdir diye düşünüyorum tabi. Ben burda bir süt firmasının fabrika satış yerinden alıyorum çiğ olarak, kaynatıp yoğurt yapıyorum. Ama kıza daha başlamadım ben. Yakında başlarız herhalde.
Ben de daha başlamadım katı gıdaya ama sütümüzü bir süt birliği var oradan alıyoruz. Bu arada sütleri güvenilir yerlerden alıyorsanız eğer kızlar antibiyotikli sütleri zaten almıyorlar onlar da üreticiden ve hasbelkader almışlarsa da anlaşılıyormuş kendileri de testler yapıyorlar sanırım. Sonuçta paketli olarak satılan sütlerin de üreticiden alındığını antibiyotikli ya da hijyen koşullarına uygun olup olmadığını bilmiyoruz.

ATPaz ATPaz canim cok uzuldum gunes in aglamalarina, kendimi suclu hissettim ya bizde yaradi diye cok mu bahsettim acaba, gerci herseyi denedim madem agliyor bir de bunu deneyim yazmissin ama ne biliyim. Gunes in fotosu geliyor gozumun onune gece ruyama girecek fln niye annemin aklina seytani fikirler sokuyorsun be manyak kari diyecek
:KK62:
Hah ha :) yok teyzesii benim kızım her türlü ağlıyor zaten, huy meselesi herhalde napayım. Sen yardımcı olmak istiyorsun hem, iyi de oluyor. Yöntemleri deneye deneye bulucaz. Karnı tok altı temiz hala ağlıyorsa kucakta sakinleştiriyorum önce
Gazı varsa çıkıyo zaten. Hala ağlıyorsa altını açıyorum,havalandırıp belki terleyip kaşınmıştır diye poposunu falan siliyorum, hala ağlıyorsa kalın giydirmişsem inceltiyorum, durmuyorsa tekrar meme, susarsa ne ala susmazsa şaman misali elimde çıngıraklar evin içinde bağıra çağıra dans edip türkü çığırıyorum, halaaaa susmuyorsa babasına verip gidip yatak odasında azcık ağlayıp geliyorum :) o da ağlaya ağlaya şişmiş oluyo ben de öyle. Sonra sarılıp emzirirken sızıp kalıyoruz ana kız. Bu da bizim rutin :)

Ben de daha başlamadım katı gıdaya ama sütümüzü bir süt birliği var oradan alıyoruz. Bu arada sütleri güvenilir yerlerden alıyorsanız eğer kızlar antibiyotikli sütleri zaten almıyorlar onlar da üreticiden ve hasbelkader almışlarsa da anlaşılıyormuş kendileri de testler yapıyorlar sanırım. Sonuçta paketli olarak satılan sütlerin de üreticiden alındığını antibiyotikli ya da hijyen koşullarına uygun olup olmadığını bilmiyoruz.
Canım bizim burda olay şöyle işliyor, şu bildiğimiz süt firmaları belli köyleri bağlıyorlar ve onlardan sütlerini günlük olarak soğutma tanklarıyla alıyorlar. Her sabah o köydeki sütlerin toplandığı tanktan numune alıp antibiyotik teşhis etme kitleriyle ayaküstü test yapıp sütlerdeki antibiyotik seviyesine bakıyorlar. Çoğu zaman uygun çıkıp süt götürülüyor. Bazen antibiyotik miktarı yüksek çıkınca siz bu sütü dökün diyip bırakıyorlar. Ancak köylü sütü dökmeye yanaşmazsa olaya güvenilir olmayan mandralar karışıyor. Bazı mandıralar bu sütleri üreticiden yarı fiyatına alıp satmayı marifet sanabilir. Bu durumda 'ben yoğurt mayaladım ertesi gün yoğurt pembeye dönmüş' olayları devreye giriyor. Her mandıra bunu yapar mı? Hayır tabii. Kendini bilen adam müşteri de kaçırmaz el kadar bebeklere kötü süt de satmaz. Ama yaşanmayan şeyler de değil, tüketici uyanık olacak malesef.

Back